Gość: phi-lozof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:56 zapraszam do dyskusji sam mam niezliczoną masę uwag poza jedną (estetycznie ładniejsza niż poprzednia) to głównie krytycznych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:00 niekrytyczne to bys miał tylko jakbys sam ją zrobił, jasne jak słońce. mnie pasi. elegancka i nieprzeładowana. łatwo znaleźć info, przynajmniej to mnie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:01 Masz uwagi to wyślij maila do UM, prosili o uwagi. Forum nie to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:02 Ale ja cały czas widzę starą stronę. Gdzie jest ta nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:06 Tekst linka jak nie widzisz to odśwież cache przeglądarki albo skorzystaj z linka wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimsy Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:11 No, noooo ... Ładna, podoba mi się. Poskaczę po menu, zobaczę całość, ale pierwsze wrażenie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimsy Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:12 Acha, dzięki za linka, bo u mnie też nie widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 19:57 Stronka na 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 20:11 potwierdzam, o niebo lepsza od starej. ogólnie wrażenia na duży plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 20:19 nowoczesna, elegancka, super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 21:22 i co najciekawsze... droga :P ale o tym wiedzą tylko nieliczni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 21:39 i dobrze. przynajmniej nie ma badziewia, jak przy tanich autostradach. nie ma co sie czepiac, jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:40 > i dobrze. przynajmniej nie ma badziewia, jak przy tanich autostradach. nie ma c > o sie czepiac, jest ok badziewia nie ma, co? zajrzyj tu: Tekst linka albo w urzędzie faktycznie się bawić będą do upadłego albo coś nie tak z tą drogą i fajną (bo ładniejszą niż poprzednia) stroną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:54 Nie wiem czemu się czepiasz. Strona jest w fazie testowej i nie ważne jest co na niej jest napisane a jak publikuje się nowe treści itp. sam robię strony i często na czas testów wrzucane są jakieś pierdoły zupełnie nie istotne. Strona jest ładna i nieźle zrobiona. Pewnie wolałbym żeby Urząd nie kierował sie zasadą " jak coś z Ciechanowa to słabe" i dał szansę firmom ciechanowskim. Zapewniam że są takie które spokojnie poradziłyby sobie z takim zamówieniem ale nie ulega wątpliwości że strona jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek P. Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:00 Nic takiego nie znalazłem w kalendarium. phi-lozof, widzę, że musiałeś się koniecznie pochwalić, że potrafisz zhakować świeżyznę. Szczycisz się, że wrednie sobie pojechałeś? Jak znalazłeś lukę to daj znać do ratusza a nie się obnosisz, jak kot ze szczurem w pysku. A propos strony, powchodziłem tu i ówdzie. Łatwa nawigacja, na plus. Grafika duży plus. Najlepsza jest mapa miasta. Czytelna, dużo informacji przy okazji, zdjęcia, panoramy, jest strefa parkowania, ścieżki rowerowe. Przydatne jest to mierzenie odległości. Za mapę daję szóstkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:04 Brak mi ruskiej flagi co juz samo w sobie jest prowokacją.Nasz strategiczny sojusznik został olany przez niedokształconych , nieuków z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:08 daj znać phi-lozofowi. tak się rwie stachanowiec do majstrowania na stronce, że dorobi ruską flagę w czynie społecznym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:41 no i zobacz, ja pokazuję przykład niedoróbki, a takich jest wiele niestety Wy patrzycie na to jak na krytykę bez sensu w ten sposób to nigdy nic dobrego nie wyjdzie i wiadomo będzie przynajmniej czemu firmy z Ciechanowa tego nie robią nie jest istotne ile firma wzięła za tę stronę nie jest istotne czy jest w fazie testów czy już środowisko produkcyjne takich baboli jak z tymi wydarzeniami nie wolno puszczać bo to bardzo źle świadczy o autorze i o systemie który zastosował stronka UM stoi na gotowym systemie firmy która ją wykonała tu niewiele było robione pod konkretne wymagania UM, większość to standardowe funkcjonalności ich CMS-a to minus ogromny że coś takiego nie zostało wyłapane na tyle wdrożeń dla niektórych tu piszących wstawienie w polu nazwisko numeru telefonu to hackowanie jak się temu przyjrzeć bliżej to nieprzewidzenie takiej sytuacji jest sporym błędem już w fazie projektowania systemu Czy ja krytykuję stronę? nie całą graficznie jest ładna, tak zresztą zaczynałem wątek estetycznie jest ładna jest dużo lepsza niż poprzednia ale czy ładne pudełko wystarczy? dla mnie to zdecydowanie za mało na stronie nie znalazłem informacji że jest w fazie testów zajęła miejsce oficjalnej strony urzędu więc traktuję ją jako gotową stronę i oceniam jak gotową stronę uwagi do urzędu? a pewnie że napisałem cała stronę A4 tylko czy ktoś czyta maile z BOI, śmiem wątpić to nie pierwsza informacja jaka tą drogą wędruje, może tym razem jakiś odzew będzie spreparowany link na forum? tylko po to by pokazać w moich oczach karygodny błąd jaki nie powinien nieć miejsca w żadnym systemie (tym bardziej jeśli jest to strona urzędowa) patrząc na stronę urzędu chciałbym oprócz estetyki i kolorków mieć informacje i móc z nich skorzystać bez względu na to jakie urządzenie wezmę do ręki i bez względu na to czy jestem osobą niedowidzącą czy nie ja oceniam stronę urzędu i nie zamierzam jej traktować jak strony kawiarni czy innej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:50 Jak zwykle swojemu z miasta nie dadzą zarobić a obcemu wypłacą ile tylko zażąda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 09:43 nie do końca ile zażąda bo był przetarg, każdy mógł startować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 10:58 co się tak napinasz.. Wszystkim wytykasz bylejakość, jakby to była Twoja życiowa rola. Skończ z ocenami - świata nie zmienisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:24 > Skończ z ocenami - świata nie zmienisz... gdyby nie oceniać to bylejakość byłaby powszechna gdyby nie oceniać to ta strona nawet estetycznie (graficznie) nie byłaby atrakcyjna świata może nie zmienię ale podejście niektórych polegające na chwaleniu wszystkiego tylko dlatego że "coś" się dzieje raczej tak jak ktoś z krytyki nie potrafi nic dla siebie wyciągnąć a każdą krytykę odbiera jako atak to rzeczywiście nic to nie da ja zakładam że mam do czynienia z myślącymi osobami i wnioski wyciągną by stona jeszcze lepiej służyła mieszkańcom i odwiedzającym miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nowa strona UM IP: *.centertel.pl 27.04.12, 11:05 Tylko dlaczego herb tak ukryty kosztem wyeksponowania tego czegoś co niektórym majtki suszące się na sznurze przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:17 To sa odwrócone gacie prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:21 > To sa odwrócone gacie prezydenta. motyw przewodni: "sram na was a gacie to jakby co upiorę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 20:52 Fajne są nowe panoramy 360st i nowa wygodniejsza mapa miasta z zaznaczoną gęstą siecią ścieżek rowerowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś