Dodaj do ulubionych

UPC Internet

IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 14:04
Jak się sprawuje net z UPC w naszym mieście? Kończy mi się umowa w netii i szukam nowego dostawcy, bo w netii nie zostanę na pewno po tym jak traktują klientów...
Proszę o opinie osoby, które korzystają z usług UPC
Obserwuj wątek
    • bruum Re: UPC Internet 15.11.10, 14:13
      Z internetu od UPC korzystam od sierpnia. Przez ten czas ani jednej awarii, prędkości zadowalające (opcja 5 Mb). Ja jestem zadowolony.
      • Gość: Daniel Re: UPC Internet IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 15:48
        Dzięki za opinię. Ktoś jeszcze może korzysta z netu w UPC???
        • Gość: ,,, Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 16:18
          Korzystam od lipca 2009. Zdarzały się krótkie przerwy, ale spowodowane są remontem na kolei, bo UPC korzysta ze światłowodów PKP. Poza tym bez zastrzeżeń. Działa pięknie i jest najlepszym produktem w swojej cenie. Inni dostawcy za tę samą kasą oferują usługę o wiele wolniejszą. Polecam
        • Gość: x2x Re: UPC Internet IP: *.opera-mini.net 15.11.10, 16:57
          Znajomy ma UPC w opcji 10 mb, a w speedtescie dochodzi mu do 12. Nie wiem jak to mozliwe, ale sam sprawdzalem. Lokalizacja - bloki przy Plockiej.
          • Gość: a Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 17:05
            Korzystam 4 miesiące i wszystko gra :) Żadnej awarii
            • Gość: grzała Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 17:55
              UPC używam od początku roku, na początku było sporo kilkugodzinnych przerw w dostawie i w porównaniu z neostradą czy multimo z jakimi miałem do czynienia wcześniej była kiepawka. Na chwilę obecną od jakichś 5-6 miesięcy nic się nie dzieje tzn. przerw brak a przynajmniej nie zauważyłem. Mogę polecić, nie jest źle - cenowo też, szczególnie że nie trzeba mieć telefonu stacjonarnego.
              • Gość: gosc Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 18:29
                od roku mam pakiet tj - tv, internet, telefon stacjonarny , numer przeniesiony z TP, - rozmowy weekendowe.
                całośc za 125 zł.
                w pakiecie internet za darmo.
                nie mam większych zastrzeżeń
                • Gość: mm Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 19:04
                  mam neta 1,5 roku teraz 25 mg bezproblemowo jestem zadowolony i polecam wszystkim
    • Gość: Daniel Re: UPC Internet IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 20:54
      A mam jeszcze jedno pytanie. Czy w necie z UPC jest IP stałe czy dynamiczne, tak jak w neostradzie?
    • Gość: Kudłaty Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:07
      IP masz statyczny. Ja mam neta z UPC od roku. Bardzo ładnie śmiga. Były może 2 awarie, ale to nic :) Wifi 15 mb/s i jetsem z niego zadaowolony. POLECAM !!

• Gość: :) Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 11:21
        IP jest dynamiczny, wystarczy rozłączyć modem od sieci i spowrotem podłączyć, a zostanie nam przypisany nowy publiczny adres IP. Ci co mają mogą sobie to sprawdzić. Podobnie jak w NEO, tylko że w NEO automatycznie raz na 24 godziny jest pobierany nowy adres, a tu, żeby dostać nowy trza się rozłączyć ręcznie. Ja mam UPC od roku i jestem zadowolony. Śmiga jak trzeba.
    • Gość: gość portalu Re: UPC Internet IP: *.chello.pl 16.11.10, 09:19
      Korzystam od początku internetu UPS w naszym mieście i jestem zadowolony,przez okres ponad dwóch lat było parę małych przerw w dostępie,prędkość jest dobra,a lepszej ceny i prędkości w naszym mieście nie znajdziesz.
      • Gość: mmm12 Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 11:10
        Mam UPC od około miesiąca w tym były 3 lub 4 długie awarie :( wczoraj awaria trwała prawie cały dzień od ok godz. 12:00 w południe, potem sprawdzałam w nocy była godz ok. 00.30 i jeszcze nie było :( dlatego NIE POLECAM!!! żałuje że przeszłam do UPC!
        • Gość: addhoc Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 12:16
          Mam UPC od dłuższego czasu i w sumie przez rok nie było tylu awarii jak przez ostatni miesiąc.
          Niestety zawsze koło weekendu i nie krócej niż przez ok. 24h nie ma internetu. Zaczyna być to irytujące.
          Polecam zadzwonić na numer obsługi UPC i jest tam automatyczna sekretarka, która mówi o awarii i jaki czas pozostał do jej usunięcia. Dobre i to.
          • Gość: * Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 15:03
            Ja też żałuję, wczorajsze odłączenie internetu było irytujące. I to nie jest pierwszy raz w tym miesiącu. Nie polecam. Jeśli ktoś z UPC czyta to forum- jest nadzieja, że to się zmieni.
            • Gość: m Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 15:42
              Od sierpnia przeszłam na UPC z neo i zaczynam żałować,coraz częściej są awarie i to coraz dłuższe.Niestety cena nie jest najważniejsza:/
              • Gość: Ałtor Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 09:20
                nie polecam !! mam w UPC i bardzo często są awarie i przerwy..
    • rubaszny_serdel Re: UPC Internet 19.12.10, 09:34
      Ja jestem za Neostradą.
      • Gość: Ktosik Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 10:33
        Awarie zdarzają sie, rzeczywiscie, ale jestem bardzo zadowolony, jak na ta cene, to jest super, gdybym mial mozliwosc 120 albo 50 wzialbym
    • Gość: fAzji Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 01:53
      Mam net w UPC od kilku miesiecy i jestem zadowolony.Super smiga.Opcja 25Mb/s za dobra cene + TV. owszem , byly awarie ale niezalezne od UPC. Korzystaja ze swiatlowodow PKP a jak wiemy trwaja remonty. Stad przerwy. Routerek WI-FI i mozna smigac z lapkiem po calym mieszkaniu :) Ja polecam kazdemu :)
    • Gość: aleksa Re: UPC Internet IP: 195.216.250.* 20.12.10, 10:09
      lipa, chodził ok przez 2 dni a potem awaria i nie można się dobić w biurze obsługi o naprawę, na infolinii same tłuki, nie mówiąc już o upust za brak dostępu. obsługa żadna. dla mnie gorzej niż w netii
      • Gość: Daniel Re: UPC Internet IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 13:02
        Dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam
      • Gość: Kicz Re: UPC Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 18:34
        Te pozytywne wpisy są od pracowników i przyjaciół pracowników UPC?Bo ja mam bardzo złe zdanie o tej firmie.
        • Gość: pis won Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 17:53
          mam drugi rok i uwazam, ze od czasu duzego serwisu w marcu jest super. owszem były 3 awarie, ale teraz stosunek cena/jakość jest bardzo pozytywny
          • Gość: wiem lepiej JO Re: UPC Internet IP: *.centertel.pl 24.12.10, 12:01
            nie płacą kasy na czas, obóz pracy i tyle. nie polecam UPS, lepsze jest TNT lub DHL. ogólnie zal. zlodzeje i tyle.
            • Gość: . Re: UPC Internet IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 12:06
              Radzę podszkolic czytanie i to nie tylko te ze zrozumieniem, tu chodzi o UPC a nie o UPS
        • Gość: fazji Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 02:16
          no coz ... gusta i opinie sa jak dziura w d...pie - kazdy ma swoja.
          • Gość: tester Re: UPC Internet IP: *.centertel.pl 25.12.10, 16:28
            predkosc 5mega to 5 mega , parametry na wysokim poziomie, pingi do 10 milisekund. to jest net od UPC.
            • Gość: cyfrowy Re: UPC Internet IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 19:24
              Kiedy w Ciechanowie będzie cyfrowa TV UPC?może ktoś się orientuje w temacie?słyszałem że po nowym roku ale rok jest długi.
    • Gość: Aniołek Re: UPC Internet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 19:57
      Klikajcie w link zamieszczony poniżej
      www.meetingplanner.pl/?pwid=b8695af34ceb41598aa33f4ff494f720

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka