Dodaj do ulubionych

media-expert oszuści

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 12:20
To jest nie do pomyślenia. zakupiłam okap i kuchnie, wzięłam u nich kredyt na
to. A do tej pory sprzętu nie dostałam. Zbywają mnie ciągle. Gadają tak, żeby
tylko ludzie kupywali!! To są istne jaja!! Dziś tam zrobię im "rozróbę"!
Żadnych wiadomości od nich. Obiecywali że sprzęt będzie w tym tygodniu a jak
dziś zadzwoniłam to powiedzieli, że nie wiedzą kiedy będzie. Ten sprzęt chyba
z Tajlandii idzie! Zatrudniają tam niekompetentnych ludzi. Potrafią tylko kasę
brać, szukają naiwniaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: zła Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 12:23
      Wprowadzają tylko klienta w błąd... Uważajcie na nich.
      • Gość: Ania Re: media-expert oszuści IP: 213.199.253.* 12.03.10, 12:53
        TAK TO PRAWDA. NIEKOMPETENCJA W TYM SKLEPIE TO ZAKAŁA. PRACOWNICY - JEST TAM ICH
        JAK MRÓWEK, ALE JEŚLI CHODZI O POMOC TO WSZYSTKO JEST SUPER A TOWARY NAJLEPSZEJ
        JAKOŚCI. PRAWDA JEST TAKA, ZE TE TOWARY TO ŻADNA REWELACJA. CEN PRAWIE TAKIE JAK
        W INNYCH SKLEPACH. JA CHCIAŁAM WYWOŁAĆ ZDJĘCIA. BYŁAM WPRAWDZIE O 10 ALE .....
        SPRZĘT DO WYWOŁYWANIA JESZCZE NIE BYŁ WŁĄCZONY, NIKOGO NA DZIALE, 10 MINUT
        CZEKAŁAM CIERPLIWIE, PÓŹNIEJ JUŻ ZROBIŁAM ZADYMĘ. PATRZYLI NA MNIE JAK NA
        KOBIETĘ, KTÓRA JEST W TRAKCIE NAPIĘCIA PRZEDMIESIĄCZKOWEGO, A TAK NAPRAWDĘ TO CI
        PRACOWNICY SĄ GODNI POLITOWANIA. TEŻ OSTRZEGAM!!!!!!
        • Gość: daro Re: media-expert oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 16:19
          widziałem laptopa za 2099zł. potem napisali że promocja i cena 2199zł. OSZUŚCI!
    • Gość: zaTUSKany o Re: media-expert oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 12:50
      zaTUSKany wierzy w takie historie ale nergal,addhoc,... nie :-)

forum.gazeta.pl/forum/w,557,108527650,108527650.html?f=557&w=108527650&a=108527650&wv.x=2
      • Gość: nergal Re: media-expert oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 15:05
        nergala nikt nie pytał czy wierzy
        • lazikamator Re: media-expert oszuści 12.03.10, 23:04
          kolega chelo pisał ,żebys Ania nie narzekała bo ststystykę podnosisz malkontenctwa w Ciechanowie ,a kolega z chelo to chyba ukryty nowy moderator forum i chce by pisano bajki jak jest fajnie:-)
    • Gość: Novy Re: media-expert oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 18:02
      Dla mnie to ten media ekspert to jedna wielka ściema, narobili szumu tylko na
      mieście a ludzie nie mają pojęcia i kupują tam. Zgadzam się z Anią że ceny to
      żadna rewelacja a nawet powiedziałbym że jest drożej. A co do towaru którego nie
      dostałaś to każdemu może się jakiś tam poślizg w terminie zdarzyć ale żeby nie
      odpowiedzieć na pytanie kiedy będzie to już jest skandal!! Podpisałaś umowę na
      kredyt i teraz mają cie w nosie bo i tak towar odbierzesz bo nie masz wyjścia.
      • Gość: aaa Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 18:14
        Też robiłam tam zakupy. Pracownicy niekompetentni, pochowani po
        pakamerkach. Jak coś chcesz kupić to nikogo akurat nie ma.
        Dodatkowo nic nie potrafią powiedzieć o sprzedawanym towarze. Obciach
        • pawloskarawlos1 Re: media-expert oszuści 13.03.10, 20:48
          Ja tam robię zakupy i jakoś do tej pory nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego.
          Zanim wybieram się po jakiś sprzęt czytam najpierw w internecie żeby upewnić się
          czy spełnia moje wymagania, wiadomo że jak zapytam się sprzedawcy to będzie go
          zachwalał jaki by nie był, taka jest praca sprzedawcy, przecież nie powie mi
          "nie kupuj Pan tego bo to kiepski sprzęt". Za takie coś sprzedawca może stracić
          pracę. A Jeżeli nie dostarczają sprzętu na czas to idzie się do kierownika bądź
          dyrektora sklepu i prosi się jego o wytłumaczenie. Poza tym w umowie ratalnej
          jest chyba napisane za co będziemy spłacać kredyt, i jeśli tego nie otrzymaliśmy
          to są odpowiednie instytucję albo idziemy na policję i mówimy że nas okradziono,
          tak jak to się robi z oszustami z allegro. Co do cen to przecież jest podobnie
          jak z kauflandem, z tym że najniższe ceny obowiązują na wszystkie produkty.
          Jeśli znajdziemy ten sam produkt co w ME w tańszej cenie to ME sprzeda nam go po
          jeszcze niższej niż u konkurencji. Więc nie wiem po co te narzekanie?
          • black_rn Re: media-expert oszuści 13.03.10, 22:49
            :) Przedostatnie zdanie mnie rozbawiło. Jeżeli by tak było to sklep więcej by tracił niż zarabiał (same koszty utrzymania by go przewyższyły), ale mniejsza o to. Jeśli chodzi o ceny i o obsługę to wypowiadałem się już na ten temat przy innym wątku dotyczącym ME, dodam tylko, że daleko im choćby nawet, co do niektórych sklepów konkurencyjnych w naszym mieście.
            • Gość: Paweł Re: media-expert oszuści IP: *.centertel.pl 14.03.10, 00:08
              Ależ się napociliście :) Konkurencji żal d... ściska ??
              Duży sklep z dużym wyborem, dużą ekspozycją, cenami do przyjęcia.
              Pracownicy jeszcze słabi bo nowi, jak i cały sklep - wyrobią się.
              Cena napewno nie doścignie tej z allegro.
              Zamawiacie u nich towar i czekacie na niego? Po co Wam taki
              pośrednik??
              Ktoś kto dzisiaj łapie się na żółty napis PROMOCJA jest leszczem i
              nie powinien sam na zakupy wychodzić.
              • Gość: Maniek Re: media-expert oszuści IP: *.chello.pl 14.03.10, 11:06
                Ja zgadzam się z ostatnim wpisem w 100%!!!! Jeżeli chodzi o sam sklep to
                może i bsługa jeszcze świerza ale ostatnio mnie zaskoczyli byłem z
                zamiarem zakupu zmywarki i lodówki i co???? Sprzedawca zawalił mnie
                informacja na temat produktu oraz eksploatacji !!Bez wątpienia miał
                pojęcie oczym mówił !!! A jeśli chodzi o inne sklepy w mieście
                zachowujecie się tak jak byście nigdy nierobili w nich zakópów.
                Naprzykład słynny Neonet wydaja gazetkę super ceny ale jak wybierzecie
                się do sklepu celem zakópów dowiecie się że byłas tylko 1 żecz z gazetki
                i już się sprzedała:) Tak Tak jak wogóle była :)

Na koniec chciałbym powiedzieć że na upartego w każdym sklepie możemy
                znaleść coś na nie. A JEŻELI CHODZI O TEN KONRETNY SKLEP JA JESTEM
                ZADOWOLONY !!!!!!!

A pani która zaczeła ten post zapewne denerwuje się że w kasie kasierka
                niema grosza żeby jej wydac resztę
                • Gość: pln Re: media-expert oszuści IP: *.chello.pl 14.03.10, 11:49
                  hehe bylem tam kiedys w niedziele, Kientow kilku chodzilo po sklepie a obsluga
                  przy komputerach w dwoch - trzech grupkach ogladala zdjecia na naszej klasie..
                  taka to profeska - żenada
                  • Gość: Novy Re: media-expert oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 14:06
                    Widzę właśnie że chyba chłopaki z naszej klasy przerzucili się na ten portal i
                    ten temat bo coś dużo tu wypowiedzi obronnych i zachwalających ten sklep.
                    • Gość: mm Re: media-expert oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.10, 16:46
                      Ja to napisze tylko tak,nasze społeczeństwo najlepiej jakby wszystko dostało za
                      darmo bo nawet jeżeli ceny są konkurencyjne to i tak zbyt wysokie!!
                      Najlepiej jakby dostali towar za 1 zł.
                      Sklep jest dla klienta, trzeba zrozumieć że to nowy sklep a pracownicy starają
                      się jak mogą żeby klient wyszedł zadowolony.
                      Ludzie wy się lepiej zacznijcie bardziej interesować tym co jest istotne a nie
                      jedna osoba zacznie temat a kolejne to nakręcają....

• Gość: koko Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 18:16
      Uważajcie na ten sklep. To porażka.
      Ostatnio zakupiłam tam telewizor z promocji za 1499 zł.
      Wpłaciłam 500 zł gotówką,a na kredyt 1000 zł.
      Jak się okazało do spłacania mam 1500 zł.
      Tak więc telewizor z promocji kosztuje mnie 2100 zł.
      UWAGA NA OSZUSTÓW.
      KLIENCI NIEch SIĘ PILNUJĄ.
      Personel nie wyjaśnia co wchodzi w kwotę kredytu.
      • Gość: ania Re: media-expert oszuści IP: *.chello.pl 14.03.10, 19:30
        Słuchaj widze że niemasz poojęcia o kredytach wyjaśnię ci po krótce:
        bank udziela ci kredytu ale za prowizje jeżeli dostałeś kiedys kredyt
        bez pobierania prowizji od banku z chęcią poprosze o ten adres. A co ma
        do tego sklep przecież rat udziela bank !!!! jak niechcesz spłacać
        więcej to kupuj za gotówkę i po sprawie.
        Na przyszłość zastanów się lepiej co chcesz napisać albo lepiej dopytaj
        MAMY !!!!!
      • Gość: czytający Re: media-expert oszuści IP: *.chello.pl 14.03.10, 19:36
        Tak, chyba musiałeś się podpisać pod tym kredytem i tam musiała widnieć kwota
        która jest do spłaty, więc sorry ale jeśli podpisujesz coś w ciemno to nie mniej
        później pretensji. koko dżambo i do przodu.
        • Gość: :) Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 21:22
          a ja ostatnio robiłem tam zakupy i jestem zadowolony z tego sklepu.
      • magik1985 Re: media-expert oszuści 15.03.10, 21:11
        a jak brałaś kredyt to policzyłaś odsetki? Szczegóły oferty czytałaś, koko?

ja kupiłem monitor LG w zeszłym tygodniu, na razie jestem zadowolony.
    • Gość: Szok Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 21:57
      Rany! Co za ludzie? Podpisać umowę na kredyt-raty a nie widzieć co się kupuje? Chyba coś z Tobą jest nie tak bo ja nie podpisał bym umowy dopóki nie zobaczę mojego zamówionego towaru. I chyba wiele osób tak by zrobiło.
    • Gość: lol. Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:24
      BO tak już jest z zakupami w supermarketach... NAIWNI LUDZIE tam kupują
      wszystko, bo myślą, że "jest taniej" albo, że w razie czego będzie serwis...

Prawda jest jednak inna! Wcale w supermarketach nie ma najlepszych cen(nie mówię
      tu o spożywczych) wystarczy popatrzeć jakie są ceny w normalnych sklepach albo
      chociarzby sprawdzić na allegro czy ceneo to raz.
      Dwa to z serwisem będą zawsze kłopoty.
      Trzy to najlepiej kupywać takie rzeczy jak rtv/agd komputery czy skutery w
      małych sklepach lub u małych dealerów bo poprostu ci ludzie zajmują się tylko
      tym, to jest ich chleb powszedni i we większości sami prowadzą wszystko i są
      właścicielami.

Jestem zdania, że takie supermarkety jak Media-Expert nie oferują nic extra, co
      więcej niszczą tylko lokalny rynek innym przedsiębiorcom(szczególnie tym
      drobnym).. bo przecież są świetnie wypromowani i niby wszyscy tam kupują, a tak
      naprawde to jedno wielkie gów..no.

Ale każdy ma swój rozum i ja na przykład nigdy tam niczego nie kupie.

Dziękuję za uwagę :)
      • Gość: Jarek Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:28
        jestem tego samego zdania!

w normalnych sklepach można jeszcze utargować coś ceny, a obsługa zna się na
        rzyczy i potrafi dobrze doradzić.

Pozatym wszystkim nowicjuszom polecam www.ceneo.pl :)
        • magik1985 Re: media-expert oszuści 15.03.10, 23:16
          w normalnym sklepie można coś utargować z ceny?! W jakich Ty czasach żyjesz?
          Epoka ruskich bazarów powoli przemija i należy się z tym liczyć.

Gdzie niby w tych mniejszych sklepach w Ciechanowie jest tanio i "obsługa ok"?
          Tylko konkretnie.
          • Gość: lol. Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 00:22
            jeśli chodzi o komputery to polecam sklep/kawiarenke internetową na 17 stycznia
            (przy przystanku przy basenie)

jeśli chodzi o rtv/agd to polecam sklep na rogu Pułtuskiej/Wojska Polskiego.

;]
            • Gość: lol. Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 00:28
              Co do fotografji to polecam Agfe na Warszawskiej :)
          • bruum Re: media-expert oszuści 16.03.10, 14:16
            Oj "magik" nie zgodzę się z Tobą. W każdym porządnym małym sklepie można się
            potargować, a nawet często ceny są niższe niż w takich kolosach. Najlepszym
            przykładem może być nieistniejące już niestety INTEKO. Ceny tam były lepsze niż
            w ME, można było potargować i dostać rabat lub drobne akcesoria gratis, ale
            niestety ludziom się nie chce myśleć i liczyć. Idą zaślepieni pseudo promocjami,
            nie czytają umów kredytowych a potem mają pretensje do garbatego, że ma dzieci
            proste. I jeszcze jedno - serwis! W małych firmach większość rzeczy załatwianych
            bywa "od ręki" a takich molochach nie ma szans. Z byle pierdółką sprzęt jest
            wysyłany do serwisu a to trwa, i trwa czasem baaardzo długo.
            • magik1985 Re: media-expert oszuści 16.03.10, 15:46
              w Inteko owszem- ceny były ok.Jednak z serwisu nie byłem zadowolony, ale
              szczegóły pominę.

Tyle, że ja nie chodzę po promocjach, bo dla mnie słowo promocja zwykle jest
              jednoznaczne ze słowem "kant". Też mógłbym mieć pretensje o to, że monitor który
              kupiłem w sobotę jeszcze tydzień wcześniej w tak zwanej promocji kosztował 50 zł
              mniej, ale co poradzę? Promocja się skończyła :P
        • Gość: Konkretna Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 23:30
          A ja dziś wybrałam się do Media Expert aby obejrzeć sprzęt do zabudowy. I
          przyznam, że większego wyboru w Ciechanowie nie ma! A ceny są przystępne. Nie
          spodziewajmy się jednak, że jak są promocje to dadzą nam coś za darmo!!!
          Co do obsługi to nie zgodzę się, że się nie znają! Ja trafiłam na bardzo
          sympatycznego pana. Poświęcił mi wiele czasu i uwagi, a do tego miał bardzo
          dobrą wiedzę na temat sprzętu! Polecam pana Radka!!
          • Gość: Magdalena73 Re: media-expert oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 17:21
            Ja również polecam tego Pana! Jest wspaniały! RADZIU KOCHAM CIĘ!!!:*
      • Gość: Paweł Re: media-expert oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 10:15
        Po co masz "tam" kupować jak masz wszystko u "siebie"?
        Czy się mylę?? :)
    • Gość: kupujący Re: media-expert oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 20:45
      Byłem w ME na rozpoznaniu jaki telewizor ewentualnie kupić.Byłem
      mile zaskoczony jak młody sprzedawca objaśnił mi tajniki
      technologiczne telewizorów.Nie chodzi tu o podstawowe róznice
      pomiedzy telewizorami ale o szczegóły o które przeciętny kupujący
      nie pyta.
      I nie wciskał mi żadnego typu telewizora na siłę a raczej starał się
      pokazać róznice w ich funkcjonalności zwracając uwagę na
      współistniejące zalety i wady.
      Nie znam imienia tego młodzieńca.
      Natomiast w "Partnerze" w blaszaku od jednego ze sprzedawców
      dowiecie się mniej niż jest w ulotce reklamowej.Mam nadzieję, że się
      jeszcze podszkoli....