Dodaj do ulubionych

Co o tym sądzicie

IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 13:12
Witam. Dzisiaj miał miejsce kolejny wypadek na skrzyżowaniu ulic Graniczna i Widna.Pan z UM zajmujący się sprawą znaków drogowych twierdzi, że są one tam prawidłowo ustawione .Czy trzeba czekac aż będzie ofiara śmiertelna i może trzeba temu Panu to uświadomic,że życie mówi co innego.Chodzi przecież o bezpieczeństwo ludzi,a nie o jakieś upieranie się ,że wszystko jest w porządku.Co o tym sądzicie,a może ja się mylę
Obserwuj wątek
    • Gość: road Re: Co o tym sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 14:21
      ale o co chodzi, które znaki są źle ustawione?
      • Gość: Ola Re: Co o tym sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 14:37
        niektórzy myślą,że pierwszeństwo ma jadący Widną,bo jest znak z pierwszeństwem tylko,że pod nim jest dodatkowo,że z prawej strony i tego już nie zauważają.Może lepszy byłby znak ustąp lub stop skoro ciągle są tam wypadki
        • Gość: gosc Re: Co o tym sądzicie IP: *.cnow.pl 21.06.13, 16:12
          bo trzeba patrzec na znaki a nie leciec na pale
          • Gość: ;p Re: Co o tym sądzicie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 16:16
            Ja oblałam tam egzamin na prawko ;p
        • Gość: niewiem Re: Co o tym sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 16:39
          Ola, ale co jest dodatkowo? jakie z prawej strony? czy chodzi o to że droga z pierwszeństwem nie jest prosta?
          • Gość: Ola Re: Co o tym sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 17:06
            Właśnie Widna jest prosta ,ale za moment jest skrzyżowanie i już pierwszeństwo jest z Granicznej,a ludzie myślą,że jak prosta to oni mają pierwszeństwo.To trochę trudne do wytłumaczenia ,ale wypadków jest sporo
            • Gość: road Re: Co o tym sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 18:01
              to jest zwykłe skrzyzowanie z łamanym pierwszeństwem, a że ludzie na nim głupieją to inna para kaloszy.
              • Gość: . Re: Co o tym sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 18:20
                znaki są dobre, ale ludzie nie patrzą, tylko walą przed siebie i wymuszają pierwszeństwo
            • Gość: Elldekor Re: Co o tym sądzicie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:49
              No i to wina UM ze ludzie, niedzielni kierowcy nie znaja znakow ?
              • Gość: Elldekor Re: Co o tym sądzicie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:51
                Ale co sie dziwic jak po smiecinie jezdza takie nacpane debile, jak kierowca czarnej hondy, pogromca skody strazy miejskiej, co nawet podstawowych znakow nie znaja.
            • Gość: z Re: Co o tym sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 13:55
              dla mnie oznaczenie tego skrzyżowania jest oczywiste,ale jeśli Olu dla Ciebie nie to nie chciałabym Cie spotkać na drodze.może postudiuj sobie kodeks drogowy i znaczenie znaków.
              • Gość: Ola Re: Co o tym sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 00:11
                Chyba trochę mnie nie zrozumiałeś.Dla mnie ono również jest oczywiste ,ale jak widac dla wielu innych osób nie.Nie życzę Ci ich w tym miejscu spotykac ,bo wtedy zmienisz zdanie odnośnie tej oczywistości jak pewnie parę innych osób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka