Dodaj do ulubionych

Urodziłam dziecko

IP: *.152.137.98.dsl.dynamic.eranet.pl 23.09.10, 19:39
mam 16 lat i mam problem a moj przyszły mąż to 42 latek. Pomożcie. <3
Obserwuj wątek
    • Gość: Skrzat Re: Urodziłam dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 20:21
      Przede wszystkim gratuluję Ci wyboru. Wyboru nie partnera tylko sposobu rozwiązania problemu ciąży. Nie wiem czy miejskie forum to dobre miejsce do takich dyskusji. Zwłaszcza, że ciężko coś o sobie napisać i pozostać anonimowym. Jest też sporo matołków którzy mogą Cię zwyzywać i wyśmiać bo mają zły dzień. Nie przejmuj się nimi proszę.
      Ciężko poradzić coś nie wiedząc czy chcesz to dziecko, czy ojciec go uznaje, czy rodzice podeszli do faktu Twojej ciąży i związku normalnie czy z krzykiem i wyzwiskami. Wiedząc tyle ile wiemy możemy namawiać Cię jedynie, żebyś zawsze stała po stronie dziecka, żeby mu było dobrze, żebyś je kochała i wychowała jak potrafisz najlepiej.
      Na pewno jesteś w szoku i Twoja sytuacja nie jest najciekawsza, ale musisz spojrzeć na to w szerszym aspekcie. Teraz będzie - mam nadzieję - coraz lepiej. Ludzie szybko zapomną, że byłaś młodziutką mamą. Jeszce będziesz miała czas skończyć szkołę i zbyć dobry zawód by utrzymać swoją mała rodzinę. Jeśli idzie o facetów i twojego starszego adoratora to nic nie wspomnę, żeby Cię nie urazić. Traktowanie tego związku jako "na całe życie" odradzam. Namawiam, żebyś uregulowała sytuację prawną (żeby ojciec przyznał się do dziecka jeśli tego nie zrobił nawet jeśli potrzebne będą badania genetyczne, żeby partycypował w kosztach wychowania dziecka a kiedy dziecko troszkę podrośnie i zechce go poznać miało szansę pobyć z nim czasem). Odradzam szukanie faceta byle jakiego byle by był. Jestem pewien, że spotkasz kogoś kto pokocha Ciebie a wtedy nie sprawi mu kłopotu pokochanie Twojego dziecka. Pewno nie sprawi mu też kłopotu postaranie się o drugie i trzecie dziecko :). Głowa do góry, najgorsze za Tobą. Życzę dla Was wszystkiego najlepszego.
      P.S Słowa "kocha". "pokocha" itp użyłem w tradycyjnym znaczeniu i proszę nie mylić tego z innymi przypisywanymi niesłusznie znaczeniami.
      • Gość: katolik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 21:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Deratyzacja Re: Urodziłam dziecko IP: *.opera-mini.net 23.09.10, 21:38
          eh widze ze szczury tez na to forum zawitaly.jak skrzat w rozsadny sposob daje dobre slowo to zaraz sie osobnik znalazl z inteligencja emocjonalna na poziomie chodnika.
        • Gość: Tylko splunąć [...] IP: *.centertel.pl 23.09.10, 21:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kala Re: Urodziłam dziecko IP: 109.243.88.* 23.09.10, 21:42
      Dziewczyno tylko nie małżeństwo z rozsądku!!!ja tak zrobiłam i teraz się męczę ,każdego dnia coraz gorzej a do swojego mężą nic nie czuje...nie popełniaj tego błędu co i ja!!!a dziecko dasz radę wychować jeśli tylko będziesz chciała...
      • Gość: Marchewa Re: Urodziłam dziecko IP: 213.199.253.* 24.09.10, 19:10
        Bądź dzielna i żyj dla tego maluszka a o małżeństwie pomyśl później żebyś nie żałowała swojego wyboru
        • Gość: !! Re: Urodziłam dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 19:33
          :)))))))))))))))
    • Gość: gość_13 Re: Urodziłam dziecko IP: *.220.119.241.dsl.dynamic.eranet.pl 24.09.10, 22:33
      To nie jest takie straszne,bywa,że i młodsze dziewczyny urodziły dziecko.
      Z pomocą rodziców dasz sobie radę. Głowa do góry.Kochaj to maleństwo całym sercem, a
      skrawek serca zostaw dla kogoś kto doceni i Ciebie i Maleństwo.Posłuchaj rady KALI :)
      • Gość: Nie dziewica Re: Urodziłam dziecko IP: *.152.143.233.dsl.dynamic.eranet.pl 26.09.10, 13:47
        ale on ma 42 lata i ma żonkę :D
        • Gość: aaa Re: Urodziłam dziecko IP: *.cdma.centertel.pl 26.09.10, 14:06
          wnioskując po umieszczonej na końcu zdania szczęśliwej buźce, to rzeczywiście jest bardzo radosna informacja, że ma żonę...
          • Gość: gość Re: Urodziłam dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 14:11
            Ktoś się zabawia na forum i wymyśla historię, a Wy reagujecie. Od razu widać, że ktoś wymyślił to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka