Dodaj do ulubionych

Praca w ING

IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 16:11
Dzisiaj dostałem telefon z zaproszeniem na spotkanie organizacyjne w sprawie pracy w ING na Placu Kościuszki 12a
Na mieście słyszałem, że to telefoniczna sprzedaż ubezpieczeń, czy to prawda>
Podpowiedzcie, bo jesli tak, to nie chcę jutro tracic czasu
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosik Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 16:17
      warunek jeden. Wlasna dzialanosc. Bez podstaw, sama prowizja. Nie masz bazy danych, klientow szukasz samemu.
      • Gość: . Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 16:25
        Czyli lipa - tak myślałem, dzięki za szybką odpowiedź
    • Gość: z Re: Praca w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.13, 17:00
      po pierwsze tu są opinie na temat pracy w banku śląskim, a autor wątku pyta o ing życie.Nie jest to telefoniczna sprzedaż ubezpieczeń,ale praca agenta ubezpieczeniowego, gdzie dużo się dzwoni,ale nie sprzedaje przez telefon.pracujesz na własny rachunek (w oparciu o umowę agencyjną - włsna działalnośc) i ile pracujesz tyle zarabiasz. Są ludzie, którzy swietnie się w tym zawodzie odnajdują i ta praca pozwala im godnie żyć, aczkolwiek nie ukrywam,że praca jest trudna, wymaga samodyscypliny i czas pracy jest nienormowany - w zsadzie zawsze jesteś w pracy, ale dla najlepszych naprawdę duże pieniądze są możliwe.
      • Gość: ;) Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.13, 14:52
        Chyba chciałeś/aś napisać były możliwe kilka lat temu te duże pieniądze, teraz rynek się tym wszystkim nasycił, jest masa firm oferujących ubezpieczenia, a co za tym idzie nie oszukujmy się mało potencjalnych klientów. Fakt, faktem jednego miesiąca możesz "sprzedać" 3 lub 8 umów, a następnego nic, a co za tym idzie nic nie zarabiasz, a koszty dalej ponosisz (jakoś nikt o tym nie chce wspomnieć). Jeżeli było by tam tak kolorowo to ogłoszenie nie pojawiało by się co jakiś czas od ponad dwóch lat :).
      • Gość: Greg Re: Praca w ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.14, 11:41
        Proszę podać chociaż jedną osobę, która tak dobrze żyje z tej pracy. Moim zdaniem ta oferta pracy nosi znamiona oszustwa ponieważ w ogłoszeniu na pracuj pl jest wyraźnie napisane stała pensja + prowizja i wyraźnie jest to oferta pracy a nie współpracy z osobami prowadzącymi własną działalność. Na spotkaniu osoby zaproszone dowiadują się, że muszą założyć własną działalność i jeszcze odbyć miesięczne szkolenie zakończone egzaminem, oczywiście na własny koszt. Jeśli ktoś chce sprzedawać szkolenia powinien to robić oficjalnie a nie pod płaszczykiem oferty pracy. Jak można to traktować jako oferta pracy? Cała ta sprawa brzydko pachnie, to naciąganie ludzi na zakup szkolenia....
        • Gość: saba Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 11:53
          Do Gość Greg.Nic dodać nic ująć.Co robi policja,prokuratura,PIP ?
          • Gość: xxx Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 12:06
            Nic. Przecież oni są stworzeni do wyższych celów!
    • Gość: Iwcia Re: Praca w ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 10:07
      Praca jest fajna.
      • Gość: poszukująca Re: Praca w ING IP: *.182.184.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.14, 10:33

Do Iwci - A jaka jest kasa, czy można zarobić średnią krajową, a przynajmniej minimalnie najniższą krajową?
        • Gość: Aśka Re: Praca w ING IP: 213.199.253.* 03.02.14, 14:14
          Byłam. Nie warto. Umowa o dzieło. Nie ma podstawy. System prowizyjny.
          • Gość: michał Re: Praca w ING IP: *.tktelekom.pl 03.02.14, 16:45
            Co to znaczy "nie warto"? jak mało wiary w swoje umiejętności trzeba mieć żeby tak podchodzić do tematu. Ja pracowałem przez jakiś czas w systemie prowizyjnym i jakoś da się przeżyć. Lepiej nie robić nic i siedzieć na tyłku niż się spiąć i zarobić jakieś pieniądze.
            • Gość: rekk Re: Praca w ING IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 13:03
              Dzieci nie dajcie się nabijać. System prowizyjny pamiętajcie, że kosztuje. Dlaczego? Bo może się okazać, że trzeba będzie prowizję zwrócić nawet całą. Szukajcie w internecie, np.:
              www.arslege.pl/zwrot-prowizji-przez-agenta/k9/a6261/
              www.infor.pl/prawo/forum/thread/162168,zwrot-prowizji-przy-umowie-agencyjnej.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka