Dodaj do ulubionych

Pediatra Choroby Zakazne!!!

IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 21:15
Poszukuję w Ciechanowie pediatry,może być prywatnie który pomógłby w leczeniu choroby zakażnej u dziecka...problem uciążliwy,prawdopodobnie pasożyty!!!
Obserwuj wątek
    • angel303 Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! 07.02.11, 11:08
      jeżeli pasożyty to niestety nie Ciechanów a Warszawa i tylko i wyłącznie dr Ozimek, najlepszy prawdopodobnie specjalista w Polsce. Wyciąga wszystkie dzieci z tego paskudztwa.
      Pozdrawiam
      • Gość: czytająca Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.11, 13:46
        choroby zakazne a choroby pasożytnicze to co innego,jakie objawy ma Twoje dziecko?
        • Gość: JUSTA Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 16:39
          Podpuchnięte oczy,od 2 miesięcy nie przybiera na wadze,nie ma apetytu,tylko dużo pije,dziwne jakby pokryte pajęczyną stolce,niespokojnie śpi,budzi się kilka razy w nocy,wysypka w okolicy odbytu,ciągle pokasłuje kaszel podobny jakby dziecko miało wymiotować,dziecko ma rok.wszyscy przyjmowaliśmy Zentel,u nikogo nie było pasożytów,tylko u małej coś się ciągle pokazuje,wygotowuję co mogę,prasuję co się da... domowe sposoby odpadają,bo po czosnku itp ma wysypkę...towarzyszą też objawy podobne do alergii...Poproszę o namiary na tego lekarza Z W-awy,gdzie przyjmuje?ile kosztuje wizyta?
          • Gość: haha Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.11, 17:34
            myślę ze to może być grzybica (kandynoza)
            abcgrzybica.pl/grzybica-u-dzieci
            Nie jestem lekarzem ,więc mogę tylko przypuszczać co się dzieje z dzieckiem.
            Przypomnij sobie czy dziecko nie przechodziło ostatnio antybiotykoterapii ,jeśli tak to moze być przyczyna tego co się teraz dzieje.
            Kup probiotyki i dosłownie szprycuj nimi dziecko ,odstaw wszytkie słodkości w tym soki .
            • Gość: haha Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.11, 17:44
              zrób badanie kału (bakterie,grzyby)
              • Gość: JUSTA Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 22:21
                dzięki za podpowiedz...już na własna rękę zrobiłam takie badanie i czekam na wyniki...zrobiłam tez morfologię z rozmazem i ob...obecność pasożytów w kale i lambię...tylko gdzie dalej z wynikami....bo na pewno nie do pediatry który nie zlecił badań i po raz któryś chciał przepisać ZENTEL....RĘCE OPADAJĄ!!!polećcie mi jakiegoś pediatrę?!!
                • angel303 Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! 08.02.11, 11:24
                  problem polega na tym, że nawet jak pasożyty są to często nie wychodzą w badaniach. Najlepiej pobierać próbkę 3 razy w odstępach 3 dniowych i koniecznie w pełnię bo wtedy robale składają jaja. Zaraz poszukam ten namiar na dr Ozimka to Ci napiszę
    • Gość: mama Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:54
      Na lamblie zrób badania metotą Ellisa, to jest test immunoenzymatyczny, nie ma konieczności nosić kilka razy materiału do badań. Lambliozę leczy się antybiotykami skojarzonymi, czyli jednocześnie przyjmuje się dwa rodzaje, bo pasożyt jest wredny.
      Zentel jest stosowany przy owsikach:)) Na przeziębienie, grypę i zapalenie oskrzeli daje antybiotyki? Zmień pediatrę... Życzę zdrówka Maleństwu.
      • Gość: mama Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:57
        A tak dla ścisłości, to Zentelu nie stosuje się u dzieci poniżej drugiego roku życia...
    • Gość: mama Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 12:00
      No nie wiem co jak tak na raty piszę...:) Jeżeli chodzi o pediatrę to polecam dr Ewę Scharoch.
      Na NFZ przyjmuje w Eskulapie, prywatnie na ul. Zacisze 9, tel. 501 032 188, trzeba zadzwonić i się umówić bo przyjmuje bardzo różnie.
      • angel303 Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! 08.02.11, 12:33
        zgodnie z obietnicą podaję namiar:
        www.ozimek.orangemail.pl/rejestracja
        • Gość: JUSTA Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 22:47
          Dzięki za info,już się zapisałam na wizytę do tego lekarza ,mam tylko pytanko ile kosztuje wizyta u Pana Doktora Ozimka?z doktor Scharoch jakoś nie mogę się skontaktować,a w Eskulapie nie przyjmuje aż do marca,ponieważ jest na urlopie...a inni lekarze,szkoda gadać...jedna Pani Doktor stwierdziła ,że dziecko jest za chude,kurde tak jakbym tego nie widziała,inna następnego dnia na szczepieniu stwierdziła,że jest wszystko ok bo prawidłowo się rozwija...każdy lekarz mówi co innego,i odnoszę wrażenie ,że rutynowo zajmują się małymi pacjentami...
          • Gość: aga Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 15:50
            Polecam dr I.Pietrkiewicz, na pewno przyjmuje w Poradni w Szpitalu jak masz skierowanie a prywatnie to nie wiem niestety.
            • Gość: . Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 08:07
              W Ostrołęckim szpitalu pracują pediatrzy o specjalizacji chorób zakażnych, leczą maluchy w różnym wieku , polecam dr .Marię Kapuśniak
              • Gość: ania Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.11, 13:54
                Do angel303
                Witaj! Widzę , że jesteś zorientowana w temacie pasożytów
                Zamierzam dziecku zrobić teraz badania i wysłać do Felixa. Z tego co się dowiedziałam, pełnia ma być 18 lutego. Kiedy najlepiej pobrać próbki? Rano, wieczorem?Na owsiki w piątek (18. 02) rano pobrać materiał do badania?
                • Gość: Misia Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 14:04
                  Aniu pełnia to nie wszystko, trzeba też upewnić się, że gosposia księdza nie przeszła pod drabiną. Musisz również obejść sąsiadów i odprawić czary osranymi gaciami dzieciątka...
                  No i oczywiście nie zapomnij, żeby zawożąc materiał na badanie, nie usiąść w autobusie na ostatnim miejscu, bo to przynosi pecha...:))
                  • Gość: ania Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.11, 16:23
                    Misiu, nie wiem czy zauważyłaś, ale pytanie nie było skierowane do Ciebie, także daruj sobie swoje złośliwości. Po Twojej wypowiedzi widać, że o pasożytach nie masz zielonego pojęcia. A Twoje poczucie humoru... no cóż pozostawię bez komentarza.
                    • Gość: gościu Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 16:51
                      Proponuję udać się do CM Eskulap na Wyzwolenia. Wg. moich doświadczeń są tam dobrzy specjaliści.
                    • Gość: Misia Re: Pediatra Choroby Zakazne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 20:07
                      Tak samo jak Ty, mam prawo wypowiadać swoje opinie... a , że jest ona Tobie nie na rękę to nie moja wina. Poczucie humoru tu nie ma nic do rzeczy, bo to co napisałś o pełni księżyca, to rozpacz raczej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka