Dodaj do ulubionych

T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 00:03
Nałęcz: hasło "Obudź się Polsko" przypomina hasło hitlerowców. PiS: Nałęcz do dymisji

Więcej... wyborcza.pl/55,75248,11913824,,,,12473370.html#ixzz26U5FWApg
Obserwuj wątek
    • Gość: mix pszemm, głupkiem to ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 00:16
      i to żałosnym ...
    • Gość: .................. Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.152.129.20.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.09.12, 12:55
      Deutschland, erwache - czyli Niemcy, obudźcie się - Słowa pochodzą z wierszyka niemieckiego "poety" i zasłużonego mentora Hitlera , Dietricha Eckarta, z wierszyka “Sturm, sturm, sturm” z roku 1919 i było zawołaniem nacjonalistów niemieckich, a później "prawdziwych niemców" z NSDAP i stało się hasłem wyborczym nazioli.
      To jest fakt - se wygooglujcie - se mogli wygooglować historycy z pis - mnogo ich tam, p. poseł R. Kołakowski ziemi ciechanowskiej poseł też historyk mógł se wygooglować

jak dla mnie hasło Obudź się Polsko i Niemcy, obudźcie się jest bardzo podobne
      podobną ma też wymowę - że niby lud głupi w tej części co nie dostrzega, że źle wybrał i ma się obudzić żeby wybrać dobrze

koledzy - ja tam wiem dlaczego i na kogo głosowałem, jak i wiem dlaczego na kogoś nie głosowałem - jak głosowałem nie byłem pijany, nie byłem w stanie pomroczności jasnej, czy opętany przez złe moce - w pełni świadomie wybrałem to co uznałem za lepsze, za mniejsze zło i mam do tego prawo, jak i wy macie prawo wybierać innych niż ja - żyjemy w wolnym kraju, choć to też kwestionuje wasz guru

twierdzenie, że mam się obudzić jest dla mnie po prostu obraźliwe, bo sugeruje, że jestem jakimś niedorozwiniętym baranem, któremu trzeba jak dziecku wyjaśnić na kogo powinien głosować - obudzić go tępaka

czytam, oglądam, wyciągam wnioski ... samodzielnie ... nikt budzić mnie nie musi, bo po prostu nie śpię
      • Gość: gość Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 16:20
        Więc śpij dalej przecież jest OK

• Gość: .................. Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.152.133.159.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.09.12, 12:20
          czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja mocna strona - współczuję

napisałem wyraźnie - nie śpię

to, że twój idol twierdzi, że ludzie śpią, nie znaczy, że tak jest w istocie
          pan ten, jak zresztą wielu innych z każdej strony sceny politycznej, często mówi, że coś JEST, podczas gdy wcale tego NIE MA - samo to, że gada, że JEST nie powoduje, że na prawdę JEST - raczej staje się w niedojrzałych, podatnych na sugestię głowach, ale nadal tego w realu NIE MA - politycy robią tak od zarania dziejów
          ... cholera po co ja to piszę, przecież ze zrozumieniem nie przeczytasz

ludzie nie śpią i mają swój rozum i nie jest tak, że jak nie są za pisem to się mylą, śpią, czy nie myślą - ja nie twierdzę, że ty śpisz - twierdzę, że w pełni świadomie popierasz hasło i to co za nim ma iść i moim zdaniem się mylisz

... a Nałęcz ma rację - hasło wprost nawiązuje do hasła hitlerowców - kto tu jest głupkiem ? - zadaję sobie to pytanie - ten co spostrzegł oczywistą zbieżność haseł, czy ten, który nie zadał sobie trudu aby sprawdzić czy hasła ktoś już nie wykorzystał, czy nie wykorzystał go ktoś do kogo wolałby być nieporównywany - a może właśnie chciał porównań ? może o nawiązanie chodziło ? ... chyba jednak nie

to kto tu jest głupkiem ?
        • Gość: gość Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 00:20
          Rozumienie mechanizmów społecznych,zmiana świadomości jest procesem i ci co chcą spać niech śpią dalej i tkwią w swojej naiwności,ze ten system z 2007-2012 moze trwac jak komuna kolejne 40 lat.
          Za komuny 90% świadomie głosowało za komuchami bo brakowało wielu impulsów,że coś jest nie tak.
          Propaganda swoje trąbiło a zycie swoją drogą się toczyło.
          • Gość: dumny pisior Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.play-internet.pl 17.09.12, 08:07
            Bo przecież wiadomo, że jak platfusy wygrywają, to jest to zamach na demokrację, a jak pisiorki, to jej wielki tryumf. Platfusy głosują zawsze zaczadzone przez wyborczą, a dumne pisiorki wybierają wyłącznie w ostrej świadomości procesów politycznych, które im ksiądz z ambony wyłożył, a Hofman z Błaszczakiem przyklepali łopatką w głowach.
          • Gość: młody w czasach PR Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 08:14
            Za komuny nie było wolnych wyborów, udział w tym cyrku był dla wielu grup zawodowych obowiązkiem, z którego rozliczano. Chodziło się do okręgów wyborczych i wrzucało karty do głosowania, w ogóle ich nie czytając. Za mnie głosowali zawsze rodzice, żebym nie miał w pracy klopotów.
            • qklik Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem 17.09.12, 14:09
              Może troche nie na temat, ale jak już zeszło na wybory to może jednomandatowe okręgi wyborcze do Sejmu. Kilka watków już na ten temat było, ale jakoś umierały. Dla mnie to jedyne lekarstwo na odpartyjnienie polityki.
              • Gość: gość Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 17:18
                Jak pisze legenda Solidarności Krzysztof Wyszkowski Tomasz Nałęcz pcha nas w łapy Putina co jest gorsze niż pchanie przez Tuska nas ku Niemiec

Oto słynne słowa Towarzysza z PZPR Tomasza Nałęcza
                Przyjaźń z Rosją warta jest każdej ofiary
            • Gość: rydz Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 10:52
              młody w czasach PR napisał(a): Za komuny nie było wolnych wyborów, udział w tym cyrku był dla wielu grup zawodowych obowiązkiem, z którego rozliczano. Chodziło się do okręgów wyborczych i wrzucało karty do głosowania, w ogóle ich nie czytając. Za mnie głosowali zawsze rodzice, żebym nie miał w pracy klopotów.

Widać młody że nie dorosłeś do dzisiaj i opowiadasz jakieś bajki o rozliczaniu ludzi za to, że nie brali udziału w wyborach w czasach PRL. Można było nie głosować, można było skreślać kandydatów, nikt do nikogo nie miał pretensji. Znany jest jeden przypadek, że kandydat weszedł do Sejmu z drugiego miejsca - co oczywiście nie miało znaczenia, bo gdyby nawet posłami zostali wszyscy z drugich miejsc, byłoby tak samo.
              Ale to już młody powinienieś zauważyć, że i dziś wybory niczego nie zmieniają, w kraju, w województwie, w powiecie czy nawet w mieście. Czy zauważyłeś jakieś zmiany w powiecie ciechanowskim, od chwili jego powstania? Rządził nim AWS, potem SLD-PSL, potem PO-PSL, a obecnie PSL-PIS. Czy widać jakieś różnice? Czy coś się zasadniczo zmieniło na lepsze? Zmienia się tylko obsada stołków. Życie się oczywiście jakoś toczy, na ogół dla niektórych coraz lepiej, ale dla większości coraz gorzej, ale to nie jest efekt obecnych wyborów. Znaczenie miały jedne wybory, w roku 1989, które - o ironio - miały miejsce w PRL. Wybory te sprawiły, że władzę objęli zwolennicy kapitalizmu, ustroju sprzyjającego bogatym.
          • Gość: .................. Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.183.250.95.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.09.12, 09:35
            bardzo się cieszę gościu, że byłeś łaskaw mi nie naubliżać tylko wyjaśnić swoje stanowisko

Rozumienie mechanizmów społecznych,zmiana świadomości piszesz

a przyszło ci do głowy, że być może to ty jesteś w błędzie, że to ty jesteś zmanipulowany i ogłupiany, a nie ja ?
            człowiek światły w pierwszym rzędzie powinien być krytyczny wobec samego siebie

widzisz - Tusk i PO rządzi nami już 5 lat ( i porządzi jeszcze bo nie sądzę/nie dostrzegam póki co możliwości zmiany )
            przez te 5 lat żyjemy - nie było u nas wojny, regularnie odbywają się wybory i możesz głosować na kogo chcesz, możesz zakładać firmę, wyjeżdżać itd - nikt też nie zamyka ust opozycji, a tutaj dowodem najlepszym na to jest fakt, że TY możesz pisać na tym forum peany na cześć swoich idoli politycznych i krytykować nawet niewybrednie tych, których uważasz za przeciwników, bo o politykach opozycji w mediach ( a pełno ich tam ) nie wspomnę
            co jasne nie jest idealnie, władzy zdarzają się ciągle jakieś babole, ale generalnie żyjemy w miarę normalnym kraju
            żeby być uczciwym powiem, że w latach 2005-2007 też żyliśmy w normalnym kraju - co prawda mnie osobiście mniej się podobały tamte rządy i pomysły na zmianę, jak to napisałeś, mechanizmów społecznych i świadomości, ale przetrwałem
            i tamten i ten rząd oczywiście miał/ma za uszami - ale pokaż mi proszę kraj szczęśliwości gdzie wszystko jest idealne, władza zawsze w każdej jednostce uczciwa, prawo zawsze sprawiedliwe i mądre itd.

wiesz gdzie leży problem ? w emocjach
            bo jak mówi moja teściowa - nie lubię tego rudego ch..ja - ale jak pytam dlaczego, to nie potrafi wytłumaczyć
            dlaczego lubi Kaczyńskiego też nie potrafi wytłumaczyć
            i głosuje - głosuje emocjami, a nie rozumem

tak niestety funkcjonuje większość ludzi ( zastanów się czy ten schemat nie jest przypadkiem twoim udziałem ), a politycy to wiedzą i skrzętnie wykorzystują - a chodzi im głównie o władzę - władzę dla niej samej, bo nie wierzę w szczytne ideały ( zarówno Tusk jak i Kaczyński tyle razy zmieniali zdanie, że to wydaje się oczywiste ) władza jest dla nich najważniejsza - to proste : spróbuj sobie wyobrazić co miałby robić Tusk i Kaczyński, gdyby im zabrał teraz to "posłowanie" - Tusk kominy by malował ? Kaczyński założyłby schronisko dla kotów ? - śmieszne prawda ?

patrz afera Amber Gold - emocje emocjo emocje - wszędzie słyszę, że trzeba ukarać tego tamtego, wyciągnąć konsekwencje itd. święte oburzenie
            nikt, ale to nikt ( łącznie z panem Kaczyńskim i jego akolitami ) nie mówi o tym, że podstawową nauką z tejże afery powinno być prawo, które uniemożliwi takiemu kolejnemu panu P stworzenie takiego mechanizmu, który pozwala oszukiwać ludzi w taki sposób

od stanowienia prawa są posłowie, za to im płacę ja i ty
            tylko widzisz to trudne jest stanowić prawo, trzeba coś umieć się na czymś znać
            łatwiej grać na emocjach tłuszczy

ten tzw. nowy porządek, zmiana świadomości - to tylko chwyt abyś nie lubił tego czy innego " ch...ja" i dał władzę temu, kto tobą manipuluje
            reszta to drobiazgi
            • Gość: gość Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 22:33
              Jakim tym zaczadzonym propaganda antypisowską jesteś i znowu na ostatniej stronie TC przeczytam te dyrdymały twoje skoro nie pojmujesz ze gdyby przestrzegano prawa jakie jest to afery Amber Gold by nie było a tak kilka skorumpowanych osób w wymiarze sprawiedliwości wystawiło Plichcie glejt niewinności a ludzie platformy obywatelskiej przypieczetowali to swoja obecnoscia i kontaktami z tym facetem.
              Zmieniono nawet prawo dla tego oszusta.
              Jak ku... mać można sprzedawać bilety po 99zł na przelot samolotem? dziesiatki tysiace osób skorzystało kosztem tysiecy lokat.Gdyby takie coś zdarzyło się za PiS pokazywano by puste portfele emerytów, kilka samobójstw , nieogrzane mieszkania dla takich jak ty zaczadzonych antypisizmem.

patrz afera Amber Gold - emocje emocjo emocje - wszędzie słyszę, że trzeba ukarać tego tamtego, wyciągnąć konsekwencje itd. święte oburzenie
              nikt, ale to nikt ( łącznie z panem Kaczyńskim i jego akolitami ) nie mówi o tym, że podstawową nauką z tejże afery powinno być prawo, które uniemożliwi takiemu kolejnemu panu P stworzenie takiego mechanizmu, który pozwala oszukiwać ludzi w taki sposób
    • Gość: Mendelson Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 19:25
      Zostawcie Nałęcza..nie zatapiajcie go...
      • Gość: ... Re: T.Nałęcz absolwent Krasiniaka -głupkiem IP: *.ip-142-4-212.net 23.09.12, 19:46
        kogo ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka