Gość: ddd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:59 Jaki tam jest poziom, warto tam studiować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hmmm... Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 21:16 Uczyc, sie uczyc, nie studiowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiadoma Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.inteko.com.pl 08.02.05, 23:25 To prawda. Jeżeli lubisz się uczyć, chcesz być dobrym nauczycielem, ale tam nie jest łatwo, wiem bo skończyłam, warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:09 Tam proszę Pani Świadomej uczy się pedagogiki i propedeutyki nauczania A NIE ANGIELSKIEGO - wychodza stamdąd w większości miernoty językowe. Przeciętniak po rocznym pobycie w UK zagoni w kozi róg absolwenta tej "sorbony?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:05 Poziom nauczania w tej pseudo wyzszej placowce jest zatrwazajaco niski.Spowodowane jest to odejsciem nauczycieli obcokrajowcow.Zostali tam sami Polacy,ktorzy w wiekszosci przypadkow maja klopoty z fonetyka i pracuja na godzinach,zeby dorobic do pensji.Szczerze odradzam!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:37 Co Ty koles wypisujesz?? Szkola jest naprawde dobra! Nauczyciele bardzo wysoki poziom, specjalisci od jezyka! Ani jednego zlego slowa nie moge powiedziec o tej szkole. A ty chyba tak piszesz, bo nie podolales!! Niezly sposob zebys sie odgryzc, nie ma co!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:52 zdziwilbys sie co osiagnalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:10 ja sie wybieram na germanistyke na UJ ale ostatnio mam problem i zastanawiam sie nad kolegium we wrocławiu albo krakowie.Wiecie coś o tych kolegiach?Piszcie co wiecie i co myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:09 Ja też sie wybieram do Kolegium, ale raczej nie do Ciechanowa, tylko gdzies dalej(nie dlatego,ż emi poziom nie odpowiada, ale chcę sie stąd wyrwać) Pozdrawiam wszyustkich przyszłych językowców:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ciechanowiank Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.jmdi.pl 24.05.05, 00:58 Wybaczcie kochani. znam jednego nauczyciela co tam pracuje. Z gramatyki ze słowek to jest rzeczywiście dobry, ale nei z fonetyki ani nei nauczy nikogo akcentu. Sam o sobie prywatnie tak mówi. Spędziłam sporo czasu za granicą,mam rozeznanie, dziś studiuję filologię na uw, mam proficiency i żyję z korków w W-wie od paru lat i mam więcej chętnych do nauki niż czasu. miałam do czynienia z jedną pania nauczycielką absolwentką nkjo. Na poziomie pre-intermediate czyli poziom zaraz po początkującym, prawie zerowy miała kłopoty z pisownią niektórych słówek. Bez komentarza. W Warszawie absolwent NKJO bierze stawkę za lekcję jak student z certyfikatem np CAe. Mało kto chce ich zatrudnić doi szkoły językowej, bioRĄ FILILOGÓW ALBO ludzi z proficiency. Jeżeli chcecie uczyć sie angielskiego, to tylko nei w nkjo, bo żadna przyszłość was nei czeka. W ciechanowskich szkołach liczba etatów jest ograniczona, a gdzie indziej nie zrobicie na pracodawcach wrażenia. Jak na ciechanów to jest coś, ale w zestawieniu z ludźmi którzy mają wiedzę i papiery językowe, odpaniecie w przedbiegach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:41 Z angielskim to może i nie masz problemów,ale z polską pisownią owszem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: co sądzicie o NKJO ? IP: 213.199.253.* 02.08.05, 11:27 Wiem o którego nauczyciela Ci chodzi - może jego wymowa nie jest najlepsza, ale na pewno ma wiele zalet. Nie możesz na podstawie jednej osoby oceniać całej szkoły. Ja osobiście uważam, że to świetna instytucja i nie piszę tego bo jestem świetnym studentem. Wręcz przeciwnie - zawsze wiernie uczestniczę w kampanii wrześniowej. Mogę zapewnić, że nauczyciele tam pracujący są zawsze solidnie przygotowani do zajęć i nie lekceważą swoich obowiązków (jak to nieraz robią nauczyciele akademiccy, którzy często wykładanie traktują jako niewygodny dodatek do doktoratu). Podsumowując - angielski można w NKJO wyszlifować a przy tym zdobyć rzetelną wiedzę metodyczną. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i znajomych Odpowiedz Link Zgłoś