Dodaj do ulubionych

Pawłowski niech pan nie opowiada bajek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 16:02
Znowu Starosta Pawłowski mijał się z prawdą na Sesji Rady Powiatu tłumacząc radnym np. w kwestii ,,wyjścia'' chóru SINE NOMINE z CKiS. Jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa Panie Pawłowski. Proszę powiedzieć po prostu prawdę ... //Podczas obrad radnych powiatowych radny Stanisław Kęsik prosił vice starostę Andrzeja Pawłowskiego –
odpowiedzialnego za jednostkę kultury w powiecie o wyjaśnienie przyczyn zaistniałego stanu rzeczy. – Proszę o wyjaśnienie przyczyn wyjścia chóru Sine Nomine z Powiatowego Centrum
Kultury i Sztuki, który od 10 lat miał nie zmienny adres – pytał radny Kęsik. Podkreślał również, że członkowie chóru pracują charytatywnie. Według Pawłowskiego opuszczenie przez chór murów PCKiSz związane było z niekorzystnymi posunięciami, jakich dokonał poprzedni dyrektor ( przyp. red.p.o. Marek Zalewski). - Ówczesny dyrektor zwiększył pięciokrotnie czynsz. Mam nadzieję, że zmiana siedziby nie spowoduje zerwania współpracy chóru z jednostką powiatową – mówił vice starosta Andrzej Pawłowski.//
Tak panie Pawłowski ... tylko, że zapomniał pan dodać, że to na pańskie polecenie pokontrolne ... właśnie tak - pokontrolne polecenie urealnić koszty wynajmu pomieszczeń. Zalecenia pokontrolne , które podobno nie realizowałem ...
Obserwuj wątek
    • Gość: phi-lozof Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 16:10
      Czy forum jest dobrym miejscem na tego typu żale Mareczku?
      To Pawłowski pozostał przy korycie a nie Ty (z całym naturalnie szacunkiem) więc prawo do bajek ma też on
      Przemyśl czy masz dość siły i (jak ktoś kiedyś pisał) arkuszy kserowanego a4 by z nim walczyć
      • Gość: marek zalewski Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 16:18
        Ja nie chcę walczyć. Ja tylko cytuję zalecenie pokontrolne, które nakazywało mi jako p.o.dyrektorowi takie posunięcie. Polecenia wykonałem uzgadniając umowę ,,polubowną'', która była wyjściem z tej dziwnej sytuacji, z panem prezesem stowarzyszenia Sine Nomine ... i tyle. A dlaczego potem chór ,,wyszedł'' z CKiS to wybacz... nie wiem.
        • Gość: widz Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 16:57
          bilety na następny koncert zrobić chóru po 20zł jak na inne "niedochodowe koncerty" i się okarze jakie to WAŻNE dla nas odbiorców kultury. PŁYTE niech chór wyda i sprzedaje po 20 zł zobaczymy ile tych płyt kupią odbiorcy kultury... ech sztuka powiatowa bądz miejska ??? szkoda gadać...
          • Gość: gosc Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.11, 19:37
            ZNA się nie tylko na szmatach i glinie i metalu ale i na śpiewie.
            Oby tylko przy kompie nie umarł na zawał serca w najbliższym czasie skoro krew go zalewa
            • Gość: phi-hihi Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 19:41
              Pszemuńku ty się znasz na 1000 % na chamstwie.
            • Gość: masohista Re: Pawłowski niech pan nie opowiada bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 23:59
              krew mnie zalewa , oj nie wywoluj wilka z lasu
              stąd wiemy dlaczego nazwisko zalewski on ma
              krew go zalew ski :-)

gościu ma poniekąd rację tylko nie wyjaśnia jak toczyły się rozmowy by podnieść stawki wynajmu.
              ps.to chór gdzie teraz zagniewany wynajmuje salę ?
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: Pawłowski vs. Zalewski IP: *.181.52.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 20:50
      Odcinek 2561
      Marek w ramach protestu oblewa się benzyną i dokonuje samospalenia w centrum Ciechanowa.
      KONIEC.
      • Gość: phi-hihi Rysio Ochucki pisze powieść kryminalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 21:04
        poeta tylko głowa nie ta

• Gość: Jabłonka pogadaj do lustra IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 21:18
      żal
      Pan Marek wypisuje na forum swoje rozterki, bo wie że w tym miejscu nie odpowie mu pan Starosta
      A co najważniejsze, to nie obchodzą mnie prywatne żale pana M. Każdy ma jakieś problemy, mniejsze, większe i trzeba sobie radzić samemu, albo z pomocą czyjąś

życzę wiecej pogody ducha, szkoda życia na takie zabawy
      • Gość: phi-hihi Re: pogadaj do lustra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 21:30
        Jakie rozterki ? Jakie żale? Po prostu najnormalniej w świecie wyjaśnia to co ktoś nie dopowiedział może nieświadomie może celowo. Pan Marek ma pełne prawo wyjaśnić jak było.
        • Gość: sleepless zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 23:56
          dobrze, że zalewski wyjasnia, bo teraz mu robią z gęby cholewę, a przeciez jak zawsze chodziło o politykę. zalewski nie był "swój", był niepożądany, więc starosta i wice kasy na nic mu nie dawali, kazali egzekwować płatności a teraz zwalają na niego winę, że sine nomine uciekło z ckis. ludzie z chóru opowiadają, że od dawna mieli dość ckis i starostwa, jeszcze za kęsika a zalewski ma być kozłem ofiarnym? niech ich punktuje. robi to celnie, to pawłowskiego zabolało.
          a ty Ochucki z tym samospaleniem poszedłeś o jeden most za daleko. o dobry smak nigdy cię nie posądzałem, ale mimo wszystko ... poglądy masz prawo mieć inne, ale nie wszystko może być tematem do drwin. takimi tekstami się kompromitujesz
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.147.20.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 12:24
            Kompromituje to się Zalewski wkręcając opinię publiczną w spór który 90% czytelników ma gdzieś. Dobry smak? Gdybym ja miał taką atmosferę w pracy to bym się sam zwolnił. Brakuje tylko aby Zalewski wypisywał swoje żale w kiblu na drzwiach .
            • Gość: Jarosław K. Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:40
              Do boju! Stara bolszewicka metoda jak zwykle się sprawdza: nałożyć na kogoś obowiązki nie do wykonania, zwolnić go za niewykonanie, a potem oskarżyć o to, że był nieludzki wobec pracowników/klientów, bo próbował je jednaka wykonać. Majstersztyk zarządzania zasobami ludzkimi a la PIS. Błaszczak i Hofman powinni się u tego, jak mu tam, Pawłoskiego, uczyć!
              • Gość: max Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.180.250.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 12:57
                Następny politycznie nawiedzony. Ten to już gotów wykryć spisek komunistyczno-faszystowski w zwolnieniu alkoholika.
                • Gość: Jarosław K. Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 13:37
                  Powyższy wpis jest dowodem na istnienie antypisowskiego spisku na tym forum. Czy ty aby nie jesteś Ziobrem?
                  A tak na marginesie nie zastanawia was, dlaczego bolszewicka armia jedno z największych swoich zwycięstw odniosła na łuku KURSKIM? Hę?!
                  • Gość: . Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: 92.60.130.* 07.12.11, 14:26
                    "W miarę postępów w budowie socjalizmu walka klasowa zaostrza się" (Józef Stalin).
                    • Gość: zyg Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 19:07
                      Niezły grajdoł, nie ma co :)
                      • Gość: Krzywy Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 19:46
                        PO Zalewskim jeszcze długo trzeba będzie poprawiać i kleić.Jego arogancja w zarządzaniu i kierowaniu jest także w decyzji Sine Nomine i mogę się założyć ,że następne odejścia wkrótce.To są szkody nie do naprawienia.
                        • Gość: baśka Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 19:52
                          Krzywy napisał(a):
                          Proponuję gościu Krzywy, bys swego nicka przetłumaczył na łacinę
              • Gość: Simply Re: zalewski ma prawo wyjaśniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 21:36
                Jarosławie K. - celna diagnoza. Czapki z głów! Pisz częściej, ożywiasz to forum :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka