Dodaj do ulubionych

modernizacja domu

05.07.14, 22:07
Witam,
Zdecydowałam się na modernizację domu typu klocek. Potrzebuję kogoś kto zajmie się projektem przebudowy wnętrza oraz ogólną wyceną takiego remontu. Ja się na tym kompletnie nie znam. Na pewno trzeba sprawdzić stan fundamentów, wymienić dach, wszystkie instalacje. Właściwie należy zrobić wszystko od podstaw. Czy ktoś może polecić konkretną osobę, biuro które się tym zajmuje?
Mam świadomość wysokich kosztów oraz tego, że rozsądniej postawić nowy dom od podstaw.
Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: lelo Re: modernizacja domu IP: *.tktelekom.pl 05.07.14, 23:31
      Ja jakbym miał remontować dom to kupiłbym bym najtańszy z ofert w dobrej lokalizacji, bo jaki stan by nie był to i tak zawsze każdy urządza pod siebie i wszystko burzy w środku czy też na zewnątrz. Dlatego lepiej zaoszczędzone pieniądze wydać na remont i wiedzieć co się ma niż nabijać sakwę komuś. Jeżeli chodzi o projekt to jest kilka biur projektowych w Ciechanowie, wystarczy wpisać w google. Domy typu klocek mają swój urok i po dobrej aranżacji mogą wyglądać jak nowoczesne wille, trochę tylko wyobraźni no i oczywiście kasy. Poza tym tego typu budynki budowane są w podstawie kwadratu, czyli maksymalizacja powierzchni przy minimalizacji materiałów, taki myk z komuny. Podejrzewam że kompletny remont takiego budynku będzie kosztował około 200 tyś w zależności od standardu wykończenia oczywiście, budowa nowego domu o tej powierzchni pewnie 2 razy tyle.
      • Gość: marcin Re: modernizacja domu IP: *.204.20.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.14, 01:13
        zajmujemy sie wiezba dachowa papa,blacha,dachowka,parapety blaszane na wymiar i obrobki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka