Dodaj do ulubionych

Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katoliku"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 19:11
Coś okropnego. Niech fundamentaliści katoliccy schowają ten syf bo mi dziecko straszą.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 22:47
      Prawda w oczy kole???
      • Gość: gas Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 23:31
        widzialem to dzis i rzeczywiscie troche przesadzone
      • Gość: x Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 00:13
        Powieszę na przedszkolu zdjęcie gołego fiu*a. Przecież nic co ludzkie nie jest nam obce.
        • Gość: ola Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.play-internet.pl 13.11.11, 17:06
          O właśnie... jako matka chcę sam decydować, czy moje dzieci mają oglądać takie zdjęcia, które skierowane są nie do nich, a do dorosłych. Może na religii w podstawówce niedługo katecheci będą pokazywać takie brutalne zdjęcia?! I po psychice dziecka pojechać, bo o tym już nie pomyślą. A jakie jest moje zdanie - dla mnie aborcja może być i legalna, ba nawet dofinansowywana, ale i tak jej bym nie wykonała.
      • Gość: ona Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 00:37
        Oto jak Kościół (jako "instytucja"; swoją drogą- jak to brzmi!) ingeruje w sprawy, których powinien nie ruszać. Znów kościół farny zaszaleje zapewne na święta wielkanocne: grób Jezusa obwieszą hasłami o aborcji i eutanazji. Mam dość tego chorego systemu trzymającego się kurczowo duchowieństwa... Żenada.
        • Gość: x Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na Katoliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 00:59
          Kościół ma jakąś dziwną manię seksualną - aborcja, antykoncepcja, in vitro i wszystko inne co kojarzone z prokreacją. Widać księżom celibat szkodzi. Niech lepiej zajmą się pedofilią we własnych szeregach.
        • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 09:55
          Powieszę na przedszkolu zdjęcie gołego fiu*a. Przecież nic co ludzkie nie jest nam obce.

Dobre porównanie- goły fi..t i zamordowane dziecko nienarodzone. Człowieku lecz się.
          • Gość: mario Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 22:19
            Mariuszu, przecież goły fiu... był przyczyną tego niechcianego dziecka, potem zamordowanego. Inna rzecz, że powinno to być zdjęcie odciętego badć za kare okaleczonego fiu..., to byłaby dopiero wymowna i artystycznie mocna rzecz, trafiająca do wyonbraźni, zwłaszcza dziecięcej
        • Gość: biała Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: 79.162.229.* 13.11.11, 12:58
          Nie zabijaj - to wystarczający komentarz do tych zdjęć. Mówi się ostatnio o zezwierzęceniu ludzi, żadna samica psa czy kota nie uśmierca swojego potomstwa, mało tego, broni go, narażając swoje życie. Kobieta zabijając swoje dziecko, jest niżej ewolucyjnie niż owe zwierzęta. I na nic krzyki, że ma do tego prawo. To maleństwo ma prawo do życia, takie samo jak matka.

To prawo natury, które tylko potwierdza Dekalog.
          • Gość: carina Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 22:22
            Nie jestem zwolennikiem aborcji, ale z tymi samicami, co tak bronią małych to sie mylisz. Miałam chomiki, samiczka sie ochomiczyła, a potem zjadła swoje małe.
          • Gość: . Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 23:23

A może człowiek jest wyżej od zwierząt i to sprawia, że zabija.
            Prawo natury, czy prawo boskie?

Jeśli prawo natury to chyba jakoś wyrywkowo. W świecie zwierząt jest tylko jedna zasada - zasada silniejszego, obojętnie pod jakim względem silniejszego. Jako ludzie podpadamy pod prawo natury - jesteśmy silniejsi, możemy więcej, czyli jesteśmy zwierzętami. Musimy też pamiętać, że jest ktoś silniejszy. Inne zwierze albo "ktoś" jeszcze. I tak znalazło się miejsce dla religii wszelakiej.
            Jesteśmy ludźmi i myślimy. Myślimy instynktownie. Składnikiem tego myślenia jest "wolny wybór". W religii panującej w tym kraju, jest on nazywany "wolną wolą". Niektórzy uznali wolną wolę za wymysł boski, podobnie jak boski palec namaścił jej używanie. Stawia to człowieka-zwierzę w niezbyt komfortowej pozycji.
            Co ma robić? Jest człowiekiem, czy już zwierzęciem? I w którym momencie czym jest?

Dlatego to jeden ze świetniejszych wynalazków! Powstaje kolejne pytanie, natury czy "kogoś"?

Nieważne czyj to wynalazek. Ostatecznie samemu się podejmuje życiowe decyzje. Przy większości wyborów raczej postępuje się w ciemno i po omacku. Te wybory można wieloma nazwami nazywać, ale zawsze jakąś odpowiedzialność ponosi decydujący i dostaje po łapkach. U zwierząt przychodzi silniejszy jeleń i po sprawie. Natomiast boskie prawo mówi o sumieniu, które jako potężne narzędzie tortur tkwi u większości ludzi pod kopułką (przypuszczam, że nie ma zbyt wielu ludzi działających bezmyślnie).

Każdego człowieka sprawa co robi, jak się leczy z tego "życia" i "zezwierzęcenia". Czy buli księdzu, czy psychiatrze to jego sprawa. Jedna cholera, za wszystko zawsze trzeba płacić jakąś cenę a już na pewno za takie decyzje.

Jedno jest pewne. Zbawienie było na sprzedaż zawsze. Być może dlatego właśnie wielu ludzi woli być zwierzętami "moralnymi".

• Gość: phi-lozof Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 09:30
      po co to rozpowszechniacie?
      każdy kto będzie chciał zobaczy to na "Katoliku"

reklama reklamą - ale nie po trupach

wstyd!
      • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 09:51
        A dla czego Kościół ma nie ingierować w życie człowieka? Przecież obrona życia jest obowiązkiem Kościoła. Prawa boli....Nie przerażają was wampiry im podobne w halowyn a boicie się widoku zabitych nienarodzonych dzieci. Dziwne.
        • Gość: phi-lozof Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 10:30
          nie o tym pisałem lecz o parciu na "szkło" poprzednika
          ale odniosę się też do Twoich pytań

Odpowiedz mi @Mariusz na pytanie czy takie porównywanie
          zabijania płodu do pozbawienia praw przez afroamerykanów (jakby murzynów koliło w uszy),
          porównywanie do rzezi dzieci w afryce
          do mordów hitlerowskich czy innych o charakterze etnicznym
          uważasz za fair?

Takie akcje w wykonaniu kościoła mają nie drażnić a jak pojawiają się te same akcje w wykonaniu innych organizacji to są ucinane?

Ja bym nie chciał widzieć zwłok na billboardach chodząc z dzieckiem po ulicy
          nie ważne czy są to zwłoki i w jakim celu ktoś je pokazuje
          takie traktowanie instrumentalnie ludzkich zwłok (nie ważne w jakim celu) jest ich bezczeszczeniem
          Tu się kościół nie buntuje że się układa zwłoki dziecka wokół monety żeby tylko coś pokazać?
          Podwójna moralność w kościele nie przystoi

jestem za zdjęciem billboardów z miejsca znajdującego się na drodze do kościoła
          jeśli będzie trzeba napiszę oficjalny protest i zacznę zbierać podpisy

A może zorganizujemy się i powiesimy w mieście billboardy z przestrzeganiem mieszkańców przez pedofilami (w tym księżmi)
          • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 10:39
            zabijania płodu

Odniosę się tylko do powyższego. Dla Ciebie jest to zabijanie płodu, dla mnie jako prawdziwego Katolika jest zabijanie człowika, bezbronnego człowieka w najbardziej makabryczy sposób. Rozrywa się człowieka w bestialski sposób. Tylu obrońców psów mamy w Polsce, bezpańskie śmierdzące psisko ma prawo żyć ale człowiek już nie.
            • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 10:53
              A może lepiej powiesić plakaty z instrukcją użycia prezerwatywy . Propagować w ten sposób myślenie przed a nie po , no i mniej drastycznie . Co o tym myśli prawdziwy katolik ?
              • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 11:13
                no i mniej drastycznie . Co o tym myśli prawdziwy katolik ?

Jak widać prawda nie jest taka piękna jak przedstawiają ją chociażby nasi rządzący. Prawda jest często drastyczna tak jak na plakatach z zabitymi dziećmi.

masa zwolnników a także ludzi obojętnych zabijnia nienarodzonych istot nie ma świadomości jak wygląda to morderstwo. A prawda boli i razi i trzeba z tego wyciągnąć wnioski i ocknąć się póki jeszcze nie jest za późno.
                • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:24
                  masa zwolnników a także ludzi obojętnych zabijnia nienarodzonych istot nie ma świadomości jak wygląda prezerwatywa i kiedy ją użyć i gdzie ją nabyć. A prawda boli i razi i trzeba z tego wyciągnąć wnioski i ocknąć się póki jeszcze nie jest za późno. Tak więc widzisz częściową się z Tobą zgadzam .
            • Gość: ja Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 11:30
              Drogi Panie Mariuszu, co Ty masz z tymi psami... Jak Ci wszystko przeszkadza, to proponuje udać się na Gostków, wygrzebać głęboki dół i zagrzebać się .... wtedy już nic przeszkadzać Ci nie będzie:) pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia

z poważaniem ale bez szacunku

p.s. a plakaty faktycznie obrzydliwe, jak ta cała instytucja :) tylko kobietom do tyłka zaglądać no nie rozumiem zainteresowania panów którzy ślubowali celibat;)
    • Gość: m Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 10:54
      Takimi akcjami koścół strzela sobie w stopę utwierdzając się w swoim fundamentalizmie i betonie. Ociekający luksusem biskupi mówią biednym ludziom jak żyć a Palikot i spółka zacierają ręce.
      • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 11:33
        Takimi akcjami koścół strzela sobie w stopę utwierdzając się w swoim fundamentalizmie i betonie. Ociekający luksusem biskupi mówią biednym ludziom jak żyć a Palikot i spółka zacierają ręce.

Uważasz, ze byłoby lepiej gdyby ludzie Kościoła patrzyli obojętnie na mordowanie ludzi? Mało tego, to ludzi bezbronnych. Pewnie byłoby świetnie gdyby palili przy tym legalnie narkotyki. No cóż.....
        Powiedzmy sobie jeszcze jedno - nie trzeba był Katolikiem aby być przeciwnym mordowaniu.
        • Gość: ... Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:39
          jak to jest drastyczne to wy chyba nie widzieliście drastycznych rzeczy a bachor jak bachor tez bym usunęła jak bym chciała i hu.. wam w oczy tyle mogę powiedzieć ;:)
          i
          ja dzieciak ma być chory i cierpieć to wole usunąć niech sie nie morduje i mnie przy okazji :)
          pojebana społeczność Ciechanowa pocisk wam ścierwa i biedaki
          • Gość: LINUX Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.play-internet.pl 13.11.11, 13:46
            ja dzieciak ma być chory i cierpieć to wole usunąć niech sie nie morduje i mnie przy okazji :) ...A może by tak Ciebie usunąć,żeby się inni nie męczyli,bo z Twojej wypowiedzi wynika ,że zdrowa to na pewno nie jesteś
        • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:53
          Przecież mamy religię a więc problem nie chcianych ciąż chyba nie istnieje .
          Jeszcze raz powtarzam lepiej uczmy jak zapobiegać a nie jak nie zabijać . Czy uważasz że za tydzień będzie wisiał tam plakat promujący antykoncepcję ?
          • Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 13.11.11, 12:00
            Jeśli masz minimum wiedzy, to wiesz jaki jest stosunek Kościoła do antykoncepcji. Także sam sobie odpowiedz na postawione przez Siebie pytanie.
            • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:03
              Ludzie kościoła są pełni wiary , i wieżą że chłopak z dziewczyną jak są sami to czytają Pismo Sw.
              • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:06
                przepraszam wierzą
                • Gość: x Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:22
                  Wierzą też w Bozię, nieśmiertelną duszę, aniołki, diabełki, chodzenie po wodzie i inne gadajace węże ;)
                  • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:33
                    I mają do wszystkiego właściwy stosunek
    • Gość: Lena/do X Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.play-internet.pl 13.11.11, 13:39
      Cytat.....schowają ten syf bo mi dziecko straszą.........byłeś TAKIM SAMYM SYFEM!!!
      • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 13:59
        Ile razy był w Ciechanowie pogrzeb (oczywiście z udziałem kapłana) zamordowanego płodu ,skoro to zabójstwo niewinnego człowieka nie wyobrażam sobie inaczej
    • Gość: katolik patridiota Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 14:36
      Jako zdecydowany krytyk instytucji koscioła........ nie rozumiem dlaczego krytykujecie kościół za wywieszenie tych plakatów? Kościół ma do tego prawo! Ma prawo wyrazać swój pogląd , swoje stanowisko w tej sprawie. Nie ma tylko prawa pietnowac tych którzy mysla inaczej ale zdziwiłbym się jakby nie zabieral głosu w tej sprawie. Oczywiście inna sprawa że kościół jest mistrzem zakłamania - my wywieszając trupy na płocie zmuszamy do myślenia - facet który przebiera sie za motyla i idzie za procesja obraża uczucia. Ale to zupełnie inna sprawa.
      • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:04
        Bo krytyka należy się każdej instytucji która najpierw piętnuje skutki , nie widząc przyczyn .
        Nie nasze pokolenie wymyśliło niechciane ciąże , ale może czas żeby w pierwszej kolejności pokazać jak ich uniknąć . Były próby takiej edukacji ale wprowadzoną inny rodzaj lekcji

• Gość: x Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:08
          Nasz ulubieniec JPII walczył z kondomami przez co pośrednio przyczynił się do śmierci tysięcy zarażonych AIDS arfykańczyków :)
        • Gość: katolik patridiota Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:11
          Ok - ale kościół ma takie a nie inne stanowisko. Mądre, głupie, nieważne - MA PRAWO DO JEGO WYRAŻANIA. Tak samo jak ja mam prawo powiedzieć że wojtyła dawał przyzwolenie na gwałcenie dzieci i jest odpowiedzialny za molestowania w kościele. I tak jak ja powinienem mieć prawo rozwiesić napis "pedofil" przy jego pomniku tak kościół ma mieć prawo pisać "mordercy" o tych którzy usuwają ciążę - co w tym dziwnego?
          • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:25
            Będzie O.K jak napiszesz MAM prawo zamiast powinienem mieć
            • Gość: katolik patridiota Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:36
              jesli chcesz mnie przekonac że KK postępuje źle to bezcelowe działanie. Wiem to i nie musisz mnie do tego przekonywać. Jesli uważasz że to upoważnia nas do takiego samego działania to zaczynamy się różnić. Mam prawo domagać się wolności wypowiedzi tak długo jak długo będę przyznawał ja innym. Kościół ma prawo wyrażac swoje poglądy a ja mam prawo wyrażać swoje. Dlatego moge napisać na forum "WOJTYŁA TO PEDOFIL" i nie obchodzi mnie co na ten temat sądzi ksiądz proboszcz :)
              • Gość: emeryt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:49
                Ty chyba sam z sobą się różnisz , przeczytaj i spróbuj doszukać się sensu w tym co napisałeś
                • Gość: katolik patridiota Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:53
                  Czytam i rozumiem. To raczej proste ale Ci wytłumaczę łopatologicznie: to że kościół odbiera mi prawo do wypowiadania własnego zdania nie znaczy że mam postępować tak samo. Jeśli bym postępował tak samo ( a ty tak próbujesz ) to sam sobie odebrałbym prawo do krytykowania. Przynajmniej moralne prawo. Kumasz??
    • Gość: z Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.147.129.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.11, 16:35
      bez względu na to jaką falę dyskusji na temat aborcji wywołał plakat, uważam,że nie powinny aż tak drastyczne obrazy pokazywane być na ulicy. Można takiego widoku oszczędzić dzieciom.są przecież inne możliwości wywołania publicznej dyskusji na ten temat.i od razu mówię,że osobiście jestem przeciwnikiem aborcji, aczkolwiek co mam odpowiedzieć kilkuletniemu dziecku na pytanie co jest na plakacie? oczywiście dowiem się,że prawdę ale jak przedstawić temat aborcji 4 latkowi.
      • Gość: txt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 17:15
        Nie rozumiem tej wrzawy nt. wystawy. Bo dzieci widzą i się zniesmaczą.....

A wy, robaczki małe, na jakie filmy patrzycie w domku z DZIEĆMI. Codziennie telewizja pokazuje brutalne sceny zabijania i gwałtu. Jeden facet załatwia stu innych. jakiś supermen, wylatuje z samolotu i w locie jeszcze kilku zastrzeli. PRZECIEŻ TO TOTALNA BRDURA. Bajki nierealne. Jedną scenę kręcą tydzień, a miesiąc na komputerze obrabiają. Nie dziwota że póżniej wyskakują niktórzy maniacy komputerowi i telewizyjni, bo im się wydaje że wcisną reset i będą mieli nowe życie.

To jakaś schizofremia!!!
        TO co wisi na KATOLIKU to prawdziwe ŻYCIE i dylematy życiowe. O TYM powinno się mówić jak najwięcej. Można o to się spierać, a nawet kłócić. Następne dziesięć takich wystaw na powiesić na mieście. MÓWMY O KONKRETACH a nie o głupotach.
        • Gość: phi-lozof Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 22:14

> TO co wisi na KATOLIKU to prawdziwe ŻYCIE i dylematy życiowe. O TYM powinno się
          > mówić jak najwięcej. Można o to się spierać, a nawet kłócić. Następne dziesię
          > ć takich wystaw na powiesić na mieście. MÓWMY O KONKRETACH a nie o głupotach.

nie wiem jak dla kogo prawdziwe życie
          to patologia
          pokazując martwe płody w zestawieniu z tragediami natury narodowej, morderstwami o charakterze etnicznym czy innym przyzwoleniami na masowe zabijanie pokazujemy pewną tendencję do znieczulicy

otwarte pozostaje pytanie czy billboardy na ulicy a nawet w drodze do kościoła to dobre miejsce na organizację wystawy

gdyby podobna wystawa pojawiła się obrazująca postaci zgwałconych czy molestowanych dzieci przez księży to nadal jeden z drugim byś twierdził że to samo życie?
          to patologia
          to co pojawia się w miejscach publicznych powinno być wyważone
          nie powinno moje dziecko być narażone na widok zwłok

nie jest ważne kto i z jakiego powodu chce to powiesić

i tak nikt nie będzie dyskutował o sensie "wystawy" a bardziej o prawie do kłucia nią w oczy przechodniów
          Dla mnie to taki wibrator machającego na konferencji prasowej posła
          tak postrzegam akcję
          takiej płytkości i chamstwa w wykonaniu kościoła katolickiego doświadczam po raz pierwszy
          • Gość: txt Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 09:15
            Patologią jest aborcja. To przecież MORDERSTWO dziecka - osoby bezbronnej.
            Aborcja to zamach na najbardziej silną /a jednocześnie delikatną/ więż jaką możemy sobie wyobrazić m. ludżmi. Mianowicie na relację między matką a dzieckiem /nawet tym nienarodzonym/.
            Matka Teresa z Kalkuty powidziała, że największym zagrożeniem POKOJU NA ŚWIECIE jest ABORCJA.
            Dlaczego?. Dlatego, że KTOŚ KTO PROMUJE ABORCJĘ przekracza pewną granicę. Dopuszcza ZABICIE DRUGIEGO CZŁOWIEKA. Kto ich powstrzyma przed agresją w polityce, biznesie czy też w życiu rodzinnym ?.
            W takim razie zamknijmy Muzeum na Majdanku i Oświęcimiu. Przecież kują w oczy i tam też wycieczki oprowadzają - aczkolwiek coraz rzadziej.
            I mamy tego pokłosie. Młodzi rozwydrzeni chuligani /przy pomocy łobuzów z importu/ atakują "faszystów". PARANOJA.

• Gość: Mariusz Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.centertel.pl 14.11.11, 11:16
              A już myślałem, że na tym forum tylko ja potrafię nazwać sprawy po imieniu.
              Aborcja to morderstwo ze szczególnym okrucieństwem i to na człowieku możliwie najbardziej bezbronnym i niewinnym.
              Trzeba to pokazywać i piętnować- zarówno zwyrodniałe matki dopuszczające się tego zlecenia morderswa, samych morderców a także tych którzy dają naq to przyzwolenie.

Większoś matek, które dokonały morderswa swojego dziecka do końca życia tego żałują.

Nie chce jakaś matkwa swojego dziecka po narodzeniu?-nie ma problemu, jest masa rodzin chętnych adoptować dziecko i godnie go wychować. Dziś słyszałem wywiad z kierowniczką biura adopcyjnego-na dziecko rodziny czekają po 4-5 lat. A więc po co mordować jak można nie czynić zbrodni i przyokazji dać szczęście innym. Do tego mieć czyste sumienie i nie nosić krwi swojego dziecka na własnych rękach.
              • Gość: phi-lozof Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 11:24
                morderstwo morderstwem
                zbrodnia zbrodnią
                piętnowanie piętnowaniem
                ale też ulica, dzieci, spokój
                nie chcę widywać zwłok na billboardach, szczególnie wokół kościołów
                przykład Majdanka, Oświęcimia, to MUZEA
                ku przestrodze
                ja wiem na co się decyduję idąc tam
                nie wchodzę z 2 letnią córką
                tego ominąć nie mogę
                to jest nieposzanowanie zdania innych i spokoju innych
                nikogo nigdy nie zabiłem
                jestem przeciwnikiem aborcji bo to zabijanie też
                ale jestem tez przeciwnikiem takich akcji w których straszy się moje dzieci i naraża na takie widoki w miejscu publicznym
                poprostu nieludzkie
                nikt nie myśli jak mocno taki widok "zryje" psychikę bogu ducha winnego małego dziecka w drodze do kościoła
                cycki zasłaniać a widok trupów dla wszystkich bez względu na wiek?
                to moralność kalego
    • Gość: Ala Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 12:36
      Tez uważam to za grubą przesadę.
      Straż miejska powinna cos z tym zrobić.
      No chyba, ze się boją....
      • Gość: roman Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 16:57
        Straż miejska przyjacielu jest od czego innego!
      • Gość: Wojtek P. Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 17:01
        Proboszcz powinien coś z tym zrobić ... Takie obrazy nie przekonają tych, którzy nie uważają aborcji za morderstwo, a przekonanym nie są do niiczego potrzebne, to chyba oczywiste. Szkoda, że w parafii farnej zabrakło wyobraźni, że chodzimy tamtędy z dziećmi do kościoła. Do muzeum w Oświęcimiu się ze swoimi potomkami nie wybieram, są za małe, a porównanie obu sytuacji uważam za idiotyczne.
        Potem się dziwić, że Palikotowi głosów przybywa, jak zdeklarowani katolicy takie rzeczy wyprawiają i wypisują ... Róbcie tak dalej, to antyklerykałowie wygrają następne wybory. Mnie to nie ucieszy, ale będę wiedział, komu to zawdzięczam - m.in. bezmyślnym organizatorom takich akcji.
        • Gość: phi-lozof Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 17:29
          amen
          • Gość: JPII Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.cnow.pl 14.11.11, 20:39
            Dziwi mnie, że nie przeszkadzają wam drastyczne zdjęcia katowanych niewinnych zwierząt których mamy mnóstwo w mediach, a przeszkadzają wam zdjęcia mordowanych niewinnych dzieci!!!
            • Gość: x Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 20:49
              Ciekawe czy jeśli wasza 12 letnia córka zostałaby zgwałcona albo płód okazałby się nieuleczarnie chory czy zdeformowany to kazalibyście jej urodzić?
              • Gość: PSYCHOlog Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 23:04
                Może Kościół zajmie się jeszcze akcjami propagującymi sprzątanie kup po psach? Wisiały już różne plakaty, np. dziecko wysmarowane psim "cackiem". Drastyczny przekaz jest skuteczny, owszem, ale dla ludzi, którzy wyrażają chęć zrozumienia go i chcą uczestniczyć w przedsięwzięciu. Dla większości jest to oburzające i nie do przyjęcia. Osobiście uważam, że akcja jest TOTALNIE nie przemyślana. Nie jestem przeciw uzasadnionej aborcji, cel, nie wiem czy szczytny, z pewnością modny ostatnimi czasy. Niestety to był akurat strzał do własnej bramki. Nie dość, że nieskuteczny, działający wręcz odwrotnie, to jeszcze oberwało się Kościołowi.
                • Gość: JPII Re: Krwawe plakaty z martwymi płodami na "Katolik IP: *.cnow.pl 15.11.11, 14:27
                  gosc.pl/doc/1008944.Aborter-Tak-zabijam
                  • Gość: belfer co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 19:35
                    koszmarny pomysł z tym banerem. co za geniusz powiesił go w tym miejscu? proboszcz z fary, aktywista z akcji katolickiej, katechetka bez wyobraźni czy może raczej cichy zwolennik Palikota?
                    ps. jestem wegetarianinem, na zabijanie zwierząt też nie mogę patrzeć i nie zniósłbym, gdyby takie zdjęcia w centrum miasta miały oglądać moje dzieci. dlaczego mam znosić chore pomysły katolickich nadgorliwców?
                    • Gość: segundo Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 00:27
                      zgadzam się, pomysł od czapy. odstręcza - ale nie od aborcji -tu każdy decyduje zgodnie z sumieniem, zdrowiem, okolicznościami i nie ferujcie tak łatwo wyroków, dopóki sami nie znaleźliście się w jakiejś matni. mnie odstręcza od tzw. "obrońców życia", bo nie te metody, drodzy państwo.
                      • Gość: txt Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.11, 13:25
                        Ta wystawa to test na inteligencję. Ma zmuszać do myślenia. A myślenie ma kolosalną przyszłość.
                        • Gość: Anka Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 16:43
                          Jak widać ci co powiesili nie pomyśleli, że tamtędy chodzą dzieci. Jak takich zmusić do myślenia?!
                          • Gość: stasiek Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.11, 22:09
                            Skoro taki odzew to inicjatywa dobra. Bo budzi do myślenia.
                            • Gość: z Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 22:52
                              jak ktoś cię walnie obuchem przez łeb też podbudzi do myślenia. gratuluję subtelności. póki to wisi chodzimy do kościoła gdzie indziej, bo dzieci nie narażę na takie widoki. bardzo "dziękuję" za to swojemu proboszczowi
                              • Gość: Ewa Re: co za chory pomysł IP: *.tktelekom.pl 17.11.11, 01:15
                                Osobiście brzydzę się aborcją,ponieważ uważam,że każde nawet nienarodzone dziecko ma prawo do życia. Jeżeli matka nie jest w stanie go wychować,to pozostaje adopcja,ale te zdjęcia....są po prostu odrażające,jak można umieszczać je w pobliżu kościoła,gdzie chodzi codziennie wiele dzieci,które się po prostu boją takiego widoku... Pytają,co to jest... My,dorośli wiemy,ale dziecko???? Przesadzili i kategorycznie te zdjęcia powinny zniknąć!!!!
                                • Gość: franek kimono Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.11, 07:05
                                  Masz rację. ZDJĘCIA są rzeczywiście odrażające, podobnie jak ABORCJA jest odrażająca. Czy NIEMÓWIENIE o czymś spowoduje wygaszenie procederu ?. Czy tylko poprawi samopoczucie malkontentów ?.
                                  • Gość: hhh Re: co za chory pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 20:24
                                    Pobudza do pytań i do myslenia? Bardzo dobrze. Może dzieci, które to zobaczyły, gdy będa dorosłe, będa powazniej w przyszłości podchodzic do spraw seksualności i zastanowią się 5 razy zanim zamordują swoje dziecko.
                                    • Gość: ma Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 21:17
                                      OKRUTNE to co przedstawione na wywieszonym banerze na katoliku.
                                      I komu to ma przynieść korzyść??????????????????????????????????????? bo na pewno nie dzieciom, i nikomu kto wrażliwy i ma poukładane w głowie. Widząc to dzisiaj idąc na pogrzeb byłam w szoku nie tylko ja ale mnóstwo ludzi, którzy tamtędy przeszli.
                                      I kto to powiesił? może by to zdjąć jak najszybciej,bo zranień psychicznych nikt później nie naprawi,a i o te duchowe warto byłoby zatroszczyć się,ale zdecydowanie nie w taki sposób... jak na katoliku. Nie jestem za zabijaniem-absolutnie. Ale żeby nie zabijać,to należy robić to w inny sposób.
                                      • Gość: stasiek Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 19:28
                                        Witam !
                                        Wydaje mi się że ta wystawa nie miała na celu przynieść komuś KORZYŚĆ. Aborcja to nowomowa. Kiedyś się to nazywało zabicie dziecka nienarodzonego. A tak aborcja niknie w encyklopedii w natłoku innych pojęć: aborcja, absorbcja, abluzja, absolutorium ....
                                        W takim razie nazwijmy morderstwo albo kradzież jakoś inaczej nie tak jednoznacznie. Jeszcze ktoś /sprawca/ się zestresuje. A przecież mamy wychowywać dzieci i żyć bezstresowo.
                                        • Gość: obywatel piszczyk Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 19:47
                                          żyjemy w świecie informacji i obrazów. Kościół wpisuje się w obecne realia, wali wprost. Drastycznie? Takie mamy czasy.
                                        • Gość: Ula Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 22:00
                                          pokazywanie dzieciom zabijane dzieci to okrucieństwo? I nie zmienię zdania. Czy ktoś pomyślał co dzieje sie w małych główkach dzieci jak to zobaczą? Trzeba nie mieć sumienia, aby w ten sposób wywoływać lęk i przerażenie u dzieci. A wykłady dla przyszłych matek, ,, powinny odbywać się i oczywiście pomoc dla nich jeśli są w trudnej sytuacji.
                                          • Gość: roman Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.11, 06:56
                                            Tak, tak. Nie ma co mówić dzieciom o takich sprawach, bo się zestresują. W przerwach między brutalnymi filmami i gierkami komputerowymi należy mówić o rzeczach miłych i przyjemnych. Nie należy im mówić /i uczyć/ historii. Wybierzmy przyszłość !.

I do czego to doprowadzi widzieliśmy w telewizorze 11 listopada. Dla rozwydżonej gawiedzi patriotyzm to faszyzm. Oczywiście nie wiedzą o obozach koncentracyjnych, bo to krwawa historia i mogliby się zestresować.
                                            • Gość: emeryt Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 07:50
                                              To te zdjęcia to nasza historia ? powiązanie aborcji do 11 listopada ?– maż specyficzne skojarzenia -. Ale z jednym się zgadzam że dla rozwydrzonej gawiedzi patriotyzm to faszyzm i to w kraju gdzie tylu ludzi zginęło z rąk faszystów , to jest straszne . Ale to nie temat plakatów , ja podtrzymuję moje zdanie , uczmy przede wszystkim zapobiegać , jest takie coś jak świadome macierzyństwo ,i w ten sposób walczmy z tym problemem .
                                              • Gość: R Re: co za chory pomysł IP: 213.199.253.* 26.11.11, 19:16
                                                Mała refleksja...ciekawe czy gdyby dotyczyło to zgwałconej córci któregoś z księży bo takowe są na świecie czy upierałby się że życie to dar boski i nie dał jej prawa wyboru...
                                                • Gość: Hu Re: co za chory pomysł IP: *.147.160.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.11, 20:28
                                                  A ja trochę z innej beczki... Skoro część z was twierdzi, że płód od poczęcia jest człowiekiem to dlaczego poronione dziecko kiedy jeszcze jest "skrzepem"(sory za wyrażenie) jest palone w piecu a dopiero od któregoś tam miesiąca jest dane rodzicom do pochówku?
                                                  I czy ksiądz uczestniczyłby w pogrzebie "skrzepu"(przepraszam...) który zmieściłby się w pudełeczku po kremie?
                                                  Przepraszam jeśli uraziłam jakąś mamę która straciła ciążę w początkowej fazie...
                                                  • Gość: katolik patridiota Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 21:04
                                                    Kiedyś już wypowiadałem sie w tym temacie i zdania nie zmieniłem - kościół ma prawo wieszać sobie co chce i gdzie chce - jego pomysł i jego sprawa. Ale tak sobie myślę czy gdyby np przeciwnicy religii w szkołach zamieścili zdjęcia i wypowiedzi zgwałconych przez klechów dzieci i a tym budowali swoja kampanie - na ochronie dzieci przed zboczeńcami - czy wtedy zwolennicy takich wystaw byliby tak samo zmartwieni o lody dzieci. Czy też te narodzone maja inna rolę naznaczona przez pasterzy( pastuchów??)
                                                    Zanim naplujecie spróbujcie pomyslec obiektywnie:)
                                                  • Gość: katolik patridiota Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 21:05
                                                    he he he.
                                                    LOSY DZIECI MIAŁO BYĆ A NIE LODY. Jakbym był wierzący to bym powiedział że to ręka pana ten błąd spowodowała))
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 21:52
                                                    plakatów już ni ma.
                                                  • Gość: gość Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 22:35
                                                    a szkoda, bo te co to zrobiły, to powinny wiedzieć , ze zabiły taka niewinną kruszynkę. A w Ciechanowie są lekarze, co bez problemu to robią, bez dowodów nie mogę na forum napisać kto, ale za pewne i tak wszyscy wiedzą. A te idiotki, które zamiast na kondomy wydać wolą kupę kasy zapłacić za zabicie własnego dziecka. WIĘCEJ TAKICH PLAKATÓW, NIECH CAŁE MIASTO OKLEJĄ!!!!
                                                  • Gość: asd Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 12:02
                                                    ... łącznie z twoim ryjem.
                                                  • Gość: gość Re: co za chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 15:09
                                                    i z twoja dupą
                                                  • Gość: txt Re: co za chory pomysł IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.11, 16:31
                                                    Nie uważam, że na takie tematy nie powinno się rozmawiać. Powinno się jak najbardziej byle nie tak jak wpisy powyżej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka