2stworki 27.05.13, 13:34 co sadziceie o spacerowce-parasolce bomiko xl dla 2,5 latki.? mial ktos ? wiem ze to polski wozek ale malo opinie w necie. potrzebuje jakis tani wozek na wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ironia-losu11 Re: bomiko xl 27.05.13, 20:35 Wygląda na tyle, ile kosztuje.... Jakby się miał złamać. Sorry, ale ja bym nawet za darmo nie wzięla - umęczysz się, dziecku będzie niewygodnie, a skoro potrzebujesz na wakacje, to pewnie nie będziesz jeżdziła tylko po gładkim asfalcie, tylko raczej w różnym "terenie", więc tym bardziej na NIE, bo na pierwszy rzut oka widać, że ten wynalazek nie da rady. Lepiej kupić ciutkę drożej używany, ale jakiejś porządniejszej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
2stworki Re: bomiko xl 28.05.13, 09:29 a jaki polecasz spacerowki? nie chce uzywki, bo nie dlugo jada i nie zdarze kupic, mial ktos ta bomiko tzn uzywal? Odpowiedz Link Zgłoś
mad_milk_13 Re: bomiko xl 10.07.13, 20:29 Nie piszesz ile masz czasu ale ja na szybko wybrałabym z tablicy coś co mogę odebrać osobiście w swoim mieście, używany ale sprawdzony model. Ten bomiko na zdjęciu wygląda mało przekonująco. Właśnie prowadziłam koleżanki wózek spacerowy-parasolkę jakiejś firmy cateter czy coś takiego i po 100 metrach oddałam jej wózek, kopałam w kółka, dziecko wyglądało jakby miało wypaść, całość robiła wrażenie jakby się miała rozpaść a wózek ma 5 dni. Zamieniłam się na pchanie gondoli jedo, cięższa ale jechała jak po maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
wkreciara Re: bomiko xl 10.07.13, 16:54 Zupełnie nie zgodze się z poprzedniczką! Byłam przymierzać z córką wózki Bomiko M oraz Bomiko XL, i są naprawdę super! Córa za miesiąc kończy 2 lata i do małych nie należy, a w w obu siedziało jej się wygodnie i co ważne ( dla mnie ) głowa jej nie wystawała ponad oparcie!Bez problemów po rozłożeniu oparcia i podnóżka miała sporo miejsca do spania - nogi jej nie zwisały bezwładnie.Obejrzałam i przymierzyłam wiele różnych spacerówek w sklepach i ten moim zdaniem jest najlepszy.Szkoda tylko,że nie ma jeszcze używanych modeli, bo mam przeznaczone na wózek 200zł - a oba są w granicach 260-330 zł:( Drugą spacerówką , którą mam na oku to Delti DOT - niestety nie produkują już nowych i nie było możliwości przymiarki.Ale z tego co widziałam, przeczytałam to wymiarowo pasowałby - jedynie ma troszkę niższe oparcie na plecki, ale w zamian dużą rozkładaną budkę, która chroni przed wiatrem,deszczem. Ze względu na $ chyba zaryzykuje i kupię przez internet Delti Dot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: bomiko xl IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 12:37 Jestem od niedawna użytkownikiem BOMIKO. Mój syn ma 15 miesięcy i 13 kg wagi, wiec do małych nie należy. Na spacerówkę miałam przygotowany 1000 zł, a kupiłam za 300 i jestem zachwycona. Mamy kolor fiolet/ śliwka. Siedzisko jest duże i głębokie w przeciwieństwie do innych droższych, gdzie miało się wrażenie, że dziecko siedzi na samym skraju, a oparcie kończyło się w połowie głowy dziecka. Boki są zabudowane, wiec wiatr, czy zimowa aura nie będą straszne. Duża budka z okienkiem.Okrycie na nóżki, uchwyt na kubek w standardzie. Brak folii, ale pasuje każda uniwersalna- dokupiłam fajną Caretero za 12 zł. Koła nienajmniejsze i piankowe, świetnie radzą sobie na spacerze po mieście i lesie. Łatwe, intuicyjne składanie. Wszystko chodzi płynnie, wykończenie solidne. A czy wytrzymały to napiszę za pół roku. Na razie nie zamieniłabym go na nic innego, no może poza Hartanem. ( Ten tylko na zamówienie, czas oczekiwania 2-3 miesiące) Odpowiedz Link Zgłoś
basiunia900 Re: bomiko xl 04.05.15, 23:34 Alice i jak wózek się sprawuje bądź sprawował? Byłaś /jesteś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
nelalvita.pl Re: bomiko xl 06.05.15, 12:58 ciężko się pcha... ale u mnie 3 latka jechała, generalnie głębokie siedzisko i wygodne był na wakacjach i dał rade Odpowiedz Link Zgłoś
maja8883 Re: bomiko xl 07.05.15, 23:43 Kupiłam Bomiko XL w zeszłym tygodniu dla 19 miesięcznego synka😃 Jest rewelacyjny!!! Duży, wygodny i estetyczny. Mały jeszcze długo w nim pojeździ. Spoko nie zmieści się w nim nawet 4 - latek😃 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bomiko xl IP: *.18-1.cable.virginm.net 21.06.15, 19:28 Zastanawiam się nad nowym modelem s ale boje sie ze siedzenie jest za plytkie bo ma tylko 17 cm. Czy widziałas moze ten model? Synek ma pol roku wiec rozmiar siedzenia bedzie ok na teraz ale nie chce zeby mi wyrosl za szybko z wozka Odpowiedz Link Zgłoś
pati27-28 Re: bomiko xl 08.05.15, 21:03 Witam , kupiłam właśnie bomiko xl najnowszy model 2015 z przedłużaną budką . Użytkowałam wiele spacerówek ale ta bije wszystkie na głowę:) jest lekka, zwrotna,bardzo lekko się prowadzi, kolor który wybrałam to grafitowy na zdjęciu w aukcji wydawał się ciemniejszy ale jest ok , budka jest przedłużana praktycznie na całe siedzisko,dziecko ma w nim mnóstwo miejsca, wózek kupiłam dla mojego synka który ma już prawie dwa lata i jest dość wysoki ,więc wybierając tą spacerówkę kierowałam się jego wygodą .W poprzednich spacerówkach głowę miał nad oparciem teraz ma jeszcze 5 cm do końca oparcia i ogólnie wózek ma bardzo faje siedzisko jest rozkładane do pozycji leżącej i spokojnie mój dwulatek się w nim wygodnie wyśpi :) siedzisko jest także bardzo szerokie tak więc w zimie w kombinezonie będzie miał bez problemu dużo miejsca , kółeczka są duże 17 cm to na plus ,jedyna wada w tym wózku to pianka na rączkach dłonie się pocą strasznie . Ale ogólnie jestem mega zadowolona z wózka, bardzo polecam zakup tej spacerówki za tą cenę jest naprawdę rewelacyjna i bije na głowę te droższe które telepią się już po pierwszym spacerze . Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: bomiko xl 12.05.15, 21:35 tez mamy ten wozek,jest super!JKupilam dla prawie 3latki,bo nam się rozwalil na wczasach,do plazy daleko,a i tak kolejne dziecko planowaliśmy... Jestem bardzo zadowolona,jest wygodny,ma duże siedzisko,mloda uwielbia w nim jezdzic,miesci się bez problemu ze stosem maneli(a to lalek nabierze,a to misie,torebeczki itp.)My mamy czerwony kolor-sliczny. Cena nieduza,z czystym sumieniem polecam ten wozek(wcześniej miałam mamas&papas,niby ok w uzytkowaniu,ale szybko się rozwalil) Odpowiedz Link Zgłoś
maja8883 Re: bomiko xl 18.05.15, 10:45 Kupiłam Bomiko XL 3 tyg temu dla 19 miesięczniaka. Jestem z niego mega zadowolona. Wczoraj wróciłam z wyjazdowego weekendu nad morzem i wózek spełnił moje oczekiwania. Duże kółka lekko śmigały po twardym, mokrym piasku. Rozkładane oparcie przydało się podczas popołudniowej drzemki na świeżym powietrzu. Szerokie siedzisko pomieściło kołderkę z kołyski podczas sztormowej pogody. Wózek jest wygodny zarówno dla rodzica, jak i dla dziecka. Szkoda, że kupiłam z krótszą budką, ale wózek był tańszy i jako wózek wyjazdowy stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby aby dopłacać. Polecam kolor grafitowy 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
basiunia900 Re: bomiko xl 19.05.15, 01:30 Czy ten wózek ma jakąkolwiek amortyzację? Bo na różnych stronach można różne rzeczy na ten temat wyczytać :-D Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bomiko xl 20.05.15, 13:18 widze zmasowany atak sprzedawcow. chcialabym zobaczyc jak ten wozek jedzie po plazy. dam sobie reke uciac, bo jest to nierealne. wozkiem terenowym to jest wyczyn a co dopiero parasolkowatym druciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pati27-28 Re: bomiko xl 29.05.15, 16:29 z całym szacunkiem ale nie jestem sprzedawcą wózka tylko użytkownikiem , aż tak trudno uwierzyć że wózek tak tani może bić na głowę te po 2 tys ? a więc jestem zatem dowodem na to , że może bo jestem mega zadowolona z zakupu i polecam z czystym sumieniem bomiko xl Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bomiko xl 30.05.15, 09:01 kitowac to my ale nie nam. w czym zwykly druciak moze byc lepszy od fajnych wozkow? w niczym, jedyna zaleta to cena. mialam 11 wozkow i wiem co jest fajne a co nie, co sie sprawdza a co nie. wgarantuje, ze nie pojedziesz tym druciakiem po plazy. jak moze byc fajny wozek, ktory ma podwojne nieregulowane raczki, male i do tego podwojne kolka, mala bude oraz na bank kijowe prowadzenie i podbijanie (bo ma wygiety stelaz). o jakosci materialow sie nie wypowiem, za 300zl nie mozna miec dobrego wozka. ps pochwal sie poprzednimi zakupami a powiem czy masz sie czym zachwycac. prawda jest taka, ze nie majac porownania do wozka, ktory sam jedzie i sie podbija oraz nie rozlatuje za pierwszym zakretem, to nie ma sie czym podniecac. rownie dobrze kierowca skody moze piac nad swoja fabia a nigdy nie prowadzil mercedesa ml. Odpowiedz Link Zgłoś
basiunia900 Re: bomiko xl 08.06.15, 14:11 Thea19 a jaki moglabys polecic wozek dla prawie dwuatka z wysokim i szerokim siedziskiem,zeby mial jako taka amortyzacje i nie kosztowal 2tys😜 tak do 800zl. Wiadomo dziecko w tym wieku juz wiecej chodzi samo ale wozek bylby potrzebny na dluzsze spacery czy zakupy. Pozdrawiam 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bomiko xl 09.06.15, 22:52 idealow nie ma no i w tej cenie to uzywki. dobra amortyzacje i calkiem duze siedzisko ma bumbleride indie - uzywane chodza po ok 1tys, sztywniejszy ale na bardzo duze dziecko jest bjcm gt lub zwykly bjcm, duze siedzisko i wysokie oparcie ma concord fusion, z fajnych wozkow: mountain buggy swift lub wiekszy urban jungle,easywalkery i moj najulubienszy bjce. z bardziej miejsckich m&p armadillo lub armadillo city, sola. Odpowiedz Link Zgłoś
pati27-28 Re: bomiko xl 29.05.15, 16:32 a jeszcze jedno wybieramy się z mężem nad morze więc będę mogła sprawdzić czy faktycznie daje radę po mokrym pasku ,ale wydaje mi się że da bo z piaskownicy gdzie dzieci wysypują piasek poza piaskownicę daje radę ,po schodach daje radę więc myślę że i o plaży da radę :P Odpowiedz Link Zgłoś
maja8883 Re: bomiko xl 21.06.15, 23:56 Miesiąc temu byłam tym wózkiem nad morzem. Po mokrym piasku sunął rewelacyjnie, choć jednak nie polecam. Sprzedawca w sklepie powiedział, że mimo tego, że wózek ma duże koła, to piasek morski dla tego typu wózka jest zabójstwem. Będąc na ostatnim wyjeździe zignorowałam jego sugestię i kilka razy zdarzyło mi się sunąć plażą. Po wyjściu z plaży wózek cały był ochlapany mokrym piachem, jak piasek wyschnął to opadał i bałam się, że dostanie się w koła. Po przyjeździe oczyściłam go dokładnie i na szczęście nic się nie stało. Po 2 miesiącach użytkowania, nadal polecam ten wózek. Sprawdził się na wyjeździe, na gruntowej drodze i w mieście. Amortyzatory też są ok. Mój wózek nie należy do małych parasolek, ale o taką mi właśnie chodziło. Zajmuje sporo miejsca w bagażniku, ale komfort mojego dziecka jest dla mnie najważniejszy. Jest bardzo wygodna do spania. Mały ma 20 miesięcy i całkiem sporo miejsca. Nóżki swobodnie spoczywają jeszcze na podnóżku i nie zwisają mu. Trzeba często smarować koła, bo spod kółek piach dostaje się do środka i zaczynają hałasować. Nie jest to wózek na większe zakupy. Uważam, że temu wózkowi niczego nie brakuje. Jak na parasolkę i za taką cenę jest naprawdę rewelacja. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś