Dodaj do ulubionych

umowa NOVDOM

IP: *.cnow.pl 10.09.12, 18:17
czy ktoś ją już przeglądał?
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: umowa NOVDOM IP: 87.206.81.* 10.09.12, 19:59
      Ja jeszcze nie...
      • Gość: klient Re: umowa NOVDOM IP: *.cnow.pl 10.09.12, 20:23
        a kiedy podpisujesz? dają wcześniej do przeczytania czy dopiero u notariusza?
        • Gość: L Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.12, 08:42
          Mieszkam w pierwszym bloku NOVDOMU i zachęcam do wczytania się w watek o tym osiedlu , W skrócie , non stop awarie po dwóch latach odpadła struktura ze szczytu jednego z bloków , nie wspomną o tzw. kosztach partycypacyjnych , które zostały naliczone po oddaniu bloków , mi za 2 miesiące w których jeszcze nie mieszkałem przysolili 1700 zł :) A co jest najgorsze widzę że nowe osiedle buduje ta sama firma, więc życzę powodzenie przyszłym mieszkańcom :)
          • Gość: a Re: umowa NOVDOM IP: *.cnow.pl 11.09.12, 09:41
            za co były te koszty, było coś o tym w umowie? Wasze osiedle ładnie wygląda...
            • Gość: L Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.12, 12:11
              właśnie nikt nie wie co to za koszty a z powodu pracy poza Ciechanowem nie chodzę na spotkania mieszkańców , niby koszty utrzymania wspólnoty czy coś na podobę .Czy było to w umowie nie wiem ale sądzę iż nie, gdyż wczytując się ponad dwa lata temu nic takiego nie znalazłem. Fakt ładnie wygląda ale przyjrzyj się uważnie , wymienię kilka wad , np. brak podjazdu dla wózków od ulicy armii Krajowej , brak możliwości wejścia od tej samej strony , nie ma opcji zadzwonienia domofonem , musisz mieć tzw. chipa aby wejść. Co dalej , pękające ściany, kostka brukowa na parkingu wymieniana po kilku miesiącach - żenada . Są oczywiście też + ale stanowczo więcej jest - . Dodam iż deweloper szybciutko został odsunięty od zarządzania osiedlem gdyż sama kwota za odśnieżanie sięgała kilkunastu tyś zł . Obecna firma zarządzająca zna się na rzeczy jak na warunki ciechanowskie. Obsługa przy sprzedaży i podczas kupna mieszkania jak w hotelu Hilton , zobaczycie co potem :) Nowe bloki a przyjrzyjcie się jak wyglądają - nawet centralnej instalacji satelitarnej , która jest normą brak. A to co piszą w ogłoszeniach to po prostu kable pod telewizję kablową . Nie sugerujcie się ze osiedle ogrodzone itp... , ja się zasugerowałem i teraz żałuję .
              • Gość: Jola Re: umowa NOVDOM IP: 87.206.81.* 11.09.12, 14:33
                Dziś już zaczęli stawiać ogrodzenia....
                • Gość: gall Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.12, 18:54
                  Rowniez mieszkam na tym osiedlu i w duzej mierze przedmowca ma racje chodz co do podjazdu i wejscia nie ma bo go nie bylo nawed w projekcie i szkoda( na spotkaniach bylo to omawiane. )
                  Co do umowy jesli ktos sie sam nie rozeznaje radze isc do adwokata itp. a za ok 100 doradzi itd. Pracuje w budowlance i fakt wykonawca gornych lotow raczej nie jest (moje zdanie z tej budowy) Warto zwrocic uwage iz sam DEVELOPER nie ma za dlugiej histori w budowlance ale chyba jest coraz lepiej. Z tymi fuszerami fakt mogli by sie postarac chociazby przy poprawianiu tym bardziej ze buduja obok a wiesci sie szybko roazchodza. Ogolnie jestem zadowolony chodz dlugo by o + i - pisac. Mogli by troche powalczyc z cenami bo widze ze ceny sa jak np. w Radzyminie czy w Piasecznie
                  • Gość: mieszkaniec Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 09:09
                    popieram przedmówców ale podjazd dla wózka czy możliwość wejścia przez zadzwonienie domofonem jest standardem tak samo jak instalacja satelitarna, i projekt bez takowych "udogodnień" jest po prostu kiepskim projektem - moim zdaniem winne są oszczędności widoczne na każdym kroku . Uważam też ze wykonawca jest kiepski bo osiedle NOVDOMU w Olsztynie jest super i nawet mają centralna instalacje satelitarną:) a wybudowane zostało sporo wcześniej od Ciechanowa. Generalnie przyszłym nabywcom powinno dać do myślenia ze NOVDOM został szybciutko odsunięty od zarządzania wspólnotą . Gorąco zachęcam do korzystania z porad prawnika podczas podpisywania umów. Bzdurą dla mnie jest również dodatkowa płatność za balkon , bo garaż podziemny ok , może ktoś nie ma auta i po prostu nie potrzebuje więc nie kupuje :) 1m2 balkonu kosztował 1000 zł jak ja kupowałem mieszkanie, oczywiście powiedziałem tej Szanownej Pani ze ja w takim razie dziękuje i nie chcę balkonu :) Cisza która wtedy zapadła była komiczna :) Reasumując można w Ciechanowie kupić o wiele tańsze nowe mieszkanie , wykonane lepiej, ale jak to przysłowie mówi Polak mądry po szkodzie :)
                    • Gość: Jola Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 21:45
                      za balkon nic się nie płaci...
                      • Gość: 1 Re: umowa NOVDOM IP: *.etlink.pl 13.09.12, 08:20
                        Nadrabiają ceną za m2 mieszkania i na jedno wychodzi:)
                        • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 10:56
                          nie wiem jak jest teraz z opłatą za balkon ale jak 2-3 lata temu budowało się osiedle NOVDOMU to brali za balkon 1 tyś zł, za mieszkanie ok 50 m2 trzeba było dać ok 200 tyś w cenie było 3450 zł za m2 mieszkania w stanie deweloperskim, niecałe 10 tys za balkon i kaucja nie pamiętam ile.my takie samo mieszkanie używane zapłaciliśmy niecałe 140 tyś. balkon i piwnica byuły w tej cenie
                          Jola- lepiej się dowiedz czy rzeczywiście nic za balkon nie biorą bo takie ceny jak ten deweloper proponuje to można kupić pod warszawą a nie tu gdzie niedługo nie będzie pracy i trzeba będzie wyemigrować pod wawkę
                          • Gość: tomili:) Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 11:03
                            Kupujcie klitki 50 m2 za 200 tys , zobaczycie jakie ceny będą za rok :D
                            • Gość: mieszkaniec Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.12, 11:12
                              święta racja , ja powiem tyle kupiłem , mieszkam i cholernie żałuje bo po pierwsze przepłaciłem a po drugie na prawdę osiedle nie robi szału , do tego jakość wykonania co najmniej marna . Zobaczycie jakie schody się zaczną przy oddawaniu mieszkań , wiem przerabiałem to. Teraz zapewne cała obsługa NOVDOMU jest prze miła i zna odpowiedź na każde pytanie , pożyjemy zobaczymy , ale nie sądzę aby cos się zmieniło
                            • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 11:25
                              właśnie.my za 200tyś moglibyśmy kupić mieszkanie i zrobić suuper remont zarówno mieszkania, balkonu jak i piwnicy a także je umeblować ,a w NOVDOMIE same mieszkanie tyle kosztuje, kupcy pomyślcie że nie tylko jest kupno ale trzeba jeszcze jakoś te mieszkanie wykończyć i umeblować a nie są to małe kwoty ( do tych 200 musicie dołożyć jeszcze 20-50 tys zależy jaki standard chcecie mieć).
                              my mieszkanie mamy niedaleko tegoż osiedla może nie na zamkniętym osiedlu ale naprawdę jesteśmy zadowoleni i nie mamy Armii Krajowej pod nosem.wspólczuję tym co mają okna na tą ulice, tyle kasy wyłożyć i mieszkać przy obwodnicy i hałasie
                              • Gość: gg Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 12:15
                                a ja kupiłem tam mieszkanie, mam nadzieję że będzie dobrze. A obsługa rzeczywiście pozostawia dużo do życzenia...
                                • Gość: mieszkaniec Re: umowa NOVDOM IP: 46.174.224.* 13.09.12, 18:49
                                  właśnie zapomniałem dodać że mam okna nie od ulicy Armii Krajowej i w lato przy otwartym balkonie czy oknie nie da rady nawet TV pooglądać , głośno jak cholera ale jak stawiali ekrany dźwiękoszczelne to blok się dopiero zabierał do budowy. Nie ma co winić dewelopera a moją głupotę że o tym nie pomyślałem. Co do kosztów, remont na taki normalny standard bez udziwnień przy około 67 m2 50 - 60 tys oczywiście wykończenie + meble.
                                  • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 19:29
                                    współczuję. tak naprawdę to kupując własne M trzeba dobrze przemyśleć lokalizację no i oczywiście koszty.nie jest ważne że akurat nam to przypadnie do gustu.trzeba to zrobić z rozwagą, ale niestety emocje biorą górę,będziemy mieli mieszkanie i to w tej chwili jest najważniejsze. my mieszkanie wybieraliśmy przez rok, naoglądaliśmy się ich dziesiątki i w tej chwili jesteśmy zadowoleni choć nie jest to nowy blok.
                                    dlatego też doradzam -ludzie zastanówcie się 100 razy zanim podpiszecie umowę bo nie jest to kupno ciucha butów itp gdzie nawet jeśli nie będziecie tego nosić nie będzie większą stratą, to są naprawdę duże kwoty nierzadko bierzecie na nie kredyt który będziecie spłacać przez 20-30 lat .no ale już się nie mądrze każdy decyduje o sobie
                                    • Gość: mieszkaniec Re: umowa NOVDOM IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.09.12, 15:32
                                      na prawde odradzam kupna mieszkania od novdomu... chyba ze lubi ktos wyrzucac wile tysiecy w bloto. nie dosc ze ten developer nie zna sie na swojej robocie to jeszcze chce za to mase pieniedzy i nastepne bloki chce budowac.. no masakra jakas... ..przeciez woda sie leje strumieniami spod tej pieknej trawki i na samochody pada.. a jeszcze nie ma zimy no wyobrazcie sobie co czeka moj samochod w zime kiedy przyjdzie duzy mroz...moj samochod juz ma purchle na dachu od kapiacej wody ciagle a przy mrozie to juz wogole bede miala lakier do wymiany,,, czyli kolejne i kolejne pieniadze musze wkladac w te niedorobki developera.. a pamietajcie ze za to wszystko bedziecie placic wszyscy mieszkancy bo to przeciez grunt tuz pod blokiem....
                              • Gość: gosc Re: umowa NOVDOM IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.09.12, 15:56
                                a droga dojazdowa jest po prostu straszna... jeżeli się jedzie samochodem to jeszcze jakoś przeciskając się miedzy zaparkowanymi dookoła na chodnikach samochodami wjeżdżamy w popękaną wiejska dróżkę, która prowadzi do osiedla ale wychodzenie na spacer z wózkiem jest katorgą... nie ma chodników, nie ma miejsca, nie ma nawet w miarę prostej drogi , jest tam po prostu niebezpiecznie przemieszczając się pieszo lub chociażby rowerem... kiedy budowa osiedla obok się zacznie nie będę miała nawet jak wyjść z dzieckiem na spacer, ponieważ te samochody jadące na budowę będą jeździć właśnie tą mała nieprzystosowaną dla ruchu pieszych drogą...osiedle i droga dla ludzi ale nie przystosowana dla nich... widocznie tylko zmotoryzowani mają prawo wychodzić poza osiedle bezpiecznie..jestem strasznie niezadowolona z kupna tego mieszkania,... wszystkim młodym matkom albo osobom niepełnosprawnym odradzam kupno mieszkania w tym miejscu bo przemieszczanie się z osiedla gdziekolwiek nie będzie takie proste,,,
                                • Gość: gość Re: umowa NOVDOM IP: *.cnow.pl 14.09.12, 20:39

wszyscy odradzacie kupno a jakoś nikt nie sprzedaje mieszkania w Villa Art...ciekawe dlaczego??
                                  • Gość: asd Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 22:45
                                    Bo ludzie maja kredyty :) proste ?
                                    • Gość: gość Re: umowa NOVDOM IP: *.cnow.pl 15.09.12, 07:26
                                      można z kredytem sprzedać! proste?
                                      • Gość: gość Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 11:53
                                        Niektórzy mieszkańcy osiedla lubią wyolbrzymiać i wiecznie im coś nie pasuje.Ciężko wszystkim dogodzić-wiadomo-ale najbardziej marudni to Ci z tzw.wyższych sfer.Jest dużo niezadowolonych z życia snobów - oczywiście na pozór miłych,kulturalnych i uprzejmych.
                                      • Gość: asd Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 14:41
                                        powodzenia jeśli znajdziesz kogoś kto ci takie mieszkanie z kredytem kupi :)
                                        • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 16.09.12, 17:18
                                          zgadza się, nie jest łatwo sprzedać mieszkanie z kredytem.ale jak ktoś się nie zna to niech się nie wypowiada.
                                          co się tyczy kupna mieszkania to oczywiście każdy ma prawo do decydowania, a ci którzy odradzają może robią tak by ostrzec innych przed błędami które sami popełnili.tu jest forum i każdy ma prawo do własnej opinii,a chyba ci co tam mieszkają najlepiej wiedzą o + i - i wlaśnie o tym piszą.
                                          • Gość: gość Re: umowa NOVDOM IP: *.ip.netia.com.pl 18.09.12, 19:24
                                            Czy ktoś już podpisał umowę???
    • Gość: gość Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 12:01
      Jeżeli ktoś ma ochotę to niech kupuje a ogólnie mieszka się dość miło-a po drugie WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY, więc proszę aż tak nie narzekać
      • Gość: lokator Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 20:26
        Generalnie developer do końca nie jest rzetelną firmą. Usterki szlabanu i bramy garażowej trwały do nieskończoności aż do zmiany firmy świadczącej usługi. Droga osiedlowa po krótkim użytkowaniu została wymieniona, włącznie z kostką i podłożem. Naprawy innych usterek typu cieknąca rynna trwała do czasu aż mech zaczął rosnąc na elewacji. Na patio trawa nie chce rosnąc bo nie te podłoże, przecieki do garaży a teraz podobno awarie wodomierzy. Mieszka się fajnie, nie moje mieszkanie ale właściciel na tą firmę narzeka bo podobno miało byc tak cudownie...
        • 1-ciech Re: umowa NOVDOM 19.09.12, 21:59
          Tak naprawdę my kupowaliśmy mieszkania w Novdomie 2 lata temu i można było rozważyć tylko Achtel lub TBS. Novdom reklamował się jako sprawdzony deweloper, który buduje drożej, ale wszystko jest przemyślane i o podwyższonym standardzie. Prawda jest taka, że jeśli ktoś rozważa kupno mieszkania w nowej inwestycji to musi się przygotować, że podczas 3 letniej rękojmi będzie nerwowo, ponieważ będą kombinować żeby nie poprawiać swoich dziwnych nowatroskich rozwiązań które się nie sprawdzają. Macie Państwo również dewelopera z Pułtuska, który buduje bardzo dobrze ( widziałem osobiście mieszkania które mają kilka lat, a właściciele są bardzo zadowoleni ze swojego wyboru ). U dwelopera z Pułtuska cena za metr to około 3 tys.zł., a za metr w Novdomie trzeba zapłacić około 3,900 zł, a różnica jest tylko taka, że Novdom wyposaża blok w windy. Łatwo policzyć, że każdy nabywca zapłaci za windę kilkadziesiąt tysięcy. Życzę słusznych wyborów.
          • Gość: zainteresowany Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 22:31
            Jeśli nie Novdom, to w takim razie co?
            Piszesz coś o inwestorze z Pułtuska - jakieś szczegóły? Mowa o tym bloku co się buduje przy szkole obok szpitala?
            Macie może informacje o jakiś nowych - jeszcze nie rozpocżętych inwestycjach w naszym mieście?
            Przy rondzie Witosa już kilka lat wisi baner: "już niedługo tak tu będzie", czy coś w tym stylu - orientujecie się, czy tam ktoś coś będzie stawiał?
            A może w jakimś innym miejscu w Ciechanowie?
            Myślałem o Novdom, ale jak zacząłem czytać ten post - chyba zmieniłem zdanie:)
            • Gość: azs Re: umowa NOVDOM IP: *.tktelekom.pl 19.09.12, 23:08
              nie piszę o bloku obok szkoły na pułtuskiej lecz o bloku na powstańców wielkopolskich to właśnie blok budowany przez isbud,niebawem będzie budowany drugi blok .Czyli Novdom to zadna rewelacja no chyba ,że cena.......ha,ha.Amy zawsze sądzimy drogo to znaczy super/drogi ciuch będzie lepszy ale to w praktyce nie sprawdza się.
              • Gość: . Re: umowa NOVDOM IP: *.etlink.pl 20.09.12, 09:03
                Potwierdzam,ze mieszka się miło ale to raczej zasługa fajnych sąsiadów:)ludzie wspólnie sadzą kwiatki ( nasadzenia zrobione przez developera w większości nie przetrwały pierwszej zimy ), dbają o części wspólne i zachowują się niezwykle przyzwoicie ( ale może mam złe doświadczenia z mieszkania na Aleksandrówce;) )
                Co do developera- cięcie kosztów na każdym kroku. Piękne wizualizacje i przyzwoite projekty nie są gwarancją niczego więc nie kupujcie " oczami" Na wizualizacji i projektach wszystko pięknie wygląda tylko stan faktyczny jest bardzo daleki od tego co powstanie. Novdom wymienia zaprojektowane materiały na najtańsze zamienniki dostępne na rynku- najczęściej z pogorszeniem jakości wyrobów i ich estetyki. Lampy na klatkach schodowych są permanentnie w naprawie, wymieniali już wszystkie lampy na patio, wymieniali połowę dróg wewnętrznych na osiedlu gdyż rozpadły się na wstępie, na wizualizacji była piękna wiata śmietnikowa- zapomnieli wybudować, zostawili syf na klatkach po budowie- później skrobali płytki szpachelkami, zapomnieli założyć samozamykaczy w drzwiach ( dopiero po wizycie Inspektorki Nadzoru Budowlanego i strażaka usunęli nieprawidłowości), poprawiali wjazd do garażu bo po pierwszej zimie ciężko było z niego korzystać ( do tej pory większość samochodów zaczepia podwoziem), dobudowywali też jakaś ścianę o której wcześniej zapomnieli, są kłopoty z instalacją ciepłej wody ale twierdzą,że to wina PECu, wszystkie elementy sterowane pilotami od początku nie działały( brama wjazdowa, brama garażowa, szlaban) a developer odsyła wspólnotę do producenta i firmy, której sami zlecali prace na etapie realizacji inwestycji. Na własny koszt musieliśmy wymienić szlaban bo ten który był nie pasował do siłownika. Masakra z automatami skończyła się jak zmieniliśmy firmę ( pomimo tego ,że przysługiwał nam okres rękojmi) Przy większych opadach do garaży leje się woda- podobno źle wykonali strop ale idą w zaparte . Generlanie od 2 lat wspólnota walczy z Novdomem i jeśli nawet coś zrobią okupione jest to stosem pism, podań, opinii i walką o udowodnienie im ,że coś nie poszło lub nie zostało dopilnowane. Jedynie oczywiste rzeczy-np pękniecie jednej z elewacji- robią " z urzędu" bo wiedzą,że nie maja wyjścia. Dziewczyn ( tych od obsługi) nie ma co się czepiać bo robią co mogą a mogą...mało niestety dla nas:( A co do nowych inwestycji to chyba coś się będzie jednak działo przy małym rondzie z afiszem" już wkrótce..."- ogarnęli teren i może jest szansa na nową zabudowę:) Novdom potrzebuje konkurencji jak kania dżdżu;) Reasumując- pamiętajcie ,że kupujecie również części wspólne i przy odbiorze nie ograniczajcie się jedynie do własnego M bo jak się zacznie coś sypać to zapłacicie za to solidarnie- proporcjonalnie do udziałów:)
                • Gość: zawiedziony Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 09:27
                  może i dobrze się mieszka bo spora cześć mieszkańców poza nowobogackimi :) jest na prawdę w porządku . Moim zdaniem przepłaciliśmy wszyscy i to grubo bo jak w poprzednim poście ktoś wspomniał developer ma wielkie plany a wykonanie mierne - moim zdaniem wina kiepskiego wykonawcy. Uważam ze to walka z wiatrakami bo jak kończyli budowę sam zwracałem uwagę na system dostępu iż jest bardzo słabej firmy i na pewno długo nie podziała , ale był tani wiec dla nich najlepszy. Co do garażu to widać po wierzchniej warstwie tzw. trawie że jest to fuszera na całej linii. Najśmieszniejsze jest to ze w ubiegła zimę wielokrotnie zgłaszałem iż garaż się nie zamyka i podczas mrozów wali para do góry - otrzymałem odpowiedź że przecież nie ma ogrzewania w garażu więc nie ma ubytku ciepła - czyli naszych wspólnych kosztów. Co jest oczywiście permanentnym kłamstwem. Obecny zarządca (- polecam nowym mieszkańcom budującego się osiedla od razu odsunąć NOVDOm od zarządzania ) robi co może ale przecież nie naprawi na własny koszt usterek po tych paprakach.
                • Gość: ola Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 09:29
                  To wszystko co piszecie dało mi dużo do myślenia i tak jak bardzo chciałam kupić mieszkanie od NOVDOMU to teraz odchodzę raczej od tego i rozejrzę się za innym deweloperem w Ciechanowie
                  • potenc-jalny Re: umowa NOVDOM 20.09.12, 14:51
                    dokładnie tak jak mi Olu. Ja także zafascynowany oferta miałem być potenc-jalnym klientem tego developera. Jednak bazując na poniższych opiniach zmieniłem zdanie bezpowrotnie.
                    • Gość: sylwia Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 14:55
                      ludzie co wy tu za głupoty wypisujecie!!! aż szkoda!!!
                      • Gość: zainteresowany Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 15:58
                        Sylwio możesz rozwinąć swoją myśl, bo ja tez chcę kupić tam mieszkanie ale powyższe opinie napawają mnie obawami .... .
                        • Gość: sylwia Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 16:04
                          Głupoty wypisują!! Jacy to ludzie w ciechanowie są życzliwi...kto by pomyślał. ktoś założył wątek z pytaniem kto podpisał umowę a tu nagle same dobre dusze z radami odnośnie Villa Art, nikt nie pytał jak się wam tam mieszka tylko czy ktoś już kupił w bloku który dopiero wybudują. Moi znajomi i siostra tam mieszkają i są zadowoleni. Były jakieś poprawki, ale wszędzie są.
                          • Gość: galll Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 18:05
                            Ja umowe podpisywalem dosc dlugo-pierwsza inwestycja . Osoby mile chodz nie do konca decyzyjne . Mysla ze jak dadza 10 stronicowa umowe kazdy ja podpisze ja nanioslem sporo zmian po namowie prawnika i znajomych i za kazdym raze to trwalo bo Pani musiala zapytac o zgode itd.. a i tak bylo wiele bledow i teraz bym postopil inaczej( polak madry po szkodzie..)
                            Ogolnie jest chore by wplacac kase przed zakonczeniem budowy (akt notarialny i dopiero po oddaniu budynku do uzytkowania)
                            Czemu macie inwestowac budowe na ktorej to inni zarabiaja ( i to nie malo bo w mln..)wiec kasa na koniec.
                            Co do miesazkania jest ok .chodz wpadek i zlewki ze strony inwestora jest za duzo...ale ogolnie jestesmy zadowoleni jak na Ciechanow .
                            • Gość: Wioletta Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 18:26
                              Drogi " Sylwio" , pokaż mi proszę tę zadowoloną siostrę lub znajomych bo albo dawno się z nimi nie widziałeś albo znajomi i siostra wyjątkowo mało wiedzą co się dzieje u nich na osiedlu. Zachęcam do odwiedzenia osiedla i porozmawiania z pierwszą napotkaną osobą, można też zadzwonić do administratora i zapytać o opinię- wszyscy chętnie dzielą się spostrzeżeniami:) Co do umowy- mają fatalnego notariusza, który usiłuje kilkustronicową umowę przeczytać w 30 sekund i każde pytanie wybija go z rytmu doprowadzając do szału. Poproście o możliwość zabrania papierów ( czego by nie dotyczyły) do domu i na spokojnie analizujcie każde zdanie. Jesteście stroną umowy więc macie prawo ingerowania w jej treść i zmiany zapisów, uzupełniania tip. Nie podpisuje niczego pod presją czasu albo stwierdzeniem,że to tylko taka formalność bo potniej może się okazać ,że" partycypujecie w kosztach budowy"??!i wisicie spółce Novdom dodatkowe kilka tysięcy. Teraz jesteśmy już mądrzejsi tylko...tak jak ktoś napisał - po fakcie.Życzę jednak powodzenia:)
                              • Gość: nowy Re: umowa NOVDOM IP: *.cnow.pl 20.09.12, 19:10
                                Bardzo ciekawa dyskusja. Proponuję trochę mniej emocji zarówno ze strony mieszkańców jak i planujących zakup własnego m. Każdy wie, że najważniejszy przy zakupie jest zdrowy rozsądek. My z żoną zanim się zdecydowaliśmy dokładnie rozważyliśmy alternatywy. Mogliśmy kupić albo z rynku wtórnego, albo Novdom, albo Isbud. W starym i tak trzeba by było robic remont więc zdecydowaliśmy się na nowe. Zanim wybraliśmy dewelopera postanowiliśmy obejrzeć jak wyglądają ich poprzednie inwestycje...Blok Isbudu w Ciechanowie po kilku latach nie wygląda najllepiej...Ten nowy w Pułtusku jest fajny i nawet bardzo nam się spodobał, ale jak porównaliśmy go do Villa Art - wybór był prosty. Generalnie różnica między Isbudem a Novdomem jest ogromna. Oczywiście cena też inna, ale jak dla nas przy kredycie to jakieś 200 PLN/mies. Poczekamy jeszcze trochę aż blok trochę urośnie, ale raczej na pewno wybierzemy Novdom.
                                • 1-ciech Re: umowa NOVDOM 20.09.12, 20:14
                                  Dziwi mnie wypowiedź kolegi, który zauważa jakąś OGROMNĄ różnicę między Villa Art, a blokiem ISBUDU w Pułtusku, ponieważ jeśli chodzi o wygodę mieszkańców to różnica jest tylko w windzie. To, że osiedle Villa Art tak wygląda to w głównej mierze zasługa zaangażowania mieszkańców i firmy która odpowiada za drobne naprawy, czystość i tereny zielone. Problem jest inny chodzi o to, że Novdom jest miły i zaangażowany do momentu podpisania aktu notarialnego, a potem to już jest wasz problem.
                                  • Gość: Ada Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.12, 10:10
                                    Po wczorajszej wizycie w biurze novdomu , osobiście rezygnuję z zakupu mieszkania. To jest chore żeby w Ciechanowie życzyli sobie cen warszawskich a za radą forumowiczów zaczepiłam miłego młodego Pana wychodzącego z osiedla VillaArt ,oprowadził mnie , pokazał nawet swoje mieszkanie co tylko pogłębiło moje rozczarowanie. podpytałam jak się mieszka , jak zachowuje się developer i jak wszystko się odbywało. Powinnam ku przestrodze przytoczyć jego słowa ale za dużo było by bluźnierstw i obelg. Tak z czystej ciekawości , dlaczego zmieniliście zarządce na tym osiedlu ?? Bo ww Pan wspomniał iż Novdom został szybko odsunięty od opieki i zarządzania
                                  • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 21.09.12, 10:15
                                    Sylwia chyba nie wiesz jak jest w innych nowych blokach.Mam znajomego który już prawie 4 lata mieszka w bloku dewelopera z Pułtuska jest zadowolony i nie było żadnych usterek od początku jak tylko zamieszkał, przed oddaniem mieszkania cos tam poprawiali ale to była drobnica raczej kosmetyczna.Od momentu wprowadzenia nic się nie dzieje żadnych poprawek i co najważniejsze pieniądze wpłacali w ratach bo brali kredyt i bank sprawdzał na jakim etapie jest budowa.Wszystko było w terminie.Jedynym mankamentem jest to że mają dookoła bloki.
                                    Nowy-nie wiem co ci się nie podoba w tym bloku, ja nie widzę żanej różnicy w wyglądzie sprzed 4 lat do dnia dzisiejszego, no może to że wiadome jest to że zawsze się tynk pobrudzi a farba utleni
                                    Co do wyboru to każdy ma prawo do decydowania o sobie i o swoich zakupach, ludzie przestrzegają a ci swoje. Później będzie- a mogłem/am posłuchać.
                                    Nie mniej jednak życzę powodzenia, może tym razem będzie lepiej.Jak my się zastanawialiśmy to z novdomu zrezygnowaliśmy bo z cwaniakami nie chcieliśmy mieć do czynienia
                                    • Gość: nowy Re: umowa NOVDOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:59
                                      Moim zdaniem elewacja po 4 latach powinna wyglądać zdecydowanie lepiej. Dla porównania jest Villa Art. Niech każdy sam zobaczy i zadecyduje. Dla mnie wybór jest prosty, ale to mój wybór...
                                      • Gość: ja Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 27.09.12, 11:30
                                        ale Villa Art ma 2 lata a nie 4.przez 2 lata dużo może się zmienić
                          • Gość: marcin Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 05.10.12, 23:13
                            Chciałbym odpowiedzieć na zasadnicze pytanie - tak podpisałem umowę z developerem. Wydaje mi się, że położenie może mieć znaczący wpływ na podjęcie decyzji w sprawie zakupu. Pracuję w Warszawie i doskonale wiem jakie tam mają problemy z "uczciwymi" przedsiębiorcami. Mieszkam w bloku wojskowym, swego czasu (2004r.) jedną z ciekawiej prezentującą się zabudową. I co "małe alternatywy". Popękane ściany i sufity, problemy z ogrzewaniem i kanalizacją. Zawsze będą usterki i nie ma co narzekać, inna sprawa jak developer nie wywiązuje się z danej rękojmi. Prawda jest taka, że my jako społeczeństwo polskie lubimy bagatelizować - narzekać. Mamy to wpisane w swoje obowiązki, zamiast jednoczyć się i walczyć o swoje. Ale nie samemu, bo to syzyfowe ale solidarnie. Pzdr.
    • hotametaneoo Re: umowa NOVDOM 27.09.12, 01:57
      jupi!! jednak moderator blizzzradous nie mial racji ;)))
      • Gość: mieszkanka Re: umowa NOVDOM IP: *.cdma.centertel.pl 27.09.12, 09:43
        Ludzie zastanówcie się co piszecie, to sprzedajcie i sie wyprowadżcie jak wam nie pasuje albo było postawić swój "idealny bez usterkowy" dom, bo nawet w nim zdarzają się usterki. To niech osoba zainteresowana trafi na mnie na tym osiedlu to na pewno nie zniechęcę go do kupna. Jestem mieszkanką i serdecznie polecam
        • Gość: . Re: umowa NOVDOM IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 10:03
          Nie chodzi o to żeby budować bezusterkowo ( bo w każdej inwestycji zdarzają się wpadki) tylko o to, żeby deweloper szybko i sprawnie reagował na zgłoszenia, umiał wyegzekwować na wykonawcy poprawki ( mają przecież zabezpieczenie finansowe i gwarancje) i nie migał się od odpowiedzialności. To wszystko:)
    • Gość: ? Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 11:27
      No popatrzcie... powrot tego watku to porazka blizzardousa... ale da sie, nie?
      • Gość: robcio Re: umowa NOVDOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 21:08
        Jak czytam te wątki to mam wrażenie ,że przydałby się co niektórym psychiatra.Proste chce to kupuję nie chcę sprzedaję .
        • Gość: gosc Re: umowa NOVDOM IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.09.12, 14:14
          nie chcesz ,ale też nie sprzedasz.. nie takie proste...przecież są kredyty do spłacenia.. a dlatego mieszkańcy mówią co myślą o swojej inwestycji żeby kogoś innego ustrzec od ogromnego kredytu na mieszkanie które nie będzie wcale takie cudowne i warte tych pieniędzy.. ale że pracownicy z tej firmy najprawdopodobniej mówią w samych superlatywach to wiadomo..;] tylko że było by miło gdyby interesowali się tak samo po podpisaniu umowy i wzięciu pieniędzy od swoich klientów a nie tylko przy namawianiu do kupna...
          • Gość: ciechanowianka Re: umowa NOVDOM IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 22:03
            każdy ma prawo do własnej opinii, a osoby piszące "to sprzedajcie" faktycznie nie mają pojecia jak trudno takie mieszkanie opchnąć w czasie gdy budowanych jest tak dużo mieszkań, i jakie straty finansowe się ponosi wówczas. My z mężem kupiliśmy mieszkanie z Achtela bo w listopadzie'11 sprzedano akurat ostatnie wolne mieszkanie w novdomie i mieliśmy wybór achtel, nov dom za jakiś czas no i pozostałe "pożal się Boże" spółdzielnie. Na co dzień pracuję z bardzo wieloma ludźmi i to co słyszę o spółdzielni typu Mazowsze Zamek czy najgorsze z nich TBS to odradzam każdemu!
            Jeśli chodzi o nasze mieszkanko jesteśmy zachwyceni, bardzo fajne osiedle, mieszkania rewelacja. Mieszkamy od lutego'12 i narazie nie mam zadnych zastrzeżen. przy wykańczaniu pojawiły sie dwa niedociągniecia dewelopera ale pokrył on wszystkie szkody, przeprosił. Osiedle co prawda jeszcze nie zagrospodarowane pod kontem terenu zieleni ale wszystko bedzie. Wszystko bajka, rachunki to jakieś grosze w porównaniu do tego co słysze jak ludzie płacą, ściany nie pękają, nic nie odpada, wyciszone bardzo dobrze a co najważniejsze cieplutko:)
            Nie wypowiem się na temat innych deweloperów ale Achtel mogę polecić. Wszystko wyjaśnione przed podpisywaniem umowy, żadnych dodatkowych kosztów o których nie spomniano!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka