IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 16:53
Witam, chciałam się dowiedzieć jakie dokumenty trzeba złożyć, aby otrzymać w Ciechanowie becikowe? Dziękuję i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • 06-400.pl Re: Becikowe 11.11.11, 16:57
      Gość portalu: mamka napisał(a):

> Witam, chciałam się dowiedzieć jakie dokumenty trzeba złożyć, aby otrzymać w Ci
      > echanowie becikowe? Dziękuję i pozdrawiam :)

Akt urodzenia dziecka
      zaświadczenie że przebywało się w czasie ciąży pod opieką ginekologa (na stosownym formularzu)
      zaświadczenie z MOPS lub GOPS że współmałżonek nie wziął ze swojego
      proste podanie (wypełnia się już w MOPS lub GOPS)
      • Gość: mamka Re: Becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 17:06
        Dziękuję. A co z numerem PESEL dziecka? Jest potrzebny? No i w jakim czasie jest wypłacane becikowe? :)
        • Gość: zaślubiony dawno Re: Becikowe IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.11, 17:30
          na zaświadczenie że mąż nie wziął od siebie przyjdzie Ci poczekać 2 tygodnie więc i pesel zdażysz wyrobić ;)
          • Gość: gość Re: Becikowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 21:20
            Witam mój mąż takie zaświadczenie dostał od ręki.Do tego zaświadczenie od lekarza o pozostawaniu pod opieką w czasie ciąży,akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodziców.
            • Gość: gosc Re: Becikowe IP: *.ip.netia.com.pl 14.11.11, 09:18
              Co do pesela jest potrzebny
              • Gość: ciechanowiANKA Re: Becikowe IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 10:48
                Ja PESEL dziecka doniosłam im póżniej a czekałam na pieniądze miesiąc.
            • 06-400.pl Re: Becikowe 14.11.11, 11:10
              ważne jest by zaświadczenie było na druku załączonym do Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży (z 2010r.)
              oto link do rozporządzenia
              Dz.U. 2010 nr 183 poz. 1234
              nie wszyscy lekarze mają tego świadomość

powodzenia
            • Gość: mamka Re: Becikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 11:49
              Kto wystawia zaświadczenie dla męża, że nie wziął becikowego??
              • 06-400.pl Re: Becikowe 14.11.11, 12:55
                > Kto wystawia zaświadczenie dla męża, że nie wziął becikowego??

GOPS lub MOPS jego (jeśli nie jesteście zameldowani razem)
                jeśli macie wspólny adres (podlegacie pod ten sam ośrodek) takie zaświadczenie nie będzie Ci potrzebne
                • Gość: h Re: Becikowe ukradło PO , nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 13:12
                  jasne ?
                  • Gość: ja Re: Becikowe ukradło PO , nie ma IP: *.205.98.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.11, 13:47
                    pamiętaj żeby mieć ksero dowodu swojego i męża bo jest potrzebne , a na miejscu nie będziesz mogła zrobić ksero ;(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka