Dodaj do ulubionych

gospodarstwo agroturystyczne

IP: *.182.139.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.12, 21:32
Byl ktos na takiej formie wypoczynku?Jakie wspomienia?Warto jechac?
Obserwuj wątek
    • Gość: phi-lozof Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.tktelekom.pl 15.07.12, 21:35
      na półwyspie helskim kilka lat temu
      pamiętam do dziś więc chyba warto
      oprócz samych atrakcji agroturystyki bliskość akwenu wodnego
      cisza i spokój przerywana głośnym gdakaniem
      dość przyjemne spędzanie wolnego czasu tuż obok cywilizacji
      • Gość: Na zdrowy rozum Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 22:18
        Hel i agrturystyka ?
        Śmiechu warte
        Może z nazwy to jest agro, ale tylko z nazwy.
        Po co taki kamuflaż ? Ano po to żeby płacić mniejsze podatki.
        Z agroturystyką to ma tyle wspólnego co ja z Gagarinem.
        • Gość: monia Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.12, 09:39
          ja bylam.bylo super
          • Gość: to nie ja Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 21:02
            A gdzie to na Helu było słychać GDAKANIE..............i czego????????????
            • Gość: roman Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 21:05
              Polecam okolice Sztutowa.............i morze blisko.....piękne miejsce.
              • Gość: Anna Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.centertel.pl 20.07.12, 05:45
                Jak widać po powyższych wpisach większość nie ma pojęcia co to jest agroturystyka....

W tamtym roku byłam dwa tygodnie na urlopie właśnie w gospodarstwie agroturystycznym na mazurach. Jadło się jaja od drobiu tam hodowanego. Na obiad był np. rosół z kurczaka, którego właściciela wcześniej zadziobała na pieńku. Jak były sianokosy, to można było iść i pomóc. Grzyby, jagody, spacery.

Kiedyś takie wczasy agroturystyczne to miał każdy, kto miał rodzinnę na wsi. Jechało się do babki czy ciotki na wieś, jadło się to co się tam uchowało. Teraz trzeba za to płacić masę kasy, za to że zje się wiejskie jajko czy sera z mleka od krowy, która pasie się za domem.
    • Gość: koks Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 08:16
      W ub. r. byłem na Roztoczu. Rewelacja. Do spływu kajakowego (rz. Wieprz) 200m, piękne tereny. Nawet w sezonie mniej ludzi niż gdziekolwiek indziej. Objechaliśmy z żoną na rowerach okolice Zwierzyńca, Józefowa i Krasnobrodu (generalnie tereny Parku Narodowego i okolice). Drogi gorsze niż u nas ale da się przeżyć. Warunki w jakich mieszkaliśmy to rewelacja - porównując jakość/cena do innych szczególnie bardzo znanych i obleganych w Polsce miejscowości (a mogę porównywać bo dużo podróżujemy).
      W sierpniu jedziemy ponownie bo na Roztoczu jest jeszcze wiele do zobaczenia. Na pewno popłyniemy Tanwią.
      • Gość: dd Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 10:35
        Czy możesz dać namiary na kwaterę? Z góry dziękuję.
        • Gość: koks Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 12:09
          Nie wiem czy nie pójdę siedzieć za reklamę, ale wpisz w wyszukiwarkę "Jola Gil, Obrocz".
          Wioska Obrocz położona jest centralnie w Roztoczańskim parku Narodowym, 4 km od Zwierzyńca. W sumie w wiosce jest wiele gospodarstw agroturystycznych i być może znajdziesz coś innego. Ja byłem u Joli w ub. roku i teraz jadę w sierpniu. Miałem wybór pomiędzy Białowieżą (również byłem w ub.r.) i Roztoczem. Zdecydowanie wygrywa Roztocze. Pozdr.
          • Gość: patryk Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.180.249.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.12, 08:57
            Ja bylem z zona w tym roku w okolicach augustowa.rewelacja.polecam
            • Gość: parabuch Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 21:36
              Polecam okolice Sztutowa............bajka!!!!!!
              • Gość: ploka Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 10:40
                ja tez
                • Gość: B Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 10:44
                  Ja poszukuję agroturystyki, ale takiej "dzikiej" i spokojnej.

Domek (np w bieszczadach) , daleko od cywilizacji, do najbliższego sklepu np 10 km:)
                  Gospodarz robi wlasne jedzenie, wlasne wyroby, posiada konie itp. Tak zeby oderwac sie na tydzien od rzeczywistosci

W internecie nie moge znalezc takich miejsc, moze dlatego ze tam poprostu nie ma internetu :)

POZDRAWIAM
                  • Gość: milenka Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.180.231.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.12, 22:59
                    Ja cos na podobe znalazlam tylko w drugim krancu polski.w sobote startuje.mysle ze bedzie warto.gospdarz sprzedaje mleko sery wedliny wlasny wypiek chlebka.las dookola jeziora.cisza spokoj...
                    • Gość: B Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 15:30
                      Jak byś mógł/mogła zdać relacje po powrocie było by super.
                      Może jakiś link?

POZDRAWIAM
                  • Gość: kr. Re: gospodarstwo agroturystyczne IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.12, 11:57
                    Polecam krainę westernu w Sarnowej Górze : www.kraina-westernu.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka