Gość: Karolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 20:41 Czy studio już funkcjonuje, czy ktoś się orientuje jaka jest oferta i cennik? Może ktoś jest w stanie polecić mi jakieś inne studio nagraniowe w Ciechanowie lub okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: phi-hihi Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 21:28 Z tego co wiem takie studio ma Wojtek Gęsicki albo też COEK Studio w blaszaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolle Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 21:47 A jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 22:26 zukh studio zukh@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.o Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 11:50 A czy COEK studio funkcjonuje? Ktoś się orientuje jaką mają ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.elk.mm.pl 06.03.12, 11:40 żadną ofertę. to fikcja nad fikcjami ta pseudo instytucja! organizują konkursy, przyznają nagrody, których nikt nie otrzymuje (ozdoby choinkowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do null Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 11:48 tak, to studio to fikcja - to niestety prawda dużo zadęcia, media, fotki, otwarcia itd itp. a dalej wielkie nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 11:48 Ha ha. Sądząc po adresie IP ( ełk) na 90 % ten wpis zostal dokonany przez byłego pracownika wywalonego z pracy. Tomuś luzuj sobie - przecież te konkursy to Ty koordynowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Studio Nagraniowe w COEK Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 17:49 Tomek, byś się wstydził ... Jeszcze kłamiesz, bo dzieci dostały nagrody w tym konkursie - wszystkie, co do jednego uczestnika. Studio nagrań działa, dlaczego się nie przejdziesz gościu i sam nie sprawdzisz? Nie znam cen, ale sprzęt mają dobry. Może konkurencja tak oczernia, bo boi się, że wpływy spadną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: null Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.elk.mm.pl 08.03.12, 20:00 proszę pokazać papiery, że "wywalonego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studyjek Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.171.188.71.static.crowley.pl 07.03.12, 10:03 Przestancie pisac glupoty. W Ciechu nie ma studia i nigdy nie bylo. To co jest, kazdy w domu moze miec. Te, ktore niby sa, to tylko z nazwy Studia sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76studio Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 12:02 Jak chcesz cos realnie nagrac to raczej nie tu ;p www.76studio.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to niby gdzie? Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.range109-148.btcentralplus.com 08.03.12, 15:18 czy to kryptoreklama????? a moderator co?? zsapal? REKLAMA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:03 Małe porównanie. Pojawia się np. wpis na forum - Chcę kupić psa. No i pojawiają sie oferty najróżniejsze od 100 zł do 5000. Ci od 5000 (jakiś b.rasowy) wykpiwają te oferty za 100 ( kundel). W końcu okazuje się, że ktoś chciał kupić właśnie kundla. Ta dyskusja tutaj jest podobna. Karolle powinien określić co chce nagrać i na jakim poziomie. Bo do nagrania zespołu muzycznego na przyzwoitym, ale jednak nie do końca profesjonalnym poziomie np. studio u Wojtka Gęsickiego w zupełności wystarcza. Nie znam możliwości studia w Domu Kultury. Czy takowe tam jest? Jeśli nawet, to raczej na poziomie podobnym. Poza tym wydawanie kasy w takim przypadku na nagranie w wypasionym zawodowym studio przez muzyków amatorów jest kompletnie bez sensu. Realizator od razu wyczuje z kim ma do czynienia i zrobi to na poziomie wcale nie lepszym jak u Wojtka G. I wcale nie dlatego, że oleje tą robotę. Po prostu z materiału nagranego przez amatorów możliwości zrobienia dobrego nagrania są technicznie ograniczone. To np. kwestia równego grania, dynamiki, itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:19 o ja pie... co za bzdury. To napisać mógł tylko jedyny w swoim rodzaju ciechanowski muzyk (nie muzykant) kompozytor i wychowawca młodzieży co se sam zrobił benefis. Człowieku ogarnij się nieco na statkach grałeś do kotleta całe życie a czynisz się muzykiem i opowiadasz bzdury na temat studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:36 Wiem o kim myślisz ale to nie on napisał. Jeśli uważasz, że nie mam racji to wyluzuj i podaj na czym polegają moje bzdury. Powtarzam. Zacząc trzeba od tego kto i co chce nagrać. I czy to ma być płyta, czy do handlu, czy dla znajomych pod choinkę. Ja staram sie Karolle pomóc w sensie takim aby nie zmarnowała niepotrzebnie kasy. Bo np. kierowca amator nie wsiada do Ferrari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:20 <na statkach grałeś do kotleta całe życie> niemal wszyscy muzycy na świecie grali kiedyś w swojej karierze do kotleta. I zapewniam Ciebie, ze przeważnie trudniej jest zagrać dobrze do kotleta przy wymagającym słuchaczu, niż grać co trzeci dzień koncert z tym samym bez przerwy programem ( 15 góra kawałków) przez pół roku. Znowu bzdury? Popytaj muzyków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:25 to może zacznijmy od tego kto to jest muzyk zawodowy? Proszę podaj mi definicję muzyka zawodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:59 Muzykiem zawodowym jest ten, który utrzymuje siebie i swoją rodzinę TYLKO z muzyki. I tu sa różni - i lepsi i gorsi. I jedni i drudzy z nielicznymi wyjatkami wcześniej czy póżniej lądują na jakiś czas w knajpie, aby zapewnić byt rodzinie. I paradoksalnie często jest tak, że właśnie ci lepsi sa na to częściej skazani. Bo np. muzyk grający jazz, czyli warsztatowo teoretycznie lepszy od innego, nie utrzyma się dzisiaj z jazzu. Znam takich osobiście. Żeby było jasne - nie z Ciechanowa. Świetni muzycy a grają komercję, albo myślą o wyjeżdzie na kotlety. Proponuję poczytać sobie wywiady z gwiazdami, z muzykami światowymi i prześledzić ich kariery. Np. Ray Charles grał dużo do kotleta. Ostatnio pojawił się w sieci wywiad z Urszulą Dudziak, która opowiadała o swoim i Michała Urbaniaku życiu w Nowym Jorku. Były momenty, ze grali ze Stevem Gaddem, Chambersem, braćmi Brecker itp. a były też takie, ze nie było co włożyć do garnka. Taka prawda niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:03 Rany nawet mi się dyskutować z Toba nie chce. Argumenty masz dziecinne. Ale skoro chesz to spróbujmy. Może najpierw z dziedziny polskiego rocka. Więc czy np Kazik Staszewski jest zawodowym muzykiem czy nie ? Prosiłbym o odpowiedź tak lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:07 I jeszce jedno pytanie , wracając do tematu. Co to znaczy nagrać muzyke na handel czy znajomym pod choinkę. I jaka muzyke można nagrać w wymienionym przez Ciebie studiu Wojtka Gesickiego? Na handel czy pod choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:37 Mam propozycję. Jeśli możesz, daj mnie namiar jakiś na siebie, gdyż zaśmiecanie tutaj tego forum naszą nierówną trochę dyskusją jest niewskazane. Nie musi to wszystkich tu interesować, tymbardziej, ze odbiegamy od tematu. Chętnie bym Tobie prywatnie wytłumaczył mój punkt widzenia na te sprawy. Być może mógłbym Ciebie przekonać do swoich racji. Co do Kazika Staszewskiego to akurat nie mam pełnej wiedzy na Jego temat. Trochę w innym świecie muzycznym żyję. No ale jeśli On żyje tylko z muzyki, to zgodnie z moją definicją ( sa przyznam różne, ale tą uważam za najwłaściwszą) jest muzykiem zawodowym. Muzyka na handel (napisałem to skrótowo) to taka, gdy wykonawca nagrywa w jakimś studio płytę, którą następnie jej wydawca puszcza na rynek. Jeśli wydawca takiej płyty zgodziłby się, aby była ona nagrana w studio W.G, to mogła by ona być na tzw. handel. Tak te sprawy rozumiem. Wiesz mój adwersarzu?. Odnoszę wrażenie, ze jesteś jeszcze młody i wydaje Ci się, że dużo już na te tematy wiesz. Dalszą z Tobą na te tematy ewentualną dyskusję podejmę tylko na forum prywatnym o ile się na to zgodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:50 Proszę podaj mi maila to się odezwę i podyskutujemy . Uważam też że uwagi w stylu jesteś za młody w stosunku do osoby która niedawno ukonczyła 45 lat są co najmniej nie na miejscu. Mam tez wrażenie że mylimy muzyków i artystów ( to trochę tak jak sportowcy i cyrkowcy. Jedni zdobywają trofea i bija rekordy a drudzy najlepiej na świecie odbijają piłkę). Teoria wg której określasz muzyków zawodowych i niezawodowych - masz do niej prawo ale powoduje ona że zawodowcami stają się klezmerzy grający do kotleta( sorry ale Twoje argumenty o ciężkim życiu kotleciarzy nie trafiają do mnie)albo badziewiarze którzy żyją z muzyki bo pokazali się w jakimś must by the music czy cos takiego zaś amatorami ci którzy grają regularne koncerty , nagrywaja płyty itd. Pomijam kwestię studia WG bo tak sobie pomyślałem że pewnie nie chciałby On żeby poruszać tu Jego osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:48 Zapytam jeszcze tylko- czy kiedykolwiek byleś w profesjonalnym studio, nagrywałeś jako muzyk, lub byłeś realizatorem nagrań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć bzdur Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:52 Nagrywałem - mam wydanych kilka płyt ale dalej wolałbym nie ciągnąć tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alu Re: Studio Nagraniowe WDK IP: 80.249.4.* 07.03.12, 17:07 ..."a kapusta rzecze smutnie, Moi drodzy! Po co kłótnie. Po co wasze swary głupie? Wnet i tak zginiemy w zupie!" " A to feler westchnął seler." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:19 No właśnie. Cieplej się robi na duszy jak ktoś tak ładnie spuentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę prawdy Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:10 Świetnie. Pewnie się dogadamy. Lubię jednak prywatnośc i może Ty mnie podaj np. Nr komórki lub swój e-mail. Może się okazać, że się dobrze znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 17:29 Bo oprócz techniki i pojęcia trzeba mieć jeszcze pomysł na muzykę i pomysł na siebie, na zespół. A niektórym się wydaje, ze jak ktoś jest obcykany na gitarze czy tam na innym instrumencie w danej muzyce to kariera otworem stoi. Otóż stety czy niestety, ale tak nie jest. Takich techników jest pięć tysięcy w tym mieście. Np. taki wielki pan artysta Kaluszkiewicz, lokalna gwiazdeczka tylko, grał do kotleta na statkach, ale jakoś nigdy pomysłu na siebie nie miał. A z drugiej strony taki Gęsicki, znany i szanowany bard w całej Polsce, płytę znajdziesz w każdym empiku, ale w Ciechanowie nie nie jest jakoś specjalnie poważany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:21 Ha ha ha Gęsicki znany w całym powiecie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio kabarecio Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:46 Jest pewne, że gdyby Messi grał w ciechanowskiej drużynie byliby tacy co twierdzili by, że Franek z ich rodziny jest lepszy. Bo dowartościowywać się trzeba, gdy się nic nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin605 Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.poczta-polska.pl 14.03.12, 09:35 Bardzo rzeczowe i trafne wypowiedzi gościa "trochę prawdy".Jestem przekonany, że występuje tu ktoś, kto naprawdę wie dużo o muzyce.Panowie (i Panie) , jeśli chcecie nagrywać w wielkich studiach albo mieć je w Ciechanowie, to powinniście reprezentować adekwatny do tego poziom muzyczny.A jak jest w tym mieście ? Bez urazy, ale ludzi którzy naprawdę coś umieją jest tutaj zaledwie kilku i żadne studia, efekty, instrumenty etc... same niczego nie załatwią. Pozdrowienia dla wszystkich zajmujących się tą jakże trudną sztuką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Re: Studio Nagraniowe WDK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 20:16 Gość portalu: :) napisał(a): taki Gęsicki, znany i szanowany bard w całej Polsce, płytę znajdziesz w każdym empiku, ale w Ciechanowie nie nie jest jakoś specjalnie poważany. Nieprawda, poważamy go, bo to największy artysta na świecie Zaloguj się Login: Hasło: Zarejestruj sięNie pamiętam hasła ForumMazowieckie Ciechanów Łomianki Ząbki Siedlce Legionowo Piaseczno Ogłoszenia mazowieckie Marki Pruszków Zielonka więcej »Załóż forum reklama REKLAMY GOOGLE Najlepsze go-go w W-wie 57 pięknych tancerek i 4 brzydkie czeka na Ciebie w Playhouse. playhouse.pl Czy Masz Boreliozę ? Nasz Test wykrywa Boreliozę. Weź Kurację na Boreliozę. Pomagamy Odpowiedz Link Zgłoś