Dodaj do ulubionych

z TP S.A. nie wygrasz

IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 16:31
Postanowiłem zmienić numer telefonu stacjonarnego. Powodem były uporczywe nękające telefony reklamowe. Złożyłem wniosek o nowy NIEUŻYWANY numer z zastrzeżeniem zakazu umieszczania go w książkach telefonicznych. Po miesiącu otrzymałem takowy. Za usługe oczywiście zapłaciłem. Szybko się jednak okazało że mój nowy numer należał wcześniej do instytucji i figuruje w książkach telefonicznych. Telefony od potencjalnych petentów rozpoczęły się ze zdwojoną siłą. Ponownie zatem złożyłem wniosek o zmianę numeru. Po miesiącu otrzymałem kolejny "nowy i nieużywany" numer który jak sie okazało również figuruje w książce telefonicznej. Kolejną reklamacje złożyłem na początku listopada. Znowu otrzymałem nowy numer i aneks do umowy który natychmiast odesłałem podpisany. Po miesiącu oczekiwania napisałem reklamację do reklamacji o niewykonaniu usługi. Wtedy okazało się że mój wcześniejszy list zaginął i reklamacja do reklamacji nie została uwzględniona. Złożyłem więc podanie o rezygnację z numeru i rozwiązanie umowy. Firma dała sobie na to czas do końca stycznia. wnioski:1. nigdy więcej żadnej współpracy abonamentowej z tą firmą. 2.jestem PRAWIE szczęśliwym człowiekiem 3.w pełni szczęśliwym będę gdy w końcu uda mi się od nich odczepić na dobre. A cały ten post piszę ku przestrodze. Uważajcie ludzie! Z monopolista nie jest łatwo wygrać. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.play-internet.pl 16.12.11, 17:43
      ...nie Ty pierwszy i nie ostatni niestety...
      • Gość: phi-lozof Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 20:09
        co racja to racja
        ale to po części wina zakładającego wątek
        zamiast rozwiązać umowę z winy TP SA od razu gdy sie okazało że dostał numer po kimś to daje jakies szanse

z koniem sie nie kopiemy
        jak masz argumenty to walisz z grubej rury i nawet tepsa mięknie

a wierz mi kolego, ja od TP dostaję pozytywnie rozpatrzone reklamacje mniej więcej od 2 lat

jedyna metoda to waczyć o swoje
        • Gość: ... Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.range86-180.btcentralplus.com 16.12.11, 20:35
          No niestety phi, to nie jest takie proste, żeby za jedną wpadkę wypowiedzieć umowę.
          Założyciela wątku witam w klubie :D. Od ok 11 lat zmieniam adres w telekomunikacji, a oni z uporem maniaka ciągle wracają do starego... , nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać.
          Ogólnie mam dwa nr, drugi firmowy, zdarza się, że firma się przeniesie i trzeba zmieć adres w TP, szkoda, że TP nie chce przyjąć tego do wiadomości i kombinuje na wszystkie możliwe sposoby, żeby utrudnić mi życie. Notorycznie przywracają stary adres.
          W sierpniu zrezygnowałam z usługi "zawieszenie numeru", mam to potwierdzone, ale opłatę za to cały czas mi doliczają. Do tej pory nie płaciłam i było ok, a dzisiaj niespodzianka! Dostałam wezwanie do zapłaty...:/ Dzisiaj napisałam reklamację do tej faktury, wysłałm drogą elektroniczną, po potwierdzeniu dostałam zwrotkę ze wszystkimi danymi i krew mnie zalał, na firmowym rachunku mam wpisany adres domowy sprzed 6 lat!
          • Gość:   Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 00:25
            Burdel i porypane procedury oraz wola wciśnięcia produktu bez wsparcia jest nie do opisania. Kiedyś zapłaciłem za odblokowanie numeru (nie doszedł na czas rachunek przez pocztę) po czym na rachunku dostałem wykaz rozmów które wykonałem i musiałem za nie zapłacić :D.
            Moja 75 letnia babcia która mieszka sama dostała rachunek na 360 złotych z tego 320 to rozmowa na seks telefon :). Przyjechał specjalista poprosił o nóż rozkręcił nim telefon i stwierdził, że jest niehomologowany a był kupiony w telepunkcie :D.
            Sporo jest też zwykłych naciągaczy wyłudzających dane. Ktoś namawiał mnie na przejście do TP podczas gdy już od roku byłem w TP.
            Jeśli masz zamiar zmienić miejsce zamieszkania absolutnie nie bierz żadnej usługi abonamentowej bo jeżeli nie będzie jej można przenieść na nowe miejsce to TWOJA WINA i zapłacisz kilka tysięcy za zerwanie umowy.
            Są też pozytywne strony ale mało. 2 razy technicy odpisali, że Neostrada nie pójdzie na moim łączu i już miałem płacić karę ale sympatyczna Pani z telepunktu załatwiła, że nie odmówili i neostrada śmiga ... 256 :D. Szkoda, ze wcześniej inna kobieta wcisnęła mi internet radiowy ale zniosę jakoś.
            Jeśli będzie się Wam kończyła umowa to będą 5 razy dziennie dzwonić (z zastrzeżonych numerów sic!) a jak już kupisz zostajesz z tym sam :/.

Orange nie lepsze czekałem 2 razy na infolinii aż po 30 minutach automat zrzucił mnie beż żadnego komunikatu wiec zamówiłem oddzwonienie w ciągu 24 godzin ale w ciągu tygodnia nikt nie zadzwonił :). Kiedy w końcu się dodzwoniłem okazało się, że rachunek dawno doszedł ale blokady nie zdjęli :///.

Prepaid moim przyjacielem jak się znudzi rzucam kartę w kąt i kupuje u innego operatora.
            • Gość: phi-lozof Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 04:10
              nie przesadzaj z tą jakością
              ja tak masz problem z płaceniem terminowym rachunków to nie narzekaj na operatora i procedury
              przeniesienie numeru do innej lokalizacji to tez nie jest wina operatora
              podpisujesz umowę na konkretny lokal i nie licz że bez problemu operator Ci przeniesie wszystkie usługi do puszczy białowieskiej
              jak dla mnie to lekko dziecinne argumenty

jeśli masz zastrzeżenia w kwestii jakości pracy kogokolwiek z pracowników tego czy innego operatora to pamietaj że każdy ma nad sobą zwierzchnika

jak pani sklepowa Cię źle obsłuży to wiesz jak się do jej kierownika poskarżyć a tu raptem nie potrafisz złożyć reklamacji czy skargi?
              naciągane te Twoje argumenty

z każdym operatorem można spokojnie i ostro
              i tak samo można i spokojnie i ostro wygrać
              trzeba tylko chcieć
              • Gość:   Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 12:02
                Mam problemy z pocztą która potrafi nie zdążyć na czas nawet jak wyślę rachunek 10 dni przed terminem. Teraz płacę w supermarkecie i nie ma problemu. Nie mieszkam w puszczy tylko rzut beretem od miasta powiatowego na Mazowszu nie na ścianie wschodniej.
                Skoro podpisujesz umowę na lokal to w momencie wyprowadzenia się powinna być kończona bez płacenia żadnych kar. Nie chodzi mi o przeniesienie numeru tylko przeniesienie usług - zaproponowano mi kontynuowanie usług w lokalu który został sprzedany.
                Z umów łatwo się wykręcić podpisanie nowej umowy poza siedzibą TP i jej zerwanie w ciągu 10 dni (mam takie prawo) zwalnia mnie od wcześniejszych umów i kar za ich zerwanie.
                • Gość: z Re: z TP S.A. nie wygrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 17:59
                  o to, ciekawe, zapamiętam sobie ...
                  mnie to białości wściekają infolinie i kontakty mailowe. lecą gotowymi tekstami, jak doczekasz się swojej kolejki ... po godzinie. wszystko bezosobowe i w stylu "jak szybko zbyć klienta". czuję się jak intruz, który zawraca gitarę, a przeciez płacę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka