Gość: Magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 20:44 Co sądzicie o pomyśle zebrania pieniędzy dla "Gulały"? Można by zrobić charytatywną zbiórkę i przekazać mu pieniądze żeby mógł się za co ubrać i za co zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ## Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.tktelekom.pl 22.03.12, 20:56 "Gulała" jakby nie pił to miałby za co żyć i ubrać się, no ale niestety woli przepić rentę a później żebrać,sam sobie taki los wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 21:04 Ale ten człowiek jest chory nie tylko na alkoholizm, jest chory również fizycznie, każdego z was w przyszłości to może spotkać, mam nadzieję że są w mieście ludzie dobrego serca którzy dadzą mu jakieś pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.tktelekom.pl 22.03.12, 21:16 On raczej nie potrzebuje pieniędzy tylko odwyku! Bo jeżeli by nie pił to miałby za co żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 21:21 śmiem postawić tezę że gdyby przestał pic to by umarł ten nowotwór nie oszczędza człowieka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 21:26 Dobrze o Tobie świadczy,że chcesz pomóc,ale w przypadku tego rodzaju problemu-pieniędzy nie daje się do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majjcia Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 21:44 z tego co slyszalam on ma ok 1 tys zl renty. Ja nie raz z nim rozmawialam i zalil sie ze koledzy od niego ciagle kase biora itp. Byl tez troche w domu dla bezdomnych ale jak zaczeli brac od niego kase za pobyt odszedl. bo szkoda mu bylo oddac 400 zl. a mial by gdzie mieszkac dostep do wody itp. On nie da sobie pomoc. Dluzszy czas przesiadywal u mnie na klatce pod moimi dzwiami. musialam wysluchiwac jego jekow jak spal. Nie raz mu dawalam rosol herbate itp. ALe on za darmo chcial by wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KillBill Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 22:03 Tak tak, niech pieprzy ze brali od niego kase w osrodku dla bezdomnych. W osrodku dla bezdomnych nie wolno pic, wiec teraz odpowiedz sobie sam dlaczego nie chcial siedziec w osrodku dla bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 22:26 Ja mu daję czasem odzież i jedzenie,ale pieniędzy nigdy nie dam,chociaż gdyby jakaś fundacja -organizacja zbierała by pieniądze na leczenie dla Niego-operację itp to wtedy POMOGĘ,nie oceniam Go i współczuję mu bo tak naprawdę nikt nie wie co nas za chwilę może spotkać i jak będziemy żyć ,ale wiadomo,że On pije i dlatego FINANSOWO NIGDY MU NIE POMOGĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.12, 10:41 A kto to w ogóle jest ten ,,GULAŁA'' ??? Nigdy o nim nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 11:22 Ja też nie wiem. To jakiś celebryta miejscowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.12, 11:27 Skoro nie słyszałyście to chyba od niedawna tu miesxzkacie. To słynny bezdomny z taką wielką nowotworową z tyłu na szyi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.tktelekom.pl 24.03.12, 17:39 ciekawe co wy byście robili? alkoholizm to też problem! i każdy z nas może jedna dnia być zdrowym a drugiego zachorować na raka... a nawet nawet ludzie wykształceni mają problem z alkoholem! więc najlepiej odmówić mu pomocy. chcesz pomóc? to nie pytasz dla kogo i na co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addhoc Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 23:05 Samarytanie... Proponuję pomóc jakimś biednym dzieciom. Chorym lub bez rodziny. 1000% lepiej zainwestowane pieniądze bez moralnego kaca. "Gulała" ma rentę ale woli pić więc to jego wybór. Porównanie choroby nowotworowej z alkoholizmem jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomóżmy "Gulale" IP: *.play-internet.pl 25.03.12, 00:11 Już wy się tak świetnie orientujecie w sytuacji finansowej Gulały-dobre żarty. ,,Miejscowy celebryta''-co to w ogóle za teksty? Szkoda,że takim ludziom jak on nie chce się pomagać.On jest właśnie chory,ma raka do tego 1000złotych emerytury to nic jeśli musisz się leczyć,gdzieś mieszkać i dodatkowo kupić sobie coś do jedzenia.Spróbujcie przetrwać za tyle jeden miesiąc nie mając nic poza tym! Być może załamał się z powodu choroby,może z braku bliskich osób.Cóż jest alkoholikiem i wielka szkoda,że takim ludziom nikt nie chce pomagać-bo biedny,bo śmierdzi.Ludzie spychają go na marines. Ja już od dawna nie mieszkam w Ciechanowie,ale myślę,że najlepiej byłoby wezwać straż miejską lub zawiadomić opiekę społeczną.Ten człowiek ma raka,powinien znajdować się pod opieką lekarską przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś