Dodaj do ulubionych

Która przychodnia, który lekarz rodzinny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 23:12
Zmieniłąm miejsce zamieszkania i teraz mieszkam w Ciechanowie, w związku z tym muszę się gdzieś tutej zapisać do lekarza rodzinnego, jak mam to zrobić jaką przychodnię polecacie? Jakiego lekarza rodzinnego mam wybrać? Do tej pory jak musiałam (ginekolog, stomatolog) chodziłam prywatnie ale chyba czas najwyższy abym gdzies się zapisała, tylko jak i gdzie? Czekam na pomoc i polecenie czegość z czego będę zadowolona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 23:49
      jeśli chodzi o internistę to zdecydowanie ODRADZAM panią C.-P. z eskulapa, zresztą interna w tej przychodni leży,a reszta kwestia gustu.wybierz najbliższą przychodnię, a zpoważniejszymi sprawami nadal chodź prywatnie
      • Gość: Ciężarna Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 04.09.12, 00:23
        Ja akurat polecam CM -ESKULAP i Panią Cerafin-pomogła mi z tym co spartolili lekarze na szpitalu-ale ilu pacjentów tyle opinii,bardzo w porządku-nie skąpi badań jest także lek.Bocianiak.Ginekolog-polecam przychodnie na szpitalu i lekarza Filipczak Elżbietę-super kobieta ze 100% powołaniem.Co do stomatologa to jedynie prywatnie,ja chodzę do Pani Łukasiak.
        • Gość: Sylwia Eskulap polecam IP: *.tktelekom.pl 04.09.12, 08:54
          Mój tata należy do medicusa staje się rejestrować o6stać w kolejkę żeby na 16dostać się do dr i później ze 2 godz też trzeba odstac swoje. My należymy do eskulapa. Jestem bardzo zadowolona.dzwonię i godz które mi pasują i żadnych kolejek. Dziecko i mąż też zarejestrowani. Ginekolog też polecam dr Filipczak oby więcej takich lekarzy.
          • Gość: Do Sylwii Re: Eskulap polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 11:31
            Skąd Ty masz takie dziwne wieści? Należę od lat do Medicusa, wizytę zamawiam przez telefon, z reguły wystarczy zadzwonić przed ósmą rano, wizyta na godzinę, czasem jest poślizg ale najwyżej kilkunastominutowy. Polecam lekarzy: Rawińskiego, Lenkiewicz, Krzyśpiak. Do ginekologa to chyba oczywiste, że prywatnie.
            • Gość: sylwia Re: Eskulap polecam IP: *.tktelekom.pl 05.09.12, 15:24
              mój tata należy do MEDICUSA. Dzwoni - zajęte, więc że ma niedaleko biegnie się zarejestrować np na 16 dostaje numerek i przychodzi wcześniej i dostaje się po17.
              kiedys jak jeszcze tam należalam poszlam się zarejestrować a pani w okienku, że nie wyglądam na chorą, że nie muszę do lekarza.
              • Gość: Alina Re: Eskulap polecam IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.19, 07:34
                dużo zmieniło się w Medicusie na lepsze, więc polecam! zwrócę tylko uwagę, że czasami linia jest zajęta, ale zazwyczaj nawet jeśli nie ma numerków to zawsze jakiś lekarz przyjmie, bo przyjmują nawet poza numerkami i po godzinach. Miałam na rano do pracy i panie bardzo szybko mnie w zabiegowym obsłużyły i nie miałam żadnych problemów. Problemem jest Arnica i Eskulap. W Eskulapie mam wrażenie, że to lekarze są najważniejsi i jak przyjdą godzinę później do pracy to powinniśmy się w ogóle cieszyć... W Arnice (przepraszam za wyrażenie) syf jakich mało. Numerków wiecznie nie ma, jak lekarz ma przyjąć po godzinach to są pretensje, panie w rejestracji mają się za Boginie Numerków i wydają je tak jak uważają i chyba kolejka tam nie obowiązuje...
    • Gość: ania Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.cnow.pl 04.09.12, 21:14
      polecam arnikę - sporo specjalistów i miła obsługa
    • Gość: P Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 16:48
      Ja należę do Medicusa od kilku lat i nigdy nie miałem problemu, polecam lek. Lenkiewicz i Rawiński
      • Gość: ... Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 17:31
        Medicus to totalna porażka-chodzi o rejestracje,panie pracują jak ZA KARE...niemiłe,niesympatyczne.Ponieważ byłam w trakcie przeprowadzki,nie miałam jeszcze założonej karty w tym ośrodku-a miałam taki zamiar...moja wówczas 9cio miesięczna córka bardzo gorączkowała,wymioty,biegunka...dziecko przelewało się przez ręce,była to godzina południowa więc nie miałam po co iść na pogotowie,poszłam do MEDICUSA..,rejestratorka powiedziała ,że żaden lekarz mnie nie przyjmie,bo nie mam karty szczepień itp itd i jak dowiozę dokumentacje to mnie przyjmą....oszalała chyba,to ja mam jechać ponad 80km z chorym dzieckiem?tym bardziej ,że mała wcześniej w ogóle nie chorowała,nic a nic,nawet katarku nie miała,wszystkie szczepienia wykonane terminowo itp...więc tak naprawdę nie było po co jechać ;-)....Wzięłam samochód pojechałam wówczas do ośrodka na Strażacką-i nikt nie zrobił mi problemów,pediatra przyjęła małą bez problemów w ramach tzw.jednorazowej porady ambulatoryjnej -chyba tak to się nazywa...
        • Gość: .. Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 19:53
          Ja jestem zadowolona z medicusa
          • Gość: adam Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 20:11
            Fajny lekarz POZ jest w szpitalu -A.Kukwa ale niestety trzeba tam odstać swoje bo pacjentów jest full. Ale lekarz świetnie diagnozuje.
        • Gość: Piotr Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 20:18
          Zgadzam się z tym że niektóre panie w rejestracji są bardzo nieprzyjemne. Czasami odnoszę wrażenie że chcą być ważniejsze i mądrzejsze od lekarzy. Co do lekarzy, którzy pracują w Medicusie - naprawdę polecam.
          • Gość: x Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 20:58
            bo często są mądrzejsze;)
    • Gość: gość Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 23:45
      NZOZ RODZINA ale tylko do młodszych,najlepiej pracujących też w szpitalu...odradzam starych przepisywaczy recept na czele z paniami Tar. i Lis.Z etatowych rodzinnych pojęcie ma tylko Chm.,ale ona w sumie sporo dyżuruje w szpitalu.
    • Gość: m Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: 213.199.253.* 08.09.12, 20:52
      vitamed na Sienkiewicza lek. Srtryj.., Lam..
      • Gość: błazeńskie wybryki Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.tktelekom.pl 08.09.12, 23:37
        > vitamed na Sienkiewicza lek. Srtryj.., Lam..

nie no, dobre ... "wiecznie zaspany" vel "poczekajmy jak się coś wykluje" pan Stryjek
        ja nawet dzisiaj z dzieckiem do lekarza nie poszedłem, bo zaczekam do poniedziałku aż będzie ktoś inny

ale lekarz pierwsza klasa ... witaminki przepisać potrafi ;)
        • Gość: m Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: 213.199.253.* 09.09.12, 17:28
          miałam na myśli panią Stryjek:)
          • Gość: pacjentka Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.tktelekom.pl 09.09.12, 21:39
            medicus jest ok,jesli chodzi o lekarzy ale rejestracja ufff... owszem zarejestruje bo to jej psi obowiązek ale przez tel.mam odczucie,że łaskę mi zrobiła na koniec mówię dziękuję i dowidzenia a ona już pieprznęła słuchawką. W danym przypadku piszę o szczupłej blondynce z prosymi włosami charakterystycznie wymawiającą " R" wiek ok. 50 tki
            • Gość: gość Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 23:38
              A nie rudej? Chyba że zmieniła kolor włosów.
          • Gość: Były pacjent Vita Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 01:14
            I co mi z Pani Stryjek jak ja zachoruję dziś-dzwonię do rejestracji a tam zapisy na np.za 2 tygodnie....PARANOJA
            • Gość: ciechu Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 11:11
              A ja tam wolę chodzić do facetów...jakoś tak nie mam zaufania do kobiet lekarzy,a poza tym facet dla MNIE bardziej konkretny i zdecydowany...rozmemłania nie lubię.Znacie jakiegoś fajnego rodzinnego faceta?
              • Gość: Sylwia Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 15:06
                lek.Bocianiak jest ok,konkretny,nie szczędzi badań.
              • Gość: gosc Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: 87.206.79.* 10.09.12, 16:15
                Konkretnosc nie zalezy od plci w tym przypadku, tylko wiedzy medycznej. Tobie mam wrazewnie chodzi o flirt jakis, bo lubisz zdecydowanych facetow, a nie o porade lekarska.
                • Gość: ciechu Re: Która przychodnia, który lekarz rodzinny IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 12:32
                  Preferuję facetów ale jako lekarzy co nie ma nic wspólnego z moimi preferencjami sexualnymi,a jeśli chodzi o lekarza rodzinnego to już się zapisałem właśnie do jedynego faceta w RODZINIE przy Carrfour na A.Krajowej.Jak na razie wrażenie ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka