Dodaj do ulubionych

Wspaniały koncert Dody!!!

IP: 213.199.253.* 12.09.09, 22:49
Był fantastyczny tyle ludzi było cała armia jestem w szoku normalnie.A wy co
sądzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;p Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.cnow.pl 12.09.09, 22:52
      byłoo suuuper siedziałam na ławecze vipów. zdjecie z dodzią jest autograf tez. nic dodac nic ująć . I koncert bardzo dobrze zorganizowany.!
    • Gość: aaa Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 22:56
      Niestety nie było mnie na tym koncercie, a z tego co niektórzy pisali na forum to pomidorki miały iśc w rucha tu proszę pierwszy wpis zadowalający.
      • Gość: ss Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:08
        Ci co nie byli niech żałują,100% klasy.Wszystko dopięte na ostatni guzik.Nic jej
        nie można zarzucić naprawdę super!Fajnie,że zorganizowała nam pierwszy raz od
        lat koncert z prawdziwego zdarzenia.
        • Gość: wiola40 Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:03
          Doda powaliła mnie na kolana, chylę czoła, to pierwsze takie show
          artysty występującego na ciechanowskich błoniach, nie jestem jej
          fanką, ale podziwiam i gratuluję, jesteś boska....
      • Gość: d Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.09.09, 23:08
        a było "sie ma wieśniaki"?? bo nie byłem i pytam z ciekawości :)
        • Gość: wiola Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:11
          Wieśniaki to Ci,którzy myśleli,że tak się odezwie i narobi siary rodzicom.To
          wbrew pozorom naprawdę dobra dziewczyna,a talent pokazała dziś na 102!!!
          • Gość: dr Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:13
            To prawda,kopary nam opadły!Takiego koncertu tu jeszcze nie było!Super!
            • Gość: album Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.09, 23:21
              Faktycznie,było wspaniale.Musiła się pokazać,w końcu jest byłą
              Ciechanowianką.
            • Gość: Ania38 Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:06
              wszystkim sceptykom utarła nosa, Doda jesteś Wielka, taki koncert
              moglas tylko Ty zaprezentować, było odlotowo, talent, klasa, piękno,
              jesteś Cudowna
    • Gość: x Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:17
      Jak miło że w końcu coś się udało w naszym mieście.
      • Gość: Paweł Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.09.09, 23:29
        tak, doda jest super, koncert rewelka, polecam wszystkim, teraz bedzie grała w
        Londynie podobno...
    • Gość: alumn Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.09, 23:34
      Nikt nie pisze o przeżyciach w spotkaniu z Dodą,czyżby wiało nudą?
      • Gość: p Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.chello.pl 12.09.09, 23:39
        jakie spotkanie?
      • Gość: can Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:40
        Było super ale tak ogólnie nic konkretnego ;D.
        • Gość: anty Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 23:47
          byłem w Plocku i wielu mieszkańcow tego miasta na koncercie na Cover Festiwal,
          życze Dodzie takiego paweru w wieku Acid Drinkers
          • goldrain Re: Wspaniały koncert Dody!!! 13.09.09, 00:05
            Witam na forum. Koncert Dody rzeczywiście udany. Jedna z lepszych imprez
            plenerowych w mieście, o ile dotychczas nie najlepsza. Można nie lubić jej
            twórczości, ale w rodzinnym mieście postarała się. Tak trzymaj, Dorota!!!
          • Gość: ms49 Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 00:15
            Wspaniały koncert, wbrew przewidywaniom ciechanowskiej młodzieży,
            Doda zachowała się super, tak jak na gwiazdę przystało, bardzo
            ciepło mówiła o Ciechanowie... no i ten wpaniały gest przeznaczenie
            gaży za koncert dla młodych talentów. Doda zachowała się z klasą ,
            czego nie można powiedzieć o ciechanowiakach. Wszystkim się koncert
            podobał na pewno, i wypadało gorąco jej za to podziękować oklaskami,
            ale tak właściwie to Ciechanów tak drętwo reaguje na wszystkich
            koncertach. Szkoda...
            • magik1985 Re: Wspaniały koncert Dody!!! 13.09.09, 00:21
              no i mi tez się podobało. zachowanie z klasą faktycznie. Królowa popu, jakby nie patrzeć, mimo kiczowatego wizerunku pokazała charakter i przywiązanie do miasta.
      • Gość: Maria 40 Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:11
        tak wspaniałego występu jeszcze nie było, Doda jest piękna, miło
        było patrzeć na tak wspaniała artystkę i do tego rodowitą
        Ciechanowiankę, cieszmy się, że ktos taki urodził się w naszym
        mieście, piękna , utalentowana kobieta...chylę czoła, gratuluję nam
        wszystkim ziomalki
      • Gość: fanka Dody Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:18
        stałam w tłumie,wszyscy kipieli z zachwytu,duma, zaszczyt, a obok
        mnie stały dwie dziewczyny i chłopak, wiek 17 lat, pijani, palili
        papierosy, jedna z nich mówi , ale ona jest beznadziejna, głupia,
        wygwiżdzemy ją....zazdrość, wiocha, beznadzieja, chylić czoła
        krowy ,takiej artystce, pochylić się nisko, a co wy sobą
        reprezentujecie... dno...
    • Gość: heeheee Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.chello.pl 13.09.09, 00:28
      hehe spokojnie mlodzi wytrzezwieja i sie znowu zacznie jazda na forum :-)
    • Gość: kacha Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 94.254.131.* 13.09.09, 00:33
      Najlepszy plenerowy koncert w Ciechanowie, wreszcie dobre nagłośnienie. Świetny wokal i energia na maxa. Bardzo bardzo pozytywne zaskoczenie.
      Potwierdzam - to prawda, że KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA!
      • Gość: gosc Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 00:44
        Mnie również koncert bardzo się podobał. Dorota pokazała klasę. Miejmy nadzieję,
        że to nie ostatni jej koncert w Ciechanowie. Myślę, że Ciechanowianie powinni
        być dumni z tak pięknego wokalu!
        • Gość: redser Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 00:54
          Bardzo udany come-back Dody do Ciechanowa. Pokazała prawdziwą klasę. Byłam
          bardzo miło zaskoczona. Pozdrowienia dla Królowej:)))
          • Gość: kaska Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 01:02
            Na www.ciechanowonline.pl oprócz Dody jest jeszcze moje zdjęcie z koncertu!
            • Gość: ze Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.chello.pl 13.09.09, 05:59
              Na moim dosc cichym osiedlu (Aleksandrowka) obudzil mnie ok. 20 minut temu
              smiech i dosc donosny glos. Zanim jednak sie roztrzezwilem i doszlo do mnie, ze
              to mi sie nie snilo wyjrzalem przez okno. Bylem pewien, ze to byla Doda. W
              przekonaniu utwierdzil mnie fakt, ze widzialem jak odjezdzala duza terenowka
              Chevroleta w brzoskwiniowym kolorze (taka sama wczoraj jezdzila jako organizator
              koncertu). Moze ktos wie cos wiecej?
              A koncert byl super. W tym miescie nigdy nie bylo takiego show. Liczymy na nastepny!
              • Gość: iza Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 213.199.253.* 13.09.09, 08:40
                Dorotko kochamy cię jesteś Królową.Koncert był świetny naprawdę.
                • Gość: :) Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.09.09, 09:14
                  Jak dla mnie super ;D byle takich więcej.
                  • Gość: XXX Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.cnow.pl 13.09.09, 11:09
                    Jak dla mnie to drugi udany taki koncert, jak pamiętamy gościliśmy w naszym
                    Ciechanowie zespół Bajm który dał też superowy koncert w 2008 roku na piknik
                    europejski.
    • Gość: misiek Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:41
      Jeden z najlepszych koncertów jaki odbył się w naszym mieście. Doda pokazała
      klasę i styl jakiego brakuje wielu polskim ( czyt. pozostałym cienkim polskim)
      wykonawcom. Myślę, że śmiało można zaprosić ją na następne pożegnanie lata.. I
      choć do tej pory miałem mieszane uczucia co do jej osoby to uważam, że koncert
      był świetny. Brawo Dorota :)
      • Gość: kdkdkd Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:44
        zapewne wielu zapomniało o wystepie zespołu Dzem na zamku,przed wykopaniem tej wielkiej dziury.

prosba by jedna osoba z neostrady nie produkowała pochwalnych hymnów.
        • Gość: kdkdkd Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:52
          koncert Dzemu to tylko czerwiec 2007 i płatny z kilkutysieczną frekwencją.
          • Gość: kdkdkd Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 12:01
            pisanie KRÓLOWA o Dodzie nie podoba się mojej córeczce dla której Królowa to postać bajkowa
            • Gość: lenka. Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 12:12
              Koncert naprawdę wypadł super. Doda pokazała niezłe show. Ku memu zdziwieniu
              została przyjęta przez publiczność bardzo dobrze.
    • Gość: marta Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.chello.pl 13.09.09, 12:11
      Razem ze znajomymi byliśmy pod wielkim wrażeniem na koncercie Dody. Koncert ten
      był najlepiej przygotowany ze wszystkich które były do tej pory. Najważniejsze,
      że śpiewała na żywo a nie tak jak wielka Madonna z playbecku. Głos ma jak dzwon!!!!

Brawo Dorota pokazałaś, że jestem wielka!
      • Gość: sylwia Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 12:32
        Również musze powiedzieć że doda pokazała klase , ogólnie nie byłam
        na koncercie lecz w piątek zamknięto świat dziecka gdy tam weszła i
        wynosiła zabawki workami a następnie zawiozła je do ciechanowskiego
        szpitala i rozdała je dzieciakom ...
        • Gość: tuti Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:05
          CUD MIÓD, PO PROSTU ZAKOCHAŁAM SIE W DODZIE !!! TO WSPANIAŁA I
          PIOSENKARKA I CZŁOWIEK WIELKIEGO SERCA !!!
          KONCERT CUDOWNY !!!
    • Gość: m Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 13:45
      Jestem podbudowany. Same pozytywne komentarze :) Doda zachowała się elegancko.
      • Gość: mazi Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.multimo.pl 13.09.09, 13:57
        no szok! szok! czy ja dobrze czytam no proszę,,,same pozytywne komentarze ;) idąc na koncert Dody słyszałam tyle komentarzy negatywnych oczywiście a tu proszę zaskoczyła was Doda,myślę że to co pisali nie którzy wcześniej to tylko i wyłącznie z zazdrości.. Brawo Dla Naszej Dody!!!!!!! koncert byl zajebisty byłam i jestem zachwycona..
        • Gość: lilkkk Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 14:06
          KONCERT - KLASA !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ania2261 Re: Wspaniały koncert Dody!!! 13.09.09, 15:56
      Powtórzę to co przedmówcy.Koncert rewelacja!Super nagłośnienie,
      światła, fajerwerki i efekty specjalne.A głos Dody rzeczywiście jak
      dzwon i to nie byle jaki! Teledysk ani nagranie na płycie tego nie
      oddają.Ma parę dziewczyna.Po za tym dobrze jej w tym rockowym
      wydaniu.Ma świetny głos do takich utworów. Najwyraźniej jej nowa
      miłość ma wpływ na taki jej image. Korzystna zmiana.Extra!
      • Gość: mocher Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 19:01
        Cały ten tytuł od początku do końca jest rysowany przez jakąś
        dzieciarnię. Same och-ach!!. Jak by nie było mankamentów (delikatnie
        mówiąc) w całej tej sprawie.
        • magik1985 Re: Wspaniały koncert Dody!!! 13.09.09, 19:30
          jak były, to napisz- mocherku ;)
          • Gość: jacek Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 213.199.253.* 13.09.09, 19:54
            Cudo cudo cudo cudo cudo cudo...Doda kochamy
            Cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Zuza Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:20
            jeśli ktoś napisze coś niepochlebnego o Dodzie, to z czystej
            zazdrości, Doda jesteś WIELKA, jestem dumna z ciebie jako mieszkanka
            tego miasta...
            • Gość: Mila 23 Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.cdma.centertel.pl 13.09.09, 20:58
              Koncert wyjątkowy, Doda zjawiskowa, oprawa zaskakująca. Wrażenia niesamowite dla
              oczu i uszu. Czekam na następne takie show...
              • Gość: aborygen Re: DEPTAK imienia Dody!!! IP: *.cdma.centertel.pl 13.09.09, 23:04
                Jakaś tam łatana, dziurawa ulica imienia Doroty Rabczewskiej to
                przecież niegodne Królowej!!!! Nowe rondo taaaak, albo mam lepszy
                pomysł! deptak w samym sercu naszego miasta nazwijmy ku jej czci,
                co? he he he !!!!!!!!!!!!!!
                • pierwszy.obywatel Re: DEPTAK imienia Dody!!! 14.09.09, 07:40
                  Deptak Dody to przesada.
                  Proponuję kino im.DODY to nawet miałoby jakiś sens.Nigdy nie wiemy czy kiedyś
                  nie będziemy się jej wstydzić,a DODA mogłaby zasponsorować lepszy wystrój kina i
                  kupić sobie taki lans./casus stadionów/
                  Jeśli było tak super to gratulacje dla gwiazdki pop kultury.
                  • Gość: mocher Re: DEPTAK imienia Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:40
                    do magika 1985
                    Nie chodzi robaczku mały by atakować i oceniać wszystkich i
                    wszystko dookoła. Ostro i na odlew według zasady: wszyscy są be, a
                    ja jestem cacy i super. Nie będę oceniał występu Dody bo na muzyce
                    znam się średnio, aczkolwiek niektóre kawałki wydają się fajne i
                    słucha się je z przyjemnością.

Niech artystka doskonali się /życzę jej jak najlepiej/ się w
                    swojej dziedzinie. Niech opiera się w swoim rozwoju na pracy, a nie
                    na wyuzdanym i prowokacyjnym stylu prezentacji swojej osoby w
                    mediach. Niech nie wypowiada się na tematy o których nie ma
                    zielonego pojęcia. Mam tu na myśli np. Biblię. Jak jest osobą
                    niewierzacą to niech na te temat się nie wypowiada publicznie
                    obrażliwie, bo można kogoś dotknąć, urazić. Tolerancja to co innego
                    niż akceptacja. Tolerancja to znaczy przyjęcie, że są osoby inaczej
                    myślące. To trzeba uszanować, a nie wchodzić z butami w strefy bla
                    innych ważne.
                    Co innnego imieniny u cioci a co innego publiczny wywiad?.
                    Kapujesz magiku!.

• Gość: EWA Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:12
        PO PROSTU REWELACJA !! JAK TO DOBRZE ŻE BYŁAM! jeszcze nie widziałam
        tak wspaniałego koncertu ! jaka ta Doda jest perfekcyjna ! Wszystko
        miała DOPIETE NA OSTATNI GUZIK ! I jest bardzo miła i ciepla.. no i
        DOBRA. DAŁA TYLE KASY NA TO STUDIO I TYLE ZABAWEK DO SZPITALA
        ZANIOSŁA ŻE SZOK !!
    • Gość: ciechanowianin Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 213.17.171.* 14.09.09, 08:17
      Wspaniały ? zwłaszcza jak pokazała nam że ma nas w d... klepiac sie
      po tyłku. Dziecko chyba nie widziałaś wspaniałych koncertów
      nagłosnienie do bani tak jak cała reszta!!!!
      • Gość: Pawełek Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:52
        Jak wypadł support?. Podobno miała być Nocna Zmiana Bluesa.
      • Gość: ciechaowianin ? Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:15
        Znawca -Krytykan i do tego kre..n
      • Gość: black ice Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.09, 09:58
        no pokazała i jak dla mnie to nic strasznego, co Ty pedał jesteś?
        że przeszkadza Ci widok damskich pośladków? ma co pokazać to pokazuje...
        i z te określenia typu dziecko to zatrzymaj dla siebie, stary grzmocie, bo tu
        nie ma limitu lat i pisał tak jak mu się podobało.
        Narzekać każdy potrafi, to zrób coś sam i pokaż co jest super, co jest fajne.
        Wszedłeś tam za darmo i jeszcze źle! Takich ludzi to tylko można zaliczać do
        zakompleksionych którym nic nigdy nie pasuje. Nie pozdrawiam

• Gość: on Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 11:15
          ...tylko te pośladki nie bardzo pasują do głosu i wizerunku naszego
          papieża.
          Mogła sobie to darować. Ale założyć coś na siebie, chociaż na czas
          tego utworu. To nie było zbyt udane. Reszta koncertu ok.
          • Gość: gvu Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:46
            Cieszę się, że koncert Dody odbył się w tak wspaniałej atmosferze.
            Plotki o planowanym złym przyjęciu Dody spowodowały, że nie poszłam
            na koncert. Bardzo nie chciałam oglądać takiego zachowania naszej
            publiczności.Gratuluję jej pięknego głosu.
            • Gość: yogi Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:50
              Najwięcej było 12latek i emerytów z tego co zauważyłem ;) Faktycznie było sporo
              ludzi. Ale i tak do tej pory najlepszy koncert w Ciechanowie dało Lady Pank i Kukiz.
              • Gość: gość Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.chello.pl 14.09.09, 14:53
                Ale na żadnym z tych koncertów nie było tyle ludzi.
                • Gość: set Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:08
                  BYŁO 20 tysiecy LUDZI !!! KONCERT NAJLEPSZY NA ŚWIECIE !!! BRAWO
                  DODA !!!
              • Gość: piwko Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 17:58
                Lady i kuk w pijanym widzie...najlepsi, ot szacunek dla publiki
        • Gość: gość Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 17:03
          rewelacja. hahahahahahaha.
    • effcia0 Re: Wspaniały koncert Dody!!! 14.09.09, 20:50
      Super koncert, jakiego Ciechanów nie widział.
      • Gość: chce byc gluchy Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 195.117.122.* 15.09.09, 01:40
        Mnie tam na szczescie nie bylo. Jestem katowany Vivą 12h w pracy. I non stop
        slysze jej wycie.
        • Gość: ten wczesniej Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: 195.117.122.* 15.09.09, 01:44
          a jezeli chodzi o ulice to jakis chodnik w oczyszczalni sciekow mozna nazwac jej
          imieniem:D
          gluchy byc kompletnie nie chce ale takia wybiórcza gluchota by sie przydala:D
          • Gość: mocher Re: Wspaniały koncert Dody!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 18:42
            Spuśćmy ze wstydu zasłonę milczenia nad postepowaniem
            pozaestradowym gwiazdki. Szkoda gadać!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka