Dodaj do ulubionych

ACHTEL czy NOVDOM ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 22:11
Witam.

Jestem na etapie wyboru mieszkania.
Co sadzicie o tych budowach.Ktora lokalizacje uwazacie za lepsza ?
Jak z wykonawcami oraz podejsciem developera do klijenta...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Achtel czy Novdom IP: *.chello.pl 24.03.10, 18:48
      polecam TBS. tanio i solidnie.
      własnościowe
      • Gość: luk Re: Achtel czy Novdom IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 12:00
        proszę o informację na temat mieszkań w TBS
      • Gość: Ciechanowianin Re: Achtel czy Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 09:06
        Widziałem mieszkania TBS w telewizji usytuowane na ul. Komunalnej.
        Grzyb w każdym pomieszczeniu mimo wentylacji. Jezeli takie mają być
        mieszkania TBS to ja za nie dzi ekuję wolę Achtel.
        • Gość: Kanadyjki Re: Achtel czy Novdom IP: 213.199.253.* 22.05.10, 19:27
          ja mieszkam na Witosa 87 nowo postawiony blok i wszystko jest super ...nie ma
          żadnego Grzyba i nic z tych rzeczy ...
    • Gość: Jola Jasne, że Novdom IP: *.chello.pl 24.03.10, 20:52
      Oczywiście, że NOVDOM. Zobacz tylko jak szybko i sprawnie posuwa sie ich
      inwestycja. Zaczęli dużo później a mają szansę ukończyć przed Achtelem. Poza tym
      jest to ich chyba piąte osiedle, które budują więc mają doświadczenie i robią to
      naprawdę profesjonalnie. Są też tańsi. A obsługa w biurze sprzedaży również ok.
      Ja bym się nie zastanawiała.
      • Gość: autor Re: Jasne, że Novdom IP: *.chello.pl 24.03.10, 21:00
        achtel to porazka.. tylko NOVDOM.

• Gość: waldi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 22:12

Rozmawialismy juz zarowno z Achtelem jak i Novdomem . W obu
          miejscach podejscie dobre,chodz widac iz Novdom podchodzi bardziej
          profesjonalnie..chodz i rozmowa z konkurencja byla mila ale brak u
          nich osob odpowiedzialnych za sprzedaz za kazdym razem przelaczymy
          do szefa.... no i cena jest wieksza. Czekam jeszce na panstwa
          spostrzezenia i sugestie gdyz szala sie przechyla na jednego
          developera ale poczekam na rozwoj sytuacji..
          • Gość: 1946s Re: Jasne, że Novdom IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.03.10, 07:29
            Cena jest ściśle zależna od proponowanego standardu, a w
            Ciechanowie u wszystkich inwestorów jest niższa niż np. w Legionowie
            (5 tys. zł za m kw.)
            • Gość: kika Re: Jasne, że Novdom IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 18:07
              obydwa bloki blisko armii krajowej, oj hałas bedzie!
              • Gość: waldi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 19:34
                To fakt,ceny sa nizsze od Legionowa lecz prosze pamietac iz zarobki
                tam sa inne.. Co do halasu zgadza sie ale beda ekrany a dwa mysle
                nad mieszkaniem od ul Asnyka. A czy sa na forum osoby ktore juz
                zakupily mieszkanie w Novdom ?
            • Gość: 1946s Re: Jasne, że Novdom IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.03.10, 07:53
              Asnyka to na Kargoszynie, a kto chce mieszkać w mieście musi się
              liczyć ze wzmożonym ruchem pojazdów, kto chce ciszy buduje się w
              Gąskach.
              • Gość: valdi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 17:22
                No i decyzja podjeta . Wypadlo na NOVDOM. Moze byla by i inna ale
                konkurencja nie wysilila sie zbytnio by mnie zachecic. Obysmy nie
                zalowali
                • Gość: mixer Re: Jasne, że Novdom IP: 193.109.225.* 30.03.10, 18:01
                  Powodzenia valdi na nowym miejscu;)
                  • Gość: Valdi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 18:20
                    Dziekujemy. Juz nie mozemy sie doczekac.. Wszystkim ktorzy sie
                    wahaja - kupic nowe czy z rynku wtornego polecam zdecydowanie nowe
                    no chyba ze ktos ma po remoncie za 2400 heheh pzdr.
                    • Gość: jas Re: Jasne, że Novdom IP: *.jmdi.pl 30.03.10, 20:27
                      tylko że do stanu developerskiego musisz doliczyć jeszcze około 1zł do metra na
                      wykonczenie
                      • Gość: valdi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 21:04
                        Oj bylbym w 7 niebie gdyby to bylo tylko 1 zl -). Rozumiem ze chodzi
                        o 1000zl to troszke na wyrost . Tak pisza na forach lecz to wszystko
                        kwestia standartu i wiem ze poswiecajac troche czasu mozna spokojnie
                        zmiescic sie w 600zl/m2 z agd rtv oczywiscie ja licze ok 700-800.
                        Dodam ze przechodzilismy juz bloki 30 letnie ktore niby sa po
                        generalnym ale tak naprawde nic sie nam nie podobalo a i tak co
                        chwile siadala albo elektryka albo hydraulika. A kredyt i tak sie
                        splaca i tak wiec lepiej wiedziec za co sie placi
                • Gość: cofee Re: Jasne, że Novdom IP: *.plock.mm.pl 04.05.10, 19:25
                  Nie będziecie żałowali, ale nie obędzie się bez problemów,
                  np.poprawki firmy wykonujacej budynek, to teraz w Płońsku norma.
                  Może nauczą się na błędach i u was będzie już tylko z górki.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 20:31
                    A Novdom wykonuje te poprawki bez problemu? Czy trzeba o to walczyć?
                    • Gość: valdi Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 21:19
                      Tez slyszalem o tym iz firma wykonujaca jak sie nie przypilnuje
                      troche nie jest estetyczna ale obym sie mylil bo zakupilismy
                      mieszkanie i chetnie podziele sie wiedza pzdr
                      • Gość: kam Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 08:47
                        Valdi a zakupiłeś mieszkanie z opcją wykończenia przez firmę współpracującą z
                        Novdomem? Czy może wykończenie na własną rękę?
                    • Gość: cofee Re: Jasne, że Novdom IP: *.plock.mm.pl 13.05.10, 10:15
                      Poprawki są wykonywane bez problemu gdy się to zgłosi ale jakość ich
                      wykonania daje dużo do myślenia- nie wiem skąd biorą tych fachowców,
                      trzeba im patrzeć na ręce i robotę.W Płońsku wymieniali bardzo dużo
                      trójników od c.o. w podłodze. Więc kucie płytek i zrywanie bądż
                      demontaż podłogi to nic fajnego gdy cieszysz się wykończonym i
                      świeżo zrobionym mieszkaniem. A na pytanie co jest tego przyczyną-
                      żle zainstalowane czy kiepskiej jakości trójniki - brak odpowiedzi i
                      wzruszanie ramionami. Koszmar. Polecam też sprawdzić wylewkę podłóg
                      bo były kute i zalewane nowe w mieszkaniach, szczelność balkonów też
                      zabawna, zacieki do sąsiadów albo do domu.
                      • Gość: gość Re: Jasne, że Novdom IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 18:32
                        Moim zdaniem lepszy jest Novdom. Walczą bardziej o klienta od Achtelu
                        • Gość: taaaa Re: Jasne, że Novdom IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 19:12
                          tak walczą o klienta że nie da się negocjować ceny wiec zrezygnowałem z zakupu ich mieszkania...
                          • Gość: w Re: Jasne, że Novdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 12:47
                            Mieszkanie robie na wlasny sposob, jesli chodzi o kuchnie powołam
                            sie chyba na novdom bo dostalem od firmy z piaseczna najlepsza
                            oferte na kuchnie w ciech. te same materialy i rozstaw szafek ok 2
                            tys wiecej... Co do problemow to nie bronie firmy ale nie znam
                            budowy by nie bylo problemow..Co do trojnikow wiem ze byla wpadka w
                            Plonsku i tu mialo byc juz ok. Co do utargowania to cos tam
                            wynegocjowalem i mysle ze nie jest zle. Prace sa bez wiekszych
                            opoznien. Chodz od podpisania umowy i wplacenia czesci kasy zero
                            kontaktu ze strony firmy...Generalnie radze wszystkim skusic sie na
                            fachowca i zrobic rygorystyczny odbior
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka