Gość: a(L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 16:23 Witam. szukam dobrego i taniego elektryka samochodowego. Moze znacie i warto sie do niego wybrac... czekam na konkretne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elektryk Re: Dobry elektryk samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 22:53 z czym masz problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a(L) elektryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 06:49 z alternatorem. nie ładuje mi. no i przez to musze codziennie akumulator ładowac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: elektryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 07:50 Może to być regulator napięcia a ile ma lat ten akumulator . Ja miałem podobny kiedyś problem i okazało się ,że robiło się zwarcie w akumulatorze. Możesz akumulator sprawdzić sam . Naładuj go i odłącz klemę na noc i jak Ci rano nie zadziała to sprawa jasna kupić musisz nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzała Re: elektryk IP: *.chello.pl 10.03.10, 09:44 Czy ładuje? - można sprawdzić każdym miernikiem uniwersalnym (voltomierzem) -na pracującym silniku mierzymy napiecie na zaciskach akumulatora - powinno być od 13,8V do 14,5V. Można sprawdzić też połączenie alternator - akumulator, czasem zaśniedziałe styki powodują brak ładowania. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś