Dodaj do ulubionych

Centrum Energetyczne

IP: *.cnow.pl 11.04.12, 12:35
Odwiedzala was ta firma w domu proponujac tansze rachunki za prad nawet o 40 %? Podpisaliscie z nimi umowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Re: Centrum Energetyczne IP: *.play-internet.pl 11.04.12, 20:01
      to jest raczej nie mozliwe zeby bylo taniej.............
      • Gość: phi-lozof Re: Centrum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 20:18
        > to jest raczej nie mozliwe zeby bylo taniej.............

możliwe, możliwe
        kiedyś niemożliwe wydawało się świadczenie usługi typu neostrada na liniach TP za mniejsze pieniądze niż w ofercie monopolisty
        naturalnie ofertom trzeba się przyglądać bo się trafiają równie nieuczciwi konsultanci jak pracownicy zatrudniani przez Tele2
        warto jednak brać pod uwagę zmianę operatora bo prawa ekonomii są nieubłagane

dla przykładu: Urząd Miasta wespół z innymi samorządami wybrał innego dostawcę energii elektrycznej, czyż nie!?
        • beauty.andrzej Re: Centrum Energetyczne 11.04.12, 20:28
          Ja też bym posłuchał, co mają do powiedzenia. Ale umowę przeczytał bym bardzo dokładnie
          • Gość: Nieznany Re: Centrum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 23:39
            Rzeczywiście należy się przyjrzeć umowie, żeby później nie rozpaczać, jak niektóre osoby. Nie jest możliwe, aby energia dla gospodarstw domowych była tańsza o 40% w chwili, gdy dla tego typu odbiorców nie jest uwolniony rynek. Przy okazji ..fajne":-) są ubezpieczenia dodatkowe w umowie, a szczególnie wysokość składki miesięcznej.
            • Gość: ECwrr Re: Centrum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.14, 18:03
              Rzeczywiście działają podstępnie. Niestety i ja nie sprawdziłem czy to prawda co mówią i ponoszę koszty dodatkowego przymusowego ubezpieczenia w home assistance. To było 2 lata temu. Teraz już niczego nie podpisuję, nauczony doświadczeniem, ale z tymi oszustami muszę się męczyć jeszcze 3 lata!
              • Gość: To Ja Re: Centrum Energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.14, 20:14
                Może być taniej o kilka procent,nie więcej. A umowy trzeba czytać dokładnie od góry do dołu. Kwestie nie zrozumiałe dobrze jest skonsultować ze znajomym prawnikiem. Gafy mogą drogo kosztować.
    • Gość: xxx Re: Centrum Energetyczne IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.14, 13:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,635,147977888,148012797,Re_energetyczne_centrum.html
      • Gość: gosc Re: Centrum Energetyczne IP: *.tktelekom.pl 30.09.14, 18:22
        Ja również podpisałam umowę z ubezpieczeniem jednak, po napisaniu wypowiedzenia z powodu braku oświadczenia do umowy, okazało się że ubezpieczenie wcale nie jest obowiązkowe, a koszty związane ze zużycie energii duuużo niższe, ponieważ energa obrót oprócz kosztów zużycia energi ma kilka pozycji dodatkowych opłat, stąd oszczędności.
        • Gość: ... Re: Centrum Energetyczne IP: *.range109-150.btcentralplus.com 01.10.14, 00:31
          I do Energi te kilka opłat będziesz płacić nadal...
    • fiesta01 Re: Centrum Energetyczne 11.05.16, 12:44
      Zdecydowanie odradzam - opisze swój przypadek.
      Coś mnie podkusiło i aby zaoszczędzić kilka złotych podpisałem umowę obowiązującą od 1 stycznia 2016 roku. Pierwszy kontakt z firmą po tej dacie to ponaglenie z groźbą odcięcia gazu. Zdziwiony zadzwoniłem na infolinię . Okazało się, że powinienem zapłacić pierwsza ratę na podstawie prognozowanego zużycia. Korespondencja wysłana została InPostem, czyli firmą znaną również z "rzetelności". Zapłaciłem opłatę i w dobrej wierze poprosiłem jeszcze raz o przesłanie korespondencji w sprawie planowanych opłat za gaz. Tym razem otrzymałem stosowne pismo. Zapąłciłem zaległości i "wklepałem" do komputera kolejne płatności - do końca roku. Następnego dnia otrzymuję od EC kolejnego maila z informacją, że znowu nie zapłaciłem jakiegoś rachunku. Zadzwoniłem na infolinię - poinformowano mnie, ze jest to rozliczenie za styczeń. Zapłaciłem ponad 400 złotych z prognozy i chcieli bym zapłacił dodatkowo ponad 500 tytułem rozliczenia za styczeń. Czytam umowę, która obowiązuje obie strony i widnieje w niej informacja, że "Zgodnie z Taryfą...odbiorcy mogą otrzymywać nie częściej niż raz w miesiącu prognozy wyliczone na podstawie zużycia gazu ...oraz rozliczenia zgodnie z grupą taryfową w okresach co sześć lub 12 miesięcy". Teraz finał - groźby wpisania bo BIK i groźba odcięcia dostaw paliwa. Skonsultowałem się z prawnikiem - rozliczenie co 6 lub 12 miesięcy, ale nie napisano kiedy pierwsze rozliczenie, więc radzi mi zapłacić, aby nie odcięto mnie od sieci. Zapłaciłem, ale wszystkim radze unikać tej firmy: mają cwanych prawników, którzy przygotowali im umowy, więc radzę po prostu ich unikać. Ja jestem związany na 3 lata, ale po tym okresie na bank wracam do "państwowego molocha" czyli PGiNG, który nigdy takich numerów mi nie robił. Nie wiem co mnie podkusiło, ale innym radzę unikajcie Energetyczne Centrum!!!
    • lukasz821215 Re: Centrum Energetyczne 14.06.16, 08:25
      gnać ich jak psów właśnie z nimi walczę płace za szacunkowe zużycie za chwile znowu jakaś niedopłata potem za źle naliczony szacunek później jakieś odsetki po prostu MASAKRA ZRYWAĆ UMOWY ZA W CZASU A NAJLEPIEJ NIE PODPISYWAĆ W OGÓLE BO PŁACI SIĘ NIE WIADOMO ZA CO A FAKTURA TO JEST JEDNA WIELKA OPŁATA ZA WSZYSTKO NAWET ZA ZUŻYTY TLEN W DOMU NIE POLECAM ODRADZAM I BRONCIE SIE NOGAMI I RĘKOMA PRZED NIMI NACIĄGACZE PIERWSZA KLASA
      • klapaucjusz.wdl Re: Centrum Energetyczne 05.10.16, 14:26
        Firma działa w sposób cyniczny i arogancki. Wymuszają na klientach nienależne wpłaty odmawiając rozliczenia szczegółowego. W moim przypadku wymusili nadpłatę ok. 1000 i przez kilka miesięcy obracali moimi pieniędzmi bezkarnie. Prognozy mogą sobie ustalać "z kapelusza" , bo żaden przepis jednoznaczny im tego nie ogranicza. Należności fikcyjne mogą w ten sposób generować na 12 miesięcy naprzód (wymuszony od klienta kredyt, wpłacany w kolejnych ratach). Nie przysyłają faktur kłamiąc, że to Poczta Polska ponosi za to winę (w moim przypadku, w czasie ok. roku Poczta rzekomo nie dostarczyła mi ok. 20 listów wysłanych do mnie z EC SA).
        Nie odpowiadają na reklamacje prze kilka miesięcy. UOKiK, prokuratura i URE przyjmują do wiadomości ich kłamliwe oświadczenia, że wszystko co trzeba jest mi wysyłane. Radzą dochodzić moich szkód wyłącznie na drodze pozwu cywilnego. Przecież proceder uprawiany przez EC SA jest wyłudzeniem karalnym z art. 286 KK.
        Ponadto, EC SA bezprawnie nalicza mi odsetki za zwlokę z trzech umów twierdząc, że faktura nie ma znaczenia, a to, że nie wiem, że powstała należność jest moim zmartwieniem, zawinionym w całości przez Pocztę Po0lską. Może jest więcej klientów EC SA w sytuacji ? Może istniej możliwość złożenia pozwu zbiorowego ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka