Dodaj do ulubionych

Kosciol w Dzbowie

12.02.09, 09:39
Witam

Moze ktos sie orientuje w jakich godzinach/dniach jest otwarta
kancelaria w Kosciele w Dzbowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:24
      ...a może tak zadzwonić tam i dokładnie się dowiedzieć.>Adres:

Częstochowa - Św. Teresy od Dzieciątka Jezus
      1957-03-04 - powołanie parafii
      ul. Gościnna 2
      42-271 Częstochowa
      tel. 034 365-99-82, wik. 365-98-44
      dekanat: Najświętszej Maryi Panny Jasnogórskiej w Częstochowie
      region: Częstochowski
      pow. grodzki, woj. śląskie
      Mieszkańcy: 2950
      Msza św:
      Niedziela: 7.00, 9.30, 11.30, 17.00
      Św. zniesione: 8.00, 17.00, 18.00
      Dni powszednie: 8.00, 17.00

/ / /

/ /
      Proboszcz:
      Ks. Zdzisław GILSKI
      Wikariusz:
      Ks. Seweryn WIATROWSKI
      Kościół parafialny:
      p.w. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus< to inf.z googli.p
      • kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 10:32
        Myslisz ze na to nie wpadlam, tylko ciagle nikt tam nie odbiera
        telefonu.
        • Gość: mp Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.54.170.71.tvksmp.pl 12.02.09, 10:45
          jakby ktos mial takie informacje to ja tez chetnie skorzystam.
          Telefon widze ze jest tam jakas fikcją, bo dzwonie nie przesadzając
          od tygodnia o roznych godzinach i niestety automatyczna sekretarka
          proponuje zostawić numer do oddzwonienia... jak już wspomnialam od
          tygodnia nikt sie nie skontaktowal ze mna, a ja ciagle nie moge sie
          dodzwonic... pewnie proboszczunio tylko pod komoreczka działa.
          Niestety nie jestem w stanie pojechac tam w ciemno w obawie ze
          pocaluje klamke- mieszkam za daleko, zeby sobie taka wycieczke
          zorganizowac
          • kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 10:54
            Mam podobna sytuacje. Pomyslalam ze najlepiej wybrac sie przed msza
            swieta lub po niej to raczej ktos powinien byc.

Jesli ktos wie jak dziala kancelaria to piszcie!!
            • Gość: TK Re: Kosciol w Dzbowie IP: 217.98.39.* 13.02.09, 16:06
              Ech, nie dość, że człowiek chce im pieniądze do ręki wcisnąć, to jeszcze nie
              raczą telefonów odbierać. Widocznie trzeba się pofatygować osobiście. W końcu
              nagrodą za przestrzeganie religii jest niebo, to może trzeba się trochę wysilić?
              (Jeśli już ktoś zdecydował się w to wszystko wierzyć.)
      • Gość: ehh Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:05
        i pewnie nie odbierze. Skoro tam jest Zdzisiu Gilski proboszczem to wspolczuje.
        Ja nie moglem odberac od niego przez 2 dni swojego zaswiadczenia o ogloszeniu
        zapowiedzi. Siedzialem pod ta kancelaria 2 dni (rano i popoludniu) kiedy niby
        miala byc otwarta gdy byl proboszczem na Parkitce. W koncu udalo sie go dopasc
        po mszy to z wielka laska wydal zaswiadczenie (opierniczyl, ze on nie ma czasu)
        i zazyczyl sobie drugi raz kase za zapowiedzi! Telefonu przez caly czas nie
        odbieral, a od jego sasiadow slyszalem, ze on nigdy nie siedzi w kancelarii
        kiedy ma wyznaczone godziny i ciagle ktos do nich dzwoni i szuka ksiedza.
        Wspolczuje proboszcza, nie dosc, ze cham i prostak (wystarczy posluchac kazan)
        to w dodatku jeszcze ma parafian w glebokim powazaniu.
        • Gość: magda Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:10
          Baranie zastanow sie co piszesz na ksiedza Zdzislawa jesli chodziles
          do kancelari dwa dni jak ksiadz Zdzislaw byl na parkitce to
          jestes klamca bo kancelaria byla otwarta dwa razy rano i popoludniu
          i zawsze ktorys z ksiezy tam urzedowal Powiedz lepiej prawde ze ni
          chodziles wogole do kosciola na msze tylko poszles jak to niektorzy
          mowia po ;swistek;Jesli chodzi o kazania to tez jest nieprawda bo
          ksiadz Zdzislaw mowil cala prawde co myslal to mowil a niestety
          prawda w oczy kole Jestem parafianka Parafi Podwyzszenia Krzyza i
          niestety z ogromnym bolem musze stwierdzic ze bardzo nam brakuje
          ksiedza Zdzislawa Obecnie widac ze jest mniej ludzi w niedziele na
          mszy jak za czasow ksiedza Zdzisia Bardzo milo wspominamy Go wraz z
          innymi parafianami Wiec nie klam i nie mow zle o ksiedzu idz sie
          lepiej wyspowiadaj z tego klamstwa i oszczerstwa
          • Gość: zzz Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:27
            oczywiście padło pytanie na jeden temat, a odpowiedzi na
            drugi...kancelaria codziennie od 16 do 17 przed mszą, lub zaraz po
            mszy czyli ok 17:30
          • Gość: zdziwiona Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:30
            Rozumiem, że ja też miałam zwykłego pecha. Chciałam uzyskać pewną
            informację dotyczącą zamawiania mszy w kościele Św. Krzyża, w czasie
            kiedy ów ksiądz był w parafii na Parkitce. Kancelaria była zamknięta
            a telefonu nikt nie odbierał. Co do kazań - to też odrębny rozdział
            co pasuje a co nie mówić podczas mszy.
            Powyższa wypowiedź jest więc dla mnie conajmniej zastanawiająca.
            Magdo - Twoja wypowiedź pełna jadu nie przystoi wzorowej parafiance
            i katoliczce, za jaką się pewnie uważasz.
            • Gość: parafianin ze św. Straszne pomówienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:01
              Głąby częstochowskie od kiedy to kościół św. Krzyża jest na Parkitce?, a co
              księdza Zdzisława to szkoda że oś.Parkitka zapomniała jak ks. proboszcz im pracę
              organizował, bo to jest taki człowiek że nikogo nie zostawi bez pomocy!. Ja
              jestem z parafii św. Krzyża i nigdy nie musiałem czekać na księdza zawsze był o
              wyznaczonej godzinie- a co do kancelarii to jeśli księdza proboszcza nie było
              to był wikary a zawsze organista lub kościelny!. Bardzo nam brakuje w naszej
              parafii ks. Zdzisława i jego kazań też bo przynajmniej walił prawdę a nie
              owijał w papierek g...o.
            • Gość: marek Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 16:50
              Pelna jadu jestes ty zdziwiona osobo i od ksiedza Zdzisia prosze sie
              odczepic Brakuje nam Go i koniec kropka To Najlepszy
              Najserdeczniejszy i taka prawda ze pomagal wszystkim ktorzy
              potrzebowali pomocy nie odmawial nikomu
              • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:23
                A von mi zara od księdza dobrodzieja. To co wy se myślita, że chłop już nawet z dziewuchą na urlop pojechać nie może ino te wasze
                zas....ne zaświadczenia wydawać??!!
                Ale jak na tace, to po dwa złote daje jeden z drugim a wymagania
                jak by w banku jakim.
                A czekać mi, aż będzie dobrodziej miał czas i ochote z wami gadać
                amen.
                • Gość: psychiatra Walnięty ty to tak piszesz bo cię coś jebie IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 19:33
                  Lecz się czekam na ciebie.Mam fajny kaftanik.ch
          • Gość: ehh Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.02.09, 18:44
            wiesz, ze klamiesz? Latem kancelaria zawsze byla zamknieta. A o poziomie wiedzy
            z zakresu historii ksiedza lepiej nic nie mowic, tylko uzyc okreslenia 0.
            Czyzbys byla z akcji katolickiej w parafi? A szef akcji juz siedzi?

Spowiadac sie nie mam z czego, to co napisalem to prawda. Przypomnij sobie jak
            wyrzucal ludzi z kosciola, bo nie glosowali jak mu pasowalo.
            • Gość: Zbych Re: Kosciol w Dzbowie IP: 77.87.124.* 12.02.09, 20:09
              Jakiś miesiąc temu potrzebowałem zaświadczenia od księdza z parafii w Dźbowie.
              Byłem dużo wcześniej przed otwarciem. Kręciłem się wokół kancelarii w
              oczekiwaniu na księdza, i wiecie co, gdy mnie dostrzegł z okna plebani,
              przyszedł specjalnie przed godzinami otwarcia ,wydał mi zaświadczenie. Gdy
              spytałem o ( ile łaska) odpowiedział nic.
              • kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 23:28
                Zaswiadczenie juz mam, bez zadnych problemow. Kancelaria byla
                otwarta o czasie. Ksiadz powiedzial co laska i jestem zadowolona :)
                • Gość: kaska Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:36
                  Ci co mowia zle o ksiedzu Zdzislawie to sa ludzie ktorzy nie chodza
                  do kosciola lub dawniejsi ko......i
                  • Gość: jadwi1 Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.prenet.pl 15.02.09, 19:11
                    he, he prawdziwi katolicy, nie chodzą do kościoła bo księdza Zdzisia nie ma,
                    gratuluję wiary :-[))
                    • Gość: ??? Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.09, 10:35
                      jestem zdziwiony nie mam we mnie "pełnej wiary" ale ksiądz chyba z
                      powołaniem. Jakby było więcej takich było by chyba lepiej. Niewiem
                      nie znam się tak tylko pisze
                      • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:35
                        To Ty już lepiej idż się modlić zamiast pisać w tym stylu.
                        Bo pewnie do szkoły już nie chodzisz. A szkoda bo z gramatyką, że o stylistyce
                        nie wspomnę to Wasze za pan brat nigdy chyba nie byłeś???
                        Przez pół godziny usiłowałem coś z tego Twojego posta zrozumieć
                        i dopiero pomoc w postaci nauczyciela od języka polskiego mi pomogła.
                        A może jednak dasz się namówić jeszcze na jakąś szkółkę!!???
                        Naprawdę, to Ci pomoże. I nie boli.
                        Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka