Dodaj do ulubionych

Matcom - internet

22.09.11, 11:03
Co sadzicie na temat jakości usług swiadczonych przez te firmę. czy warto podpisac z nimi umowę?
Obserwuj wątek
    • Gość: martyna28 Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 22.09.11, 11:15
      mówiac krótko nie trac dla nich czasu bo i oni nie będa mieli go dla ciebie jeśli chodzi o podłączenie i SERWIS - "firma" bubel i krzak - pozdrawiam i polecam UPC
      • Gość: R Re: Matcom - internet IP: 213.199.253.* 22.09.11, 11:42
        Ja tam polecam,ile osób tyle opinii..
    • Gość: Mati Re: Matcom - internet IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 11:41
      nie polecam firma i usługi jej to porażka
    • Gość: xyz Re: Matcom - internet IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 13:37
      totalna pomyłka, rok korzystałem z ich "usług", więcej nie działało niż działało, zdecydowanie nie polecam
      • Gość: Jaco Re: Matcom - internet IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 14:00
        Jeśli chcesz mieć dobry transfer a masz możliwość podłączenia gdzie indziej to bracie wal tam jak najszybciej. Miałem rok temu ten badziew od nich i w tym roku jestem w Chello !! odtąd moje problemy się skończyły. To oszuści !!! ograniczali transfer !!! O super Serwisie nie wspomnę - totalne szit !!!

NIE POLECAM !!!
        • Gość: kamil29 Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 23.09.11, 10:17
          co tu wiele mówic TO OSZUŚCI I KRĘTACZE jak już się przebrnie przez to ich pożal się Boże "biuro obsługi klienta" pojawił się w końcu pan który tracił czas tylko na kawę po czym oświadczył że to nie z ich winy, zabrał dupę i pojechał a neta nadal nie mam. czas zastanowic się nad rozwiązaniem umowy
        • Gość: użytkownik matcom Re: Matcom - internet IP: 213.199.253.* 18.08.13, 19:07
          Najlepszy dostawca internetu po tej stronie Wisły. pozdrawiam gorąco
    • Gość: MK Re: Matcom - internet IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.09.11, 14:33
      NIE BIERZ! zdecydowanie odradzam. Choć, akurat z serwisantami nie miałem problemów tak ze strony firmy ogrom. Jakość usługi też jest o kant d...

Teoretycznie 1mbps powinno być, zwykle wyciąga połowę, a od wielkiego dzwonu z 900kbps. Często gubi zasięg, rwie się połączenie.
      Ostatnio bardzo częste są długie awarie gdzie internet znika na pół dnia albo i na całą dobę co tłumaczą przecięciem świadłowodu przez kolejarzy przy okazji remontów. Może to i prawda jest. Ale wpływa na to co dostaje klient, a że remonty jeszcze potrwają...

Teraz wziąłem internet w Polsacie, ale MatCom będzie jeszcze z miesiąc lub dwa u mnie podpięty (okres wypowiedzenia umowy...)

Jak byś był zainteresowany rozmową na żywo i zobaczeniem na własne oczy jak to działa to daj znać. Pogadaj też z serwisantami z innych firm dostarczających internet w Ciechanowie i okolicach bo rozwiązania z MatComu są hitem jeśli chodzi o anegdoty.

Przy basenie krytym w pawilonach jest firma Apcom, też mają radiowy internet. Jeżeli radiówka to jedyna opcja dla Ciebie to do nich się udaj. Ale zainteresuj się też Polsatem, super prędkość, abonamenty rozsądne no i pakiety danych jakieś sensowniejsze wprowadzili.
      • Gość: .. Re: Matcom - internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:22
        co do polsatu to radze sprawdzić mapkę zasięgu ponieważ miałem ostatnio kompa do roboty i ten internet śmigał super na bielinie a u mnie w domu na batalionów praktycznie brak zasięgu a jeśli łapał to rwał :/
    • Gość: m Re: Matcom - internet IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 08:36
      ryzykujesz jeżeli internet z matcomu sobie zainstalujesz. Badziew i oszuści
      • Gość: Biedny klient Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 25.09.11, 03:02
        Czy ktoś mi powie kiedy w końcu kolejarze przestaną przecinać światłowody do Sczytna? Ciągle słyszę od dostawcy że to przez nich mają awarie.
        • Gość: yyybu Re: Matcom - internet IP: *.tktelekom.pl 25.09.11, 10:22
          większość operatorów w ciechanowie ma ten sam problem gdyż mają transmisje po światłowodzie kolei matcom apcom t-mobile lte polszmatu upc aero zauważ ze jeśli padnie światło problemów jest wiele w ciechanowie bo dużo firm ma transmisje kupioną po tym światłowodzie który przecinają już nasty raz w tym roku
          • Gość: Marcel Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 27.09.11, 13:07
            Ja mam neta już od paru lat z APCOMU i jestem bardzo zadowolony. Jeszcze od nich nie słyszałem o przeciętym światłowodzie, jak jest awaria to się biorą do roboty a nie stękają i nie zwalają winy na innych dostawców. To się nazywa ODPOWIEDZIALNOŚ za to co się robi
            • Gość: MonikaXXL Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 27.09.11, 13:54
              znowu MATCOM na topie? - ciekawa jestem z jakiego to powodu, czyż by tym razem zasłynęli z czegoś pożytecznego? ta firma kojarzy mi się tylko z jednym - notoryczne awarie i do tego płatny serwis - ŚMIECHU WARTE. proponuję cokolwiek innego
              • Gość: lolek Re: Matcom - internet IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 12:19
                Matcom ??? OMIJAC z DALEKA!!!!!!!! Banda zlodziei i oszustow!!!!! Mialem net od nich (a raczej czesciej nie mialem niz mialem) kolo roku. Wydzwanianie do ich (pozal sie) biura obslugi po ktoryms entym razie znudzilo mnie wiec przestalem poprostu placic. Zerwali umowe sami, poprosili tylko o splate zaleglego abonamenty (co uczynilem o ja duren!! ) i zwrot sprzetu. Powiedzialem im ze sprzet moga zabrac kiedy cha. Odpowiedz otrzymalem ze to ja mam zdjac anteny ze sciany i im odeslac !!!! Noz kurrrr... !!! Antena wisi u mnie nadal a za sprzet przyslali mi fakturke do zaplacenia .... ponad 7000tys zl. (slownie: siedem tys.zl.) Jak to przeczytalem to ogarnal mnie smiech... Naiwnego chyba znalezli ;] 7000zl za kupe zlomuu warta max 300zl ? ZLODZIEJSTWO w bialy dzien!!!!!
                • Gość: Bolek Re: Matcom - internet IP: 31.61.30.* 13.10.11, 13:04
                  z takim draństwem z ich strony trzeba do sadu (bo na dogadanie się raczej szans nie ma - są totalnie zaslepieni manią posiadania pieniędzy A NIE KLIENTÓW) ciekawe co na to rzecznik praw konsumenta?
            • Gość: gość Re: Matcom - internet IP: *.cnow.pl 11.05.14, 00:06
              Też polecam
          • Gość: Mati Re: Matcom - internet IP: *.centertel.pl 13.10.11, 09:53
            to jakies mydlenie oczu tym światłowodem - to tylko ładnie brzmi i taki kit klientom sprzedają(i nijak sie to ma do działania). mam jedno pytanie? TO PO CO TE ANTENY NA DACHACH? ŚWIATŁOWÓD DROGĄ RADIOWĄ!!!!! ŚMIECHU WARTA FIRMA I KICIARZE - LUDZIE I LUDZISKA Z DALEKA I BLISKA NIE DAJCIE SIĘ NABRAC NA TO ICH CZCZE GADANIE O ŚWIATŁOWODACH. mam nadzieję na to że tych oświeconych nie czeka świetlana przyszłoś
            • Gość: wodnik Re: Matcom - internet IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 10:07
              matcom i apcom to jeden wielki shit ..............
    • Gość: zawiedziona ;( Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 29.01.14, 11:30
      już nieraz zawiodłam się na tej sieci -matcom- nawet częste dzwonienie do nich nic nie daje, na pytanie moje czemu tak jest odpowiadają że konserwacja nadajników a to już trwa dość długo
    • Gość: W Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 30.01.14, 07:24
      Korzystam z usług Matcom'u od kilku lat.
      Obecnie mam transfer 8 Mbps (i naprawdę nie narzekam-zawsze te 8 jest, a nawet troszkę więcej – zależy od testera szybkości łącza).
      Oczywiście awarie się zdarzają, ale trwają zwykle kilka godzin.
      Chyba dwa lata temu awaria trwała jakieś 2 doby (nie z winy Matcom'u) i sami wyszli z propozycją rekompensaty w postaci jednego miesiąca (lub dwóch miesięcy – nie pamiętam niestety) gratis – więc moim zdaniem zachowali się ok.
      Kiedyś korzystałem z Neostrady, ale max. transfer jaki mogłem od nich dostać to 1Mbps (i tak nigdy 1 tak naprawdę nie było) – twierdzili, że mieszkam za daleko od centrali (Krubin)
      Z Matcom'em takiego problemu nie ma - do ich nadajnika mam ok. 4-5 km w prostej linii i z transferem nie ma problemów (maksymalny jaki mogę uzyskać to 12-14 Mbps).

Reasumując ja nie narzekam i mogę polecić.

Jednak jak ktoś wcześniej słusznie zauważył – ilu użytkowników tyle opinii...
      • Gość: sadas Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 31.01.14, 12:24
        korzystam od 4 lat wiec moge cos powiedziec.na poczatku bylo srednio ,czeste awarie zrywanie polaczenia itp.od jakichs 2 lat nie mozna narzekac .predkosc na poziomie 4 mb a nie do 4 mb i stabilne lacze
    • Gość: Miśka Re: Matcom - internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 08:56
      Ja sądzę dobrze.
    • Gość: z_osiedla_zachod Re: Matcom - internet IP: 213.199.253.* 03.02.14, 08:34
      W domu mam Matcom od 4 lat, najpierw 2mb teraz 6mb. Działa bez zarzutu. Dosłownie kilka dni w roku nie ma internetu. Najczęściej przez pogodę, albo po burzy.

W firmie mam od 2 lat, też bez większych problemów.
      Lepiej mi to działa niż jedyna alternatywa, neostrada. Jestem zadowolony i nie widzę powodów by zmieniać dostawcę (w sumie nia mam na co).
      • tomar666 Re: Matcom - internet 03.02.14, 20:57
        Ja na Pęchcińskiej też mam od nich neta od ok 8 lat i jest w miarę ok. Było kilka zgrzytów w międzyczasie z jakością usług, ale ogólnie jest dobrze. Wiem że teraz robią jakoś poważniejszą modernizację tej sieci, bo poprzejmowali jakichś mniejszych lokalnych dostawców i muszą teraz trochę posprzątać ;) Jak ktoś nie ma alternatywy w postaci UPC i neta po światłowodzie, to można brać, bo neo to w sumie cienko jedzie.
        • Gość: gosc90090 Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 12.02.14, 20:14
          Matcom to NAJGORSZE Gów** jakie tylko istnieje. Pingi sięgaja po 2000 ms, strasznie chodzi!

NIE POLECAM Z CAŁEGO SERCA!
    • Gość: gosc Re: Matcom - internet IP: *.119.128.60.wireless.dyn.drei.com 12.02.14, 21:38
      Banda oszustow 4 lata temu skonczyla mi sie z nimi umowa wszystko oplacane bylo regularnie, a tecw...ozy i oszusci po 4 latach komornika mi dali, bez zadnych wczesniejszych kontaktow z ich strony, od razu komornik OSZUSCI z wielkiej litery i nic wiecej!
      • Gość: tubylec Re: Matcom - internet IP: *.play-internet.pl 17.02.14, 15:54
        Masz racje banda złodziei i kombinatorów.
    • Gość: ght Re: Matcom - internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.14, 08:55
      lepsze są oferty w innycc firmach, ja miałem z nimi kilka lat do czynienia, chodziło nawet nieźle ale teraz mam z kabla UPC i bez problemu
      • Gość: dawna klientka Re: Matcom - internet IP: *.play-internet.pl 19.02.14, 10:36
        Kilka lat temu miałam, było w miarę ok. Niestety firma żeruje na czymś innym. Wypowiedziałam umowę dzwoniąc do BOK, (nie napisałam pisma) poinformowali, że jest ok, a po roku płaciłam z odsetkami za cały ten okres - owszem moja gafa, ale pracownicy bardzo nie uczciwi w podawaniu informacji, jak czytam , to nie tylko mnie tak zrobili;( ZDECYDOWANIE ODRADZAM, ICH JAKOŚĆ NIE JEST WARTA NERW W RELACJACH Z FIRMĄ
        • Gość: Alfred Re: Matcom - internet IP: 213.199.253.* 19.02.14, 13:50
          Ja korzystam z ich usług od początku jak tylko weszli do Ciechanowa.Mam radiówkię.Na początku było trochę zgrzytu,ale to dlatego,ze modernizowali siec przejętą co dopiero od gdańskiej firmy.Musieli doprowadzić ją do odpowiedniego stanu.Gdanska sieć pracowała na F=2,4 GHz,były silne zakłócenia.Większość urządzeń pracuje na tej czestotliwosci.Z tego powodu musieli zmienić swoje wszystkie nadajniki i odbiorniki u klientów na czestotliwosć 5GHz.Od tego momentu jest już dobrze.Lącze jest stabilne.Zresztą każdy może zrobić sobie pomiar łacza i będzie wiedział,czy jest stabilne czy nie.Awarie się zdarzają.Sczególnie podczas burzy.Często też przez modernizację linii kolejowych ,bo firma przecina kable swiatłowodowe podczas prac.Wtedy cierpi nie tylko Matcom,ale i pozostałe firmy w Ciechanowie.Ludziska narzekają też na zawieranie umów,czy zrywanie umów,potem komornik itd.itp.Umowę trzeba czytać.Żadna firma tylko na gębę umowy nie rozwiaze.Jeśli okres umowny się skończył,to znaczy,że umowa przeszła w okres bezterminowy i nadal obawiazuje.Możemy ją znowu podpisac na korzystniejszych promocyjnych warunkach na jakiś określony czas.Ale żeby ja zakończyć to musimy złożyć pisemne wymówienie i listem poleconym wysłać do Szczytna.Rownież i odpowiedz powinnismy mieć na pismie,ale nie na telefon i na gębę.Reasumujac ja z mojej strony polecam Matcom.Łącze jest stabilne,bez zakłoceń,szybsze i bardziej stabilne od Neostrady,a już nie mówiąc o pozostałych w Ciechanowie,no i tańsze. :)
          • Gość: 1954a4 Re: Matcom - internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.14, 07:25
            Od dwóch dni nie działa i wszystko na ten temat
          • Gość: gosc Re: Matcom - internet IP: *.115.132.102.wireless.dyn.drei.com 20.02.14, 09:35
            Chyba ktos z matcomu sie nudzi i poleca te dziadostwo, zlodzieje i oszusci, tyle o nich mozna powiedziec
            • Gość: ja Re: Matcom - internet IP: 213.199.253.* 20.02.14, 18:29
              Ja mam internet z matcomu i nie narzekam. Miałem w bloku po kabelku teram mam radiowo i też dobrze. Szczególnie polecam ciechanowskiego montera. Z tymi w Szczytnie już gorzej. Współpracuję z nimi już ładnych kilka lat od samego ich początku na terenie Ciechanowa.
              • Gość: qwerty Re: Matcom - internet IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.14, 19:01
                Fajny Monter powiadasz?
                • Gość: Zolwiu Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 27.02.14, 09:18
                  Też mam i nie narzekam
                  Większość wpisów brzmi jakbym czytał forum o parabankach - UMOWY SIĘ CZYTA- i nigdy problemów nie ma
                  • Gość: gosc Re: Matcom - internet IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 20:51
                    się nie zdziw, ja rozwiązałem umowę a te łajzy po 5 latach wzywają do zapłaty mimo że to już przedawnione, umowa rozwiązana wszystko zapłacone. Ciekawe co byś wtedy zrobił? "umowy się czyta" wielki cwaniak, oszuści mają gdzieś że przeczytałeś umowę i tak się mogą do Ciebie odezwać, wpisz sobie w google o nich i wtedy zrozumiesz, to nie tylko tu na Ciechanowskim forum ostrzegają przed tymi jeba*nymi oszustami
                    • Gość: kama Re: Matcom - internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.14, 21:51
                      Rewelacja. Miałam orange i to była porażka. Matcom spełnia moje oczekiwania. Żadnych przerw śmiga jak rakieta mimo iż kilku domowników korzysta jednocześnie. Wszystko zależy od lokalizacji.
                      • Gość: XEN Re: Matcom - internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 23:57
                        Łżesz w żywe oczy. Zobacz z jakiego hostu piszesz.
                        • Gość: kama Re: Matcom - internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.14, 07:16
                          Tłumaczyć się nie muszę ale jestem chwilowo poza miastem i korzystam z innego. Wolno mi ? Matcom na moim osiedlu śmiga jak rakieta. Tyle na temat dziwaczny człowieku

• Gość: nana Re: Matcom - internet IP: *.play-internet.pl 08.03.14, 13:53
                            najgorsza firma w Polsce nie polecam, oszuści
                            • Gość: gość Re: Matcom - internet IP: *.matcom.com.pl 07.05.14, 12:26
                              Dlaczego tak sądzisz ?
                      • fight-lapa Re: Matcom - internet 09.11.14, 15:36
                        smiac mi sie chce gdy czytam to co piszesz mam 6 mb i dwoch domownikow nie moze korzystac jednoczesnie z tego syfu matcom to nawieksze dno panie na infolini potrafia tylko mowic ze u nich jest wszystko ok do tego Biuro Obsługi Abonenta
                        jest dostępne 24 godziny na dobę,
                        7 dni w tygodniu. hahahahahahahah oprocz soboty po poludniu i niedzieli odradzam kazdemu kto chce internet z tej firmy
    • Gość: pawcio21012 Re: Matcom - internet IP: *.net.hawetelekom.pl 01.01.20, 19:29
      Najgorszy dostawca internetu. Nie polecam tego internetu od matcomu. Internet nie działa i nie jest wart swojej ceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka