Gość: marian
IP: *.dynamic.chello.pl
16.12.11, 16:31
Postanowiłem zmienić numer telefonu stacjonarnego. Powodem były uporczywe nękające telefony reklamowe. Złożyłem wniosek o nowy NIEUŻYWANY numer z zastrzeżeniem zakazu umieszczania go w książkach telefonicznych. Po miesiącu otrzymałem takowy. Za usługe oczywiście zapłaciłem. Szybko się jednak okazało że mój nowy numer należał wcześniej do instytucji i figuruje w książkach telefonicznych. Telefony od potencjalnych petentów rozpoczęły się ze zdwojoną siłą. Ponownie zatem złożyłem wniosek o zmianę numeru. Po miesiącu otrzymałem kolejny "nowy i nieużywany" numer który jak sie okazało również figuruje w książce telefonicznej. Kolejną reklamacje złożyłem na początku listopada. Znowu otrzymałem nowy numer i aneks do umowy który natychmiast odesłałem podpisany. Po miesiącu oczekiwania napisałem reklamację do reklamacji o niewykonaniu usługi. Wtedy okazało się że mój wcześniejszy list zaginął i reklamacja do reklamacji nie została uwzględniona. Złożyłem więc podanie o rezygnację z numeru i rozwiązanie umowy. Firma dała sobie na to czas do końca stycznia. wnioski:1. nigdy więcej żadnej współpracy abonamentowej z tą firmą. 2.jestem PRAWIE szczęśliwym człowiekiem 3.w pełni szczęśliwym będę gdy w końcu uda mi się od nich odczepić na dobre. A cały ten post piszę ku przestrodze. Uważajcie ludzie! Z monopolista nie jest łatwo wygrać. Pozdrawiam