27.02.07, 19:52
nie mam nic przeciwko zwierzątkom, ale obrzydzeniem napawa mnie widok psich kup na chodnikach,
a może właściciele czworonogów pozwoliliby załatwiać swoje potrzeby pieskom w domach na dywanach, to prawie tak samo jak na chodniku
Obserwuj wątek
    • eustachy07 Re: psie kupy 27.02.07, 20:50
      Zgadzam się w zupełności, to bardzo nieprzyjemny widoczek te psie odchody.Ale
      jest ich coraz więcej widać to kiedy śniegu już nie ma.Co robią strażnicy
      miejscy, mieli karać właścicieli posów.Najgorzej jest jak niechcący wdepniemy w
      to coś.Może ktoś ruszy głową i zrobi coś z tym tak powszechnym problemem psich
      kupek.
      • wieremek Re: psie kupy 27.02.07, 20:59
        A wiecie co dzisiaj widziałam?
        Idę sobie uliczką, jest dome ogrodzony siatką. Wychodzi z furtki pan, za nim piesek bez smyczy. Malutki. Trawnik jest dopiero po drugiej stronie ulicy. A piesek niewiele myśląc zrobił kupkę tuż za siatką posesji. Co właściciel zrobił?? NIC!!! A kupa lezy przed samą posesją, kurcze.
        • magik1985 Re: psie kupy 27.02.07, 22:54
          Proponuję spacer wokół zamku i po błoniach po drugiej stronie ulicy. To dopiero
          atrakcja~:-).
          Pozdrawiam!
    • 11r11 Re: psie kupy 28.02.07, 00:48
      opodatkowac wlascicieli czworonogow dodatkowym szmalem zapsie odchody. 50
      groszy dziennie.Wynajac ludzi do sprzatania i po problemie.Wiekszy problem co
      zrobic z ludzkim kalem i kaluzami moczu w kazdej bramie i dziurze w poblizu
      Warszawskiej, bo sraczyka na tej ulicy sie nie doczekacie predko.Nawet unia nie
      pomoze
    • c_y_n_i_k Re: psie kupy 28.02.07, 09:23
      To smutny temat, ale wiele mówi o naszej kulturze. Można siłą walczyć z tą
      przypadłością, poprzez mandaty i zakazy, ale niewiele to zmieni. Zawsze kotś,
      gdzieś nie posprząta po swym malusińskim czworonogu.
      Myślę, że poprawa nastąpi dopiero wtedy, gdy sami postanowimy piętnować takie
      zachowania. Dopiero osoba narażona na ostracyzm zastanowi sie nad swoimi
      czynami i postanowi zabierać na spacer również pojemnik na nieczystości.
      To chyba jedyna droga.
    • outlaw33 Re: psie kupy 28.02.07, 09:45
      nie ma na to złotego środka, sam mam psa i musze przyznać, że niestety
      przeciwnicy czworonogów, musicie się zdecydować za co chcecie nas ścigać, skoro
      strasznicy miejscy ścigają nas za puszczanie psów luzem, i nie są to psy
      niebezpieczne, to z grupą osób przestalismy sprzątać, nie mogę dac wybiegac się
      psu, to mam w nosie sprzątanie, choć zestawik do sprzątania wciąż czeka na
      ponowne uruchomienie......
    • phk1 Re: płacić 28.02.07, 10:10
      [phk1]Dla władz miasta miałbym POprostu prPOzycję by płaciło zbieraczom za taką
      pracę od ilosci,wagi? O ile to jest jakiś problem dla władz tego miasta?
      Ciag dalszy link
      • nie.gej Re: płacić 28.02.07, 11:09
        Co za bzdurny pomysł... Ale godny Ciebie - niestety.
        Zupełnie tak jak z Twoim pisaniem na forum.
        Nie ważne, że głupio nie ważne, że bez sensu ważne że dużo.
        Ciekawe czy kiedyś zrozumiesz, że nie liczy się ilość ale jakość PacHołKu
        • phk1jeden Re:off post 28.02.07, 12:11
          [phk1-nie.gej]
          Coż za wspaniały pomysł taki twój POranny POst młody waleczny z PO
          Ale godny Ciebie - niestety.
          Zupełnie tak jak z Twoim pisaniem na forum.
          Nie ważne, że mądrze inaczej,nie ważne, że niemerytorycznie ważne że chamsko
          Ciekawe czy kiedyś zrozumiesz, że nie liczy się chamstwo,ale jakość chamstwa
    • eustachy07 Re: psie kupy 04.03.07, 19:26
      Za psie kupy winni są właściciele czworonogów.Wychodzą na spacer i pozwalają na
      załatwianie potrzeb gdzie im sie podoba,rozumiem ale trzeba te kupki
      posprzątać.Same nie wyparują w kosmos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka