Dodaj do ulubionych

Praca w biurze Netii

20.09.10, 19:30
Dostałam propozycję pracy w biurze Netii(na placu Kościuszki) jako doradca. Mam pytanie do osób pracujących tam badz byłych pracowników.Jakie są zarobki i czy jest łatwo sprzedawać ich usługi? Pracowałam w tepsie wiec mam doświadczenie z tym nie bedzie problemu tylko chciałabym wiedziec jakie ogólnie sa warunki pracy tam.
Obserwuj wątek
    • Gość: no siema Re: Praca w biurze Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 22:01
      hej pracowałam 3 dni :( ogólnie nie polecam. facet ładnie bajeruje, chce zebyś robiła za darmo i te 7 godzin, bazy brak, drax- tech to firma krzak nie polecam

Gosia
      • Gość: :P Re: Praca w biurze Netii IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 22:17
        Biurze?? ha ha ha:)
        Również nie polecam, pracowalem tam. Tragedia! Te pomieszczenie nie ma ogrzewania- pizdzi jak holera, brakuje wiele rzeczy tam... umowa do kitu, koles cyka na kazdym kroku, a osoby ktorym bedziesz podlegala SZKODA MOWIC - mlodzierz a nie dorosle osoby, w glowie pustka. A sama praca MASAKRA. NIE POLECAM!!! Tp przy tym to raj
        blad zrobisz podejmujac ta prace
        • Gość: Byly pracownik Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 00:57
          Ja tam wytrzymalem 2 dni (w tym jeden to bylo szkolenie,z ktorego nic nie wynioslem i nastepnego dnia w pracy musialem sie pytac o wszystko).Po pierwsze baza ktora daja to zwykla ksiazka telefoniczna tp na plycie cd ,ktora byla obdzwaniana milion razy przez inne biura w kraju:) Po drugie zostalem wprowadzony w blad przez pana pseudo''Szefa'' bo poinformowal mnie ze dostaję wynagrodzenie za godzine pracy + prowizję od umowy.A okazalo sie ze placi za same umowy bez stawki godzinowej-ale 7 godzin trzeba siedziec i dzwonic za free jak sie nic nie sprzeda. A sprzedac nie jest latwo,bo ludzie maja w dupie netie. Koło sie zamyka,wiec podziekowalem za wspolprace i poszedlem to tepsy tu tez nie jest rozowo ale przynajmniej jak siedze i dzwonie to wiem ze mi za to placa. Nie pamietam jak dokladnie wygladala kwestia pieniedzy bo punkty tam byly w zalezności ile umow. Wiem ze za 10 umow bylo ok.800zl,a za powyzej dziesięciu 1200zl.Wiec bez rewelacji i ciekawe co by bylo jakby sie sprzedalo 9 na przyklad.W kazdym razie nie polecam ci tej roboty gdyby jeszcze za godzine placili to ok. Ale widze ze rekrutacja trwa na okraglo. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach pracownikow.
          • Gość: Witchs84 Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 09:28
            Pracowałam dłużej niż poprzednicy i niestety także nie polecam.
            Szef niedoinformowany, nie umiejący się porządnie wysłowić. Baza podbierana od TP. Ludzie bluźnią przez słuchawkę, zero zorganizowania. Siedzisz najlepiej jak najdłużej.
            Pieniądze? Jakie pieniądze!!! Specjalnie umowy nie wchodziły, żeby tylko jak najmniej wchodziło dla nas w danym miesiącu wypłata tyle co nic.
            NIE POLECAM !!!
            • przedstawiciel_handlowy2 Re: Praca w biurze Netii 21.09.10, 11:30
              Oj kolego hyba trochę przesadzasz z tymi umowami, znam tych ludzi osobiście i trochę u nich pracowałem i wiem że każdy raport, który prychodził był do wglądu dla każdego pracownika, chyba poprostu pomyliłeś biura, bo jest takie w ciechanowie, w którym giną umowy ale to nie jest netia .
    • przedstawiciel_handlowy2 Re: Praca w biurze Netii 21.09.10, 11:47
      Jestem pracownikiem ColCenter, w którym pozyskujemy klientów na rzecz NETII, obecnie pracuję w dużym biurze w Warszawie, ale byłem na rozmowie w biurze NETII w Ciechanowie ponieważ z tam tond pochodzę. W pierwszym momencie miałem mieszane odczucia jeżeli chodzi o warunki pracy w tym biurze, ale przyjąłem tą prace i wcale nie żałuję, atmosfera super. Naprawdę sporo się nauczyłem co pomogło mi podjąć pracę w Warszawie. Pracowałem w tym biurze z ludkami zwolnionymi z tepsy i rozmawiałem z nimi na temat pracy w tej przechowalni nierobów i wiem dlaczego ich zwolnili, POPIERAM takie zwolnienia!!!(ja nigdy nie pracowałem w tepsie I bardzo się z tego cieszę) ale mam sporo znajomych, którzy tam pracują i znają tych których zwolniono, popierają moje zdanie.
      Jeżeli chodzi o bazę to ja do dzisiaj pracuję na takich bazach i mam nawet niezłe wyniki, liderem nie jestem ale kumple wyciągają nawet niezłą kasę po prostu trzeba umieć z niej korzystać.
      Większość Firm w tym kraju korzysta z takich BAZ zapytajcie Ludzi z innych Firm nawet komórkowych tylko nie z Orange bo to jedno i to samo!(nie mylcie pojęcia sprzedaż a przedłużanie umów)
      A jeśli jeszcze chodzi o sprzedaż to zapytajcie ludzi, którzy tam pracowali dłużej niż dwa czy trzy dni.
      (Obecnie jestem rozliczany w tym samym systemie co wcześniej w DRAX-TECH)
      terravitaaa88 ja osobiście polecam ci tą prace ponieważ jest naprawdę ciekawa, no chyba że masz inne ciekawsze propozycje, ja nie miałem więc postanowiliśmy z dziewczyną wyjechać do Wa-wy.
      • tele.mar Re: Praca w biurze Netii 21.09.10, 11:55
        Popieram cię przedstawiciel sam pracuje w telemarketingu i wiem na czym to polega, niektórzy się do tego nie nadają!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Witchs84 Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 12:23
          przepraszam bardzo, ale rozmowa z ludźmi szła całkiem nie źle. Po za tym jeśli doszło do wypłat to pan P tłumaczył się, że umowy za późno wysłane, że to, że tamto i wypłata 400 zł za cały miesiąc. I nie tylko ja się z Netii zmyłam, bo z całego biura z osób które pracowały została może z jedna, a może nawet nie, więc musiał zatrudnić nowe. Z resztą ciągle tam potrzebują.

p.s przedstawiciel : musiałam po prostu uciec :"z tam tond"
          • Gość: :P Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 14:47
            Ta firma to totalne dno
            • Gość: Ja Re: Praca w biurze Netii IP: *.chello.pl 21.09.10, 20:46
              Dobre na stratę czasu i nic nie zarobienie. Nie ma co sie jelenić za friko.
          • Gość: :D Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 21.09.10, 21:47
            Te Witchs84 NIEŹLE a nie ''nie źle''....
            • Gość: Witchs84 Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 22.09.10, 13:14
              :D wiesz co? nie wnikaj w szczegóły !!!!!!
              • terravitaaa88 Re: Praca w biurze Netii 22.09.10, 13:31
                Dzięki za wszystkie odpowiedzi,już wiem na czym stoję i napewno nie pójdę do tej pracy. Też mi sie wydał dziwny ten koleś,dlatego sie zapytałam. I sposób w jaki przeprowadził ze mną rozmowę kwalifikacyjną... Szkoda gadać. Takie pierdoły opowiadał i nawet nie powiedział do końca ile mogę zarobić.
                • Gość: :P Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 22.09.10, 15:17
                  no i dobrze robisz
    • Gość: Opus Re: Praca w biurze Netii IP: *.opera-mini.net 22.09.10, 18:15
      Bo telemarketing ma sens tylko w preznych korporacjach, a nie jakichs firmach krzak, ciechanowskie Contact Center zalicza sie do tych drugich. Jedyna firma jaka znam, ktora jako tako szanuje pracownikow to Call Center Poland w Warszawie.
      • Gość: jasne Re: Praca w biurze Netii IP: *.cdma.centertel.pl 22.09.10, 18:26
        a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
        Najlepsze CC ma TP SA na biznesie.
        • Gość: doris Re: Praca w biurze Netii IP: *.tktelekom.pl 23.09.10, 00:35
          Kazde Call center ma swoje plusy i minusy,ale nie piszcie ze najlepsza jest TP bo to nieprawda. fakt ze napewno łatwiej jest sprzedawac plany telefoniczne bo sie sprzedaje osobom ktore juz to mają a praca w Netii jest o tyle trudniejsza ze trzeba namawiac klientow TP aby przeszli a niektorzy naprawde nie chcą.Faktem jest to ze w drax techu przydalby sie jakiś cykl szkoleń jak w tp na a nie jedno dwu godzinne i od razu na sluchawke,dlatego tez zrezygnowałam nie byłam po prostu dobrze przygotowana. dzwoniłam caly dzień i jak klient cos sie spytał to nie wiedziałam co odpowiedziec a to nie pomaga w rozmowie.Nie bede najeżdzac na szefa bo akurat ja byłam poinformowana ze stawka jest prowizyna nie za godzine. Choc moim zdaniem powinna byc skoro wymaga sie od pracownika dzwonienia 7 godzin dziennie.Tak przynajmniej jest w innych Call center. Jezeli tylko prowizja to praca po 4-5 godzin a jak za godzine plus prowizja to wtedy 7-8 godzin. To akurat jest wielkim błędem tej firmy bo juz na samym wstępie zrażają przyszłych pracowników.
          • Gość: Gość22 Re: Praca w biurze Netii IP: 213.199.253.* 23.09.10, 09:41
            Witam.
            Ja miałam przyjemność znaleźć się na rozmowie w jednym z oddziałów tp - znajduje on się na ulicy Małgorzackiej. Po kilku dniach zadzwonił "szef" i poinformował mnie , że zostałam przyjęta. Jednak znajomi mi odradzili pracę tam i teraz po czasie wiem , że mieli racje. Miesiąc minie, a w radiu krc ponownie widnieje ogłoszenie ... jak widać pracownicy są wymieniani regularnie. Pozostaje zadać sobie pytanie czy coś nie tak z pracownikami czy z firmą ?
            Pozdrawiam .
            • Gość: . Re: Praca w biurze Netii IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 17:10
              Z firmą. Nie wypłacają pracownikom należnych im pieniędzy
              • Gość: aisha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 22:00
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ? Re: Praca w biurze Netii IP: *.opera-mini.net 07.10.10, 22:32
                  jaki pan F. z ul. małgorzackiej? można jaśniej? kto to ? co to za firma? czym sie zajmuje ta firma? z góry dzięki za info.
                  • Gość: ala Re: Praca w biurze Netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 22:34
                    ta firma też sprzedaje usługi tp pan f to szef nie wypłaca ludziom kasy za kilka miesięcy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka