powerd 14.09.08, 21:41 Szukam dobrego architekta do zaprojektowania domu czy moze ktos polecic pewna osobe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Architekt do projektu domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 15:48 ja rowniez dolaczam sie do pytania. Piszcie tez moze kogo omijac szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hytman Re: Architekt do projektu domu ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.08, 18:35 Polecam pracownię Profit z dekabrystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Bledna interpretacja zagadnienia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:36 Pytanie ,kto w tym domu bedzie mieszkal architekt,czy osoba budujaca.Jezeli osoba budujaca,to proponuje kupic sobie na stacji PKP w Czestochowie z 20 muratorow po 5 zloty,i wybrac sobie plany domow,i z tymi planami udac sie do obojetnie jakiego architekta z aktualnymi uprawnieniami budowlano konstrukcyjnymi.Rola architekta ma za zadanie zrobienie takich planow, jakie sobie klient za zyczy.Rola architekta ma rowniez za zadanie obliczenie parametrow tego budynku,zeby sie nie zawalil.W ten oto sposob ,mozna zaoszczedzic kupe kasy.Proponuje w niedziele wsiasc do samochodu ,i pojezdzic po okolicznych budowach,i poczytac co pisze na tablicach informacyjnych.Krociutko,na budowie mozna duzo zarobic ,jak i stracic, wszystko zalezy od .............. . Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Bledna interpretacja zagadnienia. 16.09.08, 13:49 Pytanie ,kto w tym domu bedzie mieszkal architekt,czy osoba > budujaca.Jezeli osoba budujaca,to proponuje kupic sobie na stacji > PKP w Czestochowie z 20 muratorow po 5 zloty,i wybrac sobie plany > domow,i z tymi planami udac sie do obojetnie jakiego architekta z > aktualnymi uprawnieniami budowlano konstrukcyjnymi.Rola architekta > ma za zadanie zrobienie takich planow, jakie sobie klient za > zyczy.Rola architekta ma rowniez za zadanie obliczenie parametrow > tego budynku,zeby sie nie zawalil.W ten oto sposob ,mozna > zaoszczedzic kupe kasy.Proponuje w niedziele wsiasc do samochodu ,i > pojezdzic po okolicznych budowach,i poczytac co pisze na tablicach > informacyjnych.Krociutko,na budowie mozna duzo zarobic ,jak i > stracic, wszystko zalezy od .............. . CHA CHA człoweiku ty już lepiej graj na gitarze . Projektu z muratora nie zaadaptuje ci żadnem uprawniony architekt .Musisz od autora projektu kupic gotowca ~1500zł .A potem z nową kase zgłosic sie do architekta ,zby zrobił adaptacje .i plan zagospodarownie na aktualnej mapie ,która u geodety będzie cie kosztowała ~400zł. .... na szczęscie w Cz-wie nie musisz miec branz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: Bledna interpretacja zagadnienia. IP: *.strefa.com 16.09.08, 19:55 to proponuje kupic sobie na stacji > PKP w Czestochowie z 20 muratorow po 5 zloty,i wybrac sobie plany > domow,i z tymi planami udac sie do obojetnie jakiego architekta z > aktualnymi uprawnieniami budowlano konstrukcyjnymi.Rola architekta > ma za zadanie zrobienie takich planow, jakie sobie klient za > zyczy. Rolą architekta jest też przede wszystkim wpasować budynek w otoczenie, aby nawiązywał do kontekstu akrchitektonicznego i urbanistycznego okolicy. Ale skoro rządzi kasa (czyt. domki z katalogu) to Polska ma i będzie miec zepsuty krajobraz. Ale kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Architekt do projektu domu ? 16.09.08, 13:52 Polecam pracownię Profit z dekabrystów. A ja mogę polecic pracownię tez z dekabrystów ."Domy z kontrastem " mieści sie w budynku Naszej Pracy koło Marko Polo Tam mozesz również zakupic projekty gotowe np z muratora i zlecic ich adaptacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re:Gitarzysta do bluegrazyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:45 Zapraszam pania na budowe w maju 2009 roku.Na poczatku maja prosze dzwonic pod numer telefonu 692 365 274,wtedy podam pani adres.Moze pani wziasc ,i zabrac ze soba znajomych.Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re:Gitarzysta do bluegrazyna 17.09.08, 09:36 Zapraszam pania na budowe w maju 2009 roku.Na poczatku maja prosze > dzwonic pod numer telefonu 692 365 274,wtedy podam pani adres.Moze > pani wziasc ,i zabrac ze soba znajomych.Do zobaczenia. Dziekuje panu za zaproszenie ,ale chodzenie po budowach małych domków ,MDMów i dużych obiektów ,to mała częsc mojej i i moich znajomych pracy . Dlatego wybaczy pan ,ale nie skorzystmy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Architekt do projektu domu ? 17.09.08, 00:03 Dobry architekt to podstawa . Ja bardzo wysoko oceniam p.Krzepczaka . Dom zbudowałem w oparciu o projekt, który był robiony wg moich wskazówek. Okazało się, że to co wymyśliłem było cacy, ale duży płaski taras na dachu był nie do wykonania przez budowlańców. To znaczy - wykonali, ale przeciekał. Został zerwany, poprawiony i po jednej zimie trzeba było w środku siedzieć pod parasolem. Zwróciłem się do w/w architekta, czy można coś z tym zrobić. Pan Krzepczak powiedział , że jest drogi, bo jest dobry :) . Po jakichś 3 tygodniach dostaliśmy do wyboru 3 cudne projekty - naprawdę był kłopot z wyborem . Wszystko zostało wykonane dokładnie wg. projektu. Efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. To naprawdę nie jest reklama !!!!! A jak ktoś tak uważa, to jego sprawa . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re:! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 09:53 Krociutko. Czytajac posty na tym forum ,z zakresu budownictwa ,musze z przykroscia stwierdzic,ze nie posiadzcie panstwo wystarczajacej wiedzy z zakresu rzemiosla budowlanego.Przy okazji chcialem podziekowac panu profesorowi Boguslawowi G,ktory wykladal mechanike techniczna ,ze sie uwzial na moje bardzo dlugie wlosy ,i trzepal mnie z kratownic Richtera,i Cremony,ktore sa przydatne w budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Architekt do projektu domu ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.09.08, 09:10 a czy znajdzie się w częstochowie architekt, który może też zrobić ekspertyzę budowlaną, a później na jej podstwie projekt adaptacji/rozbudowy budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Architekt do projektu domu ? 17.09.08, 09:37 pracownia Architektoniczna na Borelowskiego 9. Wsólnicy to architekt i konstruktor . Ekspertyzy tez robią Odpowiedz Link Zgłoś