Dodaj do ulubionych

co sądzicie o NKJO ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:59
Jaki tam jest poziom, warto tam studiować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hmmm... Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 21:16
      Uczyc, sie uczyc, nie studiowac :-)
      • Gość: Swiadoma Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.inteko.com.pl 08.02.05, 23:25
        To prawda. Jeżeli lubisz się uczyć, chcesz być dobrym nauczycielem, ale tam nie
        jest łatwo, wiem bo skończyłam, warto było.
        • Gość: świadomy Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:09
          Tam proszę Pani Świadomej uczy się pedagogiki i propedeutyki nauczania A NIE
          ANGIELSKIEGO - wychodza stamdąd w większości miernoty językowe. Przeciętniak
          po rocznym pobycie w UK zagoni w kozi róg absolwenta tej "sorbony?"
          • Gość: marek Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:05
            Poziom nauczania w tej pseudo wyzszej placowce jest zatrwazajaco
            niski.Spowodowane jest to odejsciem nauczycieli obcokrajowcow.Zostali tam sami
            Polacy,ktorzy w wiekszosci przypadkow maja klopoty z fonetyka i pracuja na
            godzinach,zeby dorobic do pensji.Szczerze odradzam!!!!!!!!!!!
            • Gość: lara Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:37
              Co Ty koles wypisujesz?? Szkola jest naprawde dobra! Nauczyciele bardzo wysoki
              poziom, specjalisci od jezyka! Ani jednego zlego slowa nie moge powiedziec o
              tej szkole. A ty chyba tak piszesz, bo nie podolales!! Niezly sposob zebys sie
              odgryzc, nie ma co!!!!!
              • Gość: ??? Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:52
                zdziwilbys sie co osiagnalem
                • Gość: madzia Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:10
                  ja sie wybieram na germanistyke na UJ ale ostatnio mam problem i zastanawiam
                  sie nad kolegium we wrocławiu albo krakowie.Wiecie coś o tych kolegiach?Piszcie
                  co wiecie i co myślicie
                  • Gość: Beata Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:09
                    Ja też sie wybieram do Kolegium, ale raczej nie do Ciechanowa, tylko gdzies
                    dalej(nie dlatego,ż emi poziom nie odpowiada, ale chcę sie stąd wyrwać)
                    Pozdrawiam wszyustkich przyszłych językowców:-)
                  • Gość: była ciechanowiank Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.jmdi.pl 24.05.05, 00:58
                    Wybaczcie kochani. znam jednego nauczyciela co tam pracuje. Z gramatyki ze
                    słowek to jest rzeczywiście dobry, ale nei z fonetyki ani nei nauczy nikogo
                    akcentu. Sam o sobie prywatnie tak mówi.
                    Spędziłam sporo czasu za granicą,mam rozeznanie, dziś studiuję filologię na uw,
                    mam proficiency i żyję z korków w W-wie od paru lat i mam więcej chętnych do
                    nauki niż czasu. miałam do czynienia z jedną pania nauczycielką absolwentką
                    nkjo. Na poziomie pre-intermediate czyli poziom zaraz po początkującym, prawie
                    zerowy miała kłopoty z pisownią niektórych słówek. Bez komentarza.
                    W Warszawie absolwent NKJO bierze stawkę za lekcję jak student z certyfikatem np
                    CAe. Mało kto chce ich zatrudnić doi szkoły językowej, bioRĄ FILILOGÓW ALBO
                    ludzi z proficiency.
                    Jeżeli chcecie uczyć sie angielskiego, to tylko nei w nkjo, bo żadna przyszłość
                    was nei czeka. W ciechanowskich szkołach liczba etatów jest ograniczona, a gdzie
                    indziej nie zrobicie na pracodawcach wrażenia. Jak na ciechanów to jest coś, ale
                    w zestawieniu z ludźmi którzy mają wiedzę i papiery językowe, odpaniecie w
                    przedbiegach.
                    • Gość: gość Re: co sądzicie o NKJO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:41
                      Z angielskim to może i nie masz problemów,ale z polską pisownią owszem!!
                    • Gość: student Re: co sądzicie o NKJO ? IP: 213.199.253.* 02.08.05, 11:27
                      Wiem o którego nauczyciela Ci chodzi - może jego wymowa nie jest najlepsza, ale
                      na pewno ma wiele zalet. Nie możesz na podstawie jednej osoby oceniać całej
                      szkoły. Ja osobiście uważam, że to świetna instytucja i nie piszę tego bo jestem
                      świetnym studentem. Wręcz przeciwnie - zawsze wiernie uczestniczę w kampanii
                      wrześniowej. Mogę zapewnić, że nauczyciele tam pracujący są zawsze solidnie
                      przygotowani do zajęć i nie lekceważą swoich obowiązków (jak to nieraz robią
                      nauczyciele akademiccy, którzy często wykładanie traktują jako niewygodny
                      dodatek do doktoratu). Podsumowując - angielski można w NKJO wyszlifować a przy
                      tym zdobyć rzetelną wiedzę metodyczną. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i znajomych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka