IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:16
w jednym z dokumentów na um.ciechanow.pl znalazłem taki rysunek

img228.imageshack.us/img228/1329/clipboard028hu.jpg
przedstawiający projektowany przebieg obwodnicy. co o nim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciechanowiak Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:21
      UM ma problem zeby sygnalizacje postawić na 17go stycznia a co dopiero
      obwodnice zrobic... A nikt inny za to nie zapłaci bo jest wiele innych miast,
      przez które odbywa sie dużo większy transport...
    • Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:23
      wg mnie lepsza byłaby krótsza obwodnica (niż okolice Gołymina <-> Gumowo). za
      jednym zamachem wyprowadziłoby się z Ciechanowa tranzyt tras 60 i 50 (samochody
      chcąc jechać przez Ciechanów z południa na północ również by korzystały z tej
      obwodnicy)- dwie pieczenie przy jednym ogniu
    • Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:19
      mapę ściągnęłem z um.ciechanow.pl/index.php?po=strategia_miasta, na dole
      strony, pdf o infrastukturze
    • Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:48
      Obwodnica Ciechanowa jest bardzo potrzebna i to obejmująca drogi 60 i 50. Obie
      drogi krajowe, a zwłaszcza 50 pełnią rolę obwodnicy Warszawy dla ruchu
      tranzytowego. Natężenie ruchu jest coraz większe (most w Wyszogrodzie) i
      zarządca dróg to dostrzega bo buduje np. obwodnicę w Raciążu na 60, gdzie
      natężenie ruchu jest porównywalne, bo większość pojazdów jedzie do Pribałtyki i
      Białorusi. U nas dodatkowo dochodzi ruch z 50-ki. Władze miasta natomiast
      powinny aktywnie o tą obwodnicę zabiegać u zarządcy dróg. Jak narazie to nawet
      nie wychodzi rondo przy Płońskiej i Kasprzaka, a przecież powstają one masowo w
      miejscach dużo mniej ważnych np. w Gołyminie na drodze 618. Trzeba więcej
      starań i argumentacji.
      • Gość: gość portalu Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:22
        taka obwodnica zabierała by drogi krajowe z Ciechanowa. 50 i 60 krzyżowałyby
        się na południe na od miasta

img395.imageshack.us/img395/1094/clipboard017ms.jpg
    • Gość: Mike Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:25
      TAK dla obwodnicy!
    • Gość: Jortex Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:33
      Bardzo gorąco popieram projekt budowy obwodnicy. Inaczej nie ma co myśleć (albo
      będzie to trudne) o rewitalizacji Rynku i terenów na południe od niego...

Architektura Ciechanowa
      arch.ciechanow.net.pl
      • malooh Re: Obwodnica 14.09.05, 15:00
        Jestem bardzo z aobwodnicą a jej przebieg niesamowicie pryzpomina mi mój projekt
        z 3 roku.Czyżby ktoś podejrzał poje pomysły?A moze to poprostu tak dobre
        rozwiązanie ze kilka osób dochodzi do tego samego wniosku zupełnie
        niezależnie...No i nie będzie ruchu w Rynku:)Ale nie chcę was martwić bo pomysł
        obwodnicy pojawił się w planach zagospodarowania dla miasta juz w latach
        50-tych!!!!Co z tego wyszło przez odtatnie 50 lat sami widzimy.
      • Gość: rozsądny Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:53
        Mam nadzieje, ze nikt nie ulegnie tej herezji i nie pobuduje obwotnicy właśnie
        dlatego aby była mozliwość rewitalizacji rynku!

Ciechanów ma o wiele, wiecej poważnych problemów!!!

a rewitalizacja.... no cóż... może za 100 lat
        • Gość: Jortex Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:19
          Za 100 lat, to już nie będzie czego rewitalizować...
        • Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:23
          Jeżeli obwodnica będzie budowana to nie za pieniądze samorządowe, a rządowe.
          Samorząd musi tylko wywierać presję by zap[lanowano jej realzację.
          • Gość: Dociekliwy Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:34
            Zamiast pisać o wirtualnych sprawach to zadalibyście sobie odrobinę trudu,
            zadzwonili gdzie trzeba (Zarząd Krajowy Dróg, Władze Samorządowe i Wojewódzkie)
            i dowiedzielibyście się że w planach aż do 2015r. nie jest przewidziana żadna
            obwodnica. Musiałby się wydarzyć cud, aby ta sytuacja się zmieniała. Cudem może
            być np. dofinansowanie 100% inwestycji przez środki unijne ;) ;) ;) albo 100%
            wkład własny samorządu ROTFL.
            Czasami zamiast zaczynać nowy wątek i robić sensację, wystarczy dotrzeć do
            źródeł by się wszystkiego dowiedzieć. Ale jak widać niektórzy lubią wszynać
            sensacje na miarę tych dziennikarskich...byle się coś działo i byle się pokazać
            a sprawy nima ;)
            • Gość: EKO Re: Obwodnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:16
              Kolega nie tylko dociekliwy, ale i przemądrzały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka