Dodaj do ulubionych

skrzyzowanie

IP: *.tktelekom.pl 09.10.11, 17:46
prosze o pomoc w rozwiklaniu mojego problemu ,czy jadac od biedronki w strone szpitala nalezy zatrzymac sie na strzalce czy wykonywac manewr skretu
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: skrzyzowanie IP: *.play-internet.pl 09.10.11, 18:16
      O BOZIU....jak masz zieloną warunkową strzałkę to jedziesz...
    • Gość: Jaco Re: skrzyzowanie IP: *.play-internet.pl 09.10.11, 18:26
      Zgodnie z ustawą „Prawo o ruchu drogowym”, zapalona strzałka warunkowa zezwala na ruch w najbliższą drogę na skrzyżowaniu, w kierunku wskazanym strzałką, po zatrzymaniu się przed sygnalizatorem. Kierowca zobowiązany jest również do zachowania szczególnej ostrożności i przepuścić innych użytkowników drogi na skrzyżowaniu.
      • Gość: karla Re: skrzyzowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 21:14
        hmmm pytanie w sumie bez sensu dla kogoś kto zdał egzamin na prawko-rzecz oczywista,zatrzymaj się,przepuść pozostałych,jedź.
        lepiej jest przy skręcie w lewo-spotkałam się z manewrem skrętu w lewo z prawego pasa w ulicę pułtuską,takie rzeczy tylko w ciechanowie ;)
    • Gość: Piotr Re: skrzyzowanie IP: 213.199.253.* 10.10.11, 07:19
      Dojeżdżasz do sygnalizatora, zatrzymujesz się, jeśli strzałka nie wyłączyła się to ruszasz i wykonujesz manewr skrętu w prawo, przepuszczając przy tym samochody jadące Pułtuską (ale raczej nie będą jechać). Przepis trochę głupi. I tak się do tego nikt nie stosuje oprócz samochodów szkół jazdy.
      • Gość: keeeenia Re: skrzyzowanie IP: *.tktelekom.pl 11.10.11, 20:00
        dziekuje za wszystkie wpisy ,juz zrozumiałam wszystko oprócz człowieka który egzaminował mojego meza ,zatrzymanie egzaminu ,przesiadka za kierownica i co... egzaminator sapie wzdycha nie umie prowadzic auta ,zmieniac biegów ,auto z przyczepa i wszystkie krawezniki zaliczone ,brawo dla pana ,popis załosny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka