Gość: widz IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 17:00 Jeden Wójt już z Sońska skazany, drugi Wójt z Ciechanowa oskarżony, Burmistrz Glinojecka zakuty w kajdany. Ciechanów powoli zaczyna przypominać Starachowice. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olaboga Re: afery afery afery IP: 213.199.253.* 20.09.11, 17:43 A to wszystko w w przytomności koalicyjnej z PIS. No popatrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 19:04 > Jeden Wójt już z Sońska skazany, drugi Wójt z Ciechanowa oskarżony, Burmistrz G > linojecka zakuty w kajdany. Ciechanów powoli zaczyna przypominać Starachowice. zaje***cie nareszcie coś sie dzieje może w końcu ktos o tym zacznie głosniej mówić a gdzie jest informacja o tych oskarżeniach, no gdzie sie pytam jak sie nie przeczyta czegoś tutaj to człowiek wogóle nic nie wie pomijająć obiektywnośc niektórych to jedyne miejsce dostępu do aktualnych treści mam powoli dość informowania tydzień po zdarzeniu i przeważnie mocno subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 19:22 Forum ma płynny cykl wydawniczy a gazeta wychodzi raz w tygodniu :). Tekst linka Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 19:33 i jeszcze jeden link 06cośtam;) no no, nie powiem jak narazie dobrze idzie kierunek obrali całkiem sensowny któryś z lokalnych tytułów poza nimi coś już napisał? przejrzałem 3 i jakoś nie widzę oby tak dalej nie ma co się bać jakichś tematów tylko ja odniosłem wrażenie że autor "coś" ma do pana O. :P dobreeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 19:48 Więc wreszcie ruszyli. Myślę, że to robota opcji i gościa koło banera którego nie ma napisu "reklama" :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 20:08 a mnie mówili że to odmienna opcja padły juz nawet próby przyporządkowania do zmudczyńskiej swoją droga ciekawe komu "służą" bo nie zakładam obiektywności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstruktywny Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 20:20 eeee, tam aż wlazłem żeby sprawdzić co to za gościu powiązywanie z Markiem K. (dobre to rzeczywiście, może wszystkich polityków tak tytułować) jest grubymi nićmi szyte od wielu lat w sieci wisiały jedynie strzępki strony informacyjnej że o nieszczęsnym BIP nie wspomnę teraz stoi toto niewiadomo co, ni to zgodne z ustawą ni to strona urzedu troche to ładniejsze od tego czerownego czegoś co było do tej pory zamiast bip ale nie sadze by miał zaplecze na takie przedsięwzięcie no wspiera go Przem(ozny)coBógdał ale do czegoś takiego trzeba mieć wiedzę, narzędzia jednym słowem mam inne podejrzenia, wypytam wpływowych a brak napis reklama to chyba tylko po to przy PJN że w tekście jest reklama i musi być oddzielona, co? tak zakładam ale ja sie tam nie znam jak ktoś się coś dowie to piszcie tu albo bezpośrednio na abw@abw.abw ;) PS. a tak na marginesie, czytaliscie to: stary-kontra-prezio ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: afery afery afery IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 20:32 Co do burmistrza Glinojecka to nikt go nie aresztował...zabezpieczono jedynie dokumenty w jakiejś niejasnej sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuans Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 20:46 ale zatrzymany był i przesłuchany? piszą że w kajdankach wzięty, ściema? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 20:54 Ciekawa sprawa. Burmistrz Glinojecka zatrzymany Poseł Opioła chwali się sukcesem, Wielechowski skazany poseł Kołakowski ma sukces. Na liście PiS-u sporo agentów widać efekty. Ale jak to się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:12 takie tam przechwałki Opioły tyle jego że list do prokuratury wysłał dobre i to, widać że niezawisłe sądy i prokuratorzy inaczej patrzą jak ktoś ważny list podpisze mnie osobiście ciekawi mocno: dlaczego tak usilnie broni radnych z tej komisji rewizyjnej czemu tuż przed wyborami szuka usilnie sukcesów czyżby dno w garnuszku poselskim zobaczył oczami wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:17 Coś w tym jest. J. Wielechowski i W. Godlewski to samorządowcy, którzy sporo robią, więc dowalić im to już polityczny sukces gościa, który w Ciechanowie był może raz, może dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgdo Re: afery afery afery IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 21:34 Z Warszawy ma daleko. To co się dziwicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:22 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypisiak Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:37 podawanie informacji o możliwych spiskach platformianych zobrazowanej linkiem do portalu w którym są 4 reklamy z czego tylko 4 kandydatów PIS zakrawa o mocny obiektywizm ten przypadek to mi się akurat kwalifikuje do wykorzystania prokuratury i ABW przez PIS no chyba że poseł pOpiołEK zmienił barwy żeby mieć większe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTA Re: afery afery afery IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 21:45 Ale gdzie piszą ,że zatrzymany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 21:52 ja czytałem 06-400.pl (juz mi sie nie chce linka wklejać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: afery afery afery IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 22:43 W TC na stronie internetowej piszą o zatrzymaniu burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: afery afery afery IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 22:56 "Burmistrz odpierał wtedy zarzuty mówiąc: - Gminny samorząd nie stracił ani złotówki, a to chyba dobrze, że drogi już zostały zbudowane, bo zdarzało się, że mieszkańcy nie mogli dojechać do swoich posesji" a kiedy to niby portal 06-400 rozmawiał z burmistrzem?, cytuje się go, nie powołując się na źródło. Oj nieładnie korzystać z cudzej pracy, bez podania źródła... poza tym nie o niegospodarność burmistrz jest oskarżany, lecz o przekroczenie uprawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, a to duża różnica Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: afery afery afery 21.09.11, 08:42 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > a kiedy to niby portal 06-400 rozmawiał z burmistrzem?, > cytuje się go, nie powołując się na źródło. > Oj nieładnie korzystać z cudzej pracy, bez podania źródła... > poza tym nie o niegospodarność burmistrz jest oskarżany, lecz o przekroczenie u > prawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, a to duża różnica Dziękujemy za zwrócenie uwagi w kwestii cytowanych treści zostało to poprawione w artykule Jednocześnie smiem nie zgodzić się z tezą oskarżania burmistrza że działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej Wspomniany w artykule 231kk mowi wprost funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze nie stawialibyśmy znaku równości między działaniem na szkodę interesu publicznego a osiąganiem korzyści majątkowej no chyba że szanowny TC już wydał wyrok Niemniej dziękujemy osobie broniącej interesu TC za zwrócenie uwagi i zainteresowanie artykułem w naszym portalu Zapraszamy częściej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: afery afery afery IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.11, 13:55 moja suczka ma na imię afera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihaha Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:00 > moja suczka ma na imię afera no fajnie tylko jaki to ma związek z wątkiem? zamieszana była w sprawę zatrzymania burmistrza? to niezła suka jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość! Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:07 Panie Waldku Pan się nie boi cały PSL za Panem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: afery afery afery IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 18:44 To kitu z takim pisaniem. To też poprawcie. Burmistrz ma zarzut nie z art. 231 p. 1, lecz 231 p. 2. To nie wszystko... ale sami domyślcie się, co jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: afery afery afery IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 23:19 Zawiść ludzka jest gorsza od faszyzmu -a większość mieszkańców Glinojecka szczególnie to charakteryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: afery afery afery IP: *.xdsl.centertel.pl 25.09.11, 18:43 Wójt Gminy Ojrzeń dawniej etatowy sekretarz PZPR, później w SLD, a obecnie członek i kandydat do Senatu RP z listy PJN powołał obwodowe komisje wyborcze w bardzo interesującym składzie, m.in.: w Ojrzeniu - Domińska Kamila, zam. Ojrzeń, KW Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (skarbnik Gminy), Jeskie Marianna Urszula, zam. Ojrzeń, KW Polska Jest Najważniejsza (Dyrektor Szkoły w Ojrzeniu), Pietrzak Martyna, zam. Ojrzeń, KW Sojusz Lewicy Demokratycznej, Zimnowodzka Katarzyna Lidia, zam. Obrąb, osoba wskazana przez Wójta (pracownik Urzędu Gminy). w Kraszewie - Przychodna Elżbieta, zam. Ojrzeń, KW Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (pracownik szkoły w Kraszewie), Tokarska Teresa, zam. Ojrzeń, KW Polska Jest Najważniejsza, Nagel Dorota Barbara, zam. Ojrzeń, KW Sojusz Lewicy Demokratycznej, Delura Elżbieta Marianna, zam. Ojrzeń, osoba wskazana przez Wójta (pracownik GOPS w Ojrzeniu), w Młocku - Baranowski Zbigniew Mieczysław, zam. Młock, KW Polska Partia Pracy – Sierpień 80, Bińczycka Danuta Dorota, zam. Młock, KW Polska Jest Najważniejsza (radna gminy), Tetkowska Małgorzata, zam. Młock, KW Sojusz Lewicy Demokratycznej, Matuszewska Hanna Grażyna, zam. Młock, osoba wskazana przez Wójta (pracownik Urzędu Gminy). w Luberadzu - Grzymkowska Marzena, zam. Kraszewo, KW Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (Dyrektor Szkoły w Luberadzu), Komorowska Józefa, zam. Ojrzeń, KW Polska Jest Najważniejsza (były pracownik Urzędu Gmniy), Grzankowska Agnieszka, zam. Przyrowa, KW Sojusz Lewicy Demokratycznej, Stosio Jolanta, zam. Luberadz, osoba wskazana przez Wójta (pracownik GOPS w Ojrzeniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 19:59 wójt nie z mojej bajki a kogo miał powołać.przecież do komisji wyborczych ludzi wskazują komitety wyborcze,wójt wskazuje tylko jednego członka.jeżeli cos ci nie pasuje to pretensje do koitetów wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: afery afery afery IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.11, 21:49 Wójt nie z Twojej bajki, czy aby napewno? Ciekawe, że komitety wyborcze wskazały ludzi związanych z Urzedem Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 21:52 To się w Ojrzeniu pop...rzyło...wójt z PJN...to dal mnie szok. A gdzie miłość do SLD? Czyżby się z wójtem M. Kiwitem pokłócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: afery afery afery IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.11, 20:10 SLD tonie, pewnie tym razem nie chciał czekać aż ktoś powie "sztandar wyprowadzić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: afery afery afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 20:15 A co ma SLD do tych afer. W Glinojecku i w Sońsku rządzi PSL. Odpowiedz Link Zgłoś