mama_68 28.05.09, 07:05 poszukuję dobrego lekarza, który miał do czynienia z dziećmi po ugryzieniu kleszczem dziecko po tygodniu dostało rumień pilne czekam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
espaniolla Re: bolerioza 28.05.09, 10:17 Poszukaj na na tym forum jest kilka mam leczących dzieci z boreliozą. Na pewno jak najszybciej musicie włączyć dziecku antybiotyk. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140 Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: bolerioza 28.05.09, 14:24 Spokojnie! - rumień to jeszcze nie borelioza. Idż do najbliższego lekarza. Powiedz co się stało i spokojnie wypełniaj polecenia medykusa. Ja również byłem ofiarą tego diabelstwa i również wdał się rumień. Otrzymałem jakieś medykamenty i już z pięć lat nic się nie dzieje. W naszym obszarze jedynie co dziesiąty kleszcz jest nosicielem zarodków boreliozy. Trzeba naprawdę mieć pecha by to choróbsko złapać. Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
espaniolla Re: bolerioza 28.05.09, 14:31 Niestety, ale rumień oznacza boreliozę! Jeśli się pojawił nawet nie ma konieczności wykonywania badań, od razu trzeba leczyć. Dyźku to, że nic się nie dzieje nie oznacza, że nie jesteś chory. Cysty boreliozy mogą nie ujawniać się przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zmora_1 Re: bolerioza 28.05.09, 16:45 Dobry dermatolog przyjmuje na ul. Zana. Nie wiem jak się nazywa ale jest murzynem. Brat się leczył u niego i to naprawdę dobry lekarz. Zrób jeszcze testy dodatkowo, żeby sie upewnić. Brat miał boleriozę i narazie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bolerioza IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 28.05.09, 18:24 Najpierw proste testy na obecność antyciał boreliozy tj Elisa w klasie IGm i IGg. Dokładniejszy jest westerblot. Chyba najlepiej zrobić w laboratorium Diagnostyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: bolerioza IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.05.09, 18:51 Tutaj masz forum na temat boreliozy. Jak Poczytasz to znajdziesz informacje i namiary na lekarzy. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140 Boreliozę leczy sie długo dużymi dawkami antybiotyków. Nie wystarcza niestety miesiąc, potrzebny jest długi okres kilku miesięcy. Niestety w Polsce większość lekarzy leczy boreliozę źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: kleszcz + rumień = borelioza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 20:23 Kleszcz + rumień = borelioza, ludzie podali ci linki do dobrego forum. Musisz koniecznie przeczytać FAQ na tym forum i poczytaj sobie wątki. W Polsce jest tylko kilku lekarzy którzy leczą boreliozę prawidłowo (to leczenie nie jest uznawane przez NFZ). Borelioza to okropna choroba. Leczenie jest długie, ciężkie i drogie (duże dawki antybiotyków przez długi lub bardzo długi okres czasu - zależy od objawów). Namiary na lekarzy masz na forum Borelioza do którego masz linki we wcześniejszych postach. Z tego co wiem dzieci leczy dr Beata z Krakowa. Nam jest najbliżej do lekarza w Zabrzu (wątek na forum - Lekarz z Zabrza). W Częstochowie nie ma lekarza specjalizującego się w leczeniu boreliozy. Według większości lekarzy borelioza to choroba, lekka i łatwa w leczeniu. Nic bardziej mylnego, to okropna choroba. Zajrzyj również na forum Borelioza - mirror. Zaraz dam ci linki do tego forum i do lekarza z Zabrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: kleszcz + rumień = borelioza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 20:36 Link do Forum Borelioza - Mirror To forum też sobie poczytaj, piszą tam ludzie którzy nie zawsze zgadzają się z tym co się pisze na Forum Borelioza forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49179 Link do strony lekarza z Zabrza www.wielkoszynski.webity.pl/zakres-c59bwiadczen/borelioza/ Podam Ci jeszcze link do magazynu Kafeteria, jest tam u dołu głównej strony specjalna zakładka poświęcona boreliozie - poczytaj sobie historie ludzi chorych na bb www.kafeteria.pl/borelioza/ Czytaj czytaj czytaj - bo decyzję o ewentualnym leczeniu musisz podjąć sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Po pierwsze nie wpadaj w paniekę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:35 mam prośbę by osoby nie mające zielonego pojęcia o boreliozie nie siały paniki taka psychoza strachu jest najgorszym lekarstwem. A najgorszą wiedzą są właśnie Fora gdzie aktywują się różni panikarze. Bolerioza jest poważną chorobą ale wyleczalną. Na pewno nie NALEŻY JEJ lekceważyć ale również nie należy brać do serca histerycznych postów i wypowiedzi w stylu: >tylko kilku lekarzy którzy leczą boreliozę prawidłowo (to leczenie >nie jest > uznawane przez NFZ). Borelioza to okropna choroba. bo niby co jest przesłanką takiego wniosku ???? Wewnętrzne przekonanie autora czy kolejna plota podsłyszana na forum ??? Droga autorko wątku..nie wpadaj w panikę, przeprowadź gruntowną miesięczną terapię...p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wawan1 Rumień =100% borelioza. 28.05.09, 22:00 Natychmiast antybiotyk, bez testów, rumień jest dowodem na boreliozę. Doraxnie mozesz się udac prywatnie do dr Sikory, bo nie wiem czy na PCK jeszcze jest. Natomiast na porządne leczenie do dr Wielkoszyńskiego do Zabrza masz najbliżej. Nie zwlekaj. Choruje na to dziadostwo od 10 lat i wiem co to znaczy!. Życze zdrówka dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś