Dodaj do ulubionych

Wybory w Opinogórze

21.11.14, 20:27
Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców Gminy Opinogóra Górna na spotkanie z euro posłem Zbigniewem Kuźmiukiem oraz posłem na sejm Wojciechem Jasińskim, które odbędzie się 22 listopada (sobota) o godzinie 14:00 w restauracji "Parkowa". Tematem spotkania będą bieżące sprawy rolnicze, oraz sposób wykorzystania funduszy unijnych. Na spotkaniu obecny będzie kandydat na wójta Marek Milewski.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.11.14, 21:06
      Będę:-)
      • Gość: 1954a4 Re: Wybory w Opinogórze IP: 213.199.253.* 21.11.14, 21:18
        Myślę,że mieszkańcy Opinogóry nie zgłupieli jak Ciechanów i wybiorą Wieteskę,doświadczony przewidywalny, a nie zrzuta z Ciechanowa, który nie zna absolutnie uwarunkowań wiejskich.Idzie tylko na stołek.Podobna sytuacja jak w Ciechanowie.Pobędzie kadencję i oleje gminę.
        • kramewka Re: Wybory w Opinogórze 21.11.14, 22:29
          Pan Wieteska również pochodzi z Ciechanowa...baa nawet w nim mieszka!kiedyś nie było wyborów, przywieźli go w walizce jako naczelnika i tak został bo ludzie boją się zmian. Mamy demokrację każdy może kandydować a my jako wyborcy decydujemy na kogo oddać głos. Sądzę że każdy z Nas powinien poznać obu kandydatów. Tylko jak skoro Pan sprawdzony gospodarz odmawia udziału w debacie...
          • kramewka Re: Wybory w Opinogórze 21.11.14, 22:34
            i proszę nie pisać że mieszkańcy Ciechanowa zgłupieli! Jest wprost przeciwnie:) Nie boją się zmian.
            • Gość: ag Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.14, 01:01
              Byle te nowalijki koniczynki itp roślinki nie zaszkodziły większości kiedy się obudzić przyjdzie i...
              nie ma królu zmiłuj się.
              I jak mówi stare mądre przysłowie że najlepsze stare buty, a nowe uciskają nie raz aż się rozchodzi waszmościowie wyborcy
              Mnie tam ani jeden nie ojciec ani drugi nie matka.
    • Gość: deputowany Re: Wybory w Opinogórze IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.14, 22:55
      hmmm...czy to dobry kandydat Pan Milewski...oto jest pytanie!!! bo po -
      1. dlaczego zostawiła go żona???..a może było inaczej ...;-)
      2. dlaczego wspólnik się z nim rozstał?? a może było inaczej...;-)
      3. dlaczego w życiu jest często tak , że jak się nieudacznik do czegokolwiek dotknie , to wszystko się spierniczy????
      4. dlaczego jest tak , że jak ktoś się zajmuje wszystkim,....to tak jakby niczym?
      5. dlaczego lepiej nic nie robić , niż robić cokolwiek i zostać za to ocenionym?????? ., hmmm,,, np. będąc radnym.......
    • Gość: zwykły rolnik Re: Wybory w Opinogórze IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.14, 23:34
      Tak się zastanawiam , czy wójt , który ma reprezentować rolników , to nie byłoby lepiej , aby znał się na problemach wsi lub też posiadał wykształcenie adekwatne do zajmowanego stanowiska... Więc nasuwa się pytanie,...czy Pan Milewski spełnia któreś z tych wymagań ( oczekiwań) ????
      • Gość: adwersarz Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 20:28
        ..."Tak się zastanawiam , czy wójt , który ma reprezentować rolników , to nie byłoby lepiej , aby znał się na problemach wsi lub też posiadał wykształcenie adekwatne do zajmowanego stanowiska"
        czyli historyk to dobre, właściwe dla Wójta wykształcenie??? o ile się orientuję (a orientuję) to obecny wójt z wykształcenia jest nauczycielem historii...
        A tak szczerze to SERDECZNIE życzę mieszkańcom gminy aby się wreszcie odważyli i powiedzieli obecnemu ŻEGNAMY, moim zdaniem każdy będzie lepszy na tym stanowisku niż obecny, a do tego może poszanuje tych w imieniu których obecny sprawował ten urząd zdecydowanie za długo...
        • Gość: deputowany Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.14, 20:37
          haha, no właśnie! posiadał wykształcenie!! obecny wójt chyba takowe posiada i to pewnie wyższe skoro był nauczycielem, a wykształcenie wyższe samo mówi za siebie.
          • Gość: adwersarz Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 20:58
            Jeżeli wykształcenie historyczne jest adekwatne do zajmowania stanowiska w administracji samorządowej to pogratulować toku myślenia i popleczników wypisujących takie bzdury.
            Idąc tym tokiem można by górnika (z całym szacunkiem dla profesji) zrobić co najmniej ministrem rolnictwa, wszak jeden (górnik) i drugi (rolnik) pracują w ziemi....

A wykształcenie nie mówi za siebie... niestety. Miałem podwładnych również z wykształceniem i to kierunkowym wyższym a w praktyce okazywało się, że wiedza niższa niż u pracownika po ZSZ.
            Nie piję tu do obecnego wójta absolutnie, gdyż nie mam takich praw, pomimo wielu rozmów jakie swego czasu prowadziliśmy nigdy nie dotyczyły one historii, w tym być może jest niezły... ale kwestie naszych dyskusji pozostawię .... szkoda słów... i mego cennego czasu
            Kończę definitywnie wypowiedź w tym wątku. Życząc mądrości oponentom i poplecznikom i odwagi w podjęciu tej właściwej decyzji pozostaje w zadowoleniu, że obecny wójt tylko w bardzo krótkim okresie (dawno) reprezentował mnie jako mieszkańca gminy
            • Gość: deputowany Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.14, 21:26
              Drogi Panie,
              ukończenie studiów wyższych świadczy o potencjale intelektualnym i o pracowitości a wiedzę inteligentny człowiek zawsze może poszerzyć , tak więc dyplom jednak o czymś świadczy. Znane przysłowie mówi - ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz.
              Dedykuję to wszystkich , którzy usilnie chcą zajmować wyższe stanowiska w administracji .
            • Gość: wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.14, 22:23
              Drogi Panie , po przeczytaniu Pana wypowiedzi , której brakuje poprawnej składni , polszczyzny i logiki ( górnik - rolnik ) i wielu innych wypocin proponuję również uzupełnić wiedzę i wykształcenie.
              Może dziwić fakt ,że technik mechanik pcha się usilnie na wyższe stanowisko w administracji a nieustannie narastająca chęć władzy nie ma odzwierciedlenia w wykształceniu.
              • Gość: mad Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 23:42
                wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/140207
                Dane PKW

Obaj mają wyższe i trzecia też.
                Może jakieś merytoryczne argumenty?
                • Gość: wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.14, 00:05
                  ciekawe bardzo!!!!!!!!!!! spójrz w - Prawo i Sprawiedliwość BIULETYN INFORMACYJNY Powiatu Ciechanowskiego - strona 5 - lista nr. 3 pozycja 19 wraz ze zdjęciem. Materiał KW PiS ul. Nowogrodzka 84/86 , Warszawa .
                  ,, Marek Milewski -technik mechanik!!! ''

W takim razie może niech się okaże wyborcom dokumentami potwierdzającymi wykształcenie.
                  Wnioski z tego nasuwają się paskudne!!!!! oszukał ....czy ktoś wprowadza w błąd....?????!!!!!!!!!!!!
                • Gość: wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.14, 00:22
                  No to pięknie!!!!!! To kto w takim razie nas wyborców perfidnie wprowadził w błąd ??!!!!!!!!! celowo?!!!!!!!!!!
                  • Gość: mad Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 00:33
                    Ojej! Ojej! Ojej! nie padnij na czkawkę :).
                    Nie widziałeś nigdy nieaktualnych danych?
                    Czy kończąc studia traci się tytuł technika?
    • Gość: Obserwator Re: Wybory w Opinogórze IP: *.matcom.com.pl 23.11.14, 20:15
      Skoro forum stalo sie miejscem agitacji wyborczej to może ktoś zaprezentuje dotychczasowe dokonania Pana Milewskiego. Ja nic dobrego o nim jeszcze nie słyszałem a obiecywać można nawet złote góry.Kolejny partyjny karierowicz.
      • Gość: Obserwator2 Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.11.14, 00:32
        A wiecie Państwo co jest największym atutem Pana Milewskiego? "Ma brata księdza" hahaha. Trzymam kciuki za Pana Wieteskę.
    • Gość: nerbik Re: Wybory w Opinogórze IP: *.doplaty.gov.pl 24.11.14, 07:59
      Różne rzeczy się działy podczas tych wyborów, Pan Milewski nagle stał się kandydatem bez wyższego wykształcenia, a Pani która odpadła przy pierwszej turze miała wpisany wiek w tygodniku, i na kilku innych stronach 25 lat. Teraz jeden przez drugiego się prześcigają jeden zaprasza Kuźmiuka, drugi zaprasza Kalinowskiego. Ludzie- do czego nas to doprowadzi. Z obecnym Wójtem miałem kika razy do czynienia i wcale dobrze go nie oceniam, wielokrotnie traktował ludzi jak ś...... , natomiast o Panu Mileskim też nic dobrego nie słyszałem- i kogo wybrać?
      • Gość: gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.tktelekom.pl 24.11.14, 08:13
        Uważam że należy dokonać zmiany wójta. Dotychczasowy zbyt wiele dla gminy nie zrobił, i faktycznie traktuje ludzi jak opinia wyżej. Traktuje gminę jak swój folwark, i jest zbyt pewny siebie. Zresztą sam zapowiadał że to będzie jego ostatnia kadencja (jeśli wygra...), a więc facet chce sobie w spokoju dociągnąć do emeryturki, zresztą za całkiem niezłą kasę! Nawet jak konkurent wygra i nic nie zrobi w gminie - to i tak nic nie stracimy - a być może jednak będzie dobrym gospodarzem. Ja oddam zdecydowanie swój głos na nowe!
        • Gość: aaa Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.11.14, 14:06
          Nic nie zrobił? A co ma Ci wille z basenem wybudowac? Inteligentni ludzie nie używają stwierdzenia "nic nie zrobił", bo mija sie to z prawda czego macie swiadomosc. Oszukujecie samych siebie aby tylko wypromowac kogos kogo nawet nie znacie. Powodzenia :)
          • Gość: ja ja... [...] IP: *.play-internet.pl 24.11.14, 15:02
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 24.11.14, 16:12
            A cóż takiego zrobił obecny wójt ? Ile zaunwestował w gminę? Za przykład mogę podać wójtów ze Strzegowa, Glinojecka ! Zobaczcie ile oni zrobili w swoich gminach, ile nowych inwestycji zostało poczynionych( drogi, szkoły, obiekty sportowe, infrastruktura techniczna). Ja naprawdę nie oczekuje wiele, ale drogi gminne są w opłakanym stanie, kanalizację ma jedynie Władysławowo, że nie wspomnę o reszcie.
          • Gość: ola Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.11.14, 18:56
            Na tyle lat siedzenia Pana Wójta to niewiele jest zrobione. Ale posadki się trzyma. Potrzeba zmiany więc załosuje na Milewskiego bo Pan Wójt miał już swoje 5 minut niech idzie na spokojną emeryturę
    • Gość: Obserwator Re: Wybory w Opinogórze IP: *.matcom.com.pl 24.11.14, 18:24
      Jeśli było Wam tak źle z obecnym wójtem to trzeba było poszukać właściwego kandydata na jego miejsce a nie w ciemno popieracie partyjnego spadochroniarza, któremu w życiu jeszcze nic dobrego nie wyszło. Jeśli się mylę, chętnie się dowiem o jego dokonaniach. Kim jest Pan Milewski,i co Wam obiecał że go tak popieracie?
      • Gość: 1954a4 Re: Wybory w Opinogórze IP: 213.199.253.* 24.11.14, 19:46
        Wystarczy ,że jest z PIS-u.Ten elektorat nie patrzy na kompetencje,co kandydat sobą reprezentuje ,czy zna problemy środowiska wiejskiego.Pewno i na krowę by zagłosowali.
        • Gość: Gosc Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 24.11.14, 22:04
          Tak się składa, że jestem poglądy mam bliskie PO - i na tę listę głosowałem do sejmiku, na radnego głosowałem z PSL, i zupełnie nie przeszkadza mi to że na wójta zagłosuje z PiS-u choć poglądy są bardzo mi obce. Ale jakie to ma znaczenie jesli chodzi o samorząd? Kompletnie żadne!!!
          • Gość: aaa Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.11.14, 23:03
            Zobaczymy czy będą go tak popierać jak zostanie tym wójtem, naiwnosc rzecz ludzka:) A co im obiecal? Pewnie posadkę, której i tak nie dostaną:)
            • Gość: wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.14, 23:09
              a może płacił po dwie dychy od łebka hahaha
              • Gość: gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.tktelekom.pl 25.11.14, 08:30
                Nikt za głosy nikomu nie płaci. Najzwyczajniej w świecie oddałem i ponownie oddam głos na nowego kandydata, ponieważ mamy do wyboru albo :

1. pewność że stary wójt nic nie zrobi (bo jeśli dotychczas nic nie zrobił - to raczej nic przez następne 4 lata nie zrobi,
                2. nadzieję że nowy kandydat coś zrobi

Jeśli są do wyboru tylko te dwa pkt. to zdecydowanie wybieram rozwiązanie numer 2!!

Co do wypowiedzi Obserwatora - jak sobie wyobrażasz szukanie właściwych kandydatów? Ja do tej pory żyłem w przekonaniu że kandydaci sami się zgłaszają :) Chyba że u ciebie jest inaczej ;)

Do pozostałych którzy zaczęli trolować (bo inaczej jak można nazwać wpisy które nie wnoszą nic do dyskusji, próbują oczerniać wyborców,....) musicie chyba być uzależnieni od ponownego wyboru obecnego wójta. Czyżby to wysokie stanowiska w gminie, czy może obietnice za agitację wyborczą?
                Jeśli tak chcecie aby pozostało po staremu, to napiszcie proszę konkretnie jakieś argumenty aby przekonać mnie lub innych wyborców, aby jednak zmienić zdanie - i zagłosowali na p. Wieteskę. Przydałby się akiś program wyborczy, przedstawienie zrealizowanych zadań z poprzednich wyborów (a przy nim również tych niezrealizowanych aby można było rzetelnie porównać).

A jeśli w tak długim okresie urzędowania p. Wieteska nie jest w stanie się niczym pochwalić, to miejcie honor, i przestańcie trolować.
                • Gość: agol Re: Wybory w Opinogórze IP: *.devs.futuro.pl 25.11.14, 09:52
                  Niestety, pana Marka Milewskiego znam od czasów jego nauki w zasadniczej szkole nr 3, chociaż znajomości ze mną publicznie się wyparł. Co do brata księdza - jeżeli to ma być argument za tym że mam kogoś wybierać - to miej Panie Boże w opiece mieszkańców gminy.
                  Nie przepadam za obecnym wójtem (delikatnie mówiąc), ale w porównaniu z obecnym kandydatem jest o klasę lepszy. Co do tego że w gminie niewiele zrobił - myli się ten to kto to mówi. Ja patrzę chociażby ze strony osoby która musi korzystać z usług UG. Życzyłbym wielu gminom takiego poziomu obsługi jak jest w O.
                  Nie wiem jak na tym stanowisku sprawdziłby się MM, ale też nie chciałbym tego sprawdzać. I nie dlatego że jest z Pis czy nie jest z Pis. Wiem jakim jest człowiekiem i to mi wystarcza.
                  agol
                  • Gość: aaa Re: Wybory w Opinogórze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.11.14, 11:10
                    Przecież były rozdawane materiały z programem na lata 2014-2019 co jest w planie zrobienia jak i to co dotychczas zostały zrobione. Bardzo bogato opisane na 4 stronach. Widocznie wypowiada się osoba, która nie pofatygowała się ani na zebranie, żeby sie czegos dowiedziec bo jest ANTY nastawiona albo nie jest mieszkancem gminy tylko "przyjacielem" MM
                    • Gość: gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.tktelekom.pl 25.11.14, 13:51
                      Jestem mieszkańcem gminy, w przeciwnym razie wypowiadałbym się w innych wątkach na forum. Programu wyborczego nie dostałem, a jeśli taki był to świadczy tylko o profesjonalizmie kampanii wyborczej obecnego wójta (a zapewne raczej jego pewność siebie że ludzie wybiorą go ponownie . Na spotkania nie chodzę, bowiem wójt pamięta o spotkaniach tylko przed wyborami. A ANTY owszem jestem nastawiony bo dość długo widzę nieporadność władz gminnych!!!

A gdzieś znajdę informacje w internecie na temat programu p.Wieteski? Z chęcią się zaznajomię, i może zmienię zdanie!
                      • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 17:38
                        Jeśli ktoś pisze że Wójt Wieteska nic nie zrobił, a Pan Milewski zmieni naszą gminę i będziemy rajem samorządowym, to nie ma sensu z nim dyskutować, gdyż w ogóle nie ma pojęcia o zarządzaniu gminą i jego budżetem. NIE SUGERUJCIE SIĘ WPISAMI O KRYTYCE, BO ZEBY COŚ NAJPIERW KOMUŚ ZARZUCIĆ, TRZEBA MIEĆ TWARDE DOWODY, A pan Milewski prowadzi najbrudniejszą kampanię i najbardziej kłamliwą w historii naszej gminy, niczym nie popartą. Dąży do władzy, a gdzie on był przez ostanie 4 lata, przecież kampania trwa od końca jednych wyborów do terminu drugich. Jeszcze 3 miesiące temu w ogóle nikt nie słyszał o tym człowieku, a teraz tak wielu go uwielbia, ale na jakiej podstawie, czy on coś dla Was drodzy państwo uczynił dobrego? Bo ja o jego inicjatywie w naszej gminie nic nie wiem, a głos wyborcy powinien być głosem na kogoś zaufanego, kogo znacie, na kim się nie zawiedziecie, na kogoś swojego, a nie obcego.
                        • Gość: 1954 Re: Wybory w Opinogórze IP: 213.199.253.* 25.11.14, 19:45
                          Ciechanów do Opinogóry "witamy w klubie nalotu obcych"
                        • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 25.11.14, 20:05
                          Twarde dowody? Weź się przejedz człowieku po gminie to zobaczysz twarde dowody! Co zobaczysz? Jest gorzej jak za PRL-u, wszystko polikwidowano, drogi w rozsypce! Jedyne co się zmieniło to nowe domy, rozwój gospodarstw - ale to wszystko dzięki samym mieszkańcom, ich ciężką pracą! Co wójt zrobił - napisz 10 przykładów.
                          • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 25.11.14, 20:13
                            A i twardy dowód - zapraszamy na przejażdżkę po gminie po paru dniach opadów, oraz roztopieniu sie wczorajszego śniegu! Tylko dla twardzieli lubiących offroad, mających 4x4, reszta niech wpadnie w gumniakach - naprawdę szkoda samochodu :) A tylko nadmienię ze to dopiero początek sezonu - cała zima przed nami, że nie wspomnę o wiośnie! Może znajdzie się jakiś miły pan z PUKu który jeżdzi wszystkimi uliczkami aby odebrać śmieci - i opisze o warunkach pracy ;)
    • Gość: niki Re: Wybory w Opinogórze IP: *.centertel.pl 25.11.14, 19:51
      " a głos wyborcy powinien być głosem na kogoś zaufanego, kogo znacie, na kim się nie zawiedziecie, na kogoś swojego, a nie obcego."
      Pan Wieteska czy jest godny zaufania? hmm wiele razy wyprowadził w pole wiele osób
      Czy go znamy? hmm tak znamy ze wszystkich stron ! czy prawda czy nie prawda to zawsze Wójta prawda.
      Ktoś kto nie zawiódł- hmm wiele razy mówił jedno robił zupełnie co innego.
      Czy On jest nasz- no chyba nie bo mieszkał , mieszka i prawdopodobnie będzie mieszkał w Ciechanowie, a to że ma honorowego mieszkańca Opinogóry to sami sobie odpowiedzcie skąd to się wzięło.
      I teraz kolejna sprawa- co Pan Wieteska zrobił przez 30 lat za pieniądze z budżetu gminy.
      Ja widzę w swojej miejscowości asfalt który położony był 15 lat temu, dalszy odcinek 5 lat temu, ale jeden i drugi jest tak popękany że tak się po nim jedzie jak po żwirówce.
      i co widzę krzaki w rowach śmieci na poboczu, zaniedbane świetlice , zlikwidowane szkoły w Dzboniu, Trętowie, Pałukach, Kobylinie, Władysławowie i tłum bezrobotnych po zasiłek w Gminie
      tak więc podsumowywując jeśli chcecie żeby było tak jak do tej pory to wiecie na kogo zagłosować.
      • Gość: wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.matcom.com.pl 25.11.14, 20:14
        10 dowodów na to co dobrego zrobił Wieteska. Proszę bardzo, ale wtedy gdy przeczytam choć jedną dobrą rzecz zrobioną przez Milewskiego
        • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 20:51
          Oczywiście jedną rzecz dla naszej społeczności
          • Gość: reee Re: Wybory w Opinogórze IP: *.play-internet.pl 25.11.14, 22:29
            wybierajmy młodego bo wtym wieku to już nic dobrego nie zrobi, to jest jedynie chęć utrzymania się na stołku.STRATA CZTERECH LAT.
            • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 22:38
              Strata czasu czytać takie argumenty, OCENIAJMY ZA CZYNY, NIE ZA SŁOWA
            • Gość: olaboga Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 22:40
              stary jary , bo ma doświadczenie , a ten niby młody pewno tylko wie jak lizać lody :-))
              • Gość: wędkarz Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 22:46
                haha , na robocie pewno zna się tyla , co obciągać wętyla!!!!buchacha
                • Gość: sąsiad Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 22:51
                  eee młody...jest takie powiedzenie ...jak się w życiu ciągle daje dupy ...to się nigdy nie stanie na piedestale na rejce własny kupy !!!hahaha
              • Gość: Krówka Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 22:48
                Marek niby mechanik, a nie naprawia samochodów;
                Marek niby polityk, a niczego nie zrobił, szczególnie dla Opinogóry;
                Marek niby wędkarz, a wytruł wszystkie ryby w Łydyni;
                Jak to się mówi: "Krowa która dużo ryczy, mało mleka daje".
                • Gość: pieśniarz Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 22:58
                  Marek....tyś nam jedyny
                  Marek...wrzodem dla gminy???
                  Marek...bieszta bo reszta
                  Marek... łobietnicamy wszystkich pewno zbeszta...ło i tyle w ty pieśni treściwego....kolego...........narmalnie prawie jak w życiu...bo pieśni bywają treściwsze....
                  • Gość: kawał Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 23:05
                    Przychodzi bogaty wolontariusz do nowego wójta gminy w O...
                    i godo....chcę wspomóc gminę swoją pracą , odbudować drogi , zdobyć na to pieniądze ...no i za darmo, zrobię co mi wójt będzie kazoł...i syćke inne potseby zaspokoje...
                    Na to nowy młody wójt godo - jak za darmo , to cemu tak drogo..tsa dopłacić to bedzie idealnie.
                    • Gość: parafianin Re: Wybory w Opinogórze IP: 78.10.53.* 25.11.14, 23:21
                      Modlitwa do Św. Marka-
                      Marku wyzwól nas poddanych ze wszelkich pokus i ze wszystkiego co niesie za sobą same zło, weż te nasze pokusy - euro , dolary i złotówki ....i łoddaj na zbożny cel dla naszego zbawienia. amen
                      • Gość: Gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 26.11.14, 06:36
                        Uaktywnił się tzw. poeta troll. Taki doświadczony ten nasz wójt, ze nawet kampani wyborczej nie potrafi poprowadzić. Milewski być może nic nie zrobi dla gminy, podobnie jak Wieteska przez 30 lat, ale i tak zaryzykuję - poprstu nie wiele stracimy. Głosuję na Milewskiego.
                        • kramewka Re: Wybory w Opinogórze 26.11.14, 12:26
                          IP: 78.10.53 chyba jest sponsorowany przez Pana Wieteskę. Postronna osoba nie bawiła by się w zmianę nicków by kogoś oczerniać. Szkoda tylko że nie wybrał kogoś inteligentnego ale świadczy to tylko o Panu Wietesce...
    • Gość: gada Re: Wybory w Opinogórze IP: *.180.43.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.14, 12:53
      Takie teksty to chyba Ci z PSLu mogą wymyśleć. Żałosne to jest naprawdę. Też zgłosuje na Milewskiego gorzej w tej gminie być nie może.
      • Gość: ja ja [...] IP: *.play-internet.pl 26.11.14, 14:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: mieszkaniec Re: Wybory w Opinogórze IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.11.14, 17:43
          Większość wpisów popierających Milewskiego pochodzi od ludzi,którym zależy tylko na tym by doszło do zmiany obecnego wójta(najwyraźniej osobiste urazy),i nieważne czy zmiana będzie na lepsze czy na gorsze. Moim skromnym zdaniem Milewski nie ma zadatków by być zbawcą tej gminy.Za wysokie progi.Wieteska nie jest idealny ale na tle innych włodarzy gminnych naprawdę wypada dobrze. Gdyby Milewski był taki dobry jak się przedstawia to napewno dostał by poparcie od trzeciej kandydatki Pani Koral,która zawsze była w opozycji do obecnego wójta.
          • Gość: gość Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 26.11.14, 19:28
            Nie no odkryłeś Amerykę !! Oczywiście że glosując na Milewskiego chcemy zmiany. Nie wiem czy na lepsze, ale już gorzej być nie może. A Wieteska przy innych włodarzach gmin wypada blado. A ja słyszałem że P.Koral przekazała swoje głosy Milewskiemu!
    • Gość: maro Re: Wybory w Opinogórze IP: *.cnow.pl 26.11.14, 19:27
      To że Pani Koral nie przekazała głosów ani Panu Milewskiemu ani tez Panu Wietesce jest napisane w tygodniku Ciechanowskim. Zresztą uważam że jeśli zaczęła krążyć informacja o tym jako by głosy przekazała na Pana Wieteskę to musiała ukrócić tą głupotę. Chyba najbardziej sprawiedliwie będzie jeśli każdy sam zadecyduje za kim ma iść. Sam głosowałem za Panią ponieważ jest z naszej gminy, a teraz wybór jest nijaki- jeden i drugi jest z Ciechanowa. Jeden i drugi pewnie przez 4 lata nic nie zrobi bo jeden już jest w wieku emerytalnym i będzie miał wszystko daleko w poważaniu a drugi nic nie zrobi bo z tego co wiem to nie ma większości w radzie no chyba ze przekona ich do swojej osoby. Dochodzę więc do wniosku że chyba wolę zaryzykować i zagłosować za przewietrzeniem urzędu gminy 
      • Gość: Wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 19:59
        Pani Koral na pewno wolałaby przekazać głosy Panu Wietesce, to jest kobieta z ambicjami i wielką energią do pracy, a jej ogłoszenie w Tygodniku Ciechanowskim świadczy jedynie o jej klasie jako polityka, bo wybór kandydata jest kwestią indywidualną każdego obywatela naszej gminy. A Pan Milewski zamieszczając w swojej adnotacji w TC, że wygrał wybory wraz z Panią Koral, chce podstępnie przejąć jej głosy, stosując chwyt psychologiczny.
        Chcę także zaznaczyć, że chwalę Panią Koral za to, że nikogo nie krytykowała, wielki plus dla niej za to i myślę, że jeżeli wystąpiłaby z takiej partii jak PiS, zdobyłaby dużo więcej głosów niż Pan Milewski.
        Widać, że największe nakłady na kampanie ponosi Milewski, jego plakaty są wszędzie, i to jeden na drugim dosłownie, reklamy w radiu, ogłoszenie na pierwszej stronie TC, zebranie w Parkowej, to wszystko kosztuje niestety. I biorąc pod uwagę stosunek liczby głosów do poniesionych nakładów, widać że najefektywniejszą kampanię wyborczą przeprowadziła Pani Koral, a najmniej efektywną Pan Milewski. Pan Wieteska jest po środku.
        Pisząc o tym, że Pani Koral na rękę jest wygrana Pana Wieteski, mam to na myśli, że jeśli właśnie jemu przekaże głosy, może ona liczyć na bardzo duży elektrorat Pana Wieteski w przyszłych wyborach i je pewnie zwyciężyć. Jeśli Pan Milewski wygra wybory, będzie chciał utrzymać się na stanowisku wójta gminy, i tanio skóry nie sprzeda Pani Koral. A to jest najlepsza w tych wyborach osoba na to stanowisku, tylko za 4 lata niestety. Ja głosowałem na Panią Koral, i poczekam te 4 lata, a w II turze zagłosuję na Pana Wieteskę.
        • kramewka Re: Wybory w Opinogórze 26.11.14, 20:19
          Pani Ania nie poparła żadnego z kandydatów.(To że Wieteska twierdził bardzo głośno że uzyskał jej poparcie jest kłamstwem ktore Pani Ania musiała sprostować w TC.) A wiecie dlaczego? Bo jeśli poparłaby Milewskiego prawdopodobnie straciłaby pracę. A dlaczego nie poparla Wieteski? To wie tylko Pani Ania..
          • Gość: Wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 20:31
            A to Pani Koral jest podwładną Pana Wieteski? Wypowiedź kramewki jest bezpodstawna, bo jeśli Pani Koral miałaby stracić pracę, to aby ją utrzymać poparłaby Wieteskę, logiczne.
            To tak jakbym napisał, że Pan Milewski da pracę na pocieszenie Panu Sosnowskiemu, który jest bardzo zaangażowany w poparcie Pana Marka, byłemu radnemu powiatowemu, aby otrzeć mu łzy po przegranych wyborach. (to jest aby przykład, nie wiem co Ci Panowie razem postanowią po wyborach, niewykluczone, ze może nastąpić taka kolej rzeczy).
      • Gość: Wyborca Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 22:42
        www.tvp.pl/warszawa/publicystyka/wywiad-kuriera/wideo/25112014/17801639

Podobna sytuacja jest i w naszej gminie, młody zarzuca, stary odpiera, szkoda że ta młodość nie ma fundamentalnych dowodów, nie wie co to jest "kultura", czyli nie przeszkadzanie podczas czyjeś wypowiedzi i opinii. I przede wszystkim nie powie jak wprowadzić zmiany w naszej gminie, aby poprawić jakość życia mieszkańców. Młodość aby rządzić musi dorosnąć i nabrać pokory do starszych i ich doświadczenia.
        • Gość: sąsiad Re: Wybory w Opinogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 11:07
          ten co na wójta Opinogóry ma chrapkę, juz w radzie powiatu ma stołek. niech tu popracuje uczciwie
    • gosc-1122 Re: Wybory w Opinogórze 10.01.15, 20:59
      Czy do Klubu Seniora w Opinogórze mogą przychodzić wszyscy klubowicze? Czy tylko Ci, którzy głosowali na p.Wieteskę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka