kamila8027 12.02.09, 09:39 Witam Moze ktos sie orientuje w jakich godzinach/dniach jest otwarta kancelaria w Kosciele w Dzbowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:24 ...a może tak zadzwonić tam i dokładnie się dowiedzieć.>Adres: Częstochowa - Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 1957-03-04 - powołanie parafii ul. Gościnna 2 42-271 Częstochowa tel. 034 365-99-82, wik. 365-98-44 dekanat: Najświętszej Maryi Panny Jasnogórskiej w Częstochowie region: Częstochowski pow. grodzki, woj. śląskie Mieszkańcy: 2950 Msza św: Niedziela: 7.00, 9.30, 11.30, 17.00 Św. zniesione: 8.00, 17.00, 18.00 Dni powszednie: 8.00, 17.00 / / / / / Proboszcz: Ks. Zdzisław GILSKI Wikariusz: Ks. Seweryn WIATROWSKI Kościół parafialny: p.w. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus< to inf.z googli.p Odpowiedz Link Zgłoś
kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 10:32 Myslisz ze na to nie wpadlam, tylko ciagle nikt tam nie odbiera telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.54.170.71.tvksmp.pl 12.02.09, 10:45 jakby ktos mial takie informacje to ja tez chetnie skorzystam. Telefon widze ze jest tam jakas fikcją, bo dzwonie nie przesadzając od tygodnia o roznych godzinach i niestety automatyczna sekretarka proponuje zostawić numer do oddzwonienia... jak już wspomnialam od tygodnia nikt sie nie skontaktowal ze mna, a ja ciagle nie moge sie dodzwonic... pewnie proboszczunio tylko pod komoreczka działa. Niestety nie jestem w stanie pojechac tam w ciemno w obawie ze pocaluje klamke- mieszkam za daleko, zeby sobie taka wycieczke zorganizowac Odpowiedz Link Zgłoś
kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 10:54 Mam podobna sytuacje. Pomyslalam ze najlepiej wybrac sie przed msza swieta lub po niej to raczej ktos powinien byc. Jesli ktos wie jak dziala kancelaria to piszcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Kosciol w Dzbowie IP: 217.98.39.* 13.02.09, 16:06 Ech, nie dość, że człowiek chce im pieniądze do ręki wcisnąć, to jeszcze nie raczą telefonów odbierać. Widocznie trzeba się pofatygować osobiście. W końcu nagrodą za przestrzeganie religii jest niebo, to może trzeba się trochę wysilić? (Jeśli już ktoś zdecydował się w to wszystko wierzyć.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:05 i pewnie nie odbierze. Skoro tam jest Zdzisiu Gilski proboszczem to wspolczuje. Ja nie moglem odberac od niego przez 2 dni swojego zaswiadczenia o ogloszeniu zapowiedzi. Siedzialem pod ta kancelaria 2 dni (rano i popoludniu) kiedy niby miala byc otwarta gdy byl proboszczem na Parkitce. W koncu udalo sie go dopasc po mszy to z wielka laska wydal zaswiadczenie (opierniczyl, ze on nie ma czasu) i zazyczyl sobie drugi raz kase za zapowiedzi! Telefonu przez caly czas nie odbieral, a od jego sasiadow slyszalem, ze on nigdy nie siedzi w kancelarii kiedy ma wyznaczone godziny i ciagle ktos do nich dzwoni i szuka ksiedza. Wspolczuje proboszcza, nie dosc, ze cham i prostak (wystarczy posluchac kazan) to w dodatku jeszcze ma parafian w glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:10 Baranie zastanow sie co piszesz na ksiedza Zdzislawa jesli chodziles do kancelari dwa dni jak ksiadz Zdzislaw byl na parkitce to jestes klamca bo kancelaria byla otwarta dwa razy rano i popoludniu i zawsze ktorys z ksiezy tam urzedowal Powiedz lepiej prawde ze ni chodziles wogole do kosciola na msze tylko poszles jak to niektorzy mowia po ;swistek;Jesli chodzi o kazania to tez jest nieprawda bo ksiadz Zdzislaw mowil cala prawde co myslal to mowil a niestety prawda w oczy kole Jestem parafianka Parafi Podwyzszenia Krzyza i niestety z ogromnym bolem musze stwierdzic ze bardzo nam brakuje ksiedza Zdzislawa Obecnie widac ze jest mniej ludzi w niedziele na mszy jak za czasow ksiedza Zdzisia Bardzo milo wspominamy Go wraz z innymi parafianami Wiec nie klam i nie mow zle o ksiedzu idz sie lepiej wyspowiadaj z tego klamstwa i oszczerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:27 oczywiście padło pytanie na jeden temat, a odpowiedzi na drugi...kancelaria codziennie od 16 do 17 przed mszą, lub zaraz po mszy czyli ok 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:30 Rozumiem, że ja też miałam zwykłego pecha. Chciałam uzyskać pewną informację dotyczącą zamawiania mszy w kościele Św. Krzyża, w czasie kiedy ów ksiądz był w parafii na Parkitce. Kancelaria była zamknięta a telefonu nikt nie odbierał. Co do kazań - to też odrębny rozdział co pasuje a co nie mówić podczas mszy. Powyższa wypowiedź jest więc dla mnie conajmniej zastanawiająca. Magdo - Twoja wypowiedź pełna jadu nie przystoi wzorowej parafiance i katoliczce, za jaką się pewnie uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin ze św. Straszne pomówienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:01 Głąby częstochowskie od kiedy to kościół św. Krzyża jest na Parkitce?, a co księdza Zdzisława to szkoda że oś.Parkitka zapomniała jak ks. proboszcz im pracę organizował, bo to jest taki człowiek że nikogo nie zostawi bez pomocy!. Ja jestem z parafii św. Krzyża i nigdy nie musiałem czekać na księdza zawsze był o wyznaczonej godzinie- a co do kancelarii to jeśli księdza proboszcza nie było to był wikary a zawsze organista lub kościelny!. Bardzo nam brakuje w naszej parafii ks. Zdzisława i jego kazań też bo przynajmniej walił prawdę a nie owijał w papierek g...o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 16:50 Pelna jadu jestes ty zdziwiona osobo i od ksiedza Zdzisia prosze sie odczepic Brakuje nam Go i koniec kropka To Najlepszy Najserdeczniejszy i taka prawda ze pomagal wszystkim ktorzy potrzebowali pomocy nie odmawial nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:23 A von mi zara od księdza dobrodzieja. To co wy se myślita, że chłop już nawet z dziewuchą na urlop pojechać nie może ino te wasze zas....ne zaświadczenia wydawać??!! Ale jak na tace, to po dwa złote daje jeden z drugim a wymagania jak by w banku jakim. A czekać mi, aż będzie dobrodziej miał czas i ochote z wami gadać amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Walnięty ty to tak piszesz bo cię coś jebie IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 19:33 Lecz się czekam na ciebie.Mam fajny kaftanik.ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.02.09, 18:44 wiesz, ze klamiesz? Latem kancelaria zawsze byla zamknieta. A o poziomie wiedzy z zakresu historii ksiedza lepiej nic nie mowic, tylko uzyc okreslenia 0. Czyzbys byla z akcji katolickiej w parafi? A szef akcji juz siedzi? Spowiadac sie nie mam z czego, to co napisalem to prawda. Przypomnij sobie jak wyrzucal ludzi z kosciola, bo nie glosowali jak mu pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Kosciol w Dzbowie IP: 77.87.124.* 12.02.09, 20:09 Jakiś miesiąc temu potrzebowałem zaświadczenia od księdza z parafii w Dźbowie. Byłem dużo wcześniej przed otwarciem. Kręciłem się wokół kancelarii w oczekiwaniu na księdza, i wiecie co, gdy mnie dostrzegł z okna plebani, przyszedł specjalnie przed godzinami otwarcia ,wydał mi zaświadczenie. Gdy spytałem o ( ile łaska) odpowiedział nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila8027 Re: Kosciol w Dzbowie 12.02.09, 23:28 Zaswiadczenie juz mam, bez zadnych problemow. Kancelaria byla otwarta o czasie. Ksiadz powiedzial co laska i jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:36 Ci co mowia zle o ksiedzu Zdzislawie to sa ludzie ktorzy nie chodza do kosciola lub dawniejsi ko......i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwi1 Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.prenet.pl 15.02.09, 19:11 he, he prawdziwi katolicy, nie chodzą do kościoła bo księdza Zdzisia nie ma, gratuluję wiary :-[)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.09, 10:35 jestem zdziwiony nie mam we mnie "pełnej wiary" ale ksiądz chyba z powołaniem. Jakby było więcej takich było by chyba lepiej. Niewiem nie znam się tak tylko pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Kosciol w Dzbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:35 To Ty już lepiej idż się modlić zamiast pisać w tym stylu. Bo pewnie do szkoły już nie chodzisz. A szkoda bo z gramatyką, że o stylistyce nie wspomnę to Wasze za pan brat nigdy chyba nie byłeś??? Przez pół godziny usiłowałem coś z tego Twojego posta zrozumieć i dopiero pomoc w postaci nauczyciela od języka polskiego mi pomogła. A może jednak dasz się namówić jeszcze na jakąś szkółkę!!??? Naprawdę, to Ci pomoże. I nie boli. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś