magik1985 03.08.10, 14:11 Wydaje mi się, że parę znajomych twarzy widziałem w relacji z pod pałacu prezydenckiego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:17 Prawdziwi chrześcijanie walczący o krzyż: "Zabierzcie ręce od krzyża sukinsyny!" "A niech wam te łapy uschną!" "Żydzi i szatan, nie księża!" I parę innych kwiatków to walka o symbol "największej miłości"? A gdzie "zło dobrem zwyciężaj" i "nadstaw drugi policzek". Co to za jaja wokół symbolu wiary? Osoby "broniące" krzyża pokazują jak bardzo "gdzieś" mają idee, które ze sobą niesie. Nie wiem czy byłoby się czym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:29 Ja walczę ... mentalnie - żeby go zabrali tam gdzie uzgodnili, że będzie stał - do kościoła Św. Anny z nim proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:35 Ten facet z megafonem to chyba właściciel byłego Jaguara. Ale jaja. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: 188.33.195.* 03.08.10, 14:39 Wali mnie to, wisi i powiewa. Wszak wszyscy obywatele Rzeczypospolitej Polskiej mama konstytucyjnie zagwarantowane prawo swobody wypowiedzi, więc pewna grupa korzysta czynnie ze swoich obywatelskich praw wyrażając swój sprzeciw przeciwko usunięcia symbolu Krzyża sprzed pałacu namiestnikowskiego w Warszawie. Wszak są to wolni obywatele naszego kraju, więc mogą swobodnie wyrażać swoje opinie i przekonania. W przeciwieństwie do złudnej swobody wypowiedzi panującej na tym forum internetowym gazeta.pl, która jest w sposób bezczelny ograniczana przez admina-cenzora tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.10, 15:13 Tu jest więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 15:27 Tak, właśnie zapomniałem nazwiska... Wernicki. No tak... można było się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro publico bono Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:45 Każdy ma prawo wypowiadać się publicznie. W Ciechu wszystko pod cenzurą. Ludzie boją się mówić co myślą. Dobrze, że można jeszcze korzystać z wolności słowa w Warszawie. U nas bez strachu można tylko głosić poglądy gazety samorządu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:56 Jak ludzie mogą być tak beznadziejnie głupi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: 94.254.138.* 03.08.10, 16:08 Gratulację dla ludzi którzy bronili krzyża. Przy następnej takiej akcji sam tam pojadę go bronić. Świetna stołeczna milicja nie dała rady 18 wiernym, haha!! A na tvn24 swoje zdanie głosi koleś który jest współprowadzącym "mam talent", ale jaja!!! Michałowskiemu zrzedła mina, jak zobaczył z jaką siłą ma do czynienia. To było lepsze od finału MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobik Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 16:16 a w międzyczasie rząd mówi o podniesieniu podatków:) Ale tłuszcza nie zauważyła nawet tego. Tłuszcza nie mysli - kieruje sie instynktem stada. Jaki trzeba mieć charakter żeby zdobywac kapitał polityczny na zwłokach brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 16:41 w takich dniach wstydzę się za ten pseudo chrześcijański naród Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 17:00 Święte racja, bobik. Kurski kiedyś powiedział: "Ciemny naród wszystko kupi". No i proszę, kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 20:43 dokładnie magiku, Tusk obiecał im drugą Irlandię - kupili, zagłosowali, to mają VAT 24% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refuse mam projekt pomnika - czy wystarczy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 16:50 obrazek Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 17:09 Do grom Życzyłbym sobie, żeby w Polsce było więcej takich katolików jak p. Hołownia. Odpowiedz Link Zgłoś
obserw-ator57 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 17:01 Widać że pan Wernicki odebrał gratulację na wizji od pani poseł Szczypińskiej, wniosek - Brodaty poseł ziemi ciechanowskiej jest zagrożony. Wygląda na to że na liście do parlamentu jego miejsce zajmie Wernicki, jest dużo skuteczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 17:08 Mimo wszystko wolał bym takiego gorącego (Wernickiego) niż tego co siedzi tam gdzie go posadzą i mówi co mu każą. Wolał bym też Wernickiego od tego który wybiera się swoich kur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 17:01 opluwanie to sposób bycia frustratów pelnych nienawiści do innego światopoglądu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 17:59 Ach magik , magik dzieciaku znad brzegu Łydyni na Bilinie. Ach ten twój ciasny świat w głowie w którym nie ma miejsca dla dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 18:03 Rzeczowy argument, nie ma co :) Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 18:38 Nie ma miejsca dla dwóch? Co to znaczy w ogóle? Może tak po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 24 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 18:32 Żydzi nienawidzą naszych symboli religijnych.Pomyślcie logicznie czemu Polakom ;patriotom; takim jak Tusk, Komorowski, Palikot przeszkadza ten krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.10, 18:38 Tu chodzi o kult Kaczyńskiego i ośmieszenie obrońców krzyża przed prawdziwą walką jaka wkróte nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 18:41 No na logikę biorąc po jest to samowola budowlana. Po drugie- kuria, kancelaria i harcerze podpisali porozumienie o przeniesieniu (a nie zlikwidowaniu!) krzyża do kościoła św. Anny. To już jest niestety problem pana Wernickiego i jemu podobnych, że tego nie rozumieją. Ja rozumiem bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any brawo panie Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 20:41 hahaha samowola budowlana, chyba nie miałeś czego wymyślić... "kuria, kancelaria i harcerze podpisali porozumienie o przeniesieniu" - a dokładniej mówiąc "góra" kurii, kancelaria i "góra" harcerzy - a krzyż był przyniesiony spontanicznie przez młodych chłopców z harcerstwa.... Wg mnie to ty nic nie rozumiesz i powinieneś się wstydzić tego co wypisujesz. To nie jest problem pana Wernickiego tylko wszystkich katolików. Najpierw zabierają krzyż z jednego miejsca, a później będą zabierać z innych (ze szkół, z urzędów, itd.). Do wyborów bronkowi krzyż nie przeszkadzał. A po wyborach nagle zaczął go koleć w oko? Skoro magiku tak go rozumiesz, to powiedz w czym ten krzyż, ten wielki, piękny symbol mu przeszkadza? ??? .....Tego nie da się zrozumieć. Przecież nie przesłoni on bronkowi jakiegoś pięknego widoku.... Krzyża i wiary należy bronić. Jesteśmy katolikami, żyjemy w kraju katolickim a o krzyż musimy tak walczyć? Nie spodziewałam się że te wybory przyniosą takie zmiany w Polsce. P.S. Nigdy nie popierałam pana W., słyszałam od znajomych o nim różne zdania, jednak dziś jestem z niego dumna. Naprawdę sensownie się wypowiadał przez megafon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 18:44 zapomniałes dodać jeszcze : katolikom - Polakom patriotom katolikom. bo każdy polak to katolik a każdy pijak to złodziej. to stara tradycja. extradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 22:29 SławkuG- nie, nie każdy Polak to katolik. Na pewno nie taki katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojacy z boku Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 19:02 kto by się tymi bigotami pod krzyżem przejmował? przytaczam za Kopalińskim: bigoteria gorliwe, manifestacyjne spełnianie praktyk relig. połączone z zaniedbaniem pobożności wewnętrznej, ze świętoszkowatością i rygoryzmem wobec innych; por. dewocja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.chello.pl 03.08.10, 20:19 Krzyż wam przeszkadza, a podwyżka VAT-u już nie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 20:42 > Krzyż wam przeszkadza, a podwyżka VAT-u już nie!? Krzyż nikomu nie przeszkadza tylko jakoś nie rozumiem mordobicia i zadym w imię symbolu na którym umarł Chrystus a nie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdonaldziały Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 21:55 dokładnie, to że na krzyżu zginął Chrystus wiedzą jego obrońcy i to dlatego tak go bronią a może warto przypomnieć sobie, co wyznajemy, w co wierzymy .... a mimo to, co robią zdonaldziali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 20:24 ja nie widzę tam ani jednej przesłanki religijnej Tylko upor dla swojego guru, bo on tak powiedzial.... Nawet ksiezy wygwizdali.... Skoro są tak zgrani to mogli sami postawić ten krzyz i sie o niego klocic... Kto nimi rzadzi? religia czy maly zakompleksiony czlowieczek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojący z boku Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:24 Gość portalu: abc napisał(a): > ja nie widzę tam ani jednej przesłanki religijnej Tylko upor dla swojego guru, > bo on tak powiedzial.... > > Nawet ksiezy wygwizdali.... > Skoro są tak zgrani to mogli sami postawić ten krzyz i sie o niego klocic... > > > Kto nimi rzadzi? religia czy maly zakompleksiony czlowieczek?? PIS-ekta? a Ci pilnujący krzyża to co? do roboty nie chodzą? znaczy albo rentierzy ;))) albo emeryci i bezrobotni, a Kościól nie jest stroną w sprawie krzyża, jest natomiast stroną w sprawie antykoncepcji i in vitro, można się zagubić w tym wszystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.multimo.pl 03.08.10, 21:33 No i kosciol, harcerze i prezydent ustapili. Z jednej strony szkoda, ze panstwo okazalo sie slabsze wobec grupki fanatykow. Z drugiej zas gdyby ich rozpedzili sila Kain dopiero wtedy krzyczalby w mediach jaki to prezydent jest beeee. Czekam na komentarz w telewizji pana maluczkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:03 demotywatory.pl/1957248/Hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:09 Brawo Darek Wernicki, miejski bohater wart zainteresowania i podziekowania mu. Raz jeszcze Brawo. Nie jestem jakimś gorliwym katolikiem ,ale trzeba w coś wierzyć i dać innym w coś wierzyć. Rządy ciemniaków chcą zaprowadzić swoje porządki wbrew kilku milionom ludzi. Rządy ciemniaków wybrały i eskalują konflikty, by podwyżka vat przeszła im na sucho. Rządy ciemniaków na kolejne podwyzki poszukają kolejnych starć z częścią narodu.Oj będzie się działo. ps.konserwator zabytków kilka dni przed "porozumieniem' wydał zakaz stawiania czegokolwiek przed palacem , ot takie zawarto porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 22:36 Jeszcze jedno- nie rozumiem po prostu przykuwania się do krzyża i wojowania nim w imię... no właśnie? Jakie to ma znaczenie czy porozumienie podpisała "Góra" kościoła? A kto miał podpisać? Nie od dziś wiadomo, że kościół jest podzielony. Jestem katolikiem i nie wstydzę się krzyża, tylko brzydzę się używaniem go do walki politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 22:40 Macieju Paprocki a kto uzywa wobec ciebie krzyza do walki politycznej ? Kim tak bardzo sie brzydzisz ? Wernickim brzydzisz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 03.08.10, 23:45 A kto mówi, że wobec mnie? Kto mówi,że panem Wernickim? Brzydzę się, ze używa się symbolu mojej religii do politycznych awantur. PS. Po nazwisku? Widzę, że zwyczaje się na tym forum nie zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 22:46 brzydzisz się używaniem krzyża do walki politycznej? ja też. Ale nie można usuwać symboli wiary ..., gdy niczemu to nie służy. Ale zdonaldziali oczywiście wolą używać krzyża .... W czym ten krzyż bronkowi zaczął przeszkadzać od 15 lipca.... Ja tego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any likwidować krzyż gdy niczemu on nie przeszkadza IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 22:47 do czego to doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refuse Re: likwidować krzyż gdy niczemu on nie przeszkad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:34 powtarzam za kolegą: żałuję ze żaden z obrońcow krzyża nie wysadził sie w powietrze - byłoby to pięknym gestem będącym przyczynkiem do dialogu miedzy islamem a religia chrześcijańska - poziom fanatyzmu ten sam, nie generalizując oczywiście. swoja droga byliśmy dziś świadkami schizmy w obrebie kosciola katolickiego - powstal alternatywny wobec kosciola odlam wyznawcow krzyza smolenskiego. bluzgajacy na ksiezy i wyzywajacy ich od ubekow . Oczywiście ta schizma nie narodziła się dziś, to wszystko wisiało w powietrzu od dawna. Dziś po prostu był ten dzień, który dzieci w szkołach na historii notować będą jako Wielka Schizma Namiestnikowska, która dała początek Liberalnemu Kościołowi Katolickiemu Obrządku Krakowsko-Łagiewnickiego i Konserwatywnej Wspólnocie Katolicko-Toruńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: likwidować krzyż gdy niczemu on nie przeszkad IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:27 a ja żałuję że ty się nie wysadziłeś w powietrze i reszta zdonaldziałych .....to byłby dopiero gest ...i ile pożytku;) Nie byłoby m.in. twojego wpisu, a to już coś. A może pomyślisz o tym? A jeśli już się na to skusisz, to nie pisz o swojej decyzji na forum ,tylko zrób to. W każdym razie będę trzymała za ciebie kciuki ------------------------------------ P.S. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Refuse spójrz w lustro, ile w tobie (i zdonaldziałych) żółci siedzi. Pisać takie bzdury, by ktoś się wysadził. Napisałam ten wpis, życząc tego samego tobie , co nam życzyłeś - byś coś zrozumiał (choć to wątpliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any refuse, ile w tobie żółci IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:27 a ja żałuję że ty się nie wysadziłeś w powietrze i reszta zdonaldziałych .....to byłby dopiero gest ...i ile pożytku;) Nie byłoby m.in. twojego wpisu, a to już coś. A może pomyślisz o tym? A jeśli już się na to skusisz, to nie pisz o swojej decyzji na forum ,tylko zrób to. W każdym razie będę trzymała za ciebie kciuki ------------------------------------ P.S. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Refuse spójrz w lustro, ile w tobie (i zdonaldziałych) żółci siedzi. Pisać takie bzdury, by ktoś się wysadził. Napisałam ten wpis, życząc tego samego tobie , co nam życzyłeś - byś coś zrozumiał (choć to wątpliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any refuse, ile w tobie żółci IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:27 a ja żałuję że ty się nie wysadziłeś w powietrze i reszta zdonaldziałych .....to byłby dopiero gest ...i ile pożytku;) Nie byłoby m.in. twojego wpisu, a to już coś. A może pomyślisz o tym? A jeśli już się na to skusisz, to nie pisz o swojej decyzji na forum ,tylko zrób to. W każdym razie będę trzymała za ciebie kciuki ------------------------------------ P.S. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. Refuse spójrz w lustro, ile w tobie (i zdonaldziałych) żółci siedzi. Pisać takie bzdury, by ktoś się wysadził. Napisałam ten wpis, życząc tego samego tobie , co nam życzyłeś - byś coś zrozumiał (choć to wątpliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any w zdonaldziałych wylała się żółć IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:30 a ja żałuję że ty się nie wysadziłeś w powietrze i reszta zdonaldziałych .....to byłby dopiero gest ...i ile pożytku;) Nie byłoby m.in. twojego wpisu, a to już coś. A może pomyślisz o tym? A jeśli już się na to skusisz, to nie pisz o swojej decyzji na forum ,tylko zrób to. W każdym razie będę trzymała za ciebie kciuki ------------------------------------ P.S. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe. więcej szacunku dla ludzi (mam nadzieję, że kiedyś spotka Cię za to zapłata) Refuse spójrz w lustro, ile w tobie (i zdonaldziałych) żółci siedzi. Pisać takie bzdury, by ktoś się wysadził. Napisałam ten wpis, życząc tego samego tobie , co nam życzyłeś - byś coś zrozumiał (choć to wątpliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:05 Nie czytałam wypowiedzi innych , bo nie mam za bardzo czasu na to. Co chcecie od tego krzyża? To symbol po tym jak naród polski się zjednoczył po tym tragicznym wypadku. Polska od zawsze walczyła o krzyż a teraz o przeszkadza? P. Komorowski nie chce się wprowadzić do Pałacu przed którym stoi krzyż? Jak mu nie pasuje to niech się nie wprowadza, a nie przed wyborami kazał siebie kamerować jak stoi w kościele czy przyjmuje Komunię św., robił sobie zdjęcia na tle bazyliki Licheńskiej...właśnie widać jaki z niego Katolik. To jest symbol wiary Polski Chrześcijańskiej, wstyd! Wstyd mi tych co chcą pozbyć się tego o co po części walczyli nasi przodkowie, za co większość zginęła. Posłużę się słowami wybitnego Polaka- Karola Wojtyły: "Krzyż jest pierwszą literą alfabetu Boga". Coś te słowa dają do myślenia. Ja jestem katoliczką i to co robią Ci pod Pałacem Prezydenckim jest jak najbardziej najlepszym krokiem ku przypomnieniu o to co jest ważne a nawet najważniejsze. Księża zachowują się tak jak muszą(prawdopodobnie pod rozkaz metropolity Nycza)jest to smutne.... Polska to naród, który przetrwał dwie wojny, powstania i tu też damy radę...Być może od tego właśnie Krzyża zacznie wychodzić na jaw wiele rzeczy...Może dopiero Polacy zaczną otwierać oczy. Mam takie marzenie! "Bóg honor ojczyzna" to jest ważne, a nie żeby napchać sobie w kieszenie i siedzieć cicho. Poza tym my tu gadu gadu i wszędzie i w mediach o przeniesieniu Krzyża a Tusk podwyża podatek...gdzie biedni ludzie i renciści jeszcze w gorszą skrajność popadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:11 portal ciechanowinaczej powinien przeprowadzic wywiad z prezydentem miasta co on by zrobil, jakie jest jego zdanie on który stał u boku tego kapuscianego glaba na ciechanowskim deptaku i bił mu brawo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi i trzeci Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:19 Normalny prezydent elekt Komorowski nie robiłby zadymy z Tuskiem,ale jak Bóg chce kogos ukarać to mu rozum odbiera . Pycha i przyzwolenie czyni zło,a zło rodzi zło i spirala się nakręca. To pierwszy Komorowski powiedział głosno ,ze należy usunąć krzyż. Zeby to była ruska nowoczesna rakieta międzykontynentalna to zapewne jak naszym beton i szkło nie przeszkadzalby na dziedzińcu pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:30 Gdy w latach 80-tych tzw. intelektualiści liberalni walczyli przeciwko PRL to chwalili wszelkie katolickie symbole religijne w przestrzeni publicznej - Msze święte, Krzyże, spowiedzi, komunie, kazania księży. Gdy na plecach Polskich Katolików doszli do władzy teraz śmierdzi im wszystko co do tej pory pachniało. Warszawa powinna brać przykład z Ciechanowa. U nas władza nie zwalcza symboli religijnych. Co kilkanaście metrów na deptaku ul. Warszawskiej są symbole religijne Św. Piotra Apostoła w Aureoli na żelaznym deklu, i władza ich nie usuwa. Niech z naszej władzy bierze przykład Warszawa i cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmartwiony Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 23:53 Sprawdza się to co powiedział pan Kurski cyt./ciemny lud wszystko kupi/. Mam silne przeczucie że grupa politycznych cyników manipuluje ludźmi i wykorzystuje symbol krzyża do podzielenia Polaków i podpalenia Polski. Chodzi o to żeby ten krzyż wykorzystać do demonstracji politycznych i palenia kukieł prezydenta ,gdy będzie już urzędował .Już dzisiaj w telewizji słyszałem jak pan Świtoń krzyczał do kamery że nowy prezydent długo nie pozyje. Czy śnierć prezydenta Narutowicz niczego polityków nie nauczyła ? Nadal budzą w ludzkich umysłach najgorsze upiory. Jestem katolikiem, byłem tam po tej tragedii aby się pomodlić i oddać cześć panu Prezydentowi i wszyskim którzy zginęli w katastrofie . Dzisiaj jak patrzę na to co się tam dzieje przepełnia mnie smutek i obawa dokąd zaprowadzi Polskę ogień który został wzniecony pod pałacem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 00:10 A gdzie Pan Kaczyński. Przecież to on manipuluje tymi ludźmi, prawie jak Hitler w 32 r., A "krzyż" - Niemcy w 39 krzyczeli i mieli napis na pasku "Bóg z nami" a nieśli śmierć i cierpienie. To samo Krzyżacy też w imię krzyża mordowali. Teraz gdyby Kaczyński krzyknął - idziemy na wojnę bedziemy zabijać tych co są przeciwni, tych co nie z nami pewnie też jego fanatycy na pierwszym miejscu z krzyżem a w drugim ręku - miecz do wytępienia "wroga". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uw Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 00:16 Człowieku, żeby zaprowadzić ład moralny miliony ludzi w Polsce dzisiaj muszą walczyć z fanatyzmem antychrześcijańskim, który prowokuje sytuacje żeby ludzie musieli walczyć o prawo do własnych patriotycznych chrześcijańskich przekonań. Fanatyzm antychrześcijański w Polsce nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 04.08.10, 00:25 Gwoli ścisłości, uważam, że cała ta akcja z krzyżem to fantastyczna PR-owa. Rządzący stoją przed kamerami i nieśmiało, aczkolwiek jednoznacznie pokazują palcem w kierunku opozycji, wskazując głównego "prowodyra" tego bałaganu. Zastanówcie się komu teraz słupki poparcia spadną- PO, czy PIS? P.S. Bardzo przyjemnie czyta się te wszystkie maile w stylu "Paprocki weź się pie...ij w łeb", które spływają na moją skrzynkę. Dziękuję Dorocie za ujawnienie nazwiska, informuję, że żadnej Doroty nie znam, ale chętnie poznam, jeśli wyrazi wolę przedstawienia się (niekoniecznie tutaj, może być drogą mailową). Na tym kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? 04.08.10, 00:27 Miało być "fantastyczna PR-owa zagrywka PO". Za szybko "Enter" wcisnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 02:28 Jeszcze nie dawno dziwiłem się muzułmanom i ich świętym wojnom każącym zabijać w imię wiary. Teraz u mnie w kraju dzieje się to samo, tylko ani to islam ani wiadomo o co się biją. Ja na miejscu Komorowskiego nakazał bym rozebrać samowolę budowlaną. Krzyż zniknie którejś nocy bez większego rozgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: 188.33.232.* 04.08.10, 06:48 Ustawmy Święty Krzyż przed Ratuszem, na skwerze przy Placu Jana Pawła II. Na czele komitetu postawienia Krzyża niech stanie Pan Wernicki. W mieście zaistniał w świadomości społecznej nowy lider, pamiętajmy o zbliżających się wyborach samorządowych. Budzi się duch w Narodzie i nadchodzi czas Zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaKOMarzony Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 07:22 Wyjątkowo głupi tekst , bo krzyż przed ratuszem nie ma sensu, no chyba ,że podobny los spotka Wardzinskiego w czasie urzędowania.Jesli bedzie taka wola przyjacioł ,sympatyków, bezimiennych mieszkańców pana Prezydenta to niech postawią krzyz w parku na ktory spogladal Prezysdent tyle lat i był związany z tym miastem. To tak obrazowo i dosc prymitywnie dla Tutejszego bym opisał. Tutejszy widac mózg ma zlasowany i kojarzy fakty i nazwiska ale w dosc chamski i prymitywny sposób. Gość portalu: Tutejszy napisał(a): > Ustawmy Święty Krzyż przed Ratuszem, na skwerze przy Placu Jana Pawła II. Na > czele komitetu postawienia Krzyża niech stanie Pan Wernicki. W mieście zaistnia > ł > w świadomości społecznej nowy lider, pamiętajmy o zbliżających się wyborach > samorządowych. Budzi się duch w Narodzie i nadchodzi czas Zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Kimono Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 07:54 Władze publiczne mają taką sytuacje którą same sprowokowały. W czasie katastrofy /i długo przed/ skupiły się przede wszystkim na dobrym wizerunku w mediach, a głównie w telewizji. Paranoja..... W czasie kampanii wyborczej kandydaci przelicytowywali się w objetnicach. Właściwie to nie było debat - były tylko wygłaszane formułki przygotowane przez fachowców od wizerunku. Po wygranych wyborach prezydenckich władza zapowiada podniesienie podatków, a miało być tak pięknie... Że ludzie się buntują to NIC DZIWNEGO!!! TO NATURALNA REAKCJA NA ZAKŁAMANIE I OBŁUDĘ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 08:34 Zanotujcie kto dziś należy do PO bo TOTO niedługo się sypnie. Będą szukać miejsca gdzie się przykleić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.tktelekom.pl 04.08.10, 08:55 Wezcie sobie kazdy po trochu tego krzyza i ustawcie w ogródku,bedziecie sobie mogli klekac przy nim 24 godziny na dobe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 09:08 www.ruchpoparciapalikota.pl/wp-content/uploads/2010/08/krzy%C5%BC-1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaKOMarzony Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:22 Paru ciechanowskich małomyślących jak te ogórki małosolne tylko niektórym smakują z forum popisało się swoją wiejską mądrością. Tak naprawdę to agresja i poniżanie drugim człowiekiem z tych postów bije na odległość. ciekawe co ten chciał przez to wyrazić albo jaką myśl nam rzucił do debaty? Ogrodki są miejscami prywatnymi ,a przestrzeń publiczna jest od stawiania krzyży Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż!IP: *.tktelekom.pl Gość: hehe 04.08.10, 08:55 Odpowiedz Wezcie sobie kazdy po trochu tego krzyza i ustawcie w ogródku,bedziecie sobie mogli klekac przy nim 24 godziny na dobe!!! Następny geniusz odezwał się i czy w tym jest coś mądrego ? Ludzie modlą się i do znaku krzyża jaki w powietrzu kreśli sie ręką Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż?IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Lolek 04.08.10, 09:00 Odpowiedz To jest ciemnogród-ludzie modlą się do 2 zbitych kawałków desek(niepoświęconych) . Jak będzie mieszkał w pałacu Pan Komorowski to chociaż będą się modlić do niego. Słusznie popierać i ujawniać się :-) Re: Ciechanowianie walczą o Krzyż!IP: *.adsl.inetia.pl Gość: ... 04.08.10, 09:08 Odpowiedz www.ruchpoparciapalikota.pl/wp-content/uploads/2010/08/krzy%C5%BC-1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:00 To jest ciemnogród-ludzie modlą się do 2 zbitych kawałków desek(niepoświęconych) . Jak będzie mieszkał w pałacu Pan Komorowski to chociaż będą się modlić do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabła Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.chello.pl 04.08.10, 09:44 Ale zabolało Bronkobusów że Maria poniosła pierwszą porażkę jeszcze przed przysiężeniem. "... czy cię nie boli jak ci dosoli, ile wypiłeś tych jaboli..." cytat z wiersza naszego kochanego Pioruna, który rok temu na koncercie Dody wysławiał związek radziecki a podczas wizyty Mari krzyczał że go (ją?) kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.chello.pl 04.08.10, 12:09 Jako wyznawca innej religii, nie katolickiej - protestuję. Fakt, iż w kraju, gdzie istnieje konstytucyjny rozdział kościoła od państwa, zewsząd atakują mnie katolickie symbole religijne, jest nie do przyjęcia. Dlaczego nikt nie liczy się z takimi jak ja, którzy nie mają nic wspólnego z polityką, ale czują się obywatelami gorszego gatunku li tylko ze względu na wyznanie. Sytuacja zmusza mnie do tolerowania takiego stanu rzeczy, więc czemu nikt nie pomyśli o mnie i nie zechce okazać mi odrobiny tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaKOMarzony Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:39 A jakie to twoje symbole religijne mogę minąć w mieście prowodyrze intelektualno ciasno mózgowy :-) Jak znam ten styl pisania to w nic nie wierzysz. Który zwój mózgowy odpowiada u ciebie za ten styl myślenia ? Gość portalu: ... napisał(a): > Jako wyznawca innej religii, nie katolickiej - protestuję. Fakt, iż w kraju, gd > zie istnieje konstytucyjny rozdział kościoła od państwa, zewsząd atakują mnie k > atolickie symbole religijne, jest nie do przyjęcia. Dlaczego nikt nie liczy się > z takimi jak ja, którzy nie mają nic wspólnego z polityką, ale czują się obywa > telami gorszego gatunku li tylko ze względu na wyznanie. Sytuacja zmusza mnie d > o tolerowania takiego stanu rzeczy, więc czemu nikt nie pomyśli o mnie i nie ze > chce okazać mi odrobiny tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:47 tak Polska pod rządami ciemniaków dba o pamięć ofiar katastrofy niezalezna.pl/article/show/id/37345 gdyby mogli to w Polsce nie powstałby taki pomnik ,a jak gdzieś powstał to olali go jako przedstawiciele Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:16 Pomnik to ja sobie stawiam sam.Niech nikt nie żąda bym składał mu się na pomnik.Pomników to u nas jest dość, a na składkowy to trzeba sobie czymś zasłużyć i nie tylko śmiercią. Każdy kiedyś umrze i tu jest sprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrutalTruth Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:50 jak powiedział Hołownia, sami ci ludzi swoim zachowaniem, agresja i zadufaniem splugawili ten krzyż on teraz jest oznaką chrześcijańskiej agresji, niedługo wrócą krzyżowcy i będą zabijać w imię Boga, a agresja dla wiary jest jak pieprzenie się dla cnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: ciechanowianie walczą o 2 deski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 15:17 Jak Ci nie wygodnie nie być katolikiem to ochrzcij się. Ja mam wręcz przeciwne uczucia. Jako katolik wstydzę się, że PISiaki robią taką wojnę wokół krzyża. Krzyż, symbol katastrofy smoleńskiej itd. A może po prostu 2 deski ustawione nielegalnie w eksponowanym miejscu Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.chello.pl 04.08.10, 15:31 No to gratulację, przytaczasz słowa gościa który jest współprowadzącym "mam talent"! Rzeczywiście respect!!! Może Sołtysik na prezydenta, tez fajnie gada, a kiedyś prowadził big brothera!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: 82.160.111.* 04.08.10, 15:30 Stoję z boku u przerażony patrzę na to, co się wyrabia w naszym kraju i na tym forum. Smutne to, że mamy w naszym kraju tylu fanatyków, którzy nawet na swój kościół potrafią naskoczyć, jeśli ich mały rozmiarami i duchem lider im nakaże. Dla mnie - apolitycznego ateisty, sytuacja jest w najlepszym wypadku przygnębiająca. Tyle nienawiści o symbol miłości. Smutne i polskie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 22:47 Jeszcze dodam do swojej wypowiedzi to, iż tam pod Pałacem prezydenckim nie tylko udzielają się emeryci(gdzie inni mówią,że średnia wieku tamtych ludzi to 70lat...pff!!). Są tam: wykształceni,tak zwane robole ,ludzie w średnim wieku, starsi(którzy wiele przeżyli i widzieli)i studenci! Ludzie, którzy wiedzą co się dzieje w kraju i co jeszcze gorszego nas spotka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.10, 23:08 Proponuję kompromis: zostawić krzyż ale wynieść Kaczyńskich z Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 23:42 A ja jeszcze dodam,że na dolegliwości prawdziwych Polaków-Katolików najlepsz jest Stoperan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 00:18 Nie jestem radykalnym katolikiem, ale patriotą i nie lubię pewnych osób, które tylko myslą jak tu sprzedać nasz kraj i dlatego uważam, że dobrze, że krzyż został obroniony, bo nie chciałbym, żeby za kilka lat zamiast krzyża była np. gwiazda dawida i żeby rządzili nami sprzedawczyki i zdrajcy Ojczyzny. Skoro Komorowski jest takim katolikiem, to co mu ten krzyż przeszkadza ? Chyba, że ma coś do ukrycia i krzyż w tym wypadku jako symbol katastrofy smoleńskiej działa mu na sumienie i przypomina o czymś, o czym chciałby dawno zapomnieć i wymazać ze swojej pamięci. Ale pamięć to twarda skała... Jeśli nie miałby nic do ukrycia, to by nie walczył z krzyżem. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 00:31 A tak BTW to jak Wam smakuje ostatnio kiełbasa podwawelska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 00:41 A tak w ogóle to ile fałszu i obłudy jest w tym całym PO. gdy odsłaniali pomnik Ofiar Tragedii na Węgrzech, sprzedawczyki ustalali jak tu podnieść podatki w Polsce, zamiast jechać i chociaż podziękować Węgrom za okazanie szacunku w stronę Polski demotywatory.pl/1960417/Wymagamy-szacunku . I dlatego nie ufam tym hiPOkrytom. Ale niektórzy wybrali takiego prezydenta i taki rząd, więc nie ma się co dziwić i można im jedynie ,,POdziękować" za to, że teraz PeOwcy będą robić z Nami co im się tylko będzie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:55 A ja szanowny panie Bielik wolę jednego mądrego Żyda jak dziesięciu głupich Polaków.I proponuję zachować spokój...tego badziewia nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Czy Ciechanowianie walczą o Krzyż? IP: 109.243.144.* 05.08.10, 08:53 Proponuję ustawić drewniany Święty Krzyż, w skwerze na Palcu Jana Pawła II, przed Ratuszem, aby te antychrysty z Platformy Obywatelskiej miały świadomość, że żyją na uświęconej polskiej ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy Ciechanowianie walczą o Krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:24 ja też postawię krzyż na deptaku, a co??? i będę go bronić. Ten krzyż będzie upamiętniał bliską zmarłą mi osobę. Skoro pod pałacem można uprawiać taką samowolkę to wszędzie można. A i ta osoba była mi znacznie bliższa niż wszystkie ofiary katastrofy do kupy wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy Ciechanowianie walczą o Krzyż? IP: *.chello.pl 05.08.10, 13:34 a ja dalej się nie zgadzam na demonstrowanie symboli religijnych w wolnym kraju, bo zacznę swoje demonstrować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy Ciechanowianie walczą o Krzyż? IP: *.chello.pl 05.08.10, 13:34 aco, nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Ciechanowianie walczą o Krzyż? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 14:50 E tam, ja se walnę na deptaku chałupę z krzyżem na czubku - i niech mnie który ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja. Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:51 Pan Komorowski jest bardzo chory na serce,a taki przeciwnik krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:41 Najlepiej wykupić sobie miejsce parkingowe na deptaku a pod nim mogiłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 16:38 ludzie uspokójcie się! Przestańcie się spierać, wiadomo że większa (patrząc na wyniki wyborów w ciechanowie) część mieszkańców jest za zostawieniem krzyża, zaś kolejna część ludzi jest przeciw temu, a są też głosy neutralne. Nie ma sensu ta kłótnia. Nie rozumiem czemu zdonaldziali atakują obrońców krzyża? Atakują, wyśmiewają? Bronią to bronią - ale po co wy ich atakujecie. Dajcie sobie spokój ludziska.....bo ten wątek staje się coraz bardziej pozbawiony sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.chello.pl 05.08.10, 16:45 a ja protestują, bo jestem innego wyznania, precz z krzyżami, nie można zostwić go "na MJEJSCU". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 23:17 any-any, przed czym broniono krzyża? Przed zabraniem go do kościoła czy przed zabraniem go na pielgrzymkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 01:43 Grupa zacietrzewionych szczuta przez PIS i Rydzyka zawłaszczyła sobie krzyż i używa go jako karty przetargowej w walce o zezwolenie na budowę pomnika. To może każdemu zmarłemu budujmy pomnik przed pałacem prezydenckim? Czy tamci byli lepsi, że im trzeba? Czy ten samolot spadł na plac przed pałacem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 09:42 przed tobą. Więcej informacji po wpłacie określonej kwoty na moje konto. ha ha ha P.S. Przykro mi, ale uważam że dyskusja w tym wątku nie ma sensu (a już na pewno nie z tobą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:47 any-any, pomyliłeś mnie z kimś, ja pierwszy raz zabrałem głos w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any-any Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 12:39 nie pomyliłam ciebie, jesteś wyjątkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:15 YY?,marsz do piaskownicy ,tam jest twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: czy ciechanowianie walczą o krzyż? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:10 A gdzie PISuary pobudowały piaskownicę za swoich rządów? Prawda boli. Odpowiedz Link Zgłoś