Dodaj do ulubionych

PUK - to się bardzo chwali !!!

IP: 213.199.253.* 27.06.11, 12:17
Znam kilku Prezesów Firm, Banków i takich inteligentnych jednostek, ale każdy z Nich ma kierowcę. Zawsze zastanawiałem się po co? Przecież sami potrafią jeździć samochodami!!! Mają prawka ( no chyba że któryś z Nich stracił ) Jak wielkie było moje zdziwienie, kiedy kilka dni z kolei widziałem nowego Prezesa PUK - u służbowym samochodem - bez kierowcy. Sam za kółkiem. Wchodzą oszczędności i cięcia, powoli, ale zaczyna się polepszać. Bo i po co płacić komuś kto siedzi za kółkiem przez pół dnia zupełnie bez sensu i czeka na Prezesa, który jest na konferencji lub innym spotkaniu. Wszyscy Prezesi powinni tak zrobić i dać przykład - jak mozna oszczędzać!!! Wielki szacun dla nowego Prezesa !!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:22
      Może nie dało się znaleźć kogoś bardzo dyskretnego na stanowisko kierowcy :P.
      • Gość: Mikoś Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 27.06.11, 13:29
        O o o Kolega ma rację.... :) Choć jak ja bym był prezesem to bym wolał sam jeździć, bo i po co ktoś ma mnie kontrolować :) gdzie jadę, z kim, po co. Zbędne wiadomości dla Prezesowego kierowcy.
    • Gość: Zenek Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 27.06.11, 21:19
      To bardzo odpowiedzialne ze strony Prezesa Jagodzińskiego. Dobrze zaczyna swoją pracę.
    • Gość: strzal Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:50
      Ale zes mu Michal w kolano strzelil ;) On czekal tylko na zaufanego a tak to sam juz teraz bedzie musial dymac za kierownica ;))
      • Gość: z Aleksy Prezes się bardzo chwali !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 01:15
        Michał = Mikoś = Zenek = sam pan prezes czy przyboczny? Pachnie autoreklamą na kilometr. Może tak raz coś zrobić nie na pokaz i dla poklasku.
        • Gość: nie prezes Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 08:06
          znam firmy w ciechanowie w którch nie ma samochodów osobowych.ich szefowie jeżdżą prywatnymi samochodami otrzymując ryczałt około 300 zł minus podatek
          • Gość: Zenek II Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 28.06.11, 09:19
            OK Może to i racja, ale skoro załatwiają służbowe sprawy to niech je załatwiają służbowym samochodem , bo taki w Zakładach jest potrzebny, ale przecież mogą jezdzić sami. Jezdzenie to taka strasznie cięzka robota? Uważam , że jezdzenie na TIR -ach po 15 godzin dziennie to robota. A jezdzenie słuzbowym samochodem kilka małych godzin w ciagu ( albo i to nie ) dnia to lux robota. Sam bym tak popracował jak by ktoś miał etat kierowcy wolny !!!
            • Gość: wiktoria Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 09:46
              A według mnie w każdym zakładzie powinien byc kierowca na etacie - to podnosi prestiż takiego zakładu no i w bardzo niewielkim stopniu, ale zawsze zmniejsza bezrobocie
              • Gość: xxx Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 10:00
                Tka prezesowi Jagodzińskiemu się bardzo chwali. Za swojego urzędowania prawie doprowadził do zniszczenia ZKM teraz doprowadzi PUK. Tylko tak dalej komunikacji miejskiej może nie być w Ciechanowie ale czy damy radę bez wywozu śmieci?
              • Gość: Zenek II Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 28.06.11, 13:26
                Wiktorio prestiż? Prestiż to mozna podnieść jak jest kasa. To tak jak biedakowi, który ledwo wiąże koniec z końcem by dali kierowcę. Prestiż to wielkie słowo i należy się ono odpowiednim ludziom i firmom, a nie prawie że bankrutom. A jeśli chodzi o zatrudnienie to nie przesadzajmy. "Jedna jaskółka wiosny nie czyni" Prezes dobrze robi, że tnie etaty, bo prawda jest taka, że wiele umysłowych ludzi dostaje kasę, a tak naprawdę niewiele robi. Porównajcie taką robotę do tych którzy zarabiają o połowę mniej niż biurokraci i pracują jako sprzedawcy w naszych ciechanowskich sklepach. Oni to się dopiero napracują!!!
                • Gość: wiktoria Re: Prezes się bardzo chwali !!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 17:49
                  Za komuny w każdym zakładzie byli zatrudnieni kierowcy i jakoś nikomu to nie przeszkadzało
    • Gość: Mieszkaniec Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: *.147.38.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.11, 13:54
      Pan Prezes Zarządu Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych Sp. z o. o. w Ciechanowie powinien posiadać i mieć możliwość używania służbowej limuzyny średniej klasy wraz z osobistym kierowcą. Wymaga tego przede wszystkim prestiż zajmowanego stanowiska jak i potrzeba godnego reprezentowania wizerunku firmy oraz osoby Pana Prezesa. Ponad to jest to podstawowy wymóg bezpieczeństwa dla bardzo ważnych osobistości zajmujących odpowiedzialne stanowiska. Moim skromnym zdaniem, Pan Prezes powinien dysponować limuzyną marki co najmniej Audi A6 wraz z kierowcą o najwyższych kwalifikacjach zapewniających bezpiecznie kierowanie limuzyną z Panem Prezesem na pokładzie.
      • Gość: do m Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 14:56
        a ochrona to łaska
        • Gość: Zulek Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 28.06.11, 16:10
          "MIESZKANIEC" chyba lekko przesadzasz. A dasz Panu Prezesowi na te Audii A6????? Za śmieci opłatę podwyższą i sobie Pan Prezes kupi audiankę. Nie pisz głupot. Marka samochodu nie świadczy o prestiżu. Ja jeżdzę dziesiecioletnim nissanem a mam 4 mieszkania kupione w Ciechanowie i jedno w Warszawie. Najważniejsze jest to co ma się w głowie.
          • Gość: Mieszkaniec Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: *.182.52.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.11, 17:03
            Pan Prezes Zarządu Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych Sp. z o. o. w Ciechanowie zapewne ma w głowie, ponieważ gdyby było inaczej, to zapewne Rada Nadzorcza nie powołała by go na to stanowisko. Audi A6 zapewne jest autem bardziej prestiżowym niż 10 letni Nissan niezależnie od modelu..., a co zakupu 5 mieszań, czy rozliczyłeś się już z Urzędem Skarbowym? Panu Prezesowi auto służbowe średniej klasy (co najmniej Audi A6) wraz z kierowcą należy się jak przysłowiowa "psu zupa". Banda zawistnych nieudaczników potrafi tylko wylewać jad na tym forum, stąd uzasadnione było by jeszcze posiadanie ochrony osobistej dla osób sprawujących ważne i odpowiedzialne funkcje publiczne w naszym mieście i w powiecie. Dlatego też, w tych niebezpiecznych czasach, kiedy nie brak frustratów i wariatów o agresywnych skłonnościach, również Panu Prezesowi konieczne staje się zapewnienie stałej ochrony osobistej.
            • Gość: Skorek Zepsute wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 18:41
              Jeżeli prezes nie potrzebuje kierowcy, jeżeli on nic innego nie robił, np. nie pracował w warsztatach, to dlaczego zachować etat. Nie widzę powodu. Ale jeszcze nie widziałem, żeby mieszkańcy albo podwładni chwalili jakiegoś prezesa na forum, więc autoreklama ewidentna i to psuje wrażenie.
              • Gość:   Re: Zepsute wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:04
                Prestiż dla firmy która zajmuje się przepompowywaniem i filtrowaniem gófna jest bardzo ważny :D. Limuzyna średniej klasy to renault thalia nie audi za 300 000.
                • Gość: Nowy Re: Zepsute wrażenie IP: 213.199.253.* 30.06.11, 08:46
                  Jestem tego samego zdania co poprzednik. A do tego czy kierowcy Panów Prezesów jezdzą samochodami służbowymi do swoich domów? Ala mnie to niezdrowy układ.
    • Gość: Kierowca Re: PUK - to się bardzo chwali !!! IP: 213.199.253.* 29.06.11, 12:01
      Kierowcy są zbędni. To niepotrzebny wydatek dla firm. Dla PUK- u też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka