Dodaj do ulubionych

Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego

16.12.08, 02:14
Wrzucisz mi bracie jeszcze kilka takich tekstów, to Cię wraz z częstochowskim
PiS ustawie serdecznie do pionu:

angrusz1 napisał:
> Kpienie to nie metoda, chyba , że głupka nad Potomakiem , który
> czmychnął i od wielu lat żyje jak pączek w maśle . A tu próbuje
> mieszać , choć nieproszony
Obserwuj wątek
    • storima Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego 16.12.08, 03:44
      Spodobało mi się to określenie, wiec je tu wpisuje z innego wątku:

PiSowska Ksantypa Angrusz.
      • Gość: Akagi Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego IP: *.gprs.plus.pl 16.12.08, 06:39
        hmmm,Angrusz bierze przykład ze swego prezydenta,on też lubi bawic się słowem :)
        • Gość: Maniek Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 07:57
          Ciekawe czy angruszek dalej bedzie popierał swojego prezydenta jeśli on podpisze
          ustawe o emeryturach pomostowych i bedzie do 65 roku musiał ,,tyrać" jako
          nielubiany nauczyciel. Lechu zniszcz ostatnich popleczników a my Polacy czekamy
          na następne wybory. Ciao
          • Gość: sd Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:35
            modlmy sie zeby podpisal. Kto bedzie ich wszystkich utrzymywal?
          • Gość: angrusz Nie podpisał a mimo to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:10
            popieram prezydenta Lecha Kaczyńskiego .
            Ustawa emerytalna jest bardzo ważna ale są ważniejsze sprawy .
            • Gość: Akagi Re: Nie podpisał a mimo to IP: *.chello.pl 17.12.08, 05:09
              Masz racje Angruszu,są wazniejsze sprawy.Np.Zrobić z naszego kraju najwieksze
              posmiewisko na swiecie.Rusz czasami swe 4 litery choć za Odre,to zobaczysz jak
              jestesmy tam dzieki naszemu " kochanemu" prezydentowi postrzegani.
              • Gość: angrusz postrzeganie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:24

Do Akagi :

Rozbawiłaś mnie .

Postrzeganie Polaków przez Niemców ma dla mnie być jakimś
                decydującym czynnikiem w działaniu politycznym .

Przeczytaj sobie jak Polaków Krzyżacy postrzegali , ba a jak na nas
                plotkowali i obrabiali d... w całej Europie .

Facecje , czyste facecje .
                Obśmiałem się jak borsuk
                • Gość: Akagi Re: postrzeganie IP: *.chello.pl 17.12.08, 14:35
                  Jak już drogi Angruszu przestaniesz śmiac sie jak borsuk,zamów korepetycje z
                  geografii u któregoś ze swych uczniów.Dzieciaki pewnie z przyjemnościa
                  poinformuja Cię, ile i jakie kraje znajdują sie za Odrą.
                  Zapewniam,jest kilka.

Skoro jednak nawiązujesz do Niemców i ich postrzegania Polski,to pewnie nie
                  interesuje Cie tez fakt,że to własnie podatnicy z tego kraju ponoszą główne a na
                  pewno najwieksze w Uni obciążenia na pomoc dla twej Ojczyzny.Dodam,pomoc w
                  znacznej czesci marnowana lub niewykorzystywana dzieki Twojemu prezydentowi i
                  jego partyjce.

Obawiam się też drogi Angruszu,że twa wzmianka o Krzyżakach jest co najmiej nie
                  na miejscu.Po pierwsze dlatego,że ma sie jak piernik do wiatraka a po drugie
                  dlatego,iż faktycznie prowadzili działania propagandowe polegajace na
                  oczernianiu Polski ale czuli przed nami respekt i swego rodzaju szacunek a dzis
                  nikt nam nieprzychylny nie musi robic nic.Sami sie ośmieszamy poprzez naszego
                  Pana Prezydenta.

I gdybyś jednak łaskawie ruszył swe 4 litery "za Odre" to przekonałbys sie o tym
                  na prawie kazdym kroku.
                  • Gość: ja Re: postrzeganie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 18:58
                    A Wieleci też Mieszkowi I tyłek obrabiali równo.
                    • Gość: jasiu... A czy on jest autorytetem? IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.08, 21:43
                      Czy kupił dziś na weihnachtsmarkt grzane wino i posłuchał o czym tak naprawdę
                      Niemcy mówią? Nie, to mogę powiedzieć.

Słyszy się tajemnicze słowo "Finanzkrise". Ludzie zastanawiają się, co będzie,
                      bo tu i ówdzie słyszy się o zwolnieniach (nie tylko Opel i branża samochodowa).
                      Poza tym pytanie o zdrowie, o rodzinę, plotki o znajomych, gdzie Fleischwurst
                      jest lepszy i którą Metzgerei lepiej omijać.

Tematów polskich jest dokładnie tyle, ile na polskich jarmarkach
                      bożonarodzeniowych mówi się o np. Białorusi, czy Mołdawii. Może to specyfika
                      Niemców, ale oni tak naprawdę Polską się zupełnie nie interesują. To dla nich
                      obecnie wręcz egzotyczny kraj. Owszem, może na terenach byłego NRD jest inaczej,
                      nie wiem, jednak im dalej od Odry, tym mniej polskich akcentów, czy to w
                      rozmowach, czy w prasie.

Często przeglądam, a to Westfalenpost, a to czasem Bilda i powiem, że informacji
                      o Polsce i polskich przywódcach pojawiają się naprawdę sporadycznie i to
                      najczęściej wówczas, kiedy równocześnie można powiedzieć coś np. o pani Merkel.

Z doświadczenia więc mogę powiedzieć, że ironia, czy w ogóle zainteresowanie
                      zachodu naszym krajem jest naprawdę niewielkie, iluzoryczne. Niektórych ludzi
                      najbardziej boli obojętność, więc stwarzają historie, jak to Zachód reaguje bądź
                      na polskiego prezydenta, bądź na premiera. Nic bardziej mylnego. Tak naprawdę to
                      Zachód ma swoje sprawy i tymi sprawami żyje. Polska, to taki egzotyczny w
                      widzeniu Zachodu kraj, a że egzotyką nie można się oburzać, stąd polski folklor
                      i egzotyka jest tutaj cicho tolerowana.

No bo w sumie na cóż ta Polska tak naprawdę ma wpływ i co zależy od tego, kto z
                      nad Wisły pojedzie do Brukseli? Liczą się silni, a Polska europejską potęgą nie
                      jest i chyba nie prędko będzie. Stąd jedyną reakcja Zachodu można skomentować
                      krótko - to obojętność. A róbta se co chceta, wiadomo i tak, kto w Europie
                      tasuje i rozdaje karty.
                      • storima Re: A czy on jest autorytetem? 21.12.08, 01:59
                        Gość portalu: jasiu... napisał(a):
                        > No bo w sumie na cóż ta Polska tak naprawdę ma wpływ ?

Ma.

Nie tylko wlew.

Ma wpływy.

PozdrawiaM,

Storima
                        • Gość: Akagi Re: A czy on jest autorytetem? IP: *.chello.pl 21.12.08, 02:24
                          Niezupełnie się zgadzam Jasiu z Twoja opinią.
                          Faktycznie,mieszkańcy tzw. zachodu maja wlasne problemy i Polska mało ich
                          interesuje / nie mam tu na mysli tylko Niemców/
                          Jeźeli jednak jest o naszym kraju mowa,to przewaznie o ostatnim wyskoku naszego
                          Prezydenta i nowych "genialnych" pomysłach Polakow.
                          Może nie jestem tak inteligentny,oczytany,elokwentny jak nasz jaśnie nam
                          próbujacy panować ale zwyczajnie nie zycze sobie być utożsamiany z egoizmem i
                          pieniactwem.
                          Niektóre załozenia polityczne tego Pana,czasami słuszne,czasami nie można
                          przeprowadzać innymi,rzekłbym cywilizowanymi metodami.
                          • Gość: jasiu... Re: A czy on jest autorytetem? IP: *.gre.pl 21.12.08, 21:16
                            Rzeczywiście, czytałem ten artykuł w Bildzie osobiście. Kilka innych gazet
                            również o tym pisało.

Sens tych artykułów była taki, że dwie kancelarie - prezydenta i premiera - nie
                            dogadały się w sprawie polskiego udziału w konferencji. Żadnych podtekstów na
                            temat przyczyn takiego stanu rzeczy.

Podany był jeden szczegół, że przygotowane dla reprezentacji prezydenckiej
                            (ministrów prezydenckich) karty uczestnictwa odebrał ktoś z ochrony rządowej,
                            kto zadeklarował się owe karty dostarczyć osobom, na które były wystawione. Stąd
                            kłopoty z wejściem prezydenckich ministrów do budynku, bo karty nie zostały
                            dostarczone na czas. Z relacji niemieckiej wynikało, że polski rząd ma mało
                            operatywną ochronę (to ochroniarze nie wywiązali się z obowiązku rozdania kart
                            zdaniem niemieckiego dziennikarza).

Żadnych podtekstów, żadnych złośliwości, raczej tłumaczenie wszystkiego
                            niezsynchronizowaniem działań. Może słabo znam niemiecki, ale naprawdę nie
                            zauważyłem żadnej iluzji.

Nikt ze znajomych Niemców o to zajście mnie nie zapytał. Nikt się nim nie
                            zainteresował. Jakieś tam techniczne problemy, zaginęły wejściówki. Co to kogo
                            obchodzi.

Wiecie jak się nazywa obecnie premier czy tam prezydent europejskiego kraju
                            Rumunii? Niemcy też najczęściej nie wiedzą, podobnie jak nie wiedzą nic na temat
                            składu rządu w Polsce. Oni interesują się przede wszystkim prawem i władzami,
                            jakie istnieją w ich landach. Oczywiście wiedzą też coś o rządzie berlińskim,
                            ale już problemy innych państw najczęściej nie interesują ich w ogóle.

Obojętność jest czasami nie do zniesienia. Tym bardziej obojętność ponad 80
                            milionowego sąsiada dla niektórych jest niewyobrażalna. Niestety większość
                            Niemców ma swoje problemy i polskich tak naprawdę zupełnie nie zauważa. Nam
                            tylko się zdaje, że one są istotne, niestety kilkaset kilometrów od Odry one
                            zupełnie nie istnieją. Zupełnie nikt się nimi nie interesuje. Nawet troszeczkę
                            się nie interesuje, choć niektórzy myślą może, że jest inaczej.

Pozdrowienia dla znajomych.
                            • storima Re: A czy on jest autorytetem? 21.12.08, 23:06
                              Jasiu jesteś okrutny.
                              Torturujesz nas jakimś obiektywnym reportażem zza granicy.
                              Litości!
                              Wszak prawie my świeci!

Niepoświęcona,

Storima
            • bluegrazyna Re: Nie podpisał a mimo to 17.12.08, 17:00
              popieram prezydenta Lecha Kaczyńskiego .
              > Ustawa emerytalna jest bardzo ważna ale są ważniejsze sprawy

No a czy bedziesz dalej popierał jak ci prezydent zabrał
              nauczcielska pomostówkę ????
              A moze przypomiesz sobie ,ze jesteś inżynierem i 65 roku będziesz
              pracował !!!!
              • Gość: angrusz Mam nadzieję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 22:40
                Do Bluegrazyny :
                Piszesz :

"A moze przypomiesz sobie ,ze jesteś inżynierem i 65 roku będziesz
                pracował !!!! "

I jeśli będę miał pracę to będę się cieszył . Byle zdrowie dopisało .
            • n.i.p.69 Re: Nie podpisał a mimo to 17.12.08, 17:38
              Gość portalu: angrusz napisał(a):

> popieram prezydenta Lecha Kaczyńskiego .
              > Ustawa emerytalna jest bardzo ważna ale są ważniejsze sprawy .

......których też nie podpisze, a w duchu suwerenności państwa, decyzje o
              ratyfikacji traktatu lizbońskiego,jak przystało na prezydenta-patriotę pozostawi
              Irlandczykom :-)

p.s. ..kiedy Ty angrusz zmądrzejesz?
              • pluto37 Re: Nie podpisał a mimo to 18.12.08, 14:43
                n.i.p.69 napisał:

> Gość portalu: angrusz napisał(a):
                >n.i.p.69 napisał:

> Gość portalu: angrusz napisał(a):
                >
                > > popieram prezydenta Lecha Kaczyńskiego .

Angrusz nie bardzo rozumie o co w tym wszystkim chodzi, ale Kaczora
                popiera. On popieralby go nawet wtedy kiedy PiS uchwalilby ustawe o
                wyrzuceniu ze szkolnictwa wszystkich niedouczonych i
                przysposobionych do zawodu placzacych sie po korytarzach szkolnych.
                Tak juz poprostu ma. jak kazdy bezmyslny aktywista reagujacy jak
                pies Pawlowa.

> > Ustawa emerytalna jest bardzo ważna ale są ważniejsze sprawy .
                >
                Jakie? Tego juz nasz spec od waznych spraw nie wyjasni.

> p.s. ..kiedy Ty angrusz zmądrzejesz?

Ze tez ci sie n.i.p.-ie zartowac:))) W przypadku angrusz nawet po
                10 -ciokrotnej reinakarnacji nie ma pewnosci, ze sie uda.
                On to ma w genach.
                Jak to niedawno oswiadczyl jego towarzysz partyjny? On jest
                genetyczny ...PiSuar, wiec nie ma takiej mozliwosci,
                zeby ...zmadrzal.
                • Gość: Ja Re: Nie podpisał a mimo to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:02
                  I dotego zasila szeregi nauczycieli-nierobów którym 19 godzin w tygodniu to za
                  dużo. Ja pracuję 48 a niektórzy nawet wiecej więc nauczyciele powinni zarabiac
                  max 800 zł. Do roboty lenie!!!! i jeszcze wymagania w jakim kraju my żyjemy ???
                • Gość: karol Re: Nie podpisał a mimo to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 21:14
                  www.tuskwatch.pl/
                  • storima Re: Nie podpisał a mimo to 21.12.08, 23:26
                    Angrusz:
                    Wspomnienia z Przeszlosci (bynajmniej nie jestes w klinice, znajdujesz sie na
                    forum).

images.google.com/images?hl=en&q=PRL+sklep&gbv=2
                    • storima ngrusz pamietasz? 21.12.08, 23:43
                      Opis: 1967, Warszawa.
                      Wnętrze sklepu mięsnego.

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Taran_1967/images/prevs/Taran_0656.jpg&imgrefurl=http://karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Taran_1967/ppages/ppage54.htm&usg=__OEF_waZmDQGHkSBaXqOjvEGOAs0=&h=350&w=350&sz=85&hl=en&start=85&tbnid=EY1oo-PT3QJG_M:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DPRL%2Bsklep%26start%3D84%26gbv%3D2%26ndsp%3D21%26hl%3Den%26sa%3DN
                      • storima Angrusz pamietasz? 21.12.08, 23:45
                        karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Taran_1967/ppages/ppage54.htm
    • Gość: art anty-Angrusz Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 19:14
      no dobra... myślę, że już nie czas na ciągłe potyczki... tropię
      Angrusza na forum, nie zgadzam się z jego poglądami, wręcz nie
      cierpię jego retoryki i Pisowskiej propagandy, ale myślę, że należy
      już wyluzować... idą święta, jakoś nie mam ochoty na wycieczki
      personalne, nie czas i pora aby "walczyć" z oponentami... pewnie
      teraz mnie tu walec przejedzie, ale furda tam!!! Ludzie idą święta,
      dajcie spokój i zapomnijcie na chwilę kto skąd, z kim, kiedy i
      gdzie... chociaż na chwilę, proszę.
      Wszystkim, Plutom 37, Angruszom, Storimom i wielu, wielu innym
      WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!

Art anty-Angrusz
      • storima Re: Angrusz_moralny_autorytet_stanu_w ojennego 23.12.08, 01:14