Dodaj do ulubionych

Strzelanie sportowe

20.05.14, 10:15
Witam,

Chciałbym zapisać się kurs strzelania sportowego, docelowo zrobić kurs na instruktora strzelania sportowego. Czy w Ciechanowie jest to możliwe, np. w LOKu?

Jeśli nie to czy możecie polecić coś na terenie Warszawy?

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Strzelanie sportowe IP: *.wp.mil.pl 20.05.14, 13:10
      witam
      trochę się spóźniłe(a)ś w zeszłą sobotę zdawałem egzamin na patent strzelecki w Mławie.
      Poszukaj - klub strzelecki Kaliber mława może jeszcze w tym roku będą organizować egzaminy. NA stronie PZSS jest wykaz terminów i miejsc w których zostaną przeprowadzone takie egzaminy.
      • faradail Re: Strzelanie sportowe 20.05.14, 13:26
        Dzięki za odpowiedź!
        Nie wspomniałem że jestem zupełnym laikiem w tych sprawach i nie mam żadnego doświadczenia. Zanim podejdę do egzaminu potrzebne mi jest przygotowanie teoretyczne i praktyczne, dlatego poszukuję takowych kursów, najlepiej od razu z kursem na instruktora (bardzo ważne dla mnie).
        Czy możesz wyjaśnić do czego uprawnia Cię patent strzelecki? Czy automatycznie zostaleś członkiem PZSS?
        Jak przygotować się do tego egzaminu do którego podchodziłeś?
        • Gość: mm Re: Strzelanie sportowe IP: *.wp.mil.pl 21.05.14, 08:20
          egzamin poprzedzony jest 2-3 dniowym kursem.
          Żeby zostać członkiem PZSS należ zapisać się do klubu strzelectwa sportowego. Patent strzelecki uprawnia do zakupu broni strzeleckiej tj boczny zapłon do 6mm. centralny do 12mm. np możesz kupić AK 47 tylko musi mieć wyłączoną opcję ogień ciągły.
          Najlepiej skontaktuj się z wicepezesem www.kaliber.org.pl/, który organizuje takie kursy. Jeśli zbierze się grupa 10 osób kurs i egzamin będzie w Mławie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka