Dodaj do ulubionych

nowa strona UM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:56
zapraszam do dyskusji
sam mam niezliczoną masę uwag
poza jedną (estetycznie ładniejsza niż poprzednia) to głównie krytycznych
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:00
      niekrytyczne to bys miał tylko jakbys sam ją zrobił, jasne jak słońce. mnie pasi. elegancka i nieprzeładowana. łatwo znaleźć info, przynajmniej to mnie potrzebne
    • Gość: JJ Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:01
      Masz uwagi to wyślij maila do UM, prosili o uwagi. Forum nie to miejsce.
    • Gość: .. Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:02
      Ale ja cały czas widzę starą stronę. Gdzie jest ta nowa?
      • Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:06
        Tekst linka
        jak nie widzisz to odśwież cache przeglądarki
        albo skorzystaj z linka wyżej
        • Gość: Mimsy Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:11
          No, noooo ... Ładna, podoba mi się. Poskaczę po menu, zobaczę całość, ale pierwsze wrażenie super.
          • Gość: Mimsy Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:12
            Acha, dzięki za linka, bo u mnie też nie widziałam :)
            • Gość:   Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 19:57
              Stronka na 5.
              • Gość: misiek Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 20:11
                potwierdzam, o niebo lepsza od starej. ogólnie wrażenia na duży plus
                • Gość: gosc Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 20:19
                  nowoczesna, elegancka, super.
                  • Gość: ;p Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 21:22
                    i co najciekawsze... droga :P ale o tym wiedzą tylko nieliczni ;)
                    • Gość: hej Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 21:39
                      i dobrze. przynajmniej nie ma badziewia, jak przy tanich autostradach. nie ma co sie czepiac, jest ok
                      • Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:40
                        > i dobrze. przynajmniej nie ma badziewia, jak przy tanich autostradach. nie ma c
                        > o sie czepiac, jest ok

badziewia nie ma, co?
                        zajrzyj tu:
                        Tekst linka

albo w urzędzie faktycznie się bawić będą do upadłego albo coś nie tak z tą drogą i fajną (bo ładniejszą niż poprzednia) stroną
                        • Gość: ,, Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:54
                          Nie wiem czemu się czepiasz. Strona jest w fazie testowej i nie ważne jest co na niej jest napisane a jak publikuje się nowe treści itp. sam robię strony i często na czas testów wrzucane są jakieś pierdoły zupełnie nie istotne. Strona jest ładna i nieźle zrobiona. Pewnie wolałbym żeby Urząd nie kierował sie zasadą " jak coś z Ciechanowa to słabe" i dał szansę firmom ciechanowskim. Zapewniam że są takie które spokojnie poradziłyby sobie z takim zamówieniem ale nie ulega wątpliwości że strona jest ok.
                          • Gość: Wojtek P. Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:00
                            Nic takiego nie znalazłem w kalendarium. phi-lozof, widzę, że musiałeś się koniecznie pochwalić, że potrafisz zhakować świeżyznę. Szczycisz się, że wrednie sobie pojechałeś? Jak znalazłeś lukę to daj znać do ratusza a nie się obnosisz, jak kot ze szczurem w pysku.

A propos strony, powchodziłem tu i ówdzie. Łatwa nawigacja, na plus. Grafika duży plus. Najlepsza jest mapa miasta. Czytelna, dużo informacji przy okazji, zdjęcia, panoramy, jest strefa parkowania, ścieżki rowerowe. Przydatne jest to mierzenie odległości. Za mapę daję szóstkę.
                            • Gość: Janek Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:04
                              Brak mi ruskiej flagi co juz samo w sobie jest prowokacją.Nasz strategiczny sojusznik został olany przez niedokształconych , nieuków z PO
                              • Gość: ups Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:08
                                daj znać phi-lozofowi. tak się rwie stachanowiec do majstrowania na stronce, że dorobi ruską flagę w czynie społecznym :D
                                • Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:41
                                  no i zobacz, ja pokazuję przykład niedoróbki, a takich jest wiele niestety
                                  Wy patrzycie na to jak na krytykę bez sensu
                                  w ten sposób to nigdy nic dobrego nie wyjdzie i wiadomo będzie przynajmniej czemu firmy z Ciechanowa tego nie robią
                                  nie jest istotne ile firma wzięła za tę stronę
                                  nie jest istotne czy jest w fazie testów czy już środowisko produkcyjne
                                  takich baboli jak z tymi wydarzeniami nie wolno puszczać bo to bardzo źle świadczy o autorze i o systemie który zastosował
                                  stronka UM stoi na gotowym systemie firmy która ją wykonała
                                  tu niewiele było robione pod konkretne wymagania UM, większość to standardowe funkcjonalności ich CMS-a
                                  to minus ogromny że coś takiego nie zostało wyłapane na tyle wdrożeń

dla niektórych tu piszących wstawienie w polu nazwisko numeru telefonu to hackowanie
                                  jak się temu przyjrzeć bliżej to nieprzewidzenie takiej sytuacji jest sporym błędem już w fazie projektowania systemu

Czy ja krytykuję stronę? nie całą
                                  graficznie jest ładna, tak zresztą zaczynałem wątek
                                  estetycznie jest ładna
                                  jest dużo lepsza niż poprzednia

ale czy ładne pudełko wystarczy?

dla mnie to zdecydowanie za mało
                                  na stronie nie znalazłem informacji że jest w fazie testów
                                  zajęła miejsce oficjalnej strony urzędu więc traktuję ją jako gotową stronę i oceniam jak gotową stronę

uwagi do urzędu?
                                  a pewnie że napisałem
                                  cała stronę A4
                                  tylko czy ktoś czyta maile z BOI, śmiem wątpić
                                  to nie pierwsza informacja jaka tą drogą wędruje, może tym razem jakiś odzew będzie

spreparowany link na forum?
                                  tylko po to by pokazać w moich oczach karygodny błąd jaki nie powinien nieć miejsca w żadnym systemie (tym bardziej jeśli jest to strona urzędowa)

patrząc na stronę urzędu chciałbym oprócz estetyki i kolorków mieć informacje i móc z nich skorzystać bez względu na to jakie urządzenie wezmę do ręki i bez względu na to czy jestem osobą niedowidzącą czy nie

ja oceniam stronę urzędu i nie zamierzam jej traktować jak strony kawiarni czy innej
                                  • Gość: kasa Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:50
                                    Jak zwykle swojemu z miasta nie dadzą zarobić a obcemu wypłacą ile tylko zażąda.
                                    • Gość: ;p Re: nowa strona UM IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 09:43
                                      nie do końca ile zażąda bo był przetarg, każdy mógł startować ;)
                                  • Gość: Rafal Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 10:58
                                    co się tak napinasz.. Wszystkim wytykasz bylejakość, jakby to była Twoja życiowa rola. Skończ z ocenami - świata nie zmienisz...
                                    • Gość: phi-lozof Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 11:24
                                      > Skończ z ocenami - świata nie zmienisz...

gdyby nie oceniać to bylejakość byłaby powszechna
                                      gdyby nie oceniać to ta strona nawet estetycznie (graficznie) nie byłaby atrakcyjna
                                      świata może nie zmienię ale podejście niektórych polegające na chwaleniu wszystkiego tylko dlatego że "coś" się dzieje raczej tak
                                      jak ktoś z krytyki nie potrafi nic dla siebie wyciągnąć a każdą krytykę odbiera jako atak to rzeczywiście nic to nie da
                                      ja zakładam że mam do czynienia z myślącymi osobami i wnioski wyciągną by stona jeszcze lepiej służyła mieszkańcom i odwiedzającym miasto
                  • Gość: ... Re: nowa strona UM IP: *.centertel.pl 27.04.12, 11:05
                    Tylko dlaczego herb tak ukryty kosztem wyeksponowania tego czegoś co niektórym majtki suszące się na sznurze przypomina?
                    • Gość: alik Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:17
                      To sa odwrócone gacie prezydenta.
                      • Gość: literat Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 21:21
                        > To sa odwrócone gacie prezydenta.

motyw przewodni:
                        "sram na was a gacie to jakby co upiorę"
    • Gość: x Re: nowa strona UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 20:52
      Fajne są nowe panoramy 360st i nowa wygodniejsza mapa miasta z zaznaczoną gęstą siecią ścieżek rowerowych ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka