Dodaj do ulubionych

Rossmann przy Kauflandzie

IP: *.146.107.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.13, 11:34
Ciciałabym się zwrócić do kierownictwa sklepu rossmann obok kauflandu. Pani Lidko i Sylwio Zróbcie coś ze swoją ochroną, która zajmuję się tym co nie trzeba. Zamiast pilnować złodziei to chodzi krok w krok za osobami które są stałymi klientami i uczciwie robią zakupy. Czuję straszny dyskomfort wchodząc do państwa sklepu. Muszę przyznać że Panie tak jak i równiez reszta personelu to bardzo miłe i życzliwe osoby ALE renomę psuje Wam wasza ochrona. Przykro to pisać ale będziecie tracić coraz więcej klientów przez Pana ochroniarza który jest niegrzeczny, wulgarny i bardzo nie przyjemny dla klientów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaśka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.cdma.centertel.pl 20.03.13, 12:08
      ja również mam takie odczucie jak przedmówca ale nie tylko ja. Kilku moich znajomych też to zauważyło. nie można się skupić, zastanowić bo ciągle czuje się wzrok pana. a już tym bardziej przy półce z perfumami. kilka razy zrobiłam zakupy w innym sklepie bo nie chciałam być natrętnie obserwowana.
      podobne zdanie mam o rossmanie przy deptaku. może mają takie wytyczne dotyczące rossmanna. no cóż nie każdy jest złodziejem a zakupy można robić gdzie inndziej.
      • Gość: ala Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:20
        zgadzam się!!!potrafi stać za plecami i się gapić !
    • Gość: gos Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 12:41
      Popieram ! Nie można się skupić bo pan ochroniarz stoi obok i patrzy. Nie można sobie w spokoju wybrać pefum (jak już ktoś zauważył)... lepiej kupić je gdzie indziej. He he a juz miałam wrażenie ze tylko ja jestem na celowniku ochroniarza :)
      • Gość: kaśka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.cdma.centertel.pl 20.03.13, 12:45
        ja też miałam wrażenie ,że tylko na mnie się gapi.
      • Gość: roma Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.opera-mini.net 20.03.13, 12:48
    • Gość: Ewa Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 12:47
      Ja też mam takie wrażenie ogóle to krępuje się jak stoję przy półce na przykład z podpaskami a pan obserwuje co kupuje. Nieraz mam ochotę go spytać czy chce doradzić. Ochroniarz jest bezczelnym typem.
      • Gość: byla klientka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 13:10
        Ja wlasnie dlatego juz nie robie tam zakupow,wole jechac do konkurencji pomimo ze maja drożej,ale ochrona mila i mam komfort przy robieniu zakupow,bo nikt mnie nie obserwuje!
        • Gość: Ałtor Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.13, 13:50
          heh sklep niby ok ale ja rowniez uwazam ze ochraniarze przesadzaja z tym gapieniem sie..

kazdy klient to dla nich potencjalny zlodziej :)
        • Gość: a Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.03.13, 13:51
          jestem w rossmanie raz w tygodniu i nigdy jeszcze nie miałam podobnego odczucia....może to dlatego , że sama staram się być miła dla CAŁEGO personelu ze sklepu i Panom ochroniarzom równiez mowię "dzień dobry" i "do widzenia".
          • Gość: 1 Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: 213.199.253.* 20.03.13, 14:47
            Taka jest ich praca, dla nich każdy klient to potencjalny złodziej
            • Gość: mamuśka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 15:10
              Hmm ja często robię tam zakupy i nie odnoszę takiego wrażenia. Pozatym zauważyłam że ten Pan raczej nie chodzi za klientami tylko cały czas przeglada kamery które są umieszczone zaraz przy wejściu po prawej stronie. Byłam tam dziś po zakupy i nikt za mną nie chodził. Czemu się dziwicie że jest ochrona i patrzy naklentów. W ostatnim tygodniku ciechanowskim jest napisane jak "porzadna klientka" chciała ich skubnąć na 550 zł. dzięki ochronie udało się ująć sprawcę. Więcej wyobraźni, dystansu do siebie i zrozumienia dla pracy innych.
              • Gość: l Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 15:22
                Chodzę do wielu sklepów, ale tylko tam mam wrażenie że ktoś patrzy na mnie jak na złodziejkę.
              • Gość: marr Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 19:29
                Tak to prawda, odkąd się wejdzie do sklepu to gapi się jeszcze do tego chodzi za człowiekiem, jest nieprzyjemny dla klientów. W sumie wiele razy wolałam zrobić zakupy w innym miejscu np. Hebe w nowym centrum. Tam ochroniarz stoi przy wyjściu ( dzień dobry dowidzenia i tyle , jest miły). Byłam światkiem jak naskoczył na chłopaka który otworzył pudełko maszynki elektrycznej chciał zobaczyć... no i raczej jej nie kupił.....
    • Gość: qw Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 17:03
      Jeśli już chcę jechać do rossmana to też zawsze wybieram ten koło kauflandu z prostej przyczyny- jest gdzie zaparkować bez problemu.

Również czasem czuję się jak intruz. Myślę, że ta ochrona powinna skupić się na obserwowaniu monitoringu sklepu, a nie na takim bezczelnym wpatrywaniu się w klienta.

Byłam ostatnio przy gablotce z kosmetykami rimmela, astora itp. Szukałam lakieru do paznokci, a pan stał za mną z 4 m i ciągle obserwował.... No porażka jak dla mnie. I tak jest często. Gdy się wchodzi do sklepu, w czasie kiedy jest niewiele osób, głównie z rana, to ten ochroniarz od wzięcia koszyka od razu podąża naszym krokiem jak cień- szkoda tylko, że widać go i słychać. Czuję się jak złodziej, który za chwilę miałby coś ukraść i tylko czeka na okazję..
      • Gość: Rafał Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:11
        ...no gapi się i co z tego. Chłopina ma taką pracę. Ja też czuję się ciągle obserwowany, ale nie robię z tego problemu. Nie kradnę, więc nie czuję się złodziejem.
        • Gość: wa Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 19:58
          dokladnie to jego praca .A te stałe bywalczynie to też są dobre , przychodzą uśmiechają sie zaufanie taka zdobędzie a potem sru do kieszeni, pracowałam w sklepie przez kilka lat i nie jedna w ten sposób robiła. Dlatego rozumiem doskonale.
          • Gość: a Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.cdma.centertel.pl 20.03.13, 20:12
            A ja mam go gdzieś niech sobie chodzi ,raz gdy mi zwrócił uwagę przy dobieraniu perfum tez nie zostałam mu dłużna .Szczególnie jeden jest zarozumiały i udziela się jakby był sprzedawcą .Nie mam nic na sumieniu jak mu się tak podoba to niech mnie śledzi .Zastanawiam się tylko dlaczego w innych drogeriach ochrona potrafi się zachowywać inaczej.
            • Gość: klientka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:14
              Mnie nie przeszkadza patrzenie na ręce.Myślący wiedzą,że taka praca ochroniarza.
              Bywam w Rossmannie często,ale nie miewam problemu z ochroną.Może dlatego,że nie mam problemu samą z sobą.
              • Gość: kk Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 22:24
                " Nie mam problemu z samą sobą " Och jak pięknie ujęte ! Zaraz zwymiotuję...
                Tu nie chodzi o to czy ktoś ma problem z samym sobą czy nie... wiele sklepów ma ochronę i jakoś panowie ochroniarze nie chodzą za tobą krok w krok, oczywiście że pilnują, od tego w końcu są, ale robią to dyskretnie, przynajmniej człowiek może skupić się na zakupach
                • Gość: klientka Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:38
                  kk,masz rację.Mnie też robi się niedobrze od ciągłych powitań i pożegnań w Hebe,od nieustannych pytań w czym pomóc,jestem w pobliżu itp,itd.Tu dopiero można zapomnieć po co się przyszło:/W Rossmannie nie ma udawanej uprzejmości.Ogarnąłeś czy zbyt trudne??
    • Gość: ala Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 08:44
      ale w innych sklepach zapytają sie w czym pomóc,odpowiesz ze dziękujesz i dają Ci spokój!mozesz wtedy robić zakupy spokojnie!a w rossmanie nawet jak próbke czegoś otworzysz to już myśli ze to kradzież!gdyby wam w torebki patrzył to też pewnie dobrze.
    • Gość: gość Re: Rossmann przy Kauflandzie IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.13, 10:14
      bardzo mi przykro gdy czytam tak negatywne wypowiedzi na temat ochrony, bo gdyby ich nie było to towar z półek by znikał, jak słodkie bułeczki ,a pracownicy pracowaliby tylko na manko.Jak niedawno pracownik ochrony w rossmanie przy kauflandzie zatrzymał panią która poprostu ukradłaby towaru na sumę 550 zł ,gdyby nie interwencja tego pana ,o którym to piszą państwo ,że chodzi za klientem krok w krok.i I tu wyrazy uznania temu panu ,bo widać że pracuje ,a nie stoi i się biernie przygląda jak złodzieje kradną .Ci co tak piszą widocznie są nie zadowoleni ,że nie mogą czegoś zwinąć ,bo ochrona ich obserwuje,bo ja jak idę po zakupy to patrzę na towar ,a nie na pana z ochrony,który jest bardzo miły i uczynny pod każdym względem.Pani Lidko ma pani wspaniałą ochronę ,i proszę ni przejmować się złośliwymi wypowiedziami jestem stałą klientką tego sklepu i jestem bardzo zadowolona z obsługi z panem z ochrony na czele. Brawo tak trzymać dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka