Dodaj do ulubionych

Bonifacy Dymarczyk

IP: *.pcz.czest.pl 16.12.03, 08:44
Nic nie piszemy o śmierci Bońka Dymarczyka, a to przecież jedna z bardziej
znanych osobowości Częstochowy. Tak zagatkowo zamordowany, dlaczego nic o tym
się nie pisze. Dopiero koledzy próbują naświetlić sprawę. Jeśli nie zrobimy
hałasu będzie kolejna "zapomniana śmierć".
Obserwuj wątek
    • Gość: Seba Re: Bonifacy Dymarczyk IP: *.icpnet.pl 16.12.03, 09:05
      A kim on był bo nie wiem?
      • Gość: Jacek Re: Bonifacy Dymarczyk IP: *.pcz.czest.pl 16.12.03, 09:14
        Aktor teatru "Mickiewicza", a wcześniej lata 70-te założyciel kabaretów m.in.
        legendarny "Adijos Muczaczos" z Markiem Obertynem i Mańkiem Gorzeckim (też już
        przeszedł do wieczności).
        A tak naprawdę to wspaniały kolega dla wszystkich.
    • kressska Re: Bonifacy Dymarczyk 16.12.03, 15:55
      pytasz dlaczego na forum nie poruszono tej sprawy....proste jak słońce, bo
      przeciętnie ludzie którzy tu piszą są nastawieni na zadymę jak np.banda
      dzieciaków ,którzy chca obgadać swoich nauczycieli, że ta to taka ,a ta jeszcze
      gorsza....,a oni biedni bo się uczą , a nikt tego nie docenia...druga grupa to
      Ci którzy wszędzie widzą odcienie czerwieni ,inni stawialiby zarzuty Wronie ,bo
      Wrona...o Wronie....nasze miasto jest dziwne, niby wszystko normalne ,ale tak
      na prawdę nie jest....:)............nikt nie docenia ,tych którzy są naprawdę
      okey...może dlatego nie doczekałeś się rozwinięcia wątku Bońka...ja też
      żałuję...SPIESZMY SIE KOCHAC LUDZI .....BO TAK SZYBKO ODCHODZĄ......
      powiedział kiedyś Twardowski...........przykro ,że ....mogę tylko zadumac się
      chwile nad kolejną bezsensowną smiercią wartościowego człowieka...........
    • Gość: Powerd Re: Bonifacy Dymarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 18:42
      Tak to był naprawde wielki talent miałem okazje poznac Bonka uczył mnie do wystepów w teatrze organizowanych przez moja szkole. Naprawde szkoda takiego artysty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka