to-mex 22.05.10, 15:41 Czy wie ktoś czy po słabo napisanym egzaminie będą obniżone progi pkt? Ile trzeba średnio mieć by się dostać? I czy dużo chętnych jest do Krasiniaka w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: Krasiniak IP: *.centertel.pl 23.05.10, 13:00 A to tam, do tego szamba są jeszcze chętni??? Jeśli tak, to bardzo mi ich szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciehanowianin Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:14 A są, wystarczy spojrzeć na rekrutację i na wyniki matur. Starsze dziecko chodziło, młodsze wybiera się w tym roku, mam nadzieję, ze się dostanie. Pozdrawiam kadrę, radzę nie przywiązywać wagi do głosów skrzywdzonych przez los lub samych siebie frustratów. Wszędzie ich pełno, choć jakoś w Ciechanowie szczególnie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elita Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:40 do krasiniaka idą osoby zainteresowane dalszą edukacją na studiach dziennych, pozostałe "ogólniaki" w Ciechanowie to przechowalnie dzieci, które w wiekszości realizują ambicje swoich mało wyedukoawnych rodziców, którzy edukację zakończyli na szkołach średnich i zawodowych, dalsza edukacja (tych z pozostałych liceów) przebiega w systemie zaocznym w ciechanowskich szkołach wyższych, gdzie znajomi albo wykładają, albo prowadzą ćwiczenia, wystarczy też popatrzeć na fizjonomie uczniów krasiniaka i porównać je z tymi z innych liceów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do elita Re: Krasiniak IP: 94.254.195.* 23.05.10, 15:28 Nie generalizuj i nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Znam takich co i po ZDZ dostali się na studia dzienne. Jak ktoś chce to w każdej szkole się nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 16:53 Próg punktowy do oddziału humanistyczno-dziennikarskiego jest żenujaco niski - w tym roku wystarczy miec 90 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Krasiniak IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.10, 17:17 Skoro to jest żenujący próg, to jaki jest w innych szkołach? Jak jesteś taki mądry to chodź, porównamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:01 a skąd masz takie informacje? przecież progi "ustalą się" dopiero w czerwcu, kiedy zakończy się rekrutacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 21:19 Proszę wejsc na strone I LO zakładka rekrutacja, tam znajdziesz info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Krasiniak IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 21:23 ciechanow.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php oto link, potem należy kliknąc na oferty szkół i zobaczyc minimalna liczbę punktów wystarczająca, żeby dostac sie do danego oddziału pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:00 Mam nadzieję, że nie wybierasz się w tym roku do Krasiniaka, bo tam wymagane jest czytanie ze zrozumieniem. Tak, napisane jest tam "minimalna liczba punktów: 90, maksymalna liczba punktów: 200", ale napisane jest też "liczba miejsc: 30". Nie przyjmują więc tam wszystkich, którzy mają powyżej 90 punktów, a 30 kandydatów z największą liczbą punktów. Te 90 punktów to nie jest próg, to jest liczba punktów na wypadek, gdyby kandydatów było mniej niż miejsc (co się nie zdarza). Myślisz, że skoro jest tam napisane, że minimalna liczba punktów na BM albo MI wynosi 100, to będą od tylu przyjmowali? Przecież na te profile próg w poprzednich latach wynosił nawet >140 punktów. Pomyśl trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do elity Re: Krasiniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 12:02 To nieprawda że kto chce ten się nauczy. To tylko wyjątki, które potwierdzają regułę. Najlepiej świadczą o tym statystyki. Ile absolwentów Krasiniaka kończy renomowane uczelnie (dzienne) a ilu innych szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka LO2 Re: Krasiniak IP: 109.243.132.* 23.05.10, 20:02 A to ciekawa wypowiedź, bo ja skonczyłam rok temu własnie LO 2 i bez najmniejszych problemów dostałam się na dzienne studia w państwowej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:03 A na jakiej uczelni, można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka LO2 Re: Krasiniak IP: 188.33.159.* 24.05.10, 17:55 Wojskowa Akademia Techniczna. Nie jestem tu jedyną osobą z II LO. A skoro już o tym mowa to mój kolega chodził do "Bema" i też studiuje na WAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dak Re: Krasiniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 18:06 z tego co mi wiadomo, progi ustala sie na podstawie podan, ktore wpłynęły do szkoły z checia dostania sie na dany kierunek. Nie ma czegos takiego, ze masz dajmy na to 120 pkt, próg jest 115 i jestes automatycznie przyjety - jak zlozy 30 osob ktore ma wiecej pkt od Ciebie, to one dostaną się na dany profil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaa Re: Krasiniak IP: 213.199.253.* 23.05.10, 20:02 no właśnie, jeśli naprawdę będzie taka sytuacja, ze bedzie duzo osob z mala liczba pkt to wtedy obniza progi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Krasiniak IP: *.chello.pl 23.05.10, 20:07 Z tego co napisales, rozumiem, ze nie ma czegos takiego jak "progi". Po prostu jest przewidziana okreslona ilosc miejsc na dany profil i najlepsze osoby sie dostaja, reszta do odstrzalu. Dobrze mysle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Krasiniak IP: 213.199.253.* 23.05.10, 23:14 Dobrze myślisz. Minimum punktowe to czysta teoria, w zeszłym roku do klasy HD było 100 pkt, ale dostawali się z około 120 i wyżej. Liczy się ilość punktów uzyskanych przez najlepszych kandydatów. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś