Gość: dorn IP: *.tktelekom.pl 22.10.12, 10:37 mam pytanie ,czy ktos wie jaki ,,normalny"bank udziela kredytu pod hipoteke w przypadku widniejacego wpisu w BIK ,wszystko juz uregolowane ,prosze o powazne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:08 Hej dorn. Sam wpis w BIK nie jest przeszkodą w uzyskaniu kredytu. Staram się o kredyt na mieszkanie. W raporcie BIK widnieją trzy wpisy (brak negatywów) i nie odrzucono mojego wniosku. Wręcz przeciwnie. Złożyłam wszystkie potrzebne dokumenty, które wraz z wnioskiem zostały wysłane do analizy. Teraz czekam na odpowiedź z banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 13:21 rozumiem,że w biku widnieją jakieś zaległości. w takiej sytuacji może być trudno. chyba, że od zaległości minęło juz 5 lat to wtedy można zgłosić się do instytucji, która zgłosiła zaległości/opóźnienia do biku z prośbą o wykasowanie danych - trwa to w zależności od banku od 1 do 3 miesięcy i dopiero wtedy próbować. jeśli natomiast w biku jest dobra historia kredytowa (brak opóźnien pow.29 dni) to nawet działa na plus Odpowiedz Link Zgłoś