Gość: marek zalewski
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
06.12.11, 16:02
Znowu Starosta Pawłowski mijał się z prawdą na Sesji Rady Powiatu tłumacząc radnym np. w kwestii ,,wyjścia'' chóru SINE NOMINE z CKiS. Jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa Panie Pawłowski. Proszę powiedzieć po prostu prawdę ... //Podczas obrad radnych powiatowych radny Stanisław Kęsik prosił vice starostę Andrzeja Pawłowskiego –
odpowiedzialnego za jednostkę kultury w powiecie o wyjaśnienie przyczyn zaistniałego stanu rzeczy. – Proszę o wyjaśnienie przyczyn wyjścia chóru Sine Nomine z Powiatowego Centrum
Kultury i Sztuki, który od 10 lat miał nie zmienny adres – pytał radny Kęsik. Podkreślał również, że członkowie chóru pracują charytatywnie. Według Pawłowskiego opuszczenie przez chór murów PCKiSz związane było z niekorzystnymi posunięciami, jakich dokonał poprzedni dyrektor ( przyp. red.p.o. Marek Zalewski). - Ówczesny dyrektor zwiększył pięciokrotnie czynsz. Mam nadzieję, że zmiana siedziby nie spowoduje zerwania współpracy chóru z jednostką powiatową – mówił vice starosta Andrzej Pawłowski.//
Tak panie Pawłowski ... tylko, że zapomniał pan dodać, że to na pańskie polecenie pokontrolne ... właśnie tak - pokontrolne polecenie urealnić koszty wynajmu pomieszczeń. Zalecenia pokontrolne , które podobno nie realizowałem ...