gosc0004 20.02.14, 13:05 Czy jazda bez zapiętych pasów oraz rozmowa przez telefon policjantów to stan wyższej konieczności jak tłumaczy się policja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 13:22 Widze ze teraz bedziemy wytykac sobie kazda sytuacje...powiem tak "stan wyzszej koniecznosci" to sytuacja w ktorej funkcjonariusz podejmuje niezbedne czynnosci celem ratowania zycia, zdrowia ludzkiego lub jesli zachodzi obawa zagrozenia takiego, jezeli podejmune czynnosci celem zatrzymania sprawcow przestepstw i wykroczen...a wiec jezeli w powyzszych sytucjach zachodzi potrzeba rozmowy przez telefon , odpiecia pasow czy popelnienia innego wykroczenia to i owszem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc0004 Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 13:38 Gościu piszesz bzdury policja uczestnicząc w akcji to musi używać sygnałów świetlnych lub dźwiękowych a nie rozmawiać przez telefon i jechać bez zapiętych pasów. Patrole są dwuosobowe i obowiązują ich takie same przepisy ruchu drogowego jak pozostałych uczestników ruchu drogowego i nie zwalnia ich nic z przestrzegania przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 14:00 Powiem ci tak widze ze wiesz ze w ktoryms kosciele dzwoni ale nie wiesz w ktorym:-) jestes w duzym bledzie:-) ale sadze ze nawet 3 godzinny wyklad z prawa by ci nie pomogl bo i tak wiesz swoje takze dalsza rozmowa z toba nie ma sensu. Mam nadzieje ze jak bedziesz potrzebowal pomocy to ci ktorzy beda jechali do Ciebie , beda wiedzieli co moga a czego nie i zdaza przyjechac na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymike Re: Wykroczenie IP: *.devs.futuro.pl 20.02.14, 14:07 Widze mike ze Ty wiesz w którym kościele dzwoni. Widocznie jestes zwiazany z tzw. resortem i te rozumy masz juz pozjadane. Powiedz mi tylko, tak naprawde szczerze, czy jako przykladny obywatel jadac prywatnym samochodem a) rozmawiasz przez komorke korzystajac z zestawu - nie bo policjantowi po służbie wszystko wolno b) wozisz dzieci w foteliku - nie, bo jak wyzej c) zapinasz pasy - nie, bo jak wyzej. Na szczescie nie spotkalem sie z pomyslem przejezdzania na czerwonym swietle, jazdy po alkoholu czy obezwładnianiem przechodniów. Takie sa moje obserwacje panów w mundurkach - im wolno bo przeciez nawet po sluzbie to oni sa policjantami, w zwiazku z tym pewne przepisy ich nie dotycza (to jest tlumaczenie prawdziwego, 1,5 rocznego policjanta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 14:20 ANTYMIKE- Na kazde z twoich trzech pytan odpowiem ci ze TAK, kozystam z zestawu glosnomowiacego bo taki mam, wize dziecko w foteliku nie dlatego ze jestem przykladnym obywatelem i policjantem ale dlatego ze mam troche oleju w glowie, wyobrazni i kocham swoje dzieci, tak zapinam pasy bo bedac na kilkuset wypadkach i widzac w zyciu kilkadziesiat ofiar takich wypadkow mam wyobraznie jak moze skonczyc sien awet niewinna kolizja. Proponowalbym ci sprawdzic czy masz wlasciwie ustawiony zaglowek one tez ratuja zycie ,a zle ustawiony moze spowodowac smierc przy zwyklej stluczce. Ja wiem gdzie dzwoni bo mi to jest potzrebne w pracy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc0004 Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 14:11 Pisząc te dyrdymały widać że jesteś człowiekiem łamiącym na co dzień przepisy tak jak policja.Czy nie wystarczy ci przykład jak zginął niewinny kierowca w Łodzi gdzie policja nie przestrzegała przepisów uczestnicząc w pościgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 14:26 A skad wiesz ze ten kierowca zachowal sie tak jak potrzeba??Skad wiesz ze to nie jego wina, moze to on zachowal sie jak ignorant?? sygnaly daja pewne uprawnienia policji..i jak sie okazalo scigali bandyte w kradzionym aucie!!! a gdyby to twoje auto ukradli i zamiast gonic zlidzieja popatrzyliby po sobienl wzruszyli ramionami i stwierdzili ze nie moga bo nie moga zlamac przepisow i popelnic wykroczenia..to pewnie bys byl zachwycony , zwlaszcza gdybys zapieprzal na te wymarzone auto w londynie ma zmywaku przez ostatnie dwa lata.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ładny ładny Re: Wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 14:02 ... a jeszcze ładniej wygladają jak w zaparkowanym oznakowanym aucie palą papierosy ( brrr ), łokieć na zewnątrz i sruuuu niedopałek na ziemię ( brakowało żeby splunął ) .... policyjna załoga wyglądała ... delikatnie mówiąc niewiarygodnie, wyglądali jak menele ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 14:08 to juz calkiem inna sprawa...niestety to tez tylko ludzie...jak wszyscy z wadami i zaletami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 14:08 chyba ktoś całkiem niedawno dostał mandat hehe nic przyjemnego, sam nie raz dostałem za głupotę - tzn. brak zapiętych pasów u pasażera, przekroczenie prędkości o 12 km/h, ale wyluzuj nie Ty pierwszy nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Wykroczenie IP: *.play-internet.pl 20.02.14, 14:46 Policjant-instuktor też gada przez tel, a obok zagubiony kursant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 14:52 proboszcz z kraszewa pijany jedzie autem, radny N. tez jezdzi po pijaku, wojt sonska i gm. ciechanow skazani....heh...ilu zwyklych kowalskich i iksinskich....popelnia wykroczenia...przestepstwa..widac ktos dostal mandat i napis POLICJA kuje w oko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wykroczenie IP: *.play-internet.pl 20.02.14, 14:59 Jechalam kiedys autem z przeciwka jechał samochód bez świateł mrugnęlam dlugimi, nagle samochod zawrócił okazało się ze to nieoznakowany radiowoz, i to ja dostalam mandat za nieprawidlowe uzywanie swiatel a nie oni, złość pozostała ale watku nie zakladalam bo i po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc0004 Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 15:10 Nie czepiaj się ludzi za popełnione przestępstwa bo zostali już dawno ukarani lepiej się zainteresuj się sobą bo nie jesteś bez skazy lub kolegami ze swojego środowiska którzy prowadzą samochody po pijaku czym stwarzają zagrożenie dla innych./Dolny śląsk policjanci powodują wypadek w stanie upojenia alkoholowego po czym nie przyznają się kto prowadził pojazd/takich przykładów jest bardzo dużo.Policjanci nadal pracują.Takie przykłady trzeba publicznie piętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 16:20 A dlaczego nie???? Watek dotyczyl wykroczenia...a teraz schodzimy na sprawy oczywiste...tak samo trzeba pietnowac publicznie wystepki politykow, ksiezy, lekarzy i zwyklych obywateli...oj widze ze boli...boli cos tam....powinienes nick zmienic na "UPRZEDZONY"....HEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc0004 Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 16:47 Jeżeli drwisz sobie z faktów to robisz tak samo jak twoi koledzy i uważasz że prawo was nie obowiązuje to się grubo mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ładny ładny Re: Wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 17:50 wybierając pracę policjanta, polityka, księdza itp. ludzie powinni zdawać sobie sprawę z tego że będą obserwowani i oceniani wiele surowiej niż inni. To nie lata 50 te kiedy widząc księdza ciemny chłop klękał na kolana a widząc policjanta miał pełno w portkach chociaż sumienie miał czyste jak łza, dziś szary obywatel z lubością obserwuje i krytykuje. Powiem więcej za pomocą mediów np. internetu bardzo dobrze mu to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 19:09 I takie prawo tego obywatela zeby to robil, ale tez kazdy ma prawo do obrony. Bo nie zawsze jest tak ze robimy cos bo taki mamy kaprys. Ale tego wszyscy nie biora pod uwage. jestem zdania ze nie mozna wszystkich i wszystkiego generalizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 19:15 Ja kiedyś mrugnąłem bo auro jadące z przeciwka strasznie oślepiało. Oni też mi mrugnęli .. kogutami ale nie pojechali za mną :D. Niestety jestem zdania, że takie służby jak policja powinny mieć tez kontrolę obywateli oraz oddziałów wewnętrznych bo wrażenie bezkarności uderza do głowy jak woda sodowa. Poraziła mnie kiedyś akcja kiedy oznakowana lodówa zbliżała się do skrzyzowania z czerwonym światłem. Włączyli sygnały, omineli auta czekające na zielone pasem do jazdy w przeciwna stronę przekraczając 2 razy podwójną ciagłą, omijając auta w rejonie przejścia a za skrzyżowaniem wyłączyli sygnały i potoczyli się dalej. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 19:26 No tak napewno spieszyli sie na kebaba. Sa rozne sytuacje i zdazenia...nie zawsze trzeba pedzic na sygnalach do kazdej interwencji bo bysmy non stop jezdzili i stwarzali niepotrzebne ryzyko. .ale trzeba za kazdym razem w miare szybko dostac sie w miejsce zagrozone i czasami sygnaly to ulatwiaja..tylko ty stojac z boku nie wiesz dlaczego tak zrobili. Czasami sytuacja wymaga tego zeby nie sploszyc tych zlych...taka taktyka..ale rozumiem ze wszyscy musza o tym wiedziec i to rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 19:34 mike, napisz jeszcze że zawsze wasze wykroczenia drogowe do wyższa konieczność i sygnały uprzywilejowania są zawsze używane zgodnie z przeznaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 19:39 Nie nie napisze tak bo nie jestem hipokryta. Oczywiscie w tej firmie pracuje prawie 100 000 ludzi , ktorzy dziennie w calym kraju podejmuja setki tysiecy interwencji...i czasami zdarzy sie ze ktos w niewlasciwy sposob sie zachowa..i u nas sa "czarne owce" i ludzie ktorzy nigdy nie powinni sie tutaj znalezc..ale niestety sa...Ale nie mozna tez powiedziec ze zachowujemy sie tak tylko z kaprysu..i checi pokazania sie bo tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 19:46 A kolegi "kierowcy".. podam konkretny przyklad stanu wyzszej koniecznosci , wykorzystanie tzw. wideoradarow..w momecie kiedybjada za takim piratem drogowym sami lamia przepisy i popelnuaja wykroczenia ale zeby udowodnic i udokumentowac to sa zwolnieni z odpowiedzialnosci bo ich celem jest wyeliminowanie takiego piarata z ruchu. Dopiero pozniej wlaczaja sygnaly w celu zatrzymania. Wielu madrych zlapanych panow mecenasow i nie tylko chcialo w zemscie za mandat dokuczyc policjantom i kazdy sad orzekal o stanie wyzszej koniecznosci. A wiec taki maly przyklad z zycia dla lepszego zrozumienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 19:45 Bardziej stawiał bym na kebaba skoro po ominięciu czekających na zielone toczyli się lotem patrolowym 30 na godzine suchą droga środek lata. No chyba, że kogos mógł przerazić też ryk silnika :). Stanie w zatoce przystanku ZKM i łapanie na suszarkę też "wyższa konieczność"? Szanuję pracę policji, ale oni nie zawsze szanują przepisy i nie wszyscy traktują swoją prace jak służbę społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 20.02.14, 19:56 No niestety..jak pisalem i u nas sa "czarne owce" tak jak wszedzie...jak wsrod ksiezy, politykow, lekarzy, w kazdej grupie zawodowej znajdzie sie ktos nieodpowiedzialny. Nawet wsrod tych zwyklych budowlancow, malarzy i innych..tez sa osoby nierzetelne tylko oni nas tak nie interesuja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.14, 00:32 wiesz, od policjanta społeczeństwo ma odrobinę większe oczekiwania niż od malarza i budowlańca. A co do suszenia na przystankach to nie widziałem żeby w Ciechanowie tak niegodziwie postępowali. W zatokach ich widziałem, na przystankach nie. Odpowiedz Link Zgłoś
opin7 Re: Wykroczenie 21.02.14, 01:19 Co do policji to już dawno straciłem złudzenia. To nie służba, a przywilej. W każdej dziedzinie życia wolno im więcej. A potem szybkie przejście na "zasłużoną" emeryturę! Poza tym jeśli chodzi o pracę tam, jest jak wszędzie. Dostaniesz się, jesli masz "plecy". Innej drogi nie ma. No chyba, że wierzycie w św. Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymike Re: Wykroczenie IP: *.devs.futuro.pl 21.02.14, 07:09 opin7: co prawda nie jestem nastawiony przyjaznie do policji, ale: - ten wątek nie dotyczy przywilejów emerytalnych czy innych nadanych policji - z tego co wiem nie trzeba miec specjalnych plecow zeby sie dostac tylko wykazac sie okreslonym poziomem wiedzy, inteligencji, sprawnosci sportowej oraz ukonczyc kurs - wbrew temu co mowia nawet niektorzy policjanci - jest to sluzba Ja co prawda nie lubie tego stwierdzenia, ale uwazam ze jezeli ktos uwaza kariere policjanta za prosta i uslana rozami - powinien sam sprobowac. Oczywiscie wiem ze nie kazdy moze zostac policjantem, ale takze wiem ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wykroczenie IP: *.centertel.pl 21.02.14, 12:15 Dokladnie:-):-) zapraszam w tym roku prawie 5000 osob chca przyjac takze szanse spore:-):-) i wtedy sie okaze czy tak rozowo jest :-):-) chociaz sadze ze ci ktorzy tutaj najbardziej narzekaja nawet nigdy o tym nie pomysleli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.14, 12:30 "mike" rzecznik policji. Słąbe argumenty na uczciwość . a czasu ma hoho na poza mundurowe działania, w tym na forum umoralnia niezdrowe i nieprzepisowo panie policjancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wykroczenie IP: *.play-internet.pl 22.02.14, 08:54 a dlaczego tak się dzieje? Do Policji idzie już mało ludzi z tzw powołania. Nie oczekuje, żeby 100 % było ślepo zapatrzone w to co robi ale byłoby fajnie. Większość przychodzących otwarcie mówi, że nie przyjeli go w ochronie, nie przyjeli na przedstawiciela, nie ma pomysłu na życie to pójdzie do Policji...później takie są efekty, mundur na grzbiecie to już wszyscy musza kłaniać mu się w pas. Przy "normalnych" ludziach pajacują a na interwencjach gó...arstwo się z nich śmieje... ;/ Wielu osób nie powinno byc w tej formacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.14, 09:55 mam wielu znajomych w policji i żadnemu w pas się nie kłaniam. Żyjąc tak jak żyję kompletnie nie mam z ich profesją do czynienia ale bardzo szanuje ich pracę bo ani łatwa ani przyjemna ani dobrze płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 16:07 policja zawsze miała wszelakie przywileje, dlatego taki tam natłok zawsze był. Zatem nie plec przedmówco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wykroczenie IP: 46.77.124.* 24.02.14, 13:58 Zastanowcie sie wczyscy odnosnie wczesniejszych emerytur dla tych sluzb wszystkich czy wyobrazacie sobie jak okradaja was mlode chlopaczki a na interwencje oraz poscig pieszy przybywa dwoch 60-letnich funkcjonariuszy lub nawet pali sie dom a gasic przyjezdza zaloga strazakow rowniez w takim wieku a o zolnierzach juz nie wspomne no az smiac mi sie chce z tych co tak pisza zero oleju w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaczej Re: Wykroczenie IP: *.devs.futuro.pl 06.03.14, 14:47 Oczywiscie nie wyobrazam sobie. Tak jak nie wyobrazam sobie: - 60 letniego maszynisty - 60 letniego kierowcy - 60 letniej sprzedawczyni w sklepie spożywczym - 60 letniego spawacza - 60 letniego operatora dźwigu mam wymieniać dalej? Ale żaden z tych zawodów nie przechodzi na emeryturę po 15 latach pracy w zawodzie. I nie pisz że po 15 latach jest dla takiego uprzywilejowanego część emerytury. Dla przypomnienia: Wkrótce aby przejść na emeryturę trzeba mieć przynajmniej 67 lat a jeżeli przejdziesz wcześniej dostaniesz nędzny ochłap. Dla przykładu strażak/policjant/zolnierz po przejściu na emeryturę ma max 50 lat i nie on składa sobie na te emeryture tylko place mu ja ze swoich podatkow. Widzisz róznice? Oczywiscie inna sprawa jest że obecnie 60 latek jest w pełni sił i chce pracować, uczyć się, podejmować nowe wyzwania - sam zatrudniam kilka osób 60+ i są to bardzo, podkreślam - bardzo wartościowi pracownicy. Ale jestem przeciwny sytuacji gdzie moi rówieśnicy sa na emeryturze, dostają pieniądze na które ja muszę zasuwać jeszcze 30 lat i moga stosować dumpingowe ceny na rynku, bo nie muszą zarobić tyle co ja żeby utrzymać rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś