Gość: gość portalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:16 w jednym z dokumentów na um.ciechanow.pl znalazłem taki rysunek img228.imageshack.us/img228/1329/clipboard028hu.jpg przedstawiający projektowany przebieg obwodnicy. co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciechanowiak Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:21 UM ma problem zeby sygnalizacje postawić na 17go stycznia a co dopiero obwodnice zrobic... A nikt inny za to nie zapłaci bo jest wiele innych miast, przez które odbywa sie dużo większy transport... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:23 wg mnie lepsza byłaby krótsza obwodnica (niż okolice Gołymina <-> Gumowo). za jednym zamachem wyprowadziłoby się z Ciechanowa tranzyt tras 60 i 50 (samochody chcąc jechać przez Ciechanów z południa na północ również by korzystały z tej obwodnicy)- dwie pieczenie przy jednym ogniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:19 mapę ściągnęłem z um.ciechanow.pl/index.php?po=strategia_miasta, na dole strony, pdf o infrastukturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:48 Obwodnica Ciechanowa jest bardzo potrzebna i to obejmująca drogi 60 i 50. Obie drogi krajowe, a zwłaszcza 50 pełnią rolę obwodnicy Warszawy dla ruchu tranzytowego. Natężenie ruchu jest coraz większe (most w Wyszogrodzie) i zarządca dróg to dostrzega bo buduje np. obwodnicę w Raciążu na 60, gdzie natężenie ruchu jest porównywalne, bo większość pojazdów jedzie do Pribałtyki i Białorusi. U nas dodatkowo dochodzi ruch z 50-ki. Władze miasta natomiast powinny aktywnie o tą obwodnicę zabiegać u zarządcy dróg. Jak narazie to nawet nie wychodzi rondo przy Płońskiej i Kasprzaka, a przecież powstają one masowo w miejscach dużo mniej ważnych np. w Gołyminie na drodze 618. Trzeba więcej starań i argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:22 taka obwodnica zabierała by drogi krajowe z Ciechanowa. 50 i 60 krzyżowałyby się na południe na od miasta img395.imageshack.us/img395/1094/clipboard017ms.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:25 TAK dla obwodnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:33 Bardzo gorąco popieram projekt budowy obwodnicy. Inaczej nie ma co myśleć (albo będzie to trudne) o rewitalizacji Rynku i terenów na południe od niego... Architektura Ciechanowa arch.ciechanow.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malooh Re: Obwodnica 14.09.05, 15:00 Jestem bardzo z aobwodnicą a jej przebieg niesamowicie pryzpomina mi mój projekt z 3 roku.Czyżby ktoś podejrzał poje pomysły?A moze to poprostu tak dobre rozwiązanie ze kilka osób dochodzi do tego samego wniosku zupełnie niezależnie...No i nie będzie ruchu w Rynku:)Ale nie chcę was martwić bo pomysł obwodnicy pojawił się w planach zagospodarowania dla miasta juz w latach 50-tych!!!!Co z tego wyszło przez odtatnie 50 lat sami widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:53 Mam nadzieje, ze nikt nie ulegnie tej herezji i nie pobuduje obwotnicy właśnie dlatego aby była mozliwość rewitalizacji rynku! Ciechanów ma o wiele, wiecej poważnych problemów!!! a rewitalizacja.... no cóż... może za 100 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:19 Za 100 lat, to już nie będzie czego rewitalizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:23 Jeżeli obwodnica będzie budowana to nie za pieniądze samorządowe, a rządowe. Samorząd musi tylko wywierać presję by zap[lanowano jej realzację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:34 Zamiast pisać o wirtualnych sprawach to zadalibyście sobie odrobinę trudu, zadzwonili gdzie trzeba (Zarząd Krajowy Dróg, Władze Samorządowe i Wojewódzkie) i dowiedzielibyście się że w planach aż do 2015r. nie jest przewidziana żadna obwodnica. Musiałby się wydarzyć cud, aby ta sytuacja się zmieniała. Cudem może być np. dofinansowanie 100% inwestycji przez środki unijne ;) ;) ;) albo 100% wkład własny samorządu ROTFL. Czasami zamiast zaczynać nowy wątek i robić sensację, wystarczy dotrzeć do źródeł by się wszystkiego dowiedzieć. Ale jak widać niektórzy lubią wszynać sensacje na miarę tych dziennikarskich...byle się coś działo i byle się pokazać a sprawy nima ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:16 Kolega nie tylko dociekliwy, ale i przemądrzały. Odpowiedz Link Zgłoś