Dodaj do ulubionych

Netia 4Mb LLU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 12:49
Czy ktoś z Was może opisać swoje wrażenia ?
Interesuje mnie ta prędkość - jaka jest faktycznie, czy nie ma skoków, awarii
itp. Warto kupić netię ? W Ciechanowie jest już ich centralka, ciekawe jak to
wszystko działa w praktyce bo kable nadal są od TP
Obserwuj wątek
    • Gość: XxX Re: Netia 4Mb LLU IP: 83.238.5.* 13.02.10, 15:50
      ja od 2 lat mam 2Mb i nie narzekam:)

Tylko że ja mam BSA czy coś w tym stylu:)
      • Gość: xxxx Re: Netia 4Mb LLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:32
        Ważne jak daleko mieszkasz od tzw "centralki"
        Napisz które osiedle
        • Gość: XxX Re: Netia 4Mb LLU IP: 83.238.5.* 14.02.10, 12:37
          Jak mieszkasz w mieście to nie ma różnicy. Do 5km od centralki jest dobrze, ale
          około 5km i powyżej jest problem, 512 na pewno działa.

Przez te 2 lata miałem tylko raz przez 3 dni problem:) ale to jakiś sprzęt się
          wykopycił i na całym Mazowszu tak było. Oczywiście kasę sami odliczyli od
          faktury nie tak jak w Tepsie że trzeba reklamację składać:) Osobiście polecam,
          czekam na większe prędkości dostępne dla nas, szarych użytkowników:)

pozdrawiam
    • Gość: Michał Re: Netia 4Mb LLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 12:35
      A ja Netii nie polecam. Mam 1 MB ( 1 MB mam na umowie na 24 m-ce, bo
      tak naprawdę w realu to od 3 m-cy nie wiem już co mam ) Przez 13 m-
      cy działało super. Potem coś się je...ło i przestało działać w
      ogóle. Po interwencji zaczęło ale już z prędkością o połowe
      mniejszą. Po kolejnej interwencji wróciło 1 MB ale rwało się co 5
      minut - 5 minutowego filmiku na youtube bez przerywania nie dało się
      obejrzeć. Po interwencji, już kolejnej, przestało przerywać ale znów
      miałem 512 Kb. Po jeszcze jednym monicie z mojej strony w końcu
      przyznali się, że, cyt. " nie ma możliwości technicznych zapewnienia
      Panu prędkości 1 MB". Jak to się stało, że wcześniej przez 13 m-cy
      były takie możliwości i działało tego pani dzwoniąca do mnie nie
      potrafiła wyjaśnić, zresztą stwierdziła, że jest tylko od tego żeby
      mnie poinformować z przykrością i przedstawić mi w związku z
      problemami ofertę - ale kurde jaką. Nową umowę na kolejne 24 m-ce z
      prędkością 512 Kb za jedyne - uwaga 49,90 ( do tej pory za 1 MB
      płaciłem ok. 68 zł). Nie chciała negocjować, bo przecież ona jest
      tylko od przedstawienia mi oferty - bosko.
      Zatem chcieli mnie związać ze sobą na kolejne 2 lata z gów...nym
      transferem za kwotę, moim zdaniem wygórowaną, biorąc pod uwagę to,
      co oferuje konkurencja i przede wszystkim to, że to oni - Netia -
      nie dotrzymują warunków umowy. O jakiejś satysfakcji z powodu
      zerwania przez nich umowy zapomnij. Kanał.
      Oświadczyłem, ( już kolejnemu panu w kolejnej rozmowie ), że mam ich
      gdzieś ( delikatniejszymui słowami bo przeca wszystko nagrywają ) i
      jestem bardzo dla nich i tak łaskawy i miły, że nic nie chcę, tylko
      wcześniejszego rozwiązania umowy - mieli przysłać stosowne dokumenty
      2 tygodnie temu - jak sądzisz przysłali ?
      A net nadal mam 512 i pewnie rachunek wystawią jak do tej pory za 1
      MB. Wspomnę tylko, że reklamacje w Netii załatwia się wyłącznie
      poprzez ich infolinię ( teoretycznie 24 na dobę 7 dni w tygodniu ) -
      ale spróbuj się dodzwonić np. po południu albo w weekend -
      powodzenia.
      Jednym słowem - Netii nie polecam
      • Gość: rafi Re: Netia 4Mb LLU IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 01:41
        Nigdy nie miałem większych problemów z Netią, ale parametry mojej linii nie były
        za dobre (3km od centrali). Załatwiłem sprawę przez wymianę swoich kabli
        telefonicznych wewnątrz budynku na nowe i o większym przekroju. linia była
        kombinowana i sporo puszek po drodze, przez co sygnał tracił na jakości.
        Kupiłem kabel telefoniczny 4x0.8 (chyba najgrubszy) i doprowadziłem bezpośrednio
        do rutera od puszki na zewnątrz budynku. Ping zmierzony na pingtest.net z
        serwerem w Anglii spadł mi z 150ms do 80ms.
        Teraz mam 2 MB za 74zł i od 1 marca przeskakuję na 4MB w LLU za 49zł.
        Więc nie jęcz, że to wszystko wina Netii bo sam możesz być winny tego jak działa
        twój internet, tylko nie chce się D*** ruszyć żeby coś z tym zrobić i najlepiej
        zwalić wszystko na innych. Korzystam z jej usług od 3,5 roku i na razie nie
        zamierzam nic zmieniać.
        • Gość: Michał Re: Netia 4Mb LLU IP: 83.238.193.* 17.02.10, 19:20
          Kolego rafi - chyba nie doczytałeś dokładnie co pisałem skarżąc się na Netię. Wyraźnie napisałem, że przez 13 miesięcy wszystko działało jak należy, a dopiero potem zaczęło się krzaczyć, a ja niczego nie zmieniałem ze swojej strony po 13 miesiącach działania jak należy.
          Poza tym od wczoraj mam już dowód na to, że Netia dała ciała. Dostałem oficjalne pismo, że, cyt. " Uprzejmie informujemy, iż pomimo zawarcia przez Pana umowy ...." ble ble ble " .... nie mamy możliwości świadczenia usług wskazanych w Umowie z powodu braku możliwości technicznych ".
          I w związku z tym są zmuszeni rozwiązać umowę. Nawet przepraszamy nie napisali, a całość jest tak sformułowana jakbym to ja sam zawarł umowę,a im nic do tego, jakby nie dostrzegając, że umowa zawierana jest między stronami. Sam jej ze sobą przecież nie zawarłem.
          Kolego rafi - Jak działało przez 13 miesięcy to nie miałem uwag - teraz mam.
          A wymiana kabla na grubszy wewnątrz budynku - to naprawdę działa ? Poważnie ? Jakoś trudno mi uwierzyć skoro na zewnątrz budynku jest ten sam szajs co był ? To tak jakby ci z kranu słabo woda leciała bo rury stare i dużo w nich kamienia wewnątrz, a radą na to byłaby wymiana baterii w umywalce. Samopoczucie lepsze pewnie będzie bo ładne i nowe na widoku ale czy zadziała naprawdę, cóż mam wątpliwości. No ale jeśli tobie działa to tylko pozazdrościć. Mi nie działało i jak piszę wyżej - Netia, nawet nie z przykrością, tylko po prostu informuje mnie, że zrywa ze mną umowę.
          Tyle o Netii
          • Gość: Kamil Re: Netia 4Mb LLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 21:54
            Tylko jedna sprawa.
            Netia ma w Ciechanowie od września swoją centralkę LLU i oferuje 4/8Mb.
            Kłopoty z netią mogą być związane z tym, że ktoś jest podłączony do centralki TP
            i ma prędkość 1/2/6Mb. Kiedyś tylko tak podłączali...
            • Gość: LLU Re: Netia 4Mb LLU IP: *.171.188.70.static.crowley.pl 18.02.10, 13:33
              Typowe BSA dziala na linii wykorzystywanej takze przez Tp i innych
              operatorow. LLU gwarantuje Netii lacze na wylacznosc :) ot tyle.
              Teoretycznie powinno dzialac lepiej i nie ma znaczenia dlugosc linii w
              tym przypadku. To nie siec domowa :)
              • Gość: LLU Re: Netia 4Mb LLU IP: 77.255.240.* 22.02.10, 19:38
                mam od grudnia 8mb w netii na LLU i przyznam się że śmiga jak trzeba, nie mam
                żadnych problemów z netem. Nie mogę złego słowa powiedzieć na Metię na razie
                chociaż słyszałem że czasem się problemy zdażają.
                Ja przykladowo plik 1,6GB ściągam około 15 minut.
                Osobiście polecam
                • Gość: Prośba Re: Netia 4Mb LLU IP: 212.160.150.* 23.02.10, 15:18
                  Kto ma net z Netii w technologii LLU niech poda wyniki z www.speedtest.net .
                  Przykład - łącze TPSA w firmie gdzie pracuję ma taką dzwiną przepustowość:
                  www.speedtest.net/result/726429706.png .
                • Gość: Kamil Re: Netia 4Mb LLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 20:15
                  W jakim rejonie mieszkasz ?
                  Daleko od ulicy Sierakowskiego 12 ?
                  • Gość: krzystof Re: Netia 4Mb LLU IP: *.chello.pl 24.02.10, 18:42
                    Myślałem o przeniesieniu się do Netii, ale okazało się, że najkrótsza umowa w tej firmie to obecnie 2 lata. Umów 1-rocznych nie podpisują. Było to dla mnie duże zaskoczenie. Umowa na 2 lata mnie nie interesuje, bo co roku ceny i oferty dostawców internetu zmieniają się (za podobną cenę mamy dużo większe szybkości).
                    • zarek35 Re: Netia 4Mb LLU 24.02.10, 20:49
                      Ale w Netii masz możliwość przejścia na lepszą ofertę bodajże 3 krotnie w
                      trakcie trwania umowy..
                      • Gość: netika Re: Netia 4Mb LLU IP: 212.160.150.* 26.02.10, 10:33
                        to się nazywa gwarancja ceny - 2 razy można zmienić cenę w trakcie umowy,
                        najwcześniej po pół roku, to nie wydłuża okresu trwania umowy, więc wychodzi tak
                        jakby były dwie umowy po roku
                        • Gość: Michał Re: Netia 4Mb LLU IP: 81.219.159.* 27.02.10, 12:41
                          Wybacz ale bzdury opowiadasz. Jak pisałem wyżej - miałem z Netią umowę na 2 lata na 1 MB, po 13 miesiącach idealnego działania, działać idealnie przestało, gemeralnie z 1 MB zrobiło mi się 512 KB - szczegóły wyżej we wcześniejszych moich postach. W końcu dostałem od nich pismo, że nie są w stanie realizować umowy na ustalonych warunkach czyli dostarczać mi 1 MB - panienka z ich infolini proponowała mi dalszą współpracę na zasadach, niższa o jakieś 30 % cena za transfer dwa razy mniejszy niż miałem w umowie czyli za 512 KB i kolejne 2 lata współpracy ( a do końca umowy zostało mi jakieś 9 m-cy ) - skandal. Może nowych klientów dopieszczają, obiecują, ale starych w D mają. Gwarancja ceny, możliwość przejścia na wyższe parametry - śmiać mi się chce - u mnie nie byli w stanie utrzymać 1 MB, na które umowę podpisali - mam dowód - pismo od szanownej Netii.
                          • Gość: baranie!!! Re: Netia 4Mb LLU IP: 94.75.253.* 27.02.10, 16:11
                            to się nazywa czytanie bez zrozumienia. cytuję:
                            "to się nazywa gwarancja ceny - 2 razy można zmienić cenę w trakcie umowy" ->>
                            CENY a nie transferu. w tej promocji nie można zwiększyc przepustowości. ale
                            barany sa na tym forum .... ehhhh
    • Gość: gość Re: Netia 4Mb LLU IP: 87.205.144.* 26.02.10, 10:45
      Ja mam teie 1 mb/s i codziennie w godzinach 19-21 internet działa z
      mniejszą prędkością, kolega z bloku ma ten sam problem, więc pewnie
      jeszcze i inni mają to samo :) Za 1 mb/s płacę 59 zł, a w UPC
      15/mb/s kosztuje 75 zł, a 30 mbs ponad 90 zł. W marcu będę miał już
      UPC to mogę napisać co i jak :)
      • Gość: ja Re: Netia 4Mb LLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 19:31
        nigdy netia!!nieslowni i niedostepni jesli chodzi o infolinie ,a jak juz
        dostaniesz sie w ich lapy to ciezko siez umowy wycofac.klamcy i zlodzieje!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka