Dodaj do ulubionych

gimnazjum niepubliczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.11.05, 16:20
W naszym mieście są dwa niepubliczne gimnazja: TWP i STO. Chciałabym wiedzieć
jakie są różnice między nimi w wynikach nauczania, w podejściu do uczniów i w
ogólnie panującej atmosferze. Interesuje mnie to, ponieważ chcę zapisac
dziecko do niepublicznego gimnazjum. Szkoła państwowa wogóle nie wchodzi w
grę. Wiem co się dzieje w gimnazjum nr1, mieszkam bardzo blisko gimnazjum nr3
i często widze młodzież wychodzącą ze szkoły (strach koło nich przechodzić).
Poza tym chciałabym żeby moje dziecko było dobrze przygotowane do egzaminów i
żeby zostało przyjęte do jakiegoś dobrego liceum.
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Onken Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:01
      A dlaczego nie chcesz by Twoje dziecko poszło na dobre studia i miało dobrą
      prace?
    • Gość: Robert Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:37
      Gimnazjum STO ma na pewno lepsze wyniki. Z kolei w TWP jest niższe czesne.
      Tylko czy warto oszczędzać na własnym dziecku?
      Według mnie powinnaś iść do szkoły i rozmawiać z dyrektorką STO. Wiem, że oni
      tam mają całkiem sensowny system stypendialny dla najlepszych uczniów, wiec
      jeśli Twoje dziecko będzie się dobrze uczyć możesz liczyć na stypendium...
      • Gość: abso Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:39
        Jestem absolwentem gimnazjum STO, dziś uczniem Krasiniaka. Cieszę się, że
        chodziłem do tej szkoły, ponieważ oprócz tego wszystkiego, co daje człowiekowi
        szkoła (wiedza itp) nauczyłem się tam odpowiedzialności i samodzielności.
        I to co ważne, a w Krachu teraz bardzo mi się przydaje - NAUCZYŁEM SIĘ TAM JAK
        SIĘ UCZYĆ! A bez tego ani rusz. Niestety wiem, że wielu moich kolegów z
        publicznych szkół ma problem z tym jak radzić sobie z ogromną ilością
        nauki.myślę, że dobrze pani robi zastanawiając się nad wyborem szkoły
        niepublicznej dla swojego dziecka. Ja polecam STO.
        • Gość: pływak Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.11.05, 22:22
          zapomniałeś o zawodach pływackich i innych sukcesach sportowych
          www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=4&girok=2005&gid=508
          • Gość: internauta Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:29
            a spójrz tam: www.szkolyspoleczne.sto.org.pl/main.php?m=3
          • Gość: pływak Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:01
            Mam pytanie do pani dyrektor gimnazjum STO. Czy gdzieś dostęne są wyniki
            finałów z zawodów STO? Ciekaw jestem poprostu jakie są czasy dzieci ze szkoły
            społecznej w porównaniu z innymi.
            Mój syn pływa i dlatego mnie to ciekawi.
            • Gość: Hal Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:17
              www.sg-ciechanow.on.com.pl
              w aktualnościach są informacje o ubiegłorocznych zawodach i jest tam link do
              wyników finałów!
    • anyone_x Re: gimnazjum niepubliczne 11.11.05, 10:15
      jedną z bardziej doatrzegalnych różnic jest to ,że szkoły STO są w POlsce znane
      i cenione. O szkołach TWP nigdy nie słyszałem...
      • Gość: kali Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.11.05, 21:05
        ...a inną różnicą jest to że w TWP przyjmują tych co z STO wylatują!!!
        • Gość: czyżby Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:48
          Wiem, że był akurat odwrotny przypadek. Z TWP do STO
          • Gość: aJednak Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:24
            nie do końca znasz fakty... więc nie zabieraj głosu w publicznej dyskusji
            • osa89 Re: gimnazjum niepubliczne 15.11.05, 12:14
              Kiedyś była w gimnazjum STO niejaka K.F. która w TWP była przez tydzień, ale
              odeszła stamtąd nie dlatego że ją wyrzucili,tylko dlatego że jej się nie
              sposobało. Wtedy przyszła do STO, ale stamtąd też już wyleciała!!!
              I to jedyny przypadek ucznia którego drogi związane były najpierw z TWP a potem
              z STO.
              Odwrotnych znam więcej!
              • dyrsto Re: gimnazjum niepubliczne 15.11.05, 14:25
                Chyba nadszedł czas, żebym i ja zabrała głos w tej dziwnej dyskusji.
                Z gimnazjum STO nikt nie został wyrzucony. Uczeń, o którym ostatnio zrobiło sie
                głośno, odszedł ze szkoły na prośbę rodziców.
                Co do KF, to oświadczam,że nie była wcześniej uczennicą TWP. Przeszła do nas z
                publicznego gimnazjum w Ciechanowie.
                W historii gimnazjum STO nie było też przypadku, abyśmy przyjmowali uczniów
                WYRZUCONYCH z jakiegokolwiek gimnazjum, w tym z TWP.
                I w ogóle mam prośbę: skończmy już tę dyskuję na temat wyższości jakiegokolwiek
                gimnazjum. To nikomu nie służy...
                Pozdrawiam.
                Katarzyna Stawicka
        • Gość: ><><<>><>< Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:18
          dzięki miedzy innymi temu właśnie postowi ta osoba nie zostala przyjeta do twp...
    • Gość: mamaA Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 11.11.05, 14:12
      Droga Milu S, chcesz wiedzieć jak jest różnica między gimSTO a gimTWP? Kiedy w
      zeszłym roku zapisywałam dziecko do gimnazjum tez się tym interesowałam. I co
      się okazało? Do TWP przyjmuja wszystkich jak podleci. Do STO nie przyjmuja
      wszystkich. Trzeba miec dobre świadectwo, porządny wynik na egzaminie i ocenę z
      zachowania przynajmniej bardzo dobrą. WYBRAŁAM STO I NIE ŻAŁUJĘ! Tobie tez
      radze, jeśli Twoje dziecko spełnia te warunki.
      • Gość: Urszula Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.11.05, 08:34
        a co powiesz o czesnym? w końcu to 100 zł. różnicy miesięcznie
        • blondi33 Re: gimnazjum niepubliczne 14.11.05, 12:38
          po pierwsze, juz ktoś tu to pisał - nie warto oszczędzać na edukacji swoich
          dzieci...
          po drugie, warto się dobrze uczyć w gimnazjum STO - najlepsi moga liczyć na
          stypendia!
    • Gość: bezstronny Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.11.05, 21:16
      Spostrzeżenie bezstronnego: żeby szkoła była wiarygodna dla potencjalnych
      klijentów powinna zamieścić na swojej stronie internetowej informacje o losach
      absolwentów, na przykład to do jakiej szkoły średniej sie dostali.
      Dla kandydatów do szkoły i ich rodziców jest to bardzo ważna informacja. Bo
      gdybym na przykład wiedział ile osób z STO czy TWP dostało sie do krasiniaka to
      bym się zastanowił którą szkołe wybrać. A tak swoją drogą, ciekawe ile???
      • Gość: abso Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:03
        Widzę, że osoby odpowiedzialne za stronę internetową gimnazjum STO wzięły sobie
        do serca Twoją uwagę, bo jak widzę na stronie SG STO pojawiły się informacje na
        temat losów absolwentów.
        BARDZO DOBRZE!!!
        • Gość: rita Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.11.05, 17:19
          No i wygrywamy z TWP, bo oni maja bardzo kiepska stronę internetową!
          A jakie bzdury wypisują w komentarzach!!! Aż wstyd wspomniec publicznie!!!
          • Gość: nurek Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.11.05, 23:58
            Nie tylko stronę internetwą maja kiepską, ale i sami są kiepscy. Oto komentarz
            absolwenta gimnazjum TWP ściągniety z ich strony internetowej:

"Ale Wy głupoty pie..cie (mówię Wy, bo niejeden tu sepleni coś i famy wali)
            co prawda szkoła ta jest z deka lewa, podwyższają oceny pod koniec (a potem w
            liceum umiejętności się odbijają ale nawet za nią tęsknię szczerze
            mówiąc...jestem tegorocznych absolwentem i przyznam, że nawet miło wspominam
            czasy, kiedy tu chodziłem...z porównaniu z tym, co mam teraz, to szkoła ta była
            Utopią...Edmundo powtarzam po raz kolejny - nie pie.. FUCK THE SYSTEM"

Jeśli kogoś nie razi wulgarny język, niech sie wczyta w sens. Skoro sami
            absolwenci stwierdzają, że szkoła jest z deczka lewa a nauczyciele podwyższają
            oceny, to ja juz tego nie skomentuję...
            • Gość: absolwent STO Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:53
              W chorobie ciezkiej leżąc w domu, przeglądam stronkę mojej kochanej szkółki.
              Super relacja z rekolekcji!!!
              Dlaczego jak ja chodziłem do szkoły to nie było takich wyjazdowych
              rekolekcji????
              Zazdroszczę wam dzieciaki. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO DOCENIACIE!
              • Gość: K :) Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:52
                A jutro będzie na stronie pokaz slajdów dla tych co byli, żeby powspominali i
                dla tych co nie byli, żeby zobaczyli jak było SUPER!
                • Gość: wisienka Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:29
                  pokaz na stronie SG w aktualnościach - super!
              • Gość: dzieciak Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.12.05, 16:43
                owszem, doceniamy :D
            • Gość: nurek Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.12.05, 08:47

...a w gimnazjum TWP nadal zastój i marazm. Strona internetowa nie
              aktualizowana od miesięcy. No ale cóż, w tej szkole pewnie nie mają o czym
              pisac...
              www.gimtwpciech.zs1.int.pl/index.php
    • Gość: omega Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.11.05, 10:52
      chce pani wiedzieć na czym dla mnie polega zasadnicza różnica między gimnazjum
      STO a TWP?
      Chłopaki z STO mają w większości długie włosy i słuchają rocka!
      Chłopaki z TWP są w większości łysi i rocka napewno nie słuchają...
      • Gość: ... Re: gimnazjum niepubliczne IP: 213.199.253.* 19.11.05, 13:07
        Jakoś nie zauważyłam, żeby WIĘKSZOŚĆchłopaków miała długie włoasy w STO!!!
        Możesz podać przykład???
        • osa89 Re: gimnazjum niepubliczne 19.11.05, 15:44
          Maricn, Tomek, Piotrek, Paweł, Kamil, Michał... :) (ZA MOICH CZASÓW)
          A RESZTA DO ŁYSOI NIE NALEZAŁA... :D
          • Gość: ... Re: gimnazjum niepubliczne IP: 213.199.253.* 20.11.05, 09:06
            No właśnie, za Twoich czasów.. A w tej chwili na pewno duża WIĘKSZOŚĆ ma
            krótkie włosy.. A łysoli nie ma wcale :P
            • Gość: pszczoła Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 20.11.05, 09:19
              teraz w każdej klasie jest przynajmniej jeden długowłosy... :))
              • Gość: 323 Re: gimnazjum niepubliczne IP: 213.199.253.* 20.11.05, 13:26
                No nie w każdej, ale pare osób jest.. A tak na marginesie to czemu na stronie
                Społecznego gimnazjum nie ma żadnych zdjęć z ostaniej zielonej szkoły?
                • Gość: Iwona Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 20.11.05, 15:27
                  Zapraszam na kółko informatyczne. Tam pracujemy nad stroną. Jak pomożesz, to
                  szybko sie znajda na stronie... :)
                • Gość: też absolwent Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.11.05, 06:52
                  Wczoraj przeglądałem szkolna stronę i widziałem w galerii zdjęcia z zielonej
                  szkoły w Górach Świętokrzyskich.
                  A to co najfajniejsze to tabelki z losami absolwentów! Widać, że to dobra
                  szkoła. Tylko dlaczego tak mało osób wybiera profile humanistyczne?
                  • Gość: nie absolwent Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 08:27
                    Widać, że to dobra szkoła. Tylko dlaczego tak mało osób wybiera profile
                    humanistyczne?
                    Bo to jest właśnie dobra szkoła :)
                    • Gość: mat-fiz Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:11
                      Poprostu mauczanie fizyki i matematki stoi w tej szkole na wysokim poziomie!
                      Popatrzcie na wyniki egzaminu!
                      • Gość: uważny Re: gimnazjum niepubliczne IP: 213.199.253.* 29.11.05, 17:03
                        a i tak najmniej osób idzie na biol-chem. przynajmniej tak to wynika z mojej
                        obserwacji tych tabelek...
                        • Gość: salom Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.11.05, 22:40
                          Chyba jednak nie jesteś aż tak bardzo uważny, bo wśród wszystkich absowentów SG
                          aż 11 wybrało profil biol-chem, zaledwie o 3!!! mniej niż mat-informatyczny.
                          I co? Biologia i chemia tez jest nasza mocną stroną!!
                • kuklik441 Re: gimnazjum niepubliczne 03.03.06, 16:39
                  w STO jest 3 owłosiałych
      • paul18 Re: gimnazjum niepubliczne 20.11.05, 20:57
        Dzisiaj my mogliśmy posłuchac jak śpiewają. Co prawda większość to były dzieci
        z podstawówki społecznej, ale i dziewczyny z gimnazjum STO tam były: w kościele
        św. Piotra o 11.30 śpiewał zespół ze szkoły społecznej. REWELACJA!!! Kiedy
        następny RAZ?
        • Gość: zauroczony Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:22
          Faktycznie spiewali przepięknie.Kto z nimi pracował?Wielkie brawa dla dzieciaków
          i podziękowanie za wspaniały występ.A tak na marginesie .Jak to się dzieje,ze w
          tej szkole tak się chce pracowac a w innych nie.Przecież tam chodzą takie dzieci
          jak gdzie indziej/A może nauczyciele bardziej angazują się w swoją pracę?
          SUKCESY TYCH DZIECIAKÓW MoWIĄ SAME ZA SIEBIE. Jeszcze raz gratulacje . Z
          niecierpliwością czekamy na nastpny występ.
          • Gość: StO Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 21.11.05, 22:05
            Następny występ w niedzielę 11 grudnia. Nasza szkoła zawsze w druga niedziele
            miesiąca przygotowuje oprawe mszy.
            Z dziećmi pracują dwie nauczycielki- pani Agnieszka (ta która śpiewała psalm w
            kościele) oraz pani Iwona.
            A ich motywacja? O to trzeba by zapytać je same, ale myślę, że poprostu są
            PRAWDZIWYMI nauczycielkami, KTÓRE WSZYSTKIE SWOJE SIŁY ODDAJĄ DZIECIOM I CHCĄ
            JEJ JAK NAJLEPIEJ UCZYĆ...
            • paul18 Re: gimnazjum niepubliczne 05.12.05, 14:16
              Czy termin niedzielnej mszy w św. Piotrze jest aktualny? Chodzi mi oczywiście o
              występ zespołu ze szkoły społecznej...
              • dyrsto Re: gimnazjum niepubliczne 05.12.05, 21:01
                Owszem, niedziela 11.30! ZAPRASZAMY!
                • Gość: kibic Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 11.12.05, 15:42
                  Byłam, widziałam, słyszałam i BAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO mi się podobało! ZRESZTA
                  NIE TYLKO MNIE!!! Wszyscy wychodzili zachwyceni! A zespół zagrał
                  czaaaaaadeeeerskoooooooooooooooooo!!!
                  • Gość: tenor Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:38
                    właściwie w tym zespole to są dzieci ze społęcznej podstawówki, nie z
                    gimnazjum. więc nie rozumiem co te posty tu robią.
                    Faktem jest że śpiewają ładnie ale do gimnazjum nir ma to nic wspólnego
                    • Gość: uczeń gimnazjum Re: gimnazjum niepubliczne IP: 213.199.253.* 12.12.05, 19:14
                      Nieprawda, że są w zespole tylko dzieciaki z podstawówki. Śpiewają w nim moje
                      koleżanki i kolega z gimnazjum. Są podporą zespołu, śpiewają od kilku lat i
                      robią to profesjonalnie. Ćwiczą niewiele, bo brakuje im czasu, a śpiewają
                      super. Zanim ktoś się wypowie na tym forum, to dobrze by było, żeby najpierw
                      upewnił się, czy ma prawdziwe informacje.
      • Gość: uczeń TWP Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:50
        hahaha z tym rock'iem to mnie dobiliście.... hahaha ja znam wielu uczniów z STO
        i z TWP. I akurat tak się składa, ze i w jednej i w drugiej większość słucha Hip
        Hopu. A w TWP jest całkiem sporo ludzi słuchających, czy to rock'a, czy
        metalu... . A co do długich włosów, to moze poprostu dyrekcja STO nie
        tolerowałaby innych, " ciekawszych " fryzur... . Pozdrawiam :) P.S. TWP RULEZZZ :D:D
    • Gość: M. Strzałkowska Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:04
      Chciałabym się dowiedzieć czy gimnazjum STO jest szkołą katolicką??
      Bo po dzisiejszym artykule w "Czasie CIechanowa" tak własnie wnioskuje i
      chciałabym wiedzieć jak to jest!
      • Gość: omega Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.12.05, 20:48
        a co rozumiesz pod hasłem "KATOLICKA"?
      • Gość: Józef Michalski Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:20
        Droga Pani! To, że w gazecie ukazała się informacja o rekolekcjach adwentowych
        odbywanych w tak nietypowy sposób wcale nie oznacza, że jest to szkoła
        katolicka. Gdyby brać te kryteria pod uwagę, to większość szkół takimi by była
        ponieważ uczestniczy w rekolekcjach. Jest to moim zdaniem przywilej, z którego
        szkoły korzystają dla dobra dzieci. Sposób w jaki to się odbywa to jest tylko
        zależne od Dyrekcji i proboszcza, na terenie którego szkoła się znajduje. W tym
        przypadku postanowiono, że rekolekcje będą wyjazdowe i dobrze się stało, gdyż z
        relacji młodzieży wynika, że lepiej je przeżyły niż na miejscu. Dlatego należy
        się z tego cieszyć, a nie szukać sensacji. I druga sugestia. Gdyby nawet była
        katolicka, czy to w czymkolwiek przeszkadza. W Warszawie szkoły katolickie
        cieszą się ogromną popularnością i zapewniają bardzo wysoki poziom kształcenia.
        Póki co nasza szkoła jest niekatolicka. Pozdrawiam
        • dyrsto Re: gimnazjum niepubliczne 09.12.05, 21:36
          Nekatolicka, tzn organ prowadzący szkołe nie jest instytucjonalnie związany z
          Kościołem Katolickim...
          Nie oznacza to jednak, że w programie wychowawczym szkoły (zbiorze zasad, które
          chcemy wpoić młodym ludziom) nie ma wartości chrześcijańskich. Wprost
          przeciwnie: hierarchia naszych (nauczycieli, rodziców i uczniów) wartości ma
          chrześcijańskie korzenie!!!
          I to jest atutem szkoły!
          Pozdrawiam!
          • Gość: protestant Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:04
            Ma chrześcijańskie korzenie? Proszę precyzyjniej.
            • Gość: katolik Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.12.05, 22:15
              Kultura polska i europejska (ta, w której żyjemy) czerpią bardzo silnie ze
              społecznej myśli Kościoła, z nauk płynących prosto z Ewangelii...
              Chyba więcej w tym temacie mówić nie trzeba...
            • Gość: chrześcijanin Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.12.05, 22:41
              Komuś tu chyba bardzo zalezy na jątrzeniu... nie wiem, czy jątrzenie jest
              wartościąprotestancką, ale na pewno nie chrześcijańską. Jak jest napisane:
              chrześcijańskie, to chyba juz precyzyjniej nie można. Otwórz Biblię, bracie, i
              wszystko znajdziesz!
              • Gość: s* Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:56
                A nawet jeśli nasza skzoła byłaby katolicką, to czy komuś z was by to
                przeszkadzało? Na rekolekcje nikt nie mial przymusu jechać, zaś większośc [bo
                większośc w tej szkole mamy katolików] pojechała i jest bardzo zadowolona. Czy
                to takie straszne, że w gazecie i na stronie internetowej opisano katolicki
                wyjazd katolickich uczniów z niekatolickiej szkoły? W naszej szkole są rówież
                wyznawcy innych wiar i nikt ich za to nie każe, a oni sami nie sprzeciwiają się
                ani trochę temu w jaki sposób reszta wyznaje swoją wiarę. Te rekolekcje to był
                dla nas powód do dumy, a skoro się z czegoś cieszymy, to ciechanowska
                społecnzośc nie byłaby sobą nie naskakując na nas za to.

Wykraczając poza temat tego wątku to ludzie na tym forum mnie dobijają - co
                chwilę znajdują sobie nowe "ofiary" - a to prawników, a to lekarzy, a to
                trzebaby komuś dokopać bo ma lepszy samochód, a jego dzieci są zadowolone ze
                swojej szkoły. A potem zaczyna się bezustanne obgadywanie bez skrupułów, taktu i
                wyrzutów sumiania - bo w końcu jesteśmy w internecie, jesteśmy anonimowi - ale
                czy na pewno?
          • Gość: Proboszcz Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:18
            Proszę pani dyrektor o nie wypowiadanie sie za nauczycieli! Nauczyciele i
            chrześcijaniskie korzenie! Przykładów jest pełno ,że to nie prawda i to nawet w
            STO ! Przykładów jest wiele ! Ale ... szczególnie jedna chrześcijańska postawa
            jednego z panów nauczycieli STO jest zastanawiajaca. Śpi z żona mojego kolegi (
            doskonale wiedząc że ma mężą )potem przez niego ona się z nim rozwodzi z moim
            kolegą a potem sam sie z nią żeni i maja dzidzię! pieknie chrześcijańska potawa
            nauczyciela uwielbianego w STO! A pani w życiu codziennym też nie zachowuje sie
            jak chrześcijanka cała parą. Tak ,bo nie wystarczy siedzieć w pierwszej ławce w
            kościele na mszy.

A i jeszcze jedno. Panie Katecheto! dużo pana sie zrobiło na tym forum ! niech
            pan sie zajmie uduchawianiem ludzi i szerzeniem słowa Bozego a nie forumowym
            ględzeniem. Kompromituje sie pan tymi swoimi madrymi wypowiedziamy a szczególnie
            kiedy pan tam o tym basenie tak lamentował. Dobranoc ! Do zobaczenia w
            niedziele w kościółku!
            • Gość: grzesznik Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.12.05, 07:19
              Pięknie, pięknie, Panie Wielki Inkwizytorze. To kiedy mamy zgłaszać się do Pana
              po świadectwa moralności? W konfesjonale też ma Pan podsłuch? Jak głęboko
              mentalność ubecka wlazła w głowy takim ludzikom jak TY!
              Biblię byś czasem poczytał, jest tam taki kawałek o rzucaniu kamieniem, a i taki
              się znajdzie: "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni", ale co ja będę Ci
              tłumaczył, pojęcia nie masz o tym, czym jest chrześcijaństwo. Twój post ocieka
              wręcz nienawiścią... szkoda gadać...
            • Gość: s* Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:35
              może "Proboszcz" poda jescze nazwiska adresy i daty urodzenia?
            • Gość: E-uczeń Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.12.05, 15:05
              Ani nie wiem ani nie chce wiedzieć o kim mowa. I w dodatku WCALE mnie to nie
              obchodzi!
              Ważne, ze w szkoel dobrze się czujemy, a nauczyciele starają się przekazac nam
              najważniejsze wartości takie jak szacunek dla drugiego człowieka, prawda,
              szczerosć, odpowiedzialność... Czy któreś z nich są oderwane od
              chrześcijańskiej filozofii?
              W naszej szkole dzieją się rózne rzeczy, któe wynikają z tych właśnie wartości,
              A BIOGRAFIE NASZYCH NAUCZYCIELI NAS NIE OBCHODZĄ, BO NIE JESTEŚMY FANAMI
              PLOTEK!!!
            • Gość: dociekliwy Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:41
              Jako osoba dociekliwa przypuszczam,że pod tym określeniem ukrywa się ktoś inny.
              Może podasz swoje dane. Zachowujesz się jak najgorszy tchórz. Potrafisz opluwać
              innych, osądzać ich, pisać,że się kompromitują, że nie zachowują się jak
              chrześcijanie, a sam jak się zachowałeś drogi "proboszczu". Ten pan, o którym
              pisałeś miał jako jeden z niewielu odwagę napisać swoje imię i nazwisko. Nie
              tylko wtedy, gdy odpowiadał tej Pani, ale wtedy, gdy dziękował w imieniu dzieci
              i rodziców WOPR-owi, jak również wcześniej, gdy bronił dobrego imienia swojego
              dziecka. Sprawdziłem to. Moim zdaniem, to "proboszcz" się skompromitował piszęc
              te absurdalne rzeczy. To on jeśli jest naprawdę "proboszczem" powinien wziąść
              się za Głoszenie słowa Bożego, a nie opluwanie ludzi na forum. Jak nikt inny
              powinien znać słowa Jezusa: "kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci
              kamień".Ciekawe jak to będzie gdy się jutro spotkają, bo przeczytałem, że
              śpiewają w Kościele.Na koniec jeszcze jedno spostrzeżenie: nie wiem jak można
              się kompromitować mądrymi wypowiedziami. Jeśli chce się być złośliwym, to
              trzeba to ująć w cudzysłów. W przeciwnym przypadku sam się proboszcz
              skompromitował, bo gorsze głupoty napisał. Nie do zobaczenia w kościółku, bo do
              takiego proboszcza bym nie chodził!!!!!!!!!
      • Gość: M. Strzałkowska Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:18
        Zadając te pytanie nie zdawałam sobie sprawy, że wywołam taką głupią dyskusje!
        nie wiedziałam co oznacza skrót STO i myślałam, że może ma to cos wspólnego z
        kościołem.Co wcale nie wydaje mi się złe. Uważam nawet że dobrze było by gdyby
        w naszym mieście była szkoła katolicka. Wiem że są takie w Polsce i mają wysoki
        poziom.
        "Proboszczowi" który wywala brudy radzę skorzystać z rekolekcji adwentowych (np
        dziś w kościele św. Franciszka na Aleksandrówce), a panią dyrektor pozdrawiam.
        Zyczę wielu sukcesów i dalszych udanych pomysłów takich jak ten z rekolekcjami!
    • Gość: rany rany Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:28
      Dajcie juz spokój! P.S ciekawe czy jak ktos sie podpisze Doda ! to tez wszyscy
      pomyśla ,że to Rabczewska:)
      • Gość: ciekawski Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.01.06, 21:05
        Do którego gimnazjum przyjęli dziewczynę z gimnazjum nr.1 zamieszaną w handel
        narkotykami? Podobno do TWP. Czy to prawda?
        • Gość: Gimn Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:02
          A do której klasy chodzi? Do dugiej?
          • Gość: ciekawski Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 26.01.06, 12:24
            chyba do trzeciej, jej koleżanka do drugiej
            • Gość: Sam Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:13
              Tak, do 3 klasy we wrzesniu doszla dziewczyna. Nie wiem z jakiej szkoly, moze
              to jest ta
              • Gość: x Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:25
                nie, to nie TA.
        • Gość: jerzy Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:41
          głupie plotki i prowokacje.
    • Gość: rooter Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 31.01.06, 21:47
      chcesz porownac poziom gimnazjow niepublicznych w naszym miescie zajrzyj na
      fora:
      www.drugagimnazjum.xt.pl/
      www.gimtwpciech.zs1.int.pl/forum.php
      a wszystko bedzie dla ciebie jasne.
      porownaj tematy dyskusji i ich poziom a szybko sie przekonasz gdzie zapisac
      dziecko
      • Gość: qba Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:59
        poziom dyskusji na forum TWP zwala rzeczywiście z nóg.he he he he he he
        • Gość: Uczeń TWP Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:57
          Naprawde niemoge uwierzyć ja daleko odbieglismy od głównego tematu tego post-u.
          Ktos niewiedział do jakiegoprzywatnego gimnazjum zapisać swoje dziecko a
          wreszcie były takie tematy kto z kim sypia, o religijnosci, wyrzucaniu ze
          szkoły i wogóle. Wstyćmy się !!! Ja osobiscie jestem ucznie klasy 2 w TWP i
          bardzo sobie chwalę te szkołe. To własnie do mojej klasy doszła ta dziewczyna
          niby "zamieszana w chandel narkotykami" wyrzucona z jedynki. Z tego co mi
          wiadomo (ale nie jestem pewien) to ona sama odeszła. Poziom nauczania w tej
          szkole jest świetny, nauczyciele mili (na czele z pania dyrektor) i spokojna
          atmosfera pracy. To nieprawda że do TWP przyjmuja wszystkich jak leci. Ja
          miałem średnią w szustej klasie 4,7 zachowanie bardzo dobre i 34 punkty na
          egzaminie i miałem problemy żeby sie tam dostać gdyż był duży nabur yuczniów
          lepszych odemnie ale jednak w końcu się dostałem. Ja osobiscie na pani/na
          miejscu wybrał bym TWP. Ja nigdy nie zamienił bym tego gimnazjum na zadne
          inne!!!

P.S.
          W TWP czesne wynosi 160zł a w STO 320zł czyli drugie tyle w tym że w STO trzeba
          płacić jeszcze za 2 miesiące wakacji a rużnica w kwocie jest dwu krotna.
          • Gość: Uczeń TWP Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:00
            Zapomiałem.

A strona TWP została urychomiona prawdopodobnie w listopadzie i co prawda nie
            działa zbyt sprawnie. Ale jest. Artykuły robia sami uczniowie a strone prowadzi
            uczeń klasy trzeciej.

Pozdrawiam wszystkich uczniów, nauczycieli i dyrekcje zarówno TWP jak i STO
          • Gość: uczeń STO! Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.02.06, 19:24
            Różnica między naszymi szkołami jest taka, że my nie robimy takich
            ortografów :)
            A że nasi rodzice płacą większe czesne to jest bez znaczenia jeśli weźmie się
            pod uwagę jakośc naszego wykształcenia :D
            • Gość: uczeń STO Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.02.06, 19:31
              Porównaj sobie spodnie oryginalne Levisy z podróbą. Niby to samo a jednak jest
              różnica. ze szkołami jest podobnie
              • Gość: Uczeń TWP Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:10
                Przepraszam ale pisałem szybko bo się spieszyłem i niepatrzyłem na błędy.
                Może masz racje z tymi spodniami ale jak dla mnie to TWP są Levisami a STO
                podróbkami.

Sorki :)
                • Gość: Uczeń TWP Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:17
                  Taka jest prawda ze każdy broni swego. Ty chodzisz do STO i się przy nim
                  upierasz a ja chodze do TWP i też go bronie. tobie jest dobrze tam a mi w TWP.
                  • dyrsto Re: gimnazjum niepubliczne 02.02.06, 20:31
                    ...i na tym poprzestańmy. Przestańcie obrzucac się nawzajem błotem, bo to ani
                    jednemu, ani drugiemu nie przystoi. Zapraszam na szkolne forum, tam sobie
                    pogadacie...
      • Gość: rooter Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.02.06, 21:01
        Z forum gimnazjum TWP zdjeli niektóre beznadziejne wątki, np PLOTKI, O
        NAUCZYCIELACH itp. i zostawili tylko pozdrowienia, problemy i humor. Na
        szczęście ktoś z dorosłych zainteresował się w reszcie tym co piszą uczniowie.
        • Gość: jaaaaaaaa:D Re: gimnazjum niepubliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:47
          Hehe, nie powiem, ale nawet jak nie zwracam uwagi na ortografy, to ich nie
          robię, z przyzwyczajenia:D A na naszym forum (STO) moderatorzy są bezrobotni,
          bo nie mają czego wyrzucać:) I gratuluję naszym zawodnikom dzisiejszych
          zawodów:D I absolwentom też:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka