lucjan12 23.04.04, 18:40 Czy ją zalegalizować? Ja mam mieszane uczucia. A co wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jortex Re: Eutanazja IP: *.visp.energis.pl 23.04.04, 19:42 Uważam, że człowiek nie może być panem swojego życia, a tym bardziej nie powinien oddawać swojego życia w ręce lekarza. cierpienie nawet zakończone nieuniknioną śmiercią ma głęboki sens. Wiem że trudno to zrozumieć osobie zdrowej, ale z drugiej strony nie można człowieka po prostu "uśpić" jak psa, nawet jeśli tego żąda. (prawdziwy Chrześcijanin nigdy nie poprosi o eutanazję) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yano w Polsce powinna rozpocząć się debata publiczna. IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 01:52 W Polsce powinna rozpocząć się wreszcie debata publiczna na temat eutanazji. Ja opowiadam się za legalizacją. Chrześcijańska cywilizacja odebrała człowiekowi prawo do decydowania o swojej śmieci. Dlatego Europa odrzuciła Kościół, odrzuciła całe chrześcijaństwo, odrzuciła całe to zło. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra42 Re: w Polsce powinna rozpocząć się debata publicz 25.04.04, 16:48 Nie zgadzam sie z tobą Yano. Eutanazja to oszczędności, ale uzyskiwane w niemoralny sposób. Taniej jest przeprowadzic eutanazję niż pomagać człowiekowi ciężko i nieuleczalnie choremu, bo opieka nad umierającym człowiekiem jest kosztowna. Nie wierzę tym, którzy twierdzą, że z miłości do drugiego człowieka skrócą mu cierpienia i pomogą mu umrzeć. robią to z wygodnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś