Dodaj do ulubionych

Bałagan w firmie Energa

19.09.15, 17:11
Nie działa platforma energa24, brak możliwości podawania odczytu licznika, opłaty za energię nie są księgowane, konsultanci na infolinii nieudolni do granic absurdu. I tak już od 2 miesięcy. Trwa wprowadzanie nowego systemu informatycznego podobno. Amatorszczyzna, nieudolność i olewanie klientów w tej firmie przekracza już wszelkie granice!
Obserwuj wątek
    • manitary Re: Bałagan w firmie Energa 19.09.15, 19:15
      To prawda, potwierdzam masakra rachunkow nie przysylaja
      • androj5 Re: Bałagan w firmie Energa 21.09.15, 12:34
        Dziadostwo za wielkie, nasze pieniądze. Czy ktoś może to ukrócić i ukarać. Wstyd.
      • emiix Re: Bałagan w firmie Energa 11.10.15, 13:26
        Podałem ich do sądu za wyłudzenie i wygrałem. Zwrócili nadpłacone kwoty na sumę prawie 2000zł. Oni nie wiedzą nawet za co naliczają pieniądze.
    • 20irena Re: Bałagan w firmie Energa 08.10.15, 03:41
      Rozwiązałam umowę Z Energą na licznik przedpłatowy bo sprzedałam dom , a oni przysyłają mi fakturę na 174,85zł.
      Skąd wzięli tę kwotę jeżeli ja płaciłam kodami ? Nikt z Energi nie potrafi mi tego powiedzieć. Państwo w państwie zgodnie z prawem. Zapłaciłam bo nie chcę komornika w domu.
      • 20irena Re: Bałagan w firmie Energa 09.12.15, 17:33
        Po trzech miesiącach walki zwrócili mi moje pieniądze. Miałam pomoc tez od Rzecznika Praw Konkurencji i Konsumenta ze starostwa w Kościerzynie .Było wysłane setki e-mail i listów poleconych.
        W "e-bok" to już całkowity brak wiedzy. Odpowiadają na zadane pytania całkowicie bez sensu i nie na temat.
        Jestem szczęśliwa że już nie jestem ich klientem. Co za ulga.
    • jana512 Re: Bałagan w firmie Energa 11.10.15, 00:46
      Ja też szarpię się a Energią za niesłusznie przysyłane rachunki. Licznik już dawno przepisany na kogoś innego a oni nic nie wiedzą i wyjaśnień brak :( Ręce opadają
    • master2015 Re: Bałagan w firmie Energa 11.10.15, 16:14
      Widocznie nie ma tam dobrego Gospodarza. Podobno kierownictwo teraz urzęduje w Płocku. Ciągłe oszczędności.
      • mw66 Re: Bałagan w firmie Energa 09.12.15, 19:03
        Bałagan , lekceważenie klientów , bzdurne odpowiedzi elektroniczne konsultantów, awarie lub wyłączanie platform elektronicznych, bałagan w rozliczeniach z klientami . Oto obraz firmy świadczącej podstawowy czynnik do życia jakim jest energia elektryczna
        • darecki123 Re: Bałagan w firmie Energa 09.12.15, 23:56
          Potwierdzam, od sierpnia proszę ich, żeby wystawili mi rachunek bo podpisałem umowę, a oni twardo wysyłają faktury do poprzedniego właściciela :-))
          Już co najmniej 5 konsultantów obiecało monitorować sprawę i oddzwonić niebawem....łącznie z Paniami z naszej placówki partnerskiej. Chyba w tym roku się nie uda... Masakra jakaś z tą firmą. Cały czas zwalają na zły "system" komputerowy, outsourcing, infolinię itp. tylko co mnie to interesuje jako klienta.
          • zibof Re: Bałagan w firmie Energa 10.12.15, 00:43
            Bałagan to mało powiedziane. To co ta firma ostatnio robi, to już jest perfidne oszustwo. Uruchomiono mianowicie wielu klientom bez ich wiedzy e-faktury, co skutkowało niewysyłaniem faktur papierowych. Przy jednoczesnym braku powiadomień i zmianie nr kont, nieświadomie nie popłacono rachunków, na co energa zareagowała wysłaniem wezwań do zapłaty i doliczaniem kwoty ok. 35 PLN.
    • spriteaq11 Re: Bałagan w firmie Energa 10.12.15, 05:50
      Witam, mi działa wszystko... właśnie opłaciłem fakturę. Od razu info, że płatność przeprowadzona prawidłowo.
      • zibof Re: Bałagan w firmie Energa 13.12.15, 07:08
        Nie pisz głupot. Samo księgowanie wpłaty trwa u nich co najmniej 3 dni.... Od razu.....
        • spriteaq11 Re: Bałagan w firmie Energa 15.01.16, 05:11
          Nie pisałem o księgowaniu tylko o samej płatności. Wiem, że księgowanie trwa kilka dni. W każdym razie wszystko dostaję na czas i nie mam problemów z opłacaniem bieżących rachunków.
    • gwardiiludowej Re: Bałagan w firmie Energa 10.12.15, 09:21
      A może też ktoś jeszcze nie dostał faktury za wrzesień-listopad?? Ja czekam i czekam i nie wiem co zrobić
      • manitary Re: Bałagan w firmie Energa 11.12.15, 10:59
        Ja nie otrzymuje faktur od maja dzwoniłem na infolinie około 20 razy i nic. Czekam do nowego roku i rozwiązuje umowę.
        • 01-ciech Re: Bałagan w firmie Energa 12.12.15, 13:18
          Bałagan, niekompetencja i tylko "kasowanie" za połączenia z BOK-iem ...
          • gwardiiludowej Re: Bałagan w firmie Energa 12.12.15, 14:46
            A potem dolicza kare za nie wpłacenie na czas,a skad mam wiedzieć ile mam zapłacić skoro nie mam rachunku..
            • zibof Re: Bałagan w firmie Energa 13.12.15, 07:04
              Fakturę to pewnie dostałeś... Na swoje nowe konto na 24.energa.pl/, które to ta wspaniała firma założyła bez twojej wiedzy, zgody, informację wysłali sms którego mogłeś przeoczyć lub po prostu nie doszedł. Ale nie martw się. Wkrótce dostaniesz przesyłkę poleconą z wezwaniem do zapłaty. Za coś ok 40 PLN.
              • zibof Re: Bałagan w firmie Energa 13.12.15, 07:11
                Zapomniałem. Jeszcze masz najprawdopodobniej uruchomioną e-fakturę. Też bez twojej zgody.
                • 01-ciech Re: Bałagan w firmie Energa 15.12.15, 22:04
                  Ja , mając na względzie kłopoty z komunikacją z firmą zgodziłem się na fakturę elektroniczną. Niestety nadal dostaję fakturę drogą pocztową (papierową - jeśli zdarzy im się poprawnie zaadresować przesyłkę - do tej pory był z tym spory kłopot ) i nie mam żadnej kontroli nad swoimi wydatkami. Skandal!
      • panstwo.bezprawia666 Re: Bałagan w firmie Energa 16.12.15, 22:56
        Cześć ja czekam od maja na fakture i nic dziesiątki tel. Na info i nic do bani pisałem skargi nawet do NIK i nic wszyscy mają nas w d...pie
    • opin7 Re: Bałagan w firmie Energa 16.12.15, 12:56
      Nie można doładować prądu!!! Co się k.... dzieje?! Na święta przy świeczkach?
      • mw66 Re: Bałagan w firmie Energa 09.01.16, 13:31
        To prawda ,że bałagan - za błąd we wpłacie na swoje konto ( do każdego licznika inny nr konta) pomimo zapłaty i podaniu nr faktur, życzliwie wykazują nadpłatę na jednym koncie a na drugim wzywają do zapłaty za co obciążają kwotą ponad 30 zł. .Reklamacje o przeksięgowanie z jednego konta na drugie załatwiają w okresie 30 dni. Pewnie chodzi o tę karę za wezwanie . A to co wyczynili z ebokiem woła o pomstę do nieba . Widac ,ze obsługują tę elektroniczna stronę osoby nie mające pojęcia o tym co robią. Swoje praktyki monopolistyczne stosują do swoich klientów , którym zawdzięczają prace.Takie sytuacje powinien wziąć pod uwagę Urząd d/s ochrony konkurencji i konsumentów. Ja swojej sprawy wyładzenia tych ponad 30 zł tal nie pozostawię.
        • energa_w_kontakcie Re: Bałagan w firmie Energa 11.01.16, 15:38
          Witaj mw66,

Przepraszamy za utrudnienia. Chcielibyśmy pomóc Tobie rozwiązać sprawę.
          Dlatego prosimy o skontaktowanie się z nami za pośrednictwem Centrum Pomocy na FB (www.facebook.com/energawkontakcie/app/1532799850373278/) oraz podanie swoich danych tj. numer klienta, adres, imię i nazwisko.
          Zweryfikujemy opisaną przez Ciebie sytuację i postaramy się pomóc.
          Pozdrawiamy,
          Zespół ENERGA w Kontakcie
          • bujold Re: Bałagan w firmie Energa 11.01.16, 20:02
            no bez jaj. podany link nie jest dostepny. nawet na facebooku nie umiecie stworzyć strony??? a co ma zrobić starsza osoba, która nie korzysta z neta a która od czerwca nie dostaje rachunków!!!??? a telefony do tych waszych durnych konsultantów nie pomagają??? weźcie wy się ogarnijcie i do roboty patałachy!!!
          • zibof Re: Bałagan w firmie Energa 13.01.16, 23:43
            Wy nie potraficie uczciwie przyznać się do partactwa. Jaja sobie z klientów robicie. Włączanie usług typu e-faktura bez wiedzy i zgody klienta zakrawa na oszustwo, gdyż wskutek takich praktyk wyłudzacie pieniądze od klientów. A zmiany kont też dokonaliście z poszanowaniem swoich żywicieli. info na maila? Wiele osób może mieć was w SPAMIE. A wezwania umiecie pocztą wysłać? To jest łajdactwo i tyle.
            • angela8928 Re: Bałagan w firmie Energa 06.02.16, 20:48
              To jest jakis CYRK. Między jednym miesiącem a drugim różnica 8 kwh a faktura wyższa o 56 zł. HAAHAA oczywiście złozyłam reklamację. Faktura nie do odtworzenia w pdf bo wykazuje brak odpowiedzi. A z nowego miesiąca brak dokumentu do pobrania. Do brania pieniędzyjesteście pierwsi.... Zaczynam miećdosyć tej firmy i chyba zgłoszę to trochę dalej bo już przeginają.
    • terenia29 Re: Bałagan w firmie Energa 17.04.16, 09:17
      1 kwietnia 2015 roku podpisalam nowa umowe z energa obrot i wykopalam sobie grob bo firma od tej pory przysyla mi za ten sam okres rozliczeniowy po dwa rachunki mimo mojej walki z nimi i pelnych teczek pism slysze jeden belkot urzednikow ze tak ma byc prawdopodobnie pracownik energi podpisal ze mna nowa umowe nadajac mi nowy numerklienta nie zamknal starego numeru co najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie chca sie przyznac do bledu i nekaja mnie absurdalnymi pismamia raz przysylaja mi korekte faktury ze mam nadplate drugi raz dostaje pismo od windykatora ze zalegam z jakims rachunkiem i ten absurd trwa juz rok moje zycie kreci sie caly czas wokol energi i ciagle nie widac konca calej tej sprawy pisalam do polsatu i do tvn ale oni tez milcza wiem ze maja pewnie duzo ludzi z problemami wiec moja gdzies sie rozmyla energa obrot to wielka lipa panienki za biurkiem to wielkie panie urzedniczki a my powinnismy wiedziec co robic i jak sie zachowacpodpisujac umowe smieszne w tym wszystkim jest to ze po umowieniu sie na podpisanie umowy trzeba czekac 2 tygodnie na podpisanie jej a pozniej jeszcze 2 miesiace na uprawomocnienie prawoumocnienie moja sie chyba nie qly czasooooooolnych teczek pism slysze jeden belkot urzednikow ze tak ma byc .prawdopodobnie pracownik energi podpisal ze mna umowe nie zamykajac poprzednieg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka