Gość: g.... IP: 213.199.253.* 12.11.12, 11:58 Jaki polecacie i gdzie można u nas kupic?Palę ok 2 paczek dziennie,poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 13:53 Rzuc ch...ostwo.. mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: E-papieros IP: *.play-internet.pl 12.11.12, 15:57 Dostałam taki na gwiazdkę, ten substytut jest okropny i mało skuteczny a do tego ciężki i wypada z palców.Ten olejek do nabijania ponoć jest szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pale Re: E-papieros IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 20:46 Moja mama nałogowa palaczka od 30 lat,trzy tygodnie temu kupiła sobie cały zestaw tj. 2 e-papierosy, ladowarka i olejek i od tamtej pory nawet ja nie ciągnie do ,,zwykłego' 'papierosa za cały zestaw w mrówce zapłaciła 230zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: E-papieros IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.11.12, 21:29 te same ja sprzedaję po 120zł..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 22:26 Na Allegro jest sprzedawca e-dym. U niego za zestaw dwóch fajek z ładowrka oczywiście 100 plus olejek ok 20zl. Chodzi bez zarzutu, jak na początek polecam! I nawet jak te liquidy szkodzą to na pewno nie tak bardzo jak zwykle faje! Kup, spróbuj a 80% szans, ze przy e-papierosie zostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 08:04 Nauka nie zna jeszcze przypadku, aby dzięki e-papierosowi ktoś rzucił palenie. Sam zresztą to przerabiałem. Próbowałem też środków zawierających nikotynę: gumy, tabletki. Działały do czasu, aż je brałem. Później głód nikotyny powracał ze zdwojoną siłą. W tej chwili kończę kurację champiksem i jest rewelka. Środek nie zawierający nikotyny (tylko na receptę), ale doskonale łagodzi zarówno głód nikotyny ten czysto fizyczny, jak i psychiczny. Kuracja jest dosyć droga (ok. 1400 zł) i trwa trzy miesiące, ale jestem już w końcówce, zmniejszyłem czterokrotnie dawkę leku i jest ok. Poza tym miałem całodobowe wsparcie specjalisty przez telefon i internet. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: E-papieros 13.11.12, 10:14 Gość portalu: gość napisał(a): > Nauka nie zna jeszcze przypadku, aby dzięki e-papierosowi ktoś rzucił palenie. Bo nauka jeszcze tematem e-p zbyt mocno się nie interesuje. I oczywiście wiele osób zakończyło swoją przygodę z nikotyną właśnie dzięki EP. EP wydaje się być dość rewolucyjnym środkiem, który może być używany jako NTZ bo w odróżnieniu od innych NTZ jest niemal znakomitym analogiem papierosa. Ale na jego użycie w programach NTZ trzeba jeszcze zaczekać. Na razie to partyzantka. > Sam zresztą to przerabiałem. Próbowałem też środków zawierających nikotynę: gum > y, tabletki. Działały do czasu, aż je brałem. Później głód nikotyny powracał ze > zdwojoną siłą. > W tej chwili kończę kurację champiksem i jest rewelka. Środek nie zawierający n > ikotyny (tylko na receptę), ale doskonale łagodzi zarówno głód nikotyny ten czy > sto fizyczny, jak i psychiczny. Champiksem, a konkretnie substancją czynną jaką zawiera czyli warenikliną nauka się zajmowała (zajmuje). I dochodzi do wniosku, że champiks jest niebezpieczny i jest przyczyną np. samobójstw. Widocznie, w odróżnieniu od ciebie niektórym konsumentom champixu nastrój nie poprawia się całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
antygona3 Re: E-papieros 14.11.12, 20:09 Champix - w odróżnieniu od olejków stosowanych w EP - został poddany badaniom klinicznym i dopuszczony do obrotu w USA i Europie. Jest lekiem, który ma wprawdzie możliwe działania niepożądane, ale są one znane. Dlatego jest to lek na receptę i stosowany pod kontrolą lekarza. Natomiast olejki stosowane w EP nie podlegają żadnej kontroli, nie wiadomo co zawierają. Poza tym największym problemem w rzucenia palenia jest nie głód nikotyny (ten można pokonać), ale odruchy, wręcz bezwarunkowe. Przy EP te odruchy wykonuje się dalej, a jedyna korzyść z jego palenia to że nie wciąga się do płuc smoły, tlenku węgla czy cyjanku. EP może stanowić substytut papierosów, ale nie wierzę, aby pomógł w rzuceniu palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: E-papieros 15.11.12, 07:30 antygona3 napisała: > Champix - w odróżnieniu od olejków stosowanych w EP - został poddany badaniom k > linicznym i dopuszczony do obrotu w USA i Europie. Jest lekiem, który ma wprawd > zie możliwe działania niepożądane, ale są one znane. Dlatego jest to lek na rec > eptę i stosowany pod kontrolą lekarza. I takiej samej wiedzy oczekujemy od EP. Mają być znane ich działania niepożądane. I będą z czasem. Przynajmniej taką mam nadzieję. W tej chwili w kwestii EP jest za dużo moim zdaniem hurraoptymizmu. Podobny hurraoptymizm pojawił się u mojego przedpiścy w kwestii champixu. Stąd moja reakcja :) > Natomiast olejki stosowane w EP nie podl > egają żadnej kontroli, nie wiadomo co zawierają. Są dostawcy, którzy udostępniają badania składu oferowanych przez siebie olejków. Nie wymaga tego od nich prawo i to jest problem. > Poza tym największym problemem > w rzucenia palenia jest nie głód nikotyny (ten można pokonać), ale odruchy, wr > ęcz bezwarunkowe. Przy EP te odruchy wykonuje się dalej, a jedyna korzyść z jeg > o palenia to że nie wciąga się do płuc smoły, tlenku węgla czy cyjanku. EP może > stanowić substytut papierosów, ale nie wierzę, aby pomógł w rzuceniu palenia. I o to chodzi. To nie ma być kwestia WIARY tylko WIEDZY. Co do zachowań związanych z paleniem papierosa EP całkowicie je zmienia - nie odczuwam potrzeby palenia w konkretnych sytuacjach. Tak było przynajmniej w moim wypadku. Stąd domniemywam, że w programach NTZ EP może być bardzo przydatny. Ale na to trzeba poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 16:18 Kuzwa.. To przeplaciles! Ja sam bez internentu pociagnalem.. ;PPP Da sie! I nie pieprzyc mi tu o specjalistach.. Sam moge takim byc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: E-papieros IP: 213.199.253.* 14.11.12, 08:29 gdzie sprzedajesz?podasz namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: E-papieros IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 21:30 substancją czynną jakby nie było narkotyczną jest nikotyna, która jest w EP i w zwykłych papierosach. Nałóg pozostaje nałogiem i określoną dawkę nikotyny trzeba organizmowi dostarczyć . Czyli jako substytut tak, jako lekarstwo na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: E-papieros 15.11.12, 07:33 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > substancją czynną jakby nie było narkotyczną jest nikotyna, która jest w EP i > w zwykłych papierosach. Nałóg pozostaje nałogiem i określoną dawkę nikotyny t > rzeba organizmowi dostarczyć . Otóż nie trzeba. Można używać płynów do EP nie zawierających nikotyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 07:51 W procesie rzucania palenia zastąpienie papierosa e-papierosem to to samo, co w wychodzeniu z alkoholizmu zastąpienie wódki koniakiem Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: E-papieros 15.11.12, 10:44 Gość portalu: gość napisał(a): > W procesie rzucania palenia zastąpienie papierosa e-papierosem to to samo, co w > wychodzeniu z alkoholizmu zastąpienie wódki koniakiem Jeśli koniak bezalkoholowy to i owszem :D Nie wiemy czy EP może być skuteczną pomocą podczas wychodzenia z nałogu palenia papierosów. Nie wiemy czy "konwertyci" którzy nałóg palenia papierosów zastąpili "paleniem" EP są na plusie? Podejrzewa się, że tak - głównie przez wyeliminowanie wdychania substancji smolistych. Są osoby, które zrezygnowały z zażywania nikotyny (to ten koniak bezalkoholowy), ale EP używają nadal. Są osoby, które całkowicie zerwały z nałogiem, a są i takie, które palą i to i to. Podobnie jak są osoby używające klasycznych NTZ i palące. Dlatego czekamy nie na dyskusje na forach tylko porządne badania i upływ czasu. Jak nam użytkownicy EP po X latach zaczną padać jak muchy na przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 14:04 a słyszałeś o koniaku bezalkoholowym? Jest "bezalkoholowe" piwo, zawierające 0,5% alk., ale koniak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: E-papieros IP: 213.199.253.* 16.11.12, 07:47 czy może ktoś napisac gdzie można kupic e-papierosa i jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: E-papieros IP: *.pl 16.11.12, 10:44 Możesz kupić w MARKPOLU.Przy dojściu do spożywczego jest w holu takie stoisko.Cena 100-200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: E-papieros 16.11.12, 11:57 Ja generalnie kupuję przez neta. Tylko zazwyczaj trochę większe ilosci aby mieć zapas. Najczęsciej na bodajże na E-DYMEK.COM. Mają przyzwoite ceny, a poza tym pierwszego e-papierosa kupiłem u nich, więc jakos tak z przyzwyczajenia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaffka Re: E-papieros IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 20:28 Kupiłam u nich po raz pierwszy płyn do e-papierosów, o smaku Hezelnut Coffe (coś takiego: e-dymek.pl/index.php?p492,plyn-do-e-papierosow-20ml-hezelnut-coffe ) Przesyłka doszła na drugi dzień, a smakuje i "dymi się" pysznie. Chyba zostanę stałą klientką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenix Re: E-papieros IP: 212.87.241.* 19.04.13, 19:32 w procesie opisywania tego tematu,dobrze by było aby autor zagadnienia najpierw zapoznał się bliżej z opisywanym tematem a potem dopiero kreślił jakieś sensowne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooke Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.12, 12:34 Cześć. Jesteśmy sprzedawcami e-papierosów i chętnie przyłączymy się do dyskusji. Jeśli szukasz e-papierosa, powinieneś poświęcić trochę czasu na wybór modelu najlepszego dla siebie. Oczywiście zakupu można dokonać w internecie (sami mamy sklep internetowy) ale przed zakupem zawsze zalecamy odwiedziny w jakimś punkcie i testy. Jeśli nie dobierzesz e-papierosa dobrze - nie będziesz zadowolony. Trzeba bardzo uważać, żeby nie kupić w internecie jakieś taniej podróbki - z tego też nie będziesz zadowolony. Warto potestować różne płyny, tak, żeby dobrać najlepszy dla siebie. Dobrze dobrany e-papieros, dobry płyn i trochę silnej woli i mamy wielkie szanse na rzucanie palenia. Chętnie pomożemy Ci dobrać najlepszego w-papierosa. Łatwo znaleźć nas na Facebooku - napisz do nas, a na pewno pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: E-papieros IP: 213.199.253.* 18.11.12, 18:30 Proszę doradzcie,2 ramki dziennie cienkie mentole co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: E-papieros 21.11.12, 16:14 Apropos E-DYMKA, jeszcze. Jak już wspomniałem czasem się u nich zaopatruję i zauważyłem, że na ich fanpage'u można wygrać 25% rabat na zakupy w sklepie ;) Jak ktoś się jeszcze zastanawia nad e-papierosem to może to 25% go przekona :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 08:30 Moj Ojciec palil 2-3 paczki dziennie cale swoje dorosle 60-cio letnie zycie. Zawsze twierdzil, ze palenia nie da sie ''ot tak'' zucic. Cwiczyl rozne wynalazki - bezskutecznie. I wiecie co podzialalo ????? Diagnoza lekarza - rak. Przestal palic w tym samym dniu i nie palil nastepne dwa lata az do smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 10:15 Ja rzucilam, po ponad 20 latach palenia, z pomoca tabexu i nie pale juz trzy lata. Nie ciagnie mnie nic a nic. Dymu papierosowego nienawidze, nie lubilam tego smrodu nawet jak palilam...:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: E-papieros IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 19:53 Mi też pomógł tabex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaffka Re: E-papieros IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 22:52 Tabex to takie coś jak niquitin? Jeśli tak, to nie dla mnie. Próbowałam różnych takich tabletek, gum, a nawet plastrów i nic mi to nie pomagało. Najgorsze nie było wcale uzależnienie od nikotyny, ale to, że nie wiedziałam co począć z dłońmi ;) Czegoś mi ciągle brakowało, szczególnie przy porannej kawce, czy na piwku ze znajomymi :( Dlatego e-papieros to dla mnie wybawienie. Zastąpił mi normalnego peta. Tańsze to i wygodniejsze. Elektronicznego dymka puszczam już 3 miesiąc i efekt jest taki, że do zwykłych fajek mnie nie ciągnie w ogóle, a wręcz mnie już odrzuca. I to mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: E-papieros 20.12.12, 23:39 Heh, tak szczerze mówiąc to nie znam nikogo kto byłby zadowolony z stosowania gum czy plastrów antynikotynowych :P Bardzo często kończy się szybkim powrotem do prawdziwego "dymka". Takie wynalazki mogą chyba tylko pomóc tym, którzy palą tylko sporadycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierosek Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 14:08 Paliliśmy z mężem dosyć dużo co o mało nie zrujnowano nas finansowo. Braliśmy gumy po których nas mdliło itp. Założyłam konto na allegro.pl i zakupiliśmy zestaw 2 papierosów. Z dnia na dzień rzuciliśmy zwykłe papierosy. Mąż pali go nadal ale ja już coraz mniej. Są takie dni kiedy wyciągam go z torebki dopiero wieczorem po powrocie z pracy. Nie wiem czy to silna wola ale jakoś tak samo z siebie mi przeszło:) Zapłaciliśmy trochę ponad 100 zł razem z przesyłką. Doszły 2 dni później z samego rana. Była jakaś mała wada bo jeden przeciekał. Napisaliśmy e-maila do właściciela i kazał go sobie odesłać na gwarancję. Po 3 dniach dostaliśmy zupełnie nowego. Jakby ktoś chciał to mogę link przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorgia Re: E-papieros IP: 79.162.116.* 27.12.12, 23:11 Też kupowaliście w sklepie e-dymek (tym)? Bo tak mi jakoś pasuje ten opis do nich. Do mnie też przesyłka doszła następnego dnia, ale u mnie żadnych wad nie było. A mogę zapytać na jakie modele e-papierosów się zdecydowaliście? Ja mam Cigito. Zadowolona jestem, bo obsługa i uzupełnianie wcale nie jest tak skomplikowane jak mnie na początku straszyli znajomi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierosek Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 09:02 My kupowaliśmy tu , ale i o Twoim sklepie słyszałam:) zakupiliśmy eGo-T. Ale teraz gdy nie chce nam się czekać to jedziemy do Mrówki:) fakt faktem jest drożej niż w internecie ale można zobaczyć i zakupić od razu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: E-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 10:06 Tabex nie ma nic wspolnego z gumami, czy innymi paskudztwami:)). To tabletki, ktore bierze sie wedlug scisle okreslonego wzoru. Trzeba tego pilnowac, ograniczac przez klika dni papierosy, potem w ogole przestac palic, brac dalej tabletki az do ostatniej sztuki. Wszystko jest opisane w ulotce. Oczywiscie potrzebna jest duza motywacja, bo jak przestaniesz w ktoryms momencie kuracje, to oczywiscie efektu nie bedzie, a ponownie ja zaczac mozna dopiero po pol roku. Mi udalo sie kupic te tabletki bez recepty. Ale nie wszedzie tak sprzedadza, w niektorych aptekach twierdza, ze potrzebna recepta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: E-papieros IP: *.cnow.pl 30.12.12, 10:58 wiem ze sprawdzonych źródeł,że ten papieros pomaga.. nic w nim nie jest szkodliwe. Także polecam,naprawdę :) a można go kupić w nowej galerii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: E-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 20:22 O nowego roku będzie obowiązywał zakaz palenia epapierosów środkach komunikacji miejskiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadasd Re: E-papieros IP: *.matcom.com.pl 20.04.13, 12:57 nie mozna powiedziec ze jest nieszkodliwy ,lecz znacznie mniej niz zwykly Odpowiedz Link Zgłoś