22.05.10, 15:41
Czy wie ktoś czy po słabo napisanym egzaminie będą obniżone progi pkt? Ile
trzeba średnio mieć by się dostać? I czy dużo chętnych jest do Krasiniaka w
tym roku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Krasiniak IP: *.centertel.pl 23.05.10, 13:00
      A to tam, do tego szamba są jeszcze chętni??? Jeśli tak, to bardzo
      mi ich szkoda....
      • Gość: ciehanowianin Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:14
        A są, wystarczy spojrzeć na rekrutację i na wyniki matur. Starsze dziecko
        chodziło, młodsze wybiera się w tym roku, mam nadzieję, ze się dostanie.
        Pozdrawiam kadrę, radzę nie przywiązywać wagi do głosów skrzywdzonych przez los
        lub samych siebie frustratów. Wszędzie ich pełno, choć jakoś w Ciechanowie
        szczególnie dużo.

• Gość: elita Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:40
          do krasiniaka idą osoby zainteresowane dalszą edukacją na studiach dziennych, pozostałe "ogólniaki" w Ciechanowie to przechowalnie dzieci, które w wiekszości realizują ambicje swoich mało wyedukoawnych rodziców, którzy edukację zakończyli na szkołach średnich i zawodowych, dalsza edukacja (tych z pozostałych liceów) przebiega w systemie zaocznym w ciechanowskich szkołach wyższych, gdzie znajomi albo wykładają, albo prowadzą ćwiczenia,
          wystarczy też popatrzeć na fizjonomie uczniów krasiniaka i porównać je z tymi z innych liceów...
          • Gość: do elita Re: Krasiniak IP: 94.254.195.* 23.05.10, 15:28
            Nie generalizuj i nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
            Znam takich co i po ZDZ dostali się na studia dzienne.
            Jak ktoś chce to w każdej szkole się nauczy.
            • Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 16:53
              Próg punktowy do oddziału humanistyczno-dziennikarskiego jest żenujaco
              niski - w tym roku wystarczy miec 90 pkt
              • Gość: kaka Re: Krasiniak IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.10, 17:17
                Skoro to jest żenujący próg, to jaki jest w innych szkołach?
                Jak jesteś taki mądry to chodź, porównamy.
              • Gość: grr Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:01
                a skąd masz takie informacje? przecież progi "ustalą się" dopiero w
                czerwcu, kiedy zakończy się rekrutacja...
                • Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 21:19
                  Proszę wejsc na strone I LO zakładka rekrutacja, tam znajdziesz info
                • Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 21:23
                  ciechanow.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php
                  oto link, potem należy kliknąc na oferty szkół i zobaczyc minimalna
                  liczbę punktów wystarczająca, żeby dostac sie do danego oddziału
                  pzdr
                  • Gość: Kimi Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:00
                    Mam nadzieję, że nie wybierasz się w tym roku do Krasiniaka, bo tam
                    wymagane jest czytanie ze zrozumieniem.
                    Tak, napisane jest tam "minimalna liczba punktów: 90, maksymalna
                    liczba punktów: 200", ale napisane jest też "liczba miejsc: 30". Nie
                    przyjmują więc tam wszystkich, którzy mają powyżej 90 punktów, a 30
                    kandydatów z największą liczbą punktów. Te 90 punktów to nie jest
                    próg, to jest liczba punktów na wypadek, gdyby kandydatów było mniej
                    niż miejsc (co się nie zdarza).
                    Myślisz, że skoro jest tam napisane, że minimalna liczba punktów na
                    BM albo MI wynosi 100, to będą od tylu przyjmowali? Przecież na te
                    profile próg w poprzednich latach wynosił nawet >140 punktów. Pomyśl
                    trochę...
            • Gość: do do elity Re: Krasiniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 12:02
              To nieprawda że kto chce ten się nauczy. To tylko wyjątki, które
              potwierdzają regułę. Najlepiej świadczą o tym statystyki. Ile
              absolwentów Krasiniaka kończy renomowane uczelnie (dzienne) a ilu
              innych szkół?
          • Gość: Absolwentka LO2 Re: Krasiniak IP: 109.243.132.* 23.05.10, 20:02
            A to ciekawa wypowiedź, bo ja skonczyłam rok temu własnie LO 2 i bez najmniejszych problemów dostałam się na dzienne studia w państwowej uczelni.
            • Gość: grr Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:03
              A na jakiej uczelni, można spytać?
              • Gość: Absolwentka LO2 Re: Krasiniak IP: 188.33.159.* 24.05.10, 17:55
                Wojskowa Akademia Techniczna. Nie jestem tu jedyną osobą z II LO. A skoro już o tym mowa to mój kolega chodził do "Bema" i też studiuje na WAT.
    • Gość: dak Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 18:06
      z tego co mi wiadomo, progi ustala sie na podstawie podan, ktore wpłynęły do szkoły z checia dostania sie na dany kierunek. Nie ma czegos takiego, ze masz dajmy na to 120 pkt, próg jest 115 i jestes automatycznie przyjety - jak zlozy 30 osob ktore ma wiecej pkt od Ciebie, to one dostaną się na dany profil.
      • Gość: alaa Re: Krasiniak IP: 213.199.253.* 23.05.10, 20:02
        no właśnie, jeśli naprawdę będzie taka sytuacja, ze bedzie duzo osob
        z mala liczba pkt to wtedy obniza progi
      • Gość: ;] Re: Krasiniak IP: *.chello.pl 23.05.10, 20:07
        Z tego co napisales, rozumiem, ze nie ma czegos takiego jak "progi". Po prostu
        jest przewidziana okreslona ilosc miejsc na dany profil i najlepsze osoby sie
        dostaja, reszta do odstrzalu. Dobrze mysle?
        • Gość: K. Re: Krasiniak IP: 213.199.253.* 23.05.10, 23:14
          Dobrze myślisz. Minimum punktowe to czysta teoria, w zeszłym roku do klasy HD
          było 100 pkt, ale dostawali się z około 120 i wyżej. Liczy się ilość punktów
          uzyskanych przez najlepszych kandydatów. Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka