Dodaj do ulubionych

Jaką gitarę??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 16:41
Zamówiłam gitarę na I komunię św. dla dziewczynki 8letniej. I sęk w tym, że wielkość tej gitary to 70 cm i właśnie zastanawiam się czy nie za mała. Chociaż gdybym kupiła tą standardową wielkość miała bym obawy, że będzie miałą problemy z nauką gry.

Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Jaką gitarę?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 19:04
      jak złapie bakcyla to dopiero pora się zastanawiać nad parametrami technicznymi. W tym wieku gitara atrakcją jest często przez tydzień i ląduje w kącie lub na ścianie. Czasami przeradza się w pasję i zostaje na całe życie.
      • Gość: Jola Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 19:15
        No tylko ja się zastanawiam czy te 3/4 gitary jak było podawane czyli 70 cm nie jest za mało??
        • Gość: mieszkaniec Re: Jaką gitarę?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 21:22
          będzie dobra na początek. Chyba że zamówiłaś ukelele...:)
          • Gość: Jola Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 21:28
            a to ta ukelele nie dobra???
            • Gość: gitarmaniak Re: Jaką gitarę?? IP: *.home.aster.pl 11.04.13, 18:38
              ukelele to taka miniaturka, ale tam są tylko 3 lub 4 struny i troche inaczej siena nej gra. Dla dziecka najlepiej kupic jakąś tanią i trochę mniejszą gitarę. Jak poczuje powołanie można za rok lub 2 kupic droższy, lepszy instrument. Różnie z tym bywa, jak sięniespodoba to na siłę nie ma co zmuszać a jak się spodoba to samo wyjdzie:)
              • Gość: Jola Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 18:47
                no ja włąśnie chyba mam tą ukelele małą nie grała nigdy na gitarze, a to prezent na I komunię więc jeśli będzie chciała się uczyć to pomyślę na d inną ;-)
                • Gość: gość Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 12:04
                  Ważne czy ma sześć strun. To podstawa. I ma rację "mieszkaniec". O lepszej, a tym samym droższej gitarze można myśleć tylko wtedy, gdy złapie bakcyla. Wtedy też warto by dziecko oddać w ręce doświadczonego muzyka, aby nie nabyła złych nawyków.
                  • Gość: sklep muzyczny Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 08:16
                    Zapraszam do sklepu muzycznego na ul. Piotra Ściegiennego 10/15. Mamy różne gitary i można będzie dobrać odpowiednią:)
                    • Gość: gość Re: Jaką gitarę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 11:01
                      Dzięki że sklep muzyczny jest w Ciechanowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka