IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 20:08
Witam, jestem zainteresowana kupnem nowego mieszkania w Ciechanowie. Podobno Novdom buduje nowe bloki, czy ktoś orientuje się w temacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czesław Re: Novdom IP: *.30.16.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 20:41
      Zastanawiam się czy wogóle pisać , bo za chwilę ten wątek może być znowu wykasowany przez moderatora. Wielu mieszkańców z pierwszego etapu wspomina o problemach z deweloperem które rozpoczęły się po aktach notarialnych i dotyczą części wspólnych osiedla. Polecam wątek o firmie Isbud ponieważ tamten deweloper ma bardzo dobrą opinię.
      • Gość: V Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 20:55
        Wystarczy poszukać:) :
        forum.gazeta.pl/forum/w,557,139136574,139136574,Novdom_niechciany_watek_kolega_moderator.html
    • Gość: L Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 08:57
      do Ramoneski - zastanów się dwa razy a nawet 15 bo może się okazać ze popełniłaś życiowy błąd. Ja nauczony poprzednią inwestycją na pewno więcej nie popełnię takiego błędu i zamierzam kupić mieszkanko w INSBUDZIE , co prawda pewnie trochę będzie kredytu ale w przyszłości albo sprzedam mieszkanie na VillaArt albo wynajmę . Dodam iż developer z Pułtuska ceni się ok 1000 zł mniej za m2 , czyli przy mieszkaniu 60 m2 - oszczędzasz 60 tyś a moim zdaniem jest to sporo.
      • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 10:27
        Weź człowieku pobuduj sobie lepiej drewniany domek w lesie i zapusc brodę i żyj w zgodzie z natura.
        Popytaj ludzi w pultusku jaka Insbud ma tam opinie, tną koszty na maksa na materiałach a te budynki to projektuje chyba jakiś emerytowany architekt które swoje złote lata miał za czasów gierka hahahaha. I różnica w cenie jest nie 1000 zł a 2500 zł. Tam kupisz mieszkanie za 500 zł dlatego szybko biegnij do insbudu i kup sobie 3 mieszkania.
        • Gość: Czesław Re: Novdom IP: *.158.216.121.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 10:42
          Krakowski ale pisz merytorycznie a nie się podniecasz i piszesz głupoty.
          • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 10:53
            Siedziałem chwile nad poprzednim postem bo chciałem dopasować poziom merytoryki do Twojego bardzo niskiego poziomu wyrażania siebie. Nawet nie musisz sie podpisywać pod każdym postem jednym nickiem bo masz bardzo charakterystyczna składanie która jest charakterystyczna dla każdego internetowego hejtera. Dlatego nie zaczynaj bo tepie takich tumanow.
        • Gość: . Re: Novdom IP: *.etlink.pl 26.09.12, 10:49
          Spokojnie, nie ma co się podniecać zbytecznie. Architektura w dewelopera z Pułtuska faktycznie nie powala, Novdom ma znacznie bardziej nowoczesną i miłą dla oka linię ale co do ceny to łatwo sprawdzić:
          N: cena za m2-3600 i 3900 na ostatniej kondygnacji
          I: cena za m 2-2800
          Dowiadywaliśmy się jakiś czas temu- jeśli coś się zmieniło to proszę o sprostowanie:)
          Weźcie też pod uwagę całkowitą powierzchnię działki, której będziecie współwłaścicielami. Jeśli będziecie mieć 4 przepisowe metry gruntu od granicy budynku to o placu zabaw dla dzieci i jakimkolwiek " rozkurczeniu"nie ma co marzyć. Zastanawia mnie tylko jakim cudem mieszkania we wspólnocie mogą być bezczynszowe ( tak się reklamuje jeden z deweloperów)i kto zapłaci za utrzymanie części wspólnych?
          • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 10:54
            A to ciekawie. Który deweloper oferuje mieszkania bezczynszowe?
            • Gość: . Re: Novdom IP: *.etlink.pl 26.09.12, 11:02
              O uspokoiłeś się trochę- świetnie:) Złość urodzie szkodzi;)
              To chyba ten z Mławy
              Mieszkania są na stronie jak niżej
              wilanowski.otodom.pl/nowe-mieszkanie-bezczynszowe-ciechanow-id15176078.html
              Pozdrawiam i polecam melisę:)
              • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 11:07
                Spokojnie, nie martw sie o mnie i moja urodę. Jestem tak piękny ze mogę w nieskończoność tepic takich hejterow jak obecnie podpisujący sie Czesław.
                • Gość: Czesław Re: Novdom IP: *.158.216.121.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 11:31
                  Pewnie jesteś taki piękny jak i mądry i opanowany ale jeśli masz problem z tym co piszą inni to napisz coś merytorycznego a nie jakiś bełkot.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 11:42
                    Mam propozycję , skoro Pan Krakowski jest takim bożyszczem tłumów i człowiekiem o ponad przeciętnej urodzie oraz ostoją spokoju i opanowania może użyczył by swojego wizerunku Novdomowi . Wtedy mogą sprzedawać mieszkania po 5 tyś za m2 :)
                    Jak się domyślam nie jesteś mieszkańcem osiedla VillaArt i nie leje się na Twój samochód woda z sufitu, wiec kompletnie nie dotyczy Ciebie ten wątek :)
                    Co do architekta to ten z Novdomu pewnie myślał że małe dzieci w wózkach będą się same wnosiły na chodzik od ul. Armii Krajowej, a stałe poprawki ( np. wymiana całego parkingu po kilku miesiącach, zmiana elewacji po 2 latach ) są zabiegami normalnymi i czysto kosmetycznymi :)
                    To jest dyskusja i forum jest po to aby wyrażać swoje opinie a nie obrażać innych. A dlaczego na temat INSBUDU nie ma negatywnych wpisów?? Czysty przypadek??
                    • Gość: gość Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:26
                      od Armii Krajowej miało wcale nie być furtki, a jak kostka była źle położona i ją wymienili to nie rozumiem skąd pretensje?????
                    • Gość: do krakowski Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 12:32
                      kolego chyba ci się pomylił Isbud z innym deweloperem z Pułtuska. tamten rzeczywiście ma niezbyt opinie w Pultusku a I przeciwnie same +.jak zaczynasz coś pisać to sprawdź dokładanie.wiem co mówię mam w Pultusku znajomych i mi mówili oraz w zielonym bloku I sprzed 3 lat również same pozytywy.wnioskuję że jesteś blisko związany z N skoro tak zaciekle bronisz tego dewelopera przy okazji niesłusznie oskarżając innego
                      • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 12:40
                        Świetna myśl! Od teraz jestem pracownikiem novdomu, i będę szumial tak jak wy tylko w druga stronę.powiem wiecej!!!! Będę to robił charytatywnie!!!! Bo jestem rodowitym ciechnowianinem i wstyd mi za was ludzie ze tak zalatwicie tematy. Jak jest problem to sie idzie do novdomu a nie zasmiecacie forum takimi pie...mi które nikogo nie interesują!!!!!!!
                        • Gość: gość Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:43
                          zgadzam się!!
                          • Gość: do krakowski Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 12:59
                            jak ci przeszkadza to nie czytaj,nikt cie do tego nie zmusza.ale nie kłam jak nie wiesz.
                            mnie sprawa N nie dotyczy ale brzydzę się ludźmi którzy żerują na naiwności drugich.jeśli ktoś bierze za swoją usługę grube pieniądze to niech wywiązuje się należycie.
                            teraz na myśl przychodzi mi sprawa Amber gold wszyscy mamy tych ludzi za naiwnych a może nie było nikogo kto by przestrzegł ludzi przed tymi naciągaczami - sprawa N przypomina mi właśnie ta, jeśli ktoś się sparzył ma prawo przestrzec innych, od tego jest forum a ludzie mają prawo do wypowiedzenia się a nikt nawet ty ich nie powstrzyma.kasowanie wątku też nie jest na miejscu.
                            co więcej ludzie którzy tu się wypowiadają wiedzą o czym piszą bo dotyczy ich to bezpośrednio, ty nie wiesz więc powiem brzydko :mo..da w kubeł nie bulgotaj
                        • Gość: V Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 12:49
                          A do wątku o" kurteczce dla rocznego dziecka" nie chcesz się przyp...???
                          A do tematu dzieci pozostawionych w domu bez opieki?
                          A do tego,że dziewucha po studiach na UW nie może "znaleść" pracy w Ciechanowie?
                          A do całej reszty wiadomości?
                          Po jaką cholerę wlazłeś na temat, który Cię nie dotyczy i śmiesz nam narzucać o czym mamy dyskutować na forum???
                          Zatrybiłeś mistrzu do czego służy forum czy nie bardzo?
                        • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:51
                          jednak interesują bo nawet Pan Krakowski tutaj zajrzał ... tak dla ścisłości:) a w Novdomie byłem pewnie ze 100 razy i co w końcu system dostępu czyli brama i szlaban zostały wymienione na koszt wspólnoty , a jakby Panu ktoś powiedział ze przy 20 stopniowych mrozach wali para z otwartego ( z powodu wiecznych awarii) garażu iż nie ma ubytku ciepła więc o co chodzi :) jak by Pan zareagował :) A co do furtki od A.K. - jakby u Pani/Pana w projekcie nie było okien to też było by ok ?? Też chyba nie bez powodu grzmiał nasz sąsiad na zebraniu - " Novdomie nie idźcie tą drogą" i nie bez powodu developer został szybko odsunięty od zarządzania osiedlem?? Ludzie jasno i wyraźnie widać ze Novdom zwiera szyki na naszym forum bo temat ciągnie się bardzo długo - oczywiście poprzednie tematy wykasował moderator :) i nagle od dzisiaj pojawiają się obrońcy uciśnionego developera , architekta itp....
                          Panie Krakowski bardzo fajnie się czyta Pańskie wpisy ale jak Pan nie jest mieszkańcem VillaArt , zapraszam do mnie w odwiedziny i własną ocenę wykonania , ja nie mam nic do ukrycia i z chęcią oprowadzę po "najpiękniejszym osiedlu Ciechanowa" :)
                          • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:00
                            Proszę w takim razie podać mi swój numer telefonu lub adres gdzie Pan mieszka. Chętnie odwiedze i zobaczę czym wasze mieszkania różni sie od mieszkania mojego brata który mieszka i jest zadowolony i nie ma żadnych uwag. A napewno nie takich wydumanych jak wy.
                            • Gość: ,,,,,,,,, Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 13:05
                              może twoj brat to ciota i nawet jak by mu w twarz napluli to powiedziałby że deszcz pada buhaha
                              • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:14
                                Proszę jaki poziom... Mieszkaniec osiedla? Hehehehe i tu mógłbym sie rozpisać i naublizac tobie, twojej matce, twojemu ojcu, babce.... I tak aż do twoich tureckich przodków. Ale nie zrobię tego. Dam ci satysfakcję ze mi pojechales :) kozak jesteś :) pewnie jeden z większych sukcesów w twoim życiu. Wydrukuj sobie swój post na kartce i powieś nad łóżkiem :) buhahahahahaha
                            • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 13:11
                              nie no Panie Krakowski numeru tel na forum publicznym nie podam , możemy się umówić konkretnego dnia , o danej godzinie i z chęcią wyjdę po Pana i jak się zobowiązałem oprowadzę.
                              Osobiście nie znam ani jednej osoby z naszego osiedla która by nie miała uwag do wykonania:) a raczej za sprawą fajnych sąsiadów wszyscy żyjemy w zgodnie i staramy się sobie pomagać. Obecny wygląd jest tylko i wyłącznie naszą zasługą gdyż my z własnych kieszeni prowadzimy nowe nasadzenia itp... Termin spotkania proponuję jak troszkę pogorszy się pogoda gdyż skoro nie pada nie pokażę kapiącej wody na auta w garażu :)
                    • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:09
                      Czlowieczku, nie jestem mieszkańcem bezpośrednio, ale bywam tam bardzo czesto bo mieszka tam mój brat z żona i kilku znajomych. i mam informacje na bieżąco.
                      Jeżeli Twoje dziecko jest jeszcze małe i samo nie może wejść do chodzika to proponuje abyś mu pomógł a nie wymagał od architekta żeby kontrolował twoje dziecko i chodzik. Bardzo ciekawe ze wypuszczasz dziecko w chodziku na ulice armi krajowej- skoro jesteś taki nie odpowiedzialny to może warto aby tym wątkiem zainteresował sie komitet ochrony praw dziecka. Tam nie miało być furtki tylko ja podobno zrobili żeby ułatwić mieszkańcom dostęp do drogi.
                      Byłem w niedziele w garażu i nie widziałem aby cokolwiek lecialo. To pytanie? Na sile wymyslasz jakieś usterki czy powtarzasz jakaś głupotę która uslyszales od hejtera Czesława.

Proponuje napisać zażalenie do architekta ze przez niego sie żarówki w mieszkaniach przepalaja po 2 latach a nie po 10 latach. Dalej mam wymyślać bzdety takie jak Ty?

Na Insbud nie ma negatywnych wpisów? Chcesz to mogą być! Żaden problem- tylko po co? Insbud mnie akurat nie dotyczy bo tam napewno nie kupię mieszkania po tych opiniach które zdążyłem zaczerpnąć w pultusku. Ja bym ich porównał do takiego produktu spożywczego jakim są parowki z biedronki. Tanie bo tanie a i człowiek głodny nie chodzi. Tylko pytanie jak długo?
                      • Gość: . Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 13:12
                        Krakowski- wpadnij do nas na spotkanie. Środa godzina 17- zapraszamy Cię z całą rodziną i znajomymi. Pasuje?Śmaiło
                        • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:24
                          Brat z żona będzie napewno :) ja w tym tygodniu mam na druga zmianę i sie nie wyrobie. ja chętnie obejrze mieszkanie pana który sie zaoferował tylko proszę o kontakt, umówimy sie jak poważnie ludzie. Nie ma problemu. Tylko proszę, o kontakt telefoniczny- na forum, a dlaczego nie? Może ktoś inny tez będzie zainteresowany. Jeśli są usterki faktycznie tak jak Pan pisze to proszę bardzo, nie ma sie czego wstydzić.
                      • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 13:25
                        dobra rada dla Ciebie nie mieszaj w to moich dzieci bo może się to źle skończyć na prawdę źle , schodzisz na śliski temat więc uważaj !!!! a wózek to nie chodzik - odsyłam do lektury encyklopedycznej !! I skoro nie dotyczy Ciebie temat Novdomu to poczytaj sobie wp.pl !!
                        a poza słowem hejter nie stać Cię na wpisy wyższych lotów??
                        Czytając pierwsze wpisy myślałem ze jesteś inteligentnym człowiekiem ale się pomyliłem i to bardzo. Nie dotyczy Cię , nie mieszkasz to trolluj forum gdzie indziej !!!
                        • Gość: Krakowski Re: Novdom IP: *.180.210.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:37
                          Sam mieszasz dzieci człowieku pisząc jakieś głupoty o wózkach i chodzikach.a kogo to interesuje? Takie tematy to sobie w domku z żona przy obiedzie przegadaj a nie na forum. A czym Ty mnie straszysz chłopaku ? Wypraszam sobie!!!! Sam sobie sprawdź co to jest inteligencja, proponuje w Google.pl niż w encyklopedi to będzie szybciej.
                        • Gość: Terefere Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 13:38
                          Miszkaniec nie kozacz. Kozak w necie pi... w świecie.
                        • Gość: . Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 13:50
                          ale wy d...ni jesteście!! A jak bardzo i zażarcie bronicie nas ,,potencjalnych kupców" przed tym ,,strasznym" deweloperem!! Aż nie chce się wierzyć!! Jak tak to tylko zacierają ręcę żeby komus gorzej było a tu...proszę bardzo jacy wspaniali ludzie!! Dajcie już spokój!!
                          • Gość: Danusia Re: Novdom IP: *.205.102.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:59
                            Zgadzam sie. Wychodzi tutaj wszystko jakie elementy mieszkają na tym osiedlu. Klotliwi, wulgarni, zawistni. Liczę na to ze na nowym osiedlu novdomu bedą jacyś normalniejsi ludzie. Wole zapłacić wiecej i nie mieć za ściana wscibskiego sąsiada. To chore!!!!
                            • Gość: c Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 14:04
                              dokładnie. na Villa Art to chyba trafiło się troche trudnych mieszkańców.
                            • Gość: Ewa Re: Novdom IP: *.30.5.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 14:21
                              Pani Danuto. Zgadzam sie z Panią. Podobna sytuacje miała koleżanka w Warszawie kilka lat temu. Szukała mieszkania w Warszawie i dla niej liczyła sie tylko cena. Wybrała co prawda słaba dzielnice- Białołeke.co sie okazało- sąsiedzi byli tragiczni. Głósni, opryskliwi i ogólnie chamstwo! Po dwóch latach nie wytrzymała sprzedała to mieszkanie i kupiła na woli, trochę droższe ale przynajmniej sąsiedzi na poziomie.
                              • Gość: .... Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 14:33
                                matko ludzie ale wy jesteście naiwni. przecież mieszkaniec nie wspominał nic że źle się tam mieszka z powodu sąsiadów, wręcz przeciwnie stwierdził że fajne jest to że się jednoczą i naprawiają wady po deweloperze.
                                co do sąsiadów to jest jak trafienie 6 w lotka, nigdy nie wiesz jaki będzie.mam znajomego który który kupił mieszkanie w warszawie na rynku wtórnym, tu jest łatwiej o sprawdzenie jacy są sąsiedzi, on taki wywiad zrobił i przez jakiś czas było ok dopóki sąsiad nie stracił pracy i wtedy zaczęła się męka imprezy codzienne do rana.to nie kiełbasa nie wyczujesz trzeba liczyć na szczęście a koszt zakupu M też nie odzwierciedla jakich sąsiadów się będzie miało
                                powiem nawet więcej fajni sąsiedzi to skarb jest to czasami ważniejsze niż źle działający szlaban itp ale to denerwuje jak płacisz a ktoś odstawia fuszerkę
                        • Gość: do krakowski Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 14:09
                          mieszkaniec daj spokój jak ktoś chce kupić chłam za duże pieniądze niech kupuje, później będą pisali że nikt ich nie ostrzegł.
                          kolejny raz powtarzam chyba deweloperzy z Pułtuska ci sie pomylili.isbud w Pułtusku ma dobre opinie, chociażby włączenie się do rozmowy na forum jest +, dlaczego nikt z N się nie włączy tylko kasują wątek.
                          mam znajomych w Pułtusku w okolicy których obydwaj stawiali swoje bloki i nawet z boku można było zauważyć różnicę.popytaj swoich znajomych o którego dewelopera im chodzi. w I mieszkania schodzą "na pniu" u drugiego stoją przez dluższy czas puste.chyba o czymś to świadczy.jak budował się 1 blok I było tak samo mieszkania rozeszły się jak świeże bułeczki tak samo z budowanym obecnie.poczytaj sobie wypowiedzi na forum jakiś czas temu na ten temat, jeszcze nie było ogłoszenia a już większośc mieszkań sprzedali
                          • Gość: nowy Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 14:32
                            Zastanawiające jest dlaczego mieszkaniec Villa Art tak nachalnie reklamuje Isbud...Wystarczy napisać, że nie jesteś zadowolony ze swojego mieszkania i tyle...Ja jak mi sie cos nie podoba to piszę, ale nie reklamuję kogoś innego. Skądinąd oglądałem bloki Isbudu i zgadzam się z przedmówcą, że projekty to może dobre ale dla budowli 20 lat wstecz...Zielony blok w Ciechanowie z zewnątrz wygląda bardzo kiepsko, a ponieważ nie jest taki stary, dowodzi to jakosci uzytych materiałów...Dla wszystkich kupujących mieszkania - przejedźcie się do Pułtuska i popatrzcie na dach i barierki na balkonach i na stan elewacji zielonego w Ciechanowie...A wyboru niech juz dokona każdy według uznania - co komu pasuje...
                            • Gość: do krakowski Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 14:38
                              nie mieszkam ani w bloku I ani w N .piszę tylko o opiniach innych ludzi również z Pułtuska. czy wygląd jest najważnieszy, liczy się jakość wykonania.ja nie widzę by zielony blok przez 3 lata zmienił swój wygląd. i nie wydaje mi się zeby były projektami sprzed 20 lat, porównaj sobie bloki na Aleksie i zielony ja ne widzę podobieństwa
                              jasne każdy niech wybiera według własnego uznania
                              • Gość: nowy Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 14:44
                                OK, co do bloków na aleksie to mają dobrze ponad 30 lat!!!Takie projekty jak Isbud to dla mnie lata 90, ale podkreślam, to moja opinia. Co do elewacji - niech każdy sam obejrzy - w końcu to żaden problem...Tylko nie wszyscy na raz :-)
                              • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.182.30.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 14:46
                                Ewidentie ktoś z isbudu robi firmie N czarny PR. Isbudzie nie idź ta droga - jak mówił jeden z naszych sąsiadów. Hahaha
                                • Gość: do krakowski Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 14:55
                                  nie jestem z Isbudu i nie chcę im robić reklamy, wiem tylko o opiniach o nich dlatego o nich piszę żę są pozytywne. chcę tylko zaznaczyć że w Pułtusku nie jest tylko I.ale już więcej na ten temat nie piszę bo przyniesie to odwrotny skutek. każdy już niech sobie podejmuje decyzje sam, ewentualne pretensje do siebie.wiem że ludzie kupują mieszkania w poniemieckich w blokach też mieszkają - można? można.
                                  żegnam kończę swoje wypowiedzi żeby nie być posądzonym o stronniczość.
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 15:18
                                    ja też kończę tylko dopiszę ostatnie słowa
                                    po 1 - nikogo nie straszę a wjeżdżanie na temat dzieci jest poniżej godności dorosłego człowieka
                                    po 2 - nie kozaczę w necie - to nie moja bajka - staje murem i w obronie swojej rodziny jak to powinien robić każdy facet
                                    po 3 - sąsiadów w N mamy wspaniałych , więc nie wiem skąd wpisy ze są tacy czy owacy
                                    po 4 - nie jestem pracownikiem czy kimkolwiek związanym z Insbudem co widać bo pomyliłem developerów.
                                    Życzę udanych zakupów mieszkań!
                                    • Gość: gość Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 15:46
                                      cały ciechanów :-)
                                      • Gość: fogg Re: Novdom IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 17:07
                                        No w końcu front obrony Novdomu :) Ciekawe ilu z Państwa ma mieszkanie kupione od tego wspaniałego developera i ma świadomość tego o czym pisze? Raczej wątpię ale gratuluję skierowania wątku na utarczki słowne i umiejętną zmianę tematu. Fakt pozostaje jednak faktem, że my mieszkańcy zostaliśmy z problemami na osiedlu, które wymagają rozwiązania. I chyba słusznie oczekujemy, że w końcu zrobi to developer, od którego kupiliśmy mieszkania.
                                        Panie prezesie może jednak czas na ruch z pana strony?
                                        A co do sąsiadów... każdy ma takich na jakich zasługuje :) A Wy "przyszli mieszkańcy nowego bloku Novdomu", którzy tak łatwo nas oceniacie będziecie mieli za sąsiadów... nas :) Wasz blok powstanie 4 metry od naszej granicy więc każdego dnia będziemy serdecznie pozdrawiać się z okien.
                                        • Gość: gość Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 17:13
                                          to straszne....
                                          • Gość: Anna Re: Novdom IP: *.centertel.pl 26.09.12, 17:49
                                            Wlasnie z powodu tej odleglosci od wczesniejszej inwestycji zrezygnowalam z zakupu.
                                            • Gość: karol Re: Novdom IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.12, 18:09
                                              Czy nikt nie podpisał jeszcze umowy ?????
                                              • Gość: . Re: Novdom IP: *.181.122.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.12, 19:01
                                                W sprawie umow zapadla grobowa cisza...
                                                • Gość: filip Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 16:05
                                                  A szkoda ,bo chciałbym sie czegoś dowiedzieć....
                                                  • Gość: ada Re: Novdom IP: 46.174.224.* 20.10.12, 16:39
                                                    Hmm. Jak czytam o Villa Art ( gdzie mieszkam) ,zazwyczaj nie mogę wyjść z podziwu dla podawnych tam informacji:-)
                                              • Gość: . Re: Novdom IP: *.etlink.pl 31.10.12, 12:41
                                                Upadła koncepcja?
                                                • Gość: gall Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 15:08
                                                  Moze potencjalni klijenci rozmawiali z mieszkancami Villa art i dowiedzieli sie o fuszerach i lekcewazeniu zglaszanych problemow przez developera
                                                  • Gość: gall Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 23:45
                                                    Zauwazylem na info ze bedzie prawdopodobnie sciezka sadowa z developerem odnosnie bloku na Vitosa. Czy developerowi nie zalezy na dobrej opini tym bardziej ze po sasiedzku buduje?! Co sie tam dzieje ze taka zlewka?
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 11:37
                                                    Do poprzedniego wpisu dodam iż niezależny rzeczoznawca ocenił iż tzw" dach zielony" nad garażem został zrobiony niezgodnie z projektem i ani developer ani główny wykonawca nie poczuwają się do obowiązku naprawy tej fuszerki. Dziwi mnie to bardzo gdyż budują kolejne bloki i myślę ze chcieli by sprzedać te mieszkania.
                                                    Przedstawiciele osiedla VillaArt wyczerpali już propozycje polubownego załatwienia tej sprawy więc finał będzie w sądzie ...
                                                    Ciekawi mnie tylko jedna sprawa jak nadzór budowlany odebrał inwestycję niezgodną z projektem ??
                                                  • Gość: GOSC Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 19:52
                                                    Minus dla developera ... To po co gwarancje, sa tylko na papierze ??. To sa najdrozsze mieszkania w Ciechanowie wedlug mego rozeznania. Obserwowalem watek bloku przy szpitalu i tam chyba milszy klimat ze strony G/W. niz tu.. Chodz gdy zakupowalismy to p. Tomasz rowniez staral sie byc mily a potem ech...
                                                  • Gość: . Re: Novdom IP: *.etlink.pl 03.01.13, 08:27
                                                    Gwarancja rzecz dobrowolna ale dobrej woli ze strony N nie było wiec o gwarancji nie mogło być mowy. Mieszkańców chronią tylko stosowne przepisy a więc dość krótki okres rękojmi, resztę musi rozstrzygnąć sąd bo N.nie poczuwa się do odpowiedzialności za swoje buble.
                                                  • Gość: Janek Re: Novdom IP: *.centertel.pl 04.06.13, 22:08
                                                    Jak widzę masę wpisów pochodzi od ludzi z Novdomu, pod pozorem szczęśliwych klientów zachwalają dewelopera. Prawda jest trochę inna. Właściciele, należy sprawdzić kim są, nastawieni się na zysk, sprawy klientów po podpisaniu umowy mają gdzieś. Żałuję zakupu i nie polecę nikomu. Streszczenie się. Zapewne mój wpis długo nie pogości na tym forum. Bo ci panowie z Novdomu wpłwają na nieprzychylne im wpisy i szybko je usuwają.
                                                  • Gość: rozczarowany Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 08:39
                                                    Ja mieszkam w Olszynie w Villi Novdom, zamiast komina wentylacyjnego w łazience zafundowali nam wentylatory mechaniczne, aby oszczędzić na metrach, hałas taki że przesłuchać nie można, możesz wybrać, albo rozstrój nerwowy i niebotyczne rachunki z energię albo utratę gwarancji.
                                                    W aktach notarialnych uczynili się dożywotnim Zarządcą (do sprzedaży ostatniego mieszkania), o fuszerkach nie wspomnę.
                                                  • Gość: Ciechanowianin Re: Novdom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.13, 08:58
                                                    Przyglądam się nowej budowie od samego początku i może nie jestem znawcą ale czy ona nie postępuje zbyt szybko na podmokłym gruncie i czy podczas 20 stopniowych mrozów można było budować ??
                                                    Mój brat mieszka na powstałym już osiedlu i faktycznie mieszkania są ładne ale też cena odpowiednia. Jest masa tzw. niedoróbek.
                                                    Przeraża mnie również pismo które wisiało na tablicy ogłoszeń o źle wykonanym dachu nad garażem - do błędu oczywiście nikt się nie poczuwa i mieszkańcy mogą tylko wystąpić na drogę sądową.
                                                    Bardzo proszę o opinię ludzi tam mieszkających gdyż mam mieszane uczucia co do zakupu mieszkania od tego Developera , choć lokalizacja i plan bardzo mi się podoba.
                                                  • Gość: GAI Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 19:47
                                                    Az dziwne ze temat ugasl, nikt z nowych uzytkownikow nie jest zainteresowany tematem..
                                                    Co do villa art milo było tylko do podpisania umowy potem czar prysł bynajmniej w moim przypadku a napraw oczekujemy od przeszlo 1,5r.
                                                    Chętnie posłucham czy inni również maja jakies perypetie z ta firma.
                                                  • Gość: niezdecydowany Re: Novdom IP: *.matcom.com.pl 31.01.14, 19:41
                                                    Wszystkie osiedla mają plusy i minusy . Kupując mieszkanie w Isbudzie na 3 piętrze musimy z bucika wspinać się po schodach. To mieszkania dla ludzi o dobrej kondycji ,jeśli dodamy do tego jeszcze wózek z małym dzieckiem.... Widok na linie energetyczną średniego napięcia która przebiega obok bloku. Wystarczy poczytać o oddziaływaniu takiej linii na człowieka. Obok jeszcze komin kotłowni. Novdom tez ma minusy pękające ściany, odpadające tynki, ale jest winda za to i nowoczesna architektura.
                                                  • Gość: lokator Re: Novdom IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 22:05
                                                    Pamietajmy ze ta winda nie jest za darmo cena jest znacznie wieksza.. a fuszerki jak wszedzie i tylko zacieranie rak jak minie rekojmia. Trzeba zabezpieczac sie kaucjami i dokladnie czytac co sie podpisuje bo kolorowo jest tylko na poczatku.
                                                    Uczulam wszsytkich nowych klijentow by zwracali nie tylko uwage na swoje wymarzone M ale rowniez na cala reszte obiektu, gdyz to wasza wspolnota bedzie a tam z reguly kryje sie duzo usterek jak np u nas..
    • Gość: Jola Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 12:08
      Ja nic nie słyszałam.
    • Gość: uuuuu Re: Novdom IP: *.static.chello.pl 01.02.14, 10:35
      ;-]
    • Gość: ddd Re: Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 09:17
      Czytaj ogłoszenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka